klubitus vii - teh revolution

21 posts, 2 pages, 60,974 views

anqqa

Posts: 4,030

#1 • • anqqa tirehtööri
klubituksen noin 7. versio (6. yli hypätty suurten pinnan alaisten muutosten takia) on ankarasti suunnittelupöydällä. tulevan täydellisen yhteisösaitin luonnissa visuaalinen ilme tulisi olla huomattavasti nykyistä selkeämpi, houkuttelevampi ja konsistentimpi - tähän tarvitaan apua.

omaatko siis huikeat webbi ui -disainerin lahjat ja haluat olla mukana rakentamassa Teh Saittia? julmettu määrä mainetta ja kunniaa sekä 120 skenepistettä luvassa, mahdollisesti myös maallista mammonaa. ota yhteyttä allekirjoittaneeseen lisätiedusteluita varten!

tähän topikkiin voi myös esittää toiveita uusista ominaisuuksista mitä saitille kaivattaisiin. pikkuparannuksista voi keskustella aiemmissa topikeissa, tänne vain kokonaan uusia tai radikaalisti uusittuja featureita.

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

hrdkvr

Posts: 3,929

#2 • • hrdkvr KURGO
uuteen versioon sit profiileihin skenepisteet näkyviin !!

:D

--
-keep it hard-

jaywink

Posts: 1,668

#3 • • jaywink bass warrior
joo joku skenepistepeli ja pisteet suoraan näkyviin profiiliin *hih*

mun ainoo toive itse asiassa ois että sivut ois hieman keveemmät. muuten, tää on just hyvä, ei ainakaan sellasia isoi muutoksia ettei oo enää hyvä *vink*
domi

Posts: 7,069

#4 • • domi Työn sankari.
Tietoihin semmoset vaihtoehdot et mitä näytetään muille ja mitä ei. Esim. toi viimeisin sisäänloggausaika.
hrdkvr

Posts: 3,929

#5 • • Edited hrdkvr KURGO

jaywink, 9.5.2006 14:57:
joo joku skenepistepeli ja pisteet suoraan näkyviin profiiliin *hih*olisko se sit klubituspursuit..tyyliin

aihe: nimet ja numerot

1. mikä on dj proteuksen oikea etunimi:

a) tapsa
b) harri
c) oded
d) antti

2. mikä numerosarja kuvastaa rolandin happokonetta

a) jp8080
b) 909
c) 029
d) 303

--
-keep it hard-

siveys

Posts: 2,492

#6 • • Edited siveys lovely
Voisin suositella RSS:n laajempaa implementointia järjestelmään ja henkilökohtaisen klubitus RSS aggregaatiosivun luomista jokaiselle, jonka muutoksista saisi huomaamattoman popup-layer notifikaation.

RSS syötteitä kaipaisin ainakin seuraaville asioille:
  [li]Uudet forum topicit (mihin tahansa tai yhteen tiettyyn kategoriaan kuuluvat)[/li]
  [li]Jonkun tietyn forum threadin uudet viestit[/li]
  [li]Yhten tietyn käyttäjän uusimmat actionit (tai actionit jossakin yhdessä järjestelmän osassa, esim. foorumeilla)[/li]
  [li]Uudet tapahtumat (tai tapahtumat jossakin tietyssä kaupungissa)[/li]
  [li]Yhteen tapahtumaan liittyvät actionit (infomuutokset, forum-viestit, kuvat)[/li]
  [li]Uudet miksaukset (tai miksaukset joltain tietyltä käyttäjältä tai jossain genressä)[/li]
Tämän jälkeen näiden "seurausmahdollisuuksien" integroiminen käyttöliittymään siten, että kun luen vaikka foorumia, on jossain selkeä nappi "seuraa tätä keskustelua", jota painamalla kyseisen keskustelun viestien RSS-syöte liitetään klubitus-aggregaattoriini (ajaxilla tietenkin ;) ). Tässä vaiheessa laitetaan kyseisen feedin kohdalta muistiin timestamp ja jos uutta infoa ilmestyy feediin, siitä ilmoitetaan minulle popup-layerilla (joka on helppo sulkea):

2 uutta viestiä aiheessa Ilmastonmuutos ja kasvihuoneilmiö
1 uusi toiminta käyttäjällä anqqaJos käyttäjä sulkee kyseisen popupin niin huomautettujen syötteiden timestamp resetoituu sivun generoimisen aikaan. Popup voisi olla hyvä myös voida piilottaa senhetkiseltä sivulta niin että se ilmestyisi uudelleen seuraavalla sivulatauksella, tai sitten popup ei olisi by default auki vaan nousisi ylös jostain "NEW!"-ikonista, joka ilmestyy jos jotain uutta on tapahtunut.

Tämän lisäksi kaikki RSS syötteet voisi luonnollisesti tilata halutessaan johonkin klubbarin ulkopuoliseen aggregaattoriin ja seurata klubbarin uusia tapahtumia sitä kautta.

Toivottavasti oli tarpeeksi radikaali, että meni oikeaan topicciin ;)

[edit: listamuotoilu lisätty]
siveys

Posts: 2,492

#7 • • siveys lovely
Aa.. Lisätäänpä tuohon vielä, että olisi kiva jos klubitus tarjoaisi palvelun, josta voisi pollata tietyn kellonajan jälkeen muuttuneita feedejä (tai streamata niitä).

Tämä mahdollistaisi sellaisen softan tekemisen, joka ylläpitää lähes reaaliajassa tällaista henkilökohtaista klubitus-seurantasivustoa. Periaatteessa sen voisi tehdä vaikkapa kokonaan javascriptillä tai gui aplikaationa.

Webbisivun tapauksessa javascript-versio olisi varmaankin aika päheä, mutta siinä tulisi se sivun latauksen yhteydessä tuleva ensimmäinen hittisarja olemaan aina aika paha kun pitäisi erikseen käydä hakemassa jokainen käyttäjän subscribaama RSS, joita voi teoriassa olla varsin merkittävästi. Sen jälkeen ajaxilla voisi pollata sellaista scriptiä, joka palauttaa edellisen pollauksen jälkeen muuttuneet RSS:t ja jos joku niistä kiinnostaa käyttäjää niin vain se haettaisiin uudelleen.

Tietysti tätä voi vähän optimoida jos seuraus-yhteenveto-sivu näyttää vaikkapa vain 20 viimeisintä item kaikkine käyttäjän tilaamien feedien yhdisteestä. Silloin voitaisiin hakea ensimmäisellä hitillä vain 20 viimeisimmin päivitettyä käyttäjää kiinnostavaa feediä (joka voidaan kysyä serveriltä suht helposti). Tai jos jokaisen feedin itemin aika säilötään erikseen kannassa niin voitaisiin suht helposti hakea vain tarvittava määrä feedejä, että nämä 20 viimeisintä saadaan näytettyä.

Tietysti tällaisen javascriptillä automaattisesti pollailevan sivun ideana voidaan pitää ihan vain sitäkin, että saadaan nopeasti tieto uusista tapahtumista, jolloin vanhoja tietoja ei edes tarvitsisi etukäteen ladata vaan voitaisiin keskittyä vain sivun avaamisen jälkeen tulleisiin muutoksiin.

Oleellista kuitenkin olisi se, että sitten jos about kaikesta sivustolla saa ulos RSS syötteen, olisivat nämä RSS syötteiden pohjalta toimivat työkalut varsin yksinkertaisia toteuttaa ja se mahdollistaisi myös uusien ominaisuuksien lisäämisen helposti tähän infrastruktuuriin kun niiden pitäisi vain osata muodostaa oma RSS syötteensä.

Tähän voisi vielä lopuksi mainita, että olisi myös kiva jos tuo "pollaus"-palvelu mahdollistaisi myös henkilökohtaisten muutosten seuraamisen - joko autentikoinnin takaa tai sitten käyttäjän omasta suostumuksesta vapaasti kenelle tahansa kiinnostuneelle. Tätä voisi ulkopuolisten softien lisäksi käyttää myös siten, että pollaillaan ajaxilla muutoksia ja sitten jos niitä on niin refreshataan tuo ylärivin yksityisviesteistä informoiva osio ilman sivun reloadaamista.
mekaanikko

Posts: 1,176

#8 • • mekaanikko don selecta
- parempi keskustelun taso
- joku hehkeä-ääninen misu vois lukea päivittäin kaikki kiinnostavat uudet viestit audioks josta sais sitten podcastin
- am I hot or not -tyyppinen reittaus profiilisivuille (paitsi onhan tää jo tavallaan, vonkauskommenttien määrälaskurin vois vaan integroida kiinteämmäksi osaksi toimintalogiikkaa) ja tietty joku match-maker joka vertailee asuinpaikkaa, ikää, musapreferenssejä suosikeiden ja dj-tutkan avulla sekä analysoi jollain geneettisellä algoritmillä läppien tason forumin puolelta ja sit parittaa parhaiten yhteen sopivat automaagisesti seuraavis reiveissä
- skenepisteet näkymään profiilisivulle, foorumiin, sanomaboksiin ja ihan joka paikkaan
- sit joku palvelu mistä näkis, että missä ne ihmiset OIKEASTI on bilettämässä, kun ei ne suosikit sit kuitenkaan pidä paikkaansa. Esim. Klubbarin ilmiantajat joka merkittävään venueen jotka logaa ylös kuka tulee sisään ja menee ulos.

Noei. Tässä pari oikeetakin toivetta:

Selkeä, mielellään ilman taulukoita tehty XHTML-rakenne joka mahdollistaisi omien CSS:ien käytön potenssiin kax.

Sit tapahtumien syöttöön toivois jotain poweruser-työkaluja, kun joskus syöttää 20 tapahtumaa yhdeltä istumalta niin siinä alkaa vähän vituttaa copypeistailla kenttä kerrallaan samat tiedot moneen kertaan. (No OK, ehkä kovin moni muu kuin minä ei tee sitä mut silti.)

Eli esim. niin, että olisi joku formaatti jossa voisi yhtenä stringinä copypasteta tapahtuman tiedot jollain erotinmerkeillä valittuna yhteen paikkaan (tai vaikka useamman tapahtuman samaan). Ja/tai sitten niin, että vois valita vaikka että "Syötä __ tapahtumaa samoilla tiedoilla", sitten täyttää ekalla sivulla lomakkeelle ne kentät jotka tulevat samanlaisina ja sit tulee "next.. next.." -tyyppisesti n kappaletta sivuja joissa ne on esitäytettynä ja saa täyttää muuttuvat tiedot. Niin ja päivämääräks sais mielellään tarjota jotain loogista, esim. 2 viikon päähän tästä päivästä automaagisesti.

Menneitä tapahtumia olis kiva pystyä hakemaan kalenterissa kans.

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

jaywink

Posts: 1,668

#9 • • jaywink bass warrior
pistetään tänne nyt sellainen ei niin radikaalikin, mutta joka olisi käytettävyydeltään imho huomattava parannus

ryhmäviesteissä on "ilmoita uusista viesteistä" tyylinen ratkaisu, joka on defaulttina päällä. voisiko samainen systeemi olla jokaisessa threadissa, defaulttina tietenkin pois päältä. ilmoitus uusista viesteistä tulisi ylhäälle samalla tavalla kuin ryhmäviesteistä. koodi on kuitenkin jo ilmeisesti olemassa kun toimii ryhmäviesteissä *hymy*

itsellä ainakin ei osaksi kiinnosta hirveenä osallistua keskusteluihin jo senkin takia että sen jälkeen pitää kaivaa ja kaivaa ne threadit sieltä systeemin syövereistä ja käydä katsomassa miten keskustelu on edennyt. ei aina muista eikä jaksa käydä läpi kaikkea mihin on jotain kommentoinut.
littlebig

Posts: 753

#10 • • littlebig aaat-chi kung
niille ug bileille oma kalenteritapahtuma joka näkyy vain vastaanottajille (alias suosikkeilijoille joita tapahtuman ilmoittaja päivittää) niin ei tarvitse niitä kilometriryhmiksiä bileinfosta
kiitos :)

--
straight ______

gay ^______^

Android

Posts: 3,908

#12 • • Android
Olen jo jossain muussa topicissa tainnut mainita, mutta mahdollisuus piilottaa yksittäisiä topiceja oman valinnan mukaan olisi jees. Kuvittelisi, että tämä ei olisi liian vaikeaa toteutettavaksi (vaikka joku x:ä topicin yläreunassa tjsp ja sen jälkeen se ei enää näkyisi "uudet"-listassa).
Lost-Soul

Posts: 3,107

#13 • • Lost-Soul los pallos

mekaanikko, 11.5.2006 02:46:

Eli esim. niin, että olisi joku formaatti jossa voisi yhtenä stringinä copypasteta tapahtuman tiedot jollain erotinmerkeillä valittuna yhteen paikkaan (tai vaikka useamman tapahtuman samaan). Ja/tai sitten niin, että vois valita vaikka että "Syötä __ tapahtumaa samoilla tiedoilla", sitten täyttää ekalla sivulla lomakkeelle ne kentät jotka tulevat samanlaisina ja sit tulee "next.. next.." -tyyppisesti n kappaletta sivuja joissa ne on esitäytettynä ja saa täyttää muuttuvat tiedot. Niin ja päivämääräks sais mielellään tarjota jotain loogista, esim. 2 viikon päähän tästä päivästä automaagisesti.

Menneitä tapahtumia olis kiva pystyä hakemaan kalenterissa kans.


Eikös samantyylinen palvelu mitä pankit pitää, eli "laskupohja". Pystyy nappaamaan pohjan omista tapahtumista ja muokata vaan ne kohdat mitkä haluu.

--
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Pauli Huhtiniemi

Posts: 578

#14 • • Pauli Huhtiniemi Techmu
RSS-syötteiden monipuolisempi käyttö. Esim Kalenterin rss-feedissä pitäisi olla mahdollisuus saada ilmoitus, kun jossain tietyssä kaupungissa ilmoitetaan järjestettävän bileet.

Edistystä olisi sellainenkin, että sivulle logatessa saisin ilmoituksen "Kaupunkiin Kouvola on lisätty 1 tapahtuma".

Foorumiin linkki "näytä topicit, joihin on tullut uusia viestejä viimeisen käyntisi jälkeen".

Olisi mukava myös saada säätää itse, kuinka monta viestiä yhdellä foorumin sivulla näkyy. Itseäni ärsyttää klikkailla jotain 50 sivun topicia läpi (Klubituksessa kun kuitenkin vieläkin liian moni viesti pelkkiä hymiöitä tai parin sanan vastauksia), mieluummin scrollailisin vähän pidempiä sivuja alaspäin.

Search-toiminnon parantaminen, nykyään sillä ei tunnu löytävän - nopeasti ainakaan - yhtään mitään.
inorbit

Posts: 23

#15 • • inorbit Big Daddy
Miten olisi tuki joillekin suosituimmille webbipohjaisille kalentereille? Käytännössä siis "Add to Google/Y!/30Boxes/etc Calendar" -nappula klubituskalenterin tapahtumakuvauksien viereen.

Kiitos.

--
Learning music by reading about it is like making love by mail.

mekaanikko

Posts: 1,176

#16 • • mekaanikko don selecta
.Mac-integraatio kalenteriin jne. niin kusisin hunajaa. =)

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

akir0

Posts: 2,554

#17 • • akir0 idleRPG champion 2009
Kännykkäselaimille parempi tuki. Nyt ainakin toi yläreunan navigaatio vie hirveästi tilaa kun siinä on noin paljon linkkejä.

Ts. kännykälle vois olla vaikka kokonaan omat systeeminsä, eli näkyis esim. pelkkä foorumi ja sit eri pulikassa pelkkä kalenteri.
baty

Posts: 1,607

#18 • • baty TranceConnection

akir0, 23.5.2006 20:00:
Kännykkäselaimille parempi tuki. Nyt ainakin toi yläreunan navigaatio vie hirveästi tilaa kun siinä on noin paljon linkkejä.

Ts. kännykälle vois olla vaikka kokonaan omat systeeminsä, eli näkyis esim. pelkkä foorumi ja sit eri pulikassa pelkkä kalenteri.Tätä olen itsekkin kaivannut.
domi

Posts: 7,069

#19 • • domi Työn sankari.

baty, 23.5.2006 20:10:
---
akir0, 23.5.2006 20:00:
Kännykkäselaimille parempi tuki. Nyt ainakin toi yläreunan navigaatio vie hirveästi tilaa kun siinä on noin paljon linkkejä.

Ts. kännykälle vois olla vaikka kokonaan omat systeeminsä, eli näkyis esim. pelkkä foorumi ja sit eri pulikassa pelkkä kalenteri.

---


Tätä olen itsekkin kaivannut.


I agree, 9500sella selattaessa ei pahemmin mitään ylärivin linkkejä saa klikattua jostain syystä *ding*
bubbelgum

Posts: 2,477

#20 • • bubbelgum ~sylikissa~
Enpä tiedä onko joku jo tällaista kaipaillut jossain aiemmassa threadissa, eikä nyt mikään hirveen iso juttu... Mutta. Itse ainakin olen huomannut kaipaavani semmoista toimintoa, että menneiden tapahtumien tiedoista pääsisi linkillä suoraan tapahtumassa otettuihin kuviin, jos niitä löytyy.

Vastaavanlaisesti nyt jo pääsee tapahtumatiedoista linkillä suoraan keskusteluun, ja keskustelun alkusivulta ainakin linkillä tapahtumatietoihin.
Eli näiden jo olemassa olevien toimintojen lisäksi niin, että tapahtumatiedoista pääse linkillä sekä keskusteluun että kuviin. Keskustelusta puolestaan pääsee linkillä suoraan tapahtumatietoihin ja kuviin. Ja kuvagalleriasta pääsee linkillä suoraan keskusteluun, ja tapahtuman tietoihin.

Olipas monimutkasesti selitetty mutta ehkä joku tajuaa.

Ite huomaa varsinkin katsoessaan jotain vanhoja kuvia, että olisi kiva päästä kattomaan esim. kuka niissä bileissä soitti, ja mitä palautetta jengi on antanut, ilman että täytyy kalenterista etsiä erikseen se päivämäärä ja sitä kautta tiedot.

Ja toisinpäin oikeestaan vieläkin enemmän, että vanhoista tapahtumatiedoista kun haluaisi etsiä kuvia, niin nyt joutuu skrollaa alas piiitkää listaa ja etsiä löytyykö tapahtumaa edes sieltä, ja onko kuvia vai ei.

Vaihtoehtosesti vois toimia myös semmonen toiminto jolla pystyy etsimään kuvagallerioita joltain tietyltä päivältä?

--
Hullu ku pullosta tullu.