mku, 26.11.2006 21:31:
---
Tai tossa vois olla kolmantena vaihtoehtona "Joku muu", koska monet eivät usko kumpaakaan noista.
okei, muutetaan vaihtoehtot: evoluutio tai mikätahansasuustasuuhunlevitettykertomus.
Jokainen kerta kun elämää syntyy, eli siis ihan joka hetki, on ihme joka on tieteelle yhä mysteeri. Miten siemenestä ihan oikeasti kasvaa puu? Tai oikeastaan että, mistä se elämä siihen siemeneen tuli? Mielestäni on aika rohkeaa väittää ettei noissa olisi takana älyä.. Miksi maailman syntyminen olisi jotenkin poikkeavalla tavalla erilainen prosessi kuin minkä tahansa muun elämän syntyminen?
evoluutioteoria tietääkseni yrittää tutkia nimenomaan kaikkea elämää ylipäätänsä. kyllähän ihminen tietää mitä siemen vaatii päästäkseen alkuun ja siitä eteenpäin. edelleenkään ei tiedetä - eikä tulla tietämään - sen enempää miksi se sen tekee, kuin 'mitä muutakaan se tekisi'. älytön hän onkin, joka kehtaa väittää, että ihan sattumalta näin käy ja kävi.
Geenimanipulointi on mielestäni vähän sama asia kuin menisi hex-editorilla ronkkimaan jotain käyttöjärjestelmän kerneliä. Toisinsanoen meidän pitäisi pystyä tavallaan purkamaan DNA takaisin lähdekoodiksi jotta voisimme helposti oppia ymmärtämään sitä.
näinhän se melkein on. etenemisprosessitilanteelle tuskin tulee suuntamuutosta, ellei alienit tuuppaa sorsia tiskiin.
Nyt kun ollaan sitä mieltä että suurin osa tuosta DNAsta on vain turhaa roskaa, niin taidetaan olla vielä kaukana maalista.
jaa siis kuka on tätä mieltä?
Siispä, ainoa asia millä meidän IMO kannattaa mieltämme vaivata, on kysymys 'miksi'. Mielestäni vastaus tuohon kysymykseen on löydetty jo ties kuinka monta kertaa ja se on kaikkien niiden nähtävillä, joita kiinnostaa katsoa.
mieltä pitääkin vaivata, koska mikään luettu tieto ei voita omaa päättelyä. aivan sama vastausko on löydetty ties kuinka monta kertaa? mistäköhän mun päähän on jäänyt luulo, että jokaisella on vähän niinkuin omanlainen näkemyksensä asiaan - maantieteellisestä sijainnista mm. riippuen.
tuon kysymyksen märehdinnällä ei taideta oppia paljoakaan sellaista, jota voisi jälkipolvetkin hyödyntää. eikai teknologian kehitys ollut mielestäsi ihmisen pahin virhe? eipä tässä ainakaan nyt jauhettaisi ajankuluksi soopaa, koska mitään tietokoneisiin viittaavaakaan ei olisi olemassa, ellei ihmisillä (ainakin joillain) olisi luontaista tarvetta etsiä vastauksia kysymykseen 'miten'.