Kuningasklubi: PANICO(Tigersushi Recs.),TIGERBOMBS+DJ´t Makelove& Les Gillettes 24.11.2006 @ Helsink

3 posts, 1 page, 1,415 views

Kuningasklubi

Posts: 14

#1 • • Kuningasklubi
Pe 24.11. PANICO (CHI)
TIGERBOMBS
DJ´t Makelove (Uusi Aalto, Radio Hki)& Les Gillettes

Tavastia, Ukk- katu 6
Klo. 21-04
Liput 10 (Jäsenkortilla 8)
Ennakko Tiketti


Kylmän ja pimeän syksyn keskellä kamppailevalle indie-ja vaihtoehtokansalle nousee takuuvarmasti hiki pintaan ja hymy huulille, kun syksyn kolmas Kuningasklubi tuo Tavastian lavalle chileläisen tanssipunkviisikko Panicon ja hyperaktiivisen tamperelaisduo Tigerbombsin.

Mamaluco kukurucho chico gûerro! Näin kuuluu alunperin Santiagosta kotoisin olevan, New Yorkin kautta vuonna 2001 Pariisiin asettuneen Panicon tunnuslause. Yhtyeen riemastuttava sekoitus ”maximum destroy rock´n´ rollia”, mutanttidiskoa, latinovaikutteita ja villiä elektropunkkia on kääntänyt päitä jo vuodesta 1995 ja vienyt bändin Etelä-Amerikan kiertueelta Yhdysvaltoihin ja espanjan Benicassim-festivaaleilta Iso-Britannian kuumimmille klubeille. Viime vuonna arvostettu ranskalainen levy-yhtiö Tigersushi julkaisi yhtyeen viidennen albumin Subliminal Kill.
Hyperaktiivisen vokalisti Eduardon johtama joukkio ammentaa musiikissaan yhtä lailla New Yorkin no wave-liikkeestä, Stoogesin eläimellisestä protopunkista kuin Munkin ja Whiteyn kaltaisten artistien elektronisesta ilmaisusta. Panicoa on usein verrattu mm. ESG:n, Les Georges Leningradin ja Le Tigre:n kaltaisiin artisteihin. Myös tropicalia-musiikki ja erityisesti Os Mutantes kuuluu ilahduttavasti bändin musiikissa. Viisikolla on hyppysissään myös samanlainen koneilla improvisoimisen taito kuin James Murphyn johtamalla LCD Soundsystemillä. Pérez Pradon innoittamasta Lupita-kappaleesta oman näkemyksensä on tehnyt modernin tanssimusiikin visionääri Zongamin.
Myös Subliminal Kill-albumin äänityksiin osallistuneiden elektrogurujen Joakim ja Christian Vogel tuottama seuraava Panico-julkaisu näkee päivänvalon kevään 2007 aikana.

Illan toinen esiintyjä on kolmatta albumiaan kypsyttelevä Tigerbombs tampereelta. Alkuvuodesta julkaistu Crazy Kids Never Learn oli loogista jatkoa Loves You-debyytin energiselle ja riehakkaalle autotallipowerpopille ja saikin osakseen innostuneita arvosteluja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vintage-urkujen surinaan, ajattomiin kitaramelodioihin ja hyväntuulisiin sanoituksiin nojaavan duon kakkoslevy on edeltäjäänsä hieman monipuolisempi keitos. Tiikeripommit ovat esiintynyt mm. Tokiossa, arvostetulla South By Southwest-festivaalilla Yhdysvalloissa sekä Go North-tapahtumassa Aberdeenissa. Livenä Kido Retro ja Pepe Trouble- taiteilijanimien taakse kätkeytyvä duo täydentyy rytmiryhmän muodostavalla kolmikolla Sepe Ace, Bubba Dukes ja Alan Maynenkey.
Kaupungin kuumimman tanssilattian pitävät liikkeellä Kuningasklubin resident DJ Makelove sekä Les Gillettes-trio.
HUOM! Kuningasklubi-jäsenkortteja on nyt saatavilla klubi-illoissa.

PANICO (CHI)

“An uptight but infectious sound bubbling with energy and joy…Irresistible” (Mojo)

“Riotous, celebrity approved Chilean disco punk” (Q Magazine)

“This is as if Joey Ramone was born in Mexico only to discover Iggy Pop
was his next door neighbour and that they could play in the same garage as Liquid Liquid” (No Future)

“Wild tropical space rock disco” (Vice Magazine)


TIGERBOMBS

“Yhtye ammentaa yhtä lailla 90-luvun ruotsalaisesta voimapopista kuin Strokesin garage–new wave-fuusiosta, eikä lopputulos kuulosta yhtään hullummalta” (Otto Talvio, NYT)

“Tiikeripommit muistuttavat naivistisilla lauluillaan, että yksinkertainen voi olla oivaltavaa ja kotikutoinen hyvinkin vakuuttavaa” (Pekka Laine, Soundi)

” Pyllyä keikuttavaa nytkettä, komiaa melodiaa, helppoa piipi-urkua ja letkeän riehakasta melskettä…4/5” (Desibeli.net)


Promokuvia, diskografia ja lisäinfoa osoitteessa:

www.panico-band.com
www.tigersushi.com
www.tigerbombs.com
www.kuningasklubi.com
-P

Posts: 4,972

#3 • • -P
hui saatana. kovinta!

--
Sota on Rauhaa, Vapaus on Orjuutta, Tietämättömyys on Voimaa -George Orwell