Teerenpeli Jazz Helsinki 2007 13.2.2007 @

7 posts, 1 page, 2,537 views

am:pm

Posts: 131

#1 • • Edited am:pm
TEERENPELI JAZZ 2007

Kaksi Teerenpeli ravintolaa Helsingin keskustassa sykkii jazz-musiikin tahdissa helmikuussa. Kaisaniemessä lounge Wizards Dj:t viihdyttävät asiakkaita iltaisin. Kampin Teerenpelissä soitetaan Jazzia livenä! Viisi mainiota kokoonpanoa esiintyy tapahtuman aikana.

Line-up Kamppi (klo 20-24):

13.2 ti Tuuli & Taimi trio
14.2 ke Myöhä Quartet
15.2 to Korpi Ensemble
16.2 pe Dalindèo
17.2 la Echosystem

Teerenpeli Jazz järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Infoa esiintyjistä

Korpi Ensemble

Korpi Ensemble on suomalainen suhteellisen tuore sekstetti. Bändin yleisilme on musiikillisesti kepeästi jatsahtavaa poppia pienillä lainauksilla lahtarisävyistä. Bossanovaa, sinisävyistä kansanmusiikkia ja lounge lainauksia voidaan myös löytää heidän musiikistaan. Heidän uusin levy (sarjassaan jo 3.) julkaistiin viime lokakuussa. Trails levy on saanut valtavasti suitsutusta kriitikoilta. Levy julkaistaan Euroopassa ja muualla maailmalla helmikuussa 2007. Levyarvosteluja ja kuvia bändistä löydät seuraavasta osoitteesta.

http://www.texicalli.net/korpi_reviews.htm (levyarviot)
www.korpiensemble.net
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=113023133


Dalindèo

Dalindèo on Suomalainen sekstetti joka syntyi vuonna 2003. Ryhmä ammentaa rytmejä ja sävyjä paitsi brasilialaisesta musiikkiperinteestä ja modaalisesta jazzista, myös 60-luvun elokuvasävelmien tunnelmista. Yhtyeen soundi on kuitenkin saanut myös vahvasti vaikutteita modernista klubimusiikista; rytmi ja tunnelma ovat pääosassa ja tanssittavuus on tärkeä tekijä, mutta yhtälailla myös improvisaatio kappaleiden täydentävänä aineksena. Sävellyksistä vastaa Valtteri Pöyhönen. Dalindèo valmisteli koko viime vuoden debyyttilevyään "Open Scenes" yhdessä tuottaja Tuomas Kallion (NuSpirit Helsinki, Five Corners Quintet) kanssa. Levy julkaistiin marraskuun alussa ensin Japanissa Columbia-levymerkillä ja 22. marraskuuta levy oli kaupoissa täällä Suomessa. Tammikuussa 2007 levy julkaistiin muualla Euroopassa, josta alkavat ensimmäiset mittavammat Euroopan kiertueet (vuonna 2005 bändi vieraili jo Portugalissa). Maaliskuussa bändi lähtee Saksaan ja Belgiaan, toukokuuksi on suunnitteilla Englannin kiertue. Live-puolella Dalindèo on niittänyt mainetta loistavana ja energisenä aktina. Sekstetti on esiintynyt mm. Funky Elephant Festivaleilla, Pori Jazzissa, Flow06:ssa, Musiikki & Mediassa, Tampere Jazz Happeningissä, Helsingin Juhlaviikoilla sekä lukuisilla klubeilla ympäri Suomen. Dalindèon mottona on palauttaa jazz sinne, minne se alunperin kuuluikin: tanssilattialle.

www.dalindeo.com
www.ricky-tick.com
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=126860667


Echosystem

Echosystem on 7-henkinen helsinkiläisorkesteri, joka soittaa tanssittavaa brasilialaishenkistä funkia. Yhtyeen musiikissa brasilialainen traditio yhdistyy tuoreella tavalla jazziin, funkiin ja tämän hetken klubimusiikkiin. Vuonna 2001 perustettu Echosystem koostuu energisistä ja taitavista soittajista.

www.echosystem.fi
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=69026876


Myöhä Quartet

Myöhä Quartet perustettiin 2000 luvun alkuvaiheessa Jori Huhtalan, Kalevi Louhivuoren ja Joonas Leppäsen toimesta. Se on ollut laaja tutkimusmatka jazz musiikin maailmaan ja on kokenut monenlaisia vaiheita vuosien varrella. Jyväskyläläisestä omakotitalon alakerrasta on kuljettu kansainvälisille jazz-areenoille sekä tehty yhteistyötä huippu muusikoiden kanssa. Nykyään yhtyeen jäsenet vaikuttavat lukuisissa eri kokoonpanoissa ja säveltävät omaa musiikkiaan. Yhtyeen juuret löytyvät Jyväskylän kuuluisasta jazz-baarista jonka suojissa pojat hioivat omaa tyyliään vuosien ajan. Myöhän musiikki koostuu omista sävellyksistä joissa on skandinaavista kuulautta sekä virtuoosimaista improvisaatiota.

http://www.somethinelse.info/arkisto7.html

Tuuli & Taimi Trio

Tuuli & Taimi trio koostuu seuraavista jäsenistä: Tuuli (sävelet ja sanat, piano ja laulu), Jarno Lappalainen (kontrabasso) ja Joonas Leppänen (rummut). Tuuli on viime syksynä Suomeen paluumuuttanut laulaja-lauluntekijä. Hän opiskeli Hollannissa Arnhemin konservatorion jazzlinjalla pianonsoiton ja laulun lisäksi viulun soittoa. Trion musiikki koostuu englanninkielisiä teksteistä sekä tunnelmista ja tarinoista joita Tuulille on kerääntynyt matkoilta, paikoista ja ihmisistä. Soitannollisesti trio on jazzia, kommunikoivaa, runsasta ja rönsyilevää.

Tervetuloa!
clupipeipe

Posts: 323

#2 • • clupipeipe
Mihin aikaan on showtime?
Avatar
#3 • • Galadhan Guest

clupipeipe, 1.2.2007 15:11:
Mihin aikaan on showtime?



Line-up Kamppi (klo 20-24), lukee ainakin yllä olevassa viestissä. Kaisaniemen aulavelhoista en tiedä.
Avatar
#5 • • Galadhan Guest
Oma villi ja täysin hatusta vedetty veikkaus on, että tuolla välillä tulee muutama erillinen veto.
am:pm

Posts: 131

#6 • • Edited am:pm
Joo eli ilmoitettu aikahaitari 20-24 viittaa siihen että tuon ajan välillä ko. yhtye esiintyy (ei siis koko tuota aikaa).

Selityksenä tälle on se että alustavasti olen sopinut aloitus ajankohdan sen mukaan mikä viikonpäivä on kyseessä (eli alkuviikosta hieman aikaisempi ja viikonloppuna sitten hieman myöhempi ajankohta). Myös muusikkojen esiintymisajankohtatoiveita olen pyrkinyt huomioimaan ja nämä ovat tuonneet myöskin päiväkohtaista heittelyä keikka-ajankohdalle. Tietenkin saattaa olla että joinakin päivinä bändin veto tulee kahdessa osassa.

Joka tapauksessa pyrin ilmoittamaan tarkemman soittoajan keikapäivän lähestyessä...
am:pm

Posts: 131

#7 • • am:pm
Tässä ensiviikon oletetut aloitusajankohdat.

13.2 ti klo 20 Tuuli & Taimi Trio
14.2 ke klo 22 Myöhä Quartetti
15.2 to klo 20 Korpi Ensemble
16.2 pe klo 23 Dalindeo
17.2 la klo 21 Echosystem