Miten nuo dj miksaukset hoituvat Ableton Live -softalla?

23 posts, 2 pages, 8,852 views

e

Posts: 43

#1 • • Edited e

Since we moved to our own studio from MOS we no longer mix on Vinyl/CDR - we use Ableton Live. We have it set up with two outputs through a DJ Mixer and trigger the tracks in real time so its more fun to do. You can set up Ableton to start the track at the end of a bar, or 8 bars or whatever but we find it more enjoyable to use headphones and feather the tracks until they are in time, like you do with CD's



-kommentoi Above & Beyondista tuttu Tony McGuinness Anjunabeatsin foorumilla.


Omistan tällä hetkellä kulahtaneen saksalaisen dj-mikserin ja vain yhden uudenkarhean teknarin, joten settejä on voi lähteä täten kasaamaan. Tuo yksikkö on ollut lähinnä vain kuuntelukäytössä siitä asti kun jouduin pakon edessä myymään toisen pois - uuden hankinnan vuoksi.

Elikkä kysymykseni kuuluu: Miten ihmeessä kyseisellä softalla miksataan? Ableton Live jo itsessään on minulle täysin uusi juttu, joten rehellisesti sanottuna minulla ei ole hajuakaan mistä alottaisin. Ongelmaa pohdittuani, kuin taivaan lahjana katseeni osui nettiselaimessani Klubbarin linkkiin, joten päätin lähteä hakemaan täältä vastauksia kysymykseeni. :)

Lämmin kiitos yhdestä ainoastakin vastauksesta.

-Eguenick
Jussi Soro

Posts: 6,385

#2 • • Jussi Soro choon!
Ableton on ohjelma, jolla saa säädettyä äänitiedostot automaattisesti tiettyyn biittiin, ja soittamaan niitä "livenä", lisäilemään looppeja, sampleja jnejnejne (tämän lisäksi Ableton on täysverinen sekvensseri musiikin tuottamiseen).

Ableton on ehkä turhan monipuolinen ohjelma tuohon käyttöön, varsinkin jos meinaat soittaa osan biiseistä teknarilla. Itse suosittelisin Traktor Dj:ta (http://www.native-instruments.com/index.php?id=traktor3_us) tuohon käyttöön.
villelope

Posts: 2,846

#3 • • villelope Lope of Lope & Kantola
Ableton Live taipuu monenlaiseen käyttöön, niinkuin Jussi tuossa edellisessä postauksessaan jo kertoikin. Itse käytän ko. softaa tuottamiseen sekä edittien/mashupien tekemiseen.

Miksaaminenkin onnistuu Livellä - en tosin ole itse sitä tähän käyttänyt, enkä edes kokeillut. "Oikea", DJ-tyyppinen soittaminen Livellä saattaa olla jopa haastavaa ennen DJ-soittimia käyttäneille soittajille.

Soittaminen vaatii valmisteluja, Biisit pitää warpata tempoon, jotta niiden launchaaminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Toisaalta, jos halua päästä esikuuntelemaan tulevaa raitaa, pitää sinulla olla käytössäsi kahta kanavaa tukeva äänikortti.


Jos Live ei ole sinulle jo aikaisemmin tuttu, ja haluat päästä käyttämään jo omistamaasi levysoitinta, on paras vaihtoehto ehdottomasti M-Audion Torq.

Torq yhdistää molempien maailmojen paremmat puolet ja taipuu yhtälailla monenlaiseen käyttöön. Tsekkaa myös http://www.torq-dj.com/

Youtubesta löytyy sitten lisää matskua :)

Siinä vaiheessa kun softa on tuttu ja homma toimii kuin vettä vaan, voi Torq rewirettää vaikka Liveen ja käyttää rinnan.

Live ja Torq vaikuttaisi kovalta kaksikolta niin Live-esiintymisiin kuin DJ-setteihinkin ja niiden hybrideihin.
e

Posts: 43

#5 • • e
Kiitoksia teille!
villelope

Posts: 2,846

#6 • • villelope Lope of Lope & Kantola
Jatketaanpa sitten mkun linjalla.

DJ-tyyppiseen equtteluun pääsee käsiksi heittämässä EQ3-efektin jokaiselle raidalle joka toistaa audiota ja assignaamalla sen vaikka näppäimistölle. Käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta löytyy [KEY]-painike. Sitä painamalla pääset assignaamaan.

Omia kokeiluja tehdessäni laitoin ykköskanavan EQ-killit A, S & D-nappuloiden taakse, ja kakkoskanavan vastaavat J, K & L -nappuloiden taakse. Näin saat vaihdoista DJ-tyyppisemmät.

Helpommalla tietysti pääsee kun hommaa vaikka USB-midikontrollerin - tällöin saa equt DJ-mikserityyliin potikoihin. Vastaavasti äänenvoimakkuutta voisi säätää sliderillä. Tietysti tuossa vaiheessa voisi biisitkin assignata näppäimellä.

Kikkailuun suosittelen dummy clipsejä.
villelope

Posts: 2,846

#7 • • villelope Lope of Lope & Kantola
Jos en olisi hommannut itselleni monikäyttöistä Axiom 49 -kontrollerikiipparia, niin olisin hommaannut varmaankin M-Audion Trigger Fingerin.

8 potikkaa, 4 slideriä ja 16 padia. *slurps*
e

Posts: 43

#8 • • e
Noniin, nyt alkaa homma pikku hiljaa toimia.
Kiitos vielä kerran vastauksistanne. :)
A-E

Posts: 528

#9 • • Edited A-E Detroit Techno Militia
Itse olen hieman himassa leikkinyt UC-33:lla ja Abletonilla, kun törmäsin tähän.

Aika näppärä template pohja jos haluaa leikkiä dj:tä Abletonilla. Itse soitan kyl mieluummin ihan oikeasti teknareilla ja annan pikkupoikien leikkiä cd-soittimilla ja softilla.

Tässä viel pari videota, missä itse Akira Ishihara soittaa Abletonilla ja UC-33 livenä.

video 1
video 2
video 3

--
The true rebels always walk alone anyways...

-- Derrick May

gerry

Posts: 979

#10 • • Edited gerry
Livellä miksaaminen on ihan vitsi...... Vinyylin/cd soittimeen synkkaus on täysin mahdotonta eikä biisien wrappaus sekä wannabeebeatmatchingmiksaus oo mitenkään hienoa.... Eihän? *ding*

Varsin yleistä kyl et mixtapet tai radioshowd duunataan livel (mm. anjunabeatsin radioshow) eikä siinä mitään pahaa. Tuskin on hienoa et ison leibelin mixtapeceedeessä on pahoja kämmejä tms.. Varsin näppärä se on myös joitaki radiospotteja (esim. NRJ) radioon duunata sillä voit alle sekunnin tarkkuudel määrittää keston jne.

Mut keikal riittää ku paina playdä ja menee baaritiskille juomaan ilmaisia drinksuja:)


Jospa seiskas olis oikea biittimiksaus.

LIVEN soittaminen on sit asia erikseen.

--
by B.C.S

CM

Posts: 1,507

#11 • • CM
Jos koneella miksataan livenä niin Rane Serato Scratch on ainut oikea valinta ja loput leikkikaluja. Radioseteis just vituttaa ne millintarkat vaihdot jne ja se ajatus, että niitä ei oo soitettu käsin :) Toisaalta hyvä dj-setti on enemmän selektiota, kuin beatmatchaysta, joten jos on hyvä selektio, niin unohtuu tommoset seikat. Jos Abletonilla käydään miksaamaan, niin sitten se pitäs tehdä tyyliin Hawtinin DE9 Transitions tai Scionin Arrange And Process Basic Channel Tracks. Silloin saadaan jotain haastettakin kyseiseen hommaan :)
villelope

Posts: 2,846

#12 • • villelope Lope of Lope & Kantola

CM, 17.11.2006 11:54:
Jos Abletonilla käydään miksaamaan, niin sitten se pitäs tehdä tyyliin Hawtinin DE9 Transitions tai Scionin Arrange And Process Basic Channel Tracks. Silloin saadaan jotain haastettakin kyseiseen hommaan :)


Jotta tietämättömät pysyisi kärryillä tuosta:


mute.com,
DE9: Transitions combines everything from original Hawtin productions to unreleased tracks straight from the studios of cutting-edge producers like Ricardo Villalobos, Marc Houle, Daniel Bell, Alex Under et al and adds flashes of classic techno moments including Robert Hood, K. Alexi, Sahko, Pan Sonic etc, which inspired him when he was a young clubber. But most of the tracks are fundamentally transformed from their original states. Some fade in and out over a period of minutes, others are reduced to one single sampled note. The on-screen read-out on the DVD version of DE9: Transitions illustrates that its smoothly shape-shifting outline, this is a remarkably complex project. In fact the tracks are so close to becoming entirely new compositions that Hawtin has made the decision to give them his own names.



Eiks tää mennyt osapuilleen niin, että kun Hawtin soitti noita raitoja tuottajille, niin ne eivät tunnistaneet omia kappaleitaan - siksi Hawtin nimesi raidat uudelleen?
genki

Posts: 872

#13 • • genki

mku, 17.11.2006 13:11:
Onko kellään kokemusta tosta XP10:stä? Mulla on ollut noi testissä nyt reilun kuukauden ja pakko sanoa että ihan näppärä systeemi. Toi laitteessa oleva äänikortti on muuten erittäin hyvä tasoinen!

http://eks.fi/



möhh toihan on käsittämättömän kätevän oloinen systeemi kotikäyttöön!

--
crop circles in the carpet

Mind Movements

Posts: 321

#14 • • Mind Movements

CM, 17.11.2006 11:54:
Radioseteis just vituttaa ne millintarkat vaihdot jne ja se ajatus, että niitä ei oo soitettu käsin :)



Joo, tein guest miksin Solarstonen seuraavaan radioshowhon nii tuli vittuilua ku ei ollu miksaus millintarkkaa :D. Pojat just ite vääntää ne abletonilla. Tosin enpä kyl miksaakkaan käsin, vaan softalla itekki. Mut kuulemma tärkeintä noissa radiomikseissä on se et ne on 100% tarkkoja. Mun puolesta miksaukset saa olla tarkkoja. En noihin asioihin niin kauheesti kiinnitä huomiota, kuhan nyt ei koko ajan sentäs laukkaa.
Caro²

Posts: 5,301

#15 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

mku, 17.11.2006 13:11:
Onko kellään kokemusta tosta XP10:stä?


Tico veivaa XP10:llä ja ihankuin joku olisi maininnut myös DJay-B:n soittelevan myös ko. vekottimella. Tico taisi kerran Fiiliksen kekkereissä veivata ko. kojeella - ja hyvin tuntui homma toimivan.
thomas

Posts: 5,618

#16 • • thomas

kichigai, 18.11.2006 00:44:
---
mku, 17.11.2006 13:11:
Onko kellään kokemusta tosta XP10:stä? Mulla on ollut noi testissä nyt reilun kuukauden ja pakko sanoa että ihan näppärä systeemi. Toi laitteessa oleva äänikortti on muuten erittäin hyvä tasoinen!

http://eks.fi/

---


möhh toihan on käsittämättömän kätevän oloinen systeemi kotikäyttöön!



niin on m-audio TORQ:kin jos kaks kappaletta teknareita jo kämpistä löytyy. sama homma myös Serato Scratchin kanssa.. Final Scratchia en menis suosittelemaan.
CM

Posts: 1,507

#17 • • CM

Lume, 18.11.2006 01:06:
---
Joo, tein guest miksin Solarstonen seuraavaan radioshowhon nii tuli vittuilua ku ei ollu miksaus millintarkkaa :D. Pojat just ite vääntää ne abletonilla. Tosin enpä kyl miksaakkaan käsin, vaan softalla itekki. Mut kuulemma tärkeintä noissa radiomikseissä on se et ne on 100% tarkkoja.



:D No just... En tosin yllättynyt tosta mitenkään, kun tränseskenestä kyse. Ei hyvin mee niilläkään
gerry

Posts: 979

#18 • • gerry
Radioshouista puheenolleen Jori Hulkkosel laukkas viime perjantain lähetyksessä yleX:äl ja pahasti<3

Mut toimii! Siinä on miksaamista parhaimillaan ja tuskin se nyt kenenkään biletysintoa laski, päin vastoin.

--
by B.C.S

Mind Movements

Posts: 321

#19 • • Mind Movements

CM, 18.11.2006 16:26:
---
Lume, 18.11.2006 01:06:
---
Joo, tein guest miksin Solarstonen seuraavaan radioshowhon nii tuli vittuilua ku ei ollu miksaus millintarkkaa :D. Pojat just ite vääntää ne abletonilla. Tosin enpä kyl miksaakkaan käsin, vaan softalla itekki. Mut kuulemma tärkeintä noissa radiomikseissä on se et ne on 100% tarkkoja.

---


:D No just... En tosin yllättynyt tosta mitenkään, kun tränseskenestä kyse. Ei hyvin mee niilläkään



Haha. No ehkä vittuilu on vähä liian voimakas ilmaisu mutta, mut kuittia tuli ku yks vaihto ei ollu ihan nappiin. En ite huomannu sen kummempaa, nii aika tarkkoja kieltämättä ovat :). Ne on vaan nyt perfektionisteja muutenkin, tosi tarkkoja esim. lafkansa julkasujen suhteen. Musta vaan hyvä itseasiassa, ainaki meikä kuuntelee nöyränä ku Rich vähä kouluttaa. Paljon joutunu fiksailee biisejä, mutta lopputulos ollu aina kieltämättä parempi.

Oon kyllä aika newbie ton miksaamisen suhteen, softat kieltämättä tekee jutun helpoks. Radiomiksit pitäs olla kuulemma "absolutely perfect", siin on meikälleki vähän haastetta sit :D. No kyl ne sen miksin ulos pistää ensviikolla.
CM

Posts: 1,507

#20 • • Edited CM

Lume, 18.11.2006 17:06:
---
Haha. No ehkä vittuilu on vähä liian voimakas ilmaisu mutta, mut kuittia tuli ku yks vaihto ei ollu ihan nappiin. En ite huomannu sen kummempaa, nii aika tarkkoja kieltämättä ovat :). Ne on vaan nyt perfektionisteja muutenkin, tosi tarkkoja esim. lafkansa julkasujen suhteen. Musta vaan hyvä itseasiassa, ainaki meikä kuuntelee nöyränä ku Rich vähä kouluttaa. Paljon joutunu fiksailee biisejä, mutta lopputulos ollu aina kieltämättä parempi.

Oon kyllä aika newbie ton miksaamisen suhteen, softat kieltämättä tekee jutun helpoks. Radiomiksit pitäs olla kuulemma "absolutely perfect", siin on meikälleki vähän haastetta sit :D. No kyl ne sen miksin ulos pistää ensviikolla.



Joo, kuuntelen just Tenaglian GU 017, ni sit semmosten herrojen setit ei varmaa kelpais sinne :) Äijä sentään miksaa mixcd:nsä livenä, mihin kovin muu ei näköjään enää uskalla.
Mjoo, huippuja äijät on tuottaa, hattua kyllä siitä. Mut tollanen pilkunnussinta radioseteistä on kyl aika naurettavaa... toi basareiden 0,01 asteen vaiheen tarkkuudel miksaaminen menee kyl mielestäni setissä jo sisällön, eli sen tärkeimmän asian etupuolelle.