(Klubi)-Dj:n kotisivut, millaiset olisi hyvät?

36 posts, 2 pages, 11,611 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Asia varmaan kiinnostaa muitakin, joten tuupataan topikki linjoille.

Millaisia asioita diggaat lukea dj:n kotisivuilta. Tai millaiset (dj:n) kotisivut on siun mielestä hyvät ja toimivat? Millaiset ei toimi. Onko jonkun dj:n sivuilla liikaa tavaraa/tekstiä/sekavat. Onko jollakulla erittäin hyvät sivut? Linkkejä tiskiin.

Mitä on pääsivulla (blogi/päiväkirja/tulevat keikat tms?), mitä alasivuja löytyy. Raapustelkaa mitä mieleen tulee - ehkä siitä saa yksi jos toinen dj vinkkejä omia sivuja suunnitellessaan *joo*
a98

Posts: 871

#2 • • a98
uutiset, info (henkilötied, bio, laitteisto, kontakti/bookkaus), keikat, miksaukset, tän hetken toplista, soittolistat, radio showt, guestbook/shoutbox/forum, links, +muut kyseisen herran jutut, productions, photos jne..

tyylillisesti:
hillityt värit, ei liikaa turhia yksityiskohtia (less is more), mahdollisimman paljon kuvaruudun koosta käyttöön (mikään ei ota enempää päähän kun se 200px X 200px frame missä kaikki surffaus pitäis tapahtua).
hyvä kontrasti tekstiin ja taustaa, paras mahdollinen on valkoinen tausta ja musta teksti, mutta myös hieman tummemmat vaaleat taustat käyvät. sekä tietysti musta tausta vaalea teksti.
musta tausta punainen teksti tjsp on vaikein lukea.
ei liian pienet eikä liian suuret fontit, html koossa font size 1 alkaa olemaan sitä kokoa että mitään pidempää ei jaksa ja yli 3 taas niin isoa että näyttää amatöörimäiseltä. tekstien hyvä ryhmittely ja tyylien käyttö sen selkeyttämis keinona.
omaperäisyys aina plussaa, mutta käyttöliittymä etusijalla. olisi myös hyvä että suosisi mahdollisimman montaa eri selainta ja platformia, jep IE on kauhea, mutta valitettavasti suurinosa käyttäjistä suosii vieläkin sitä joten sivut pitäisi saada näkymään edes jotenkin oikein myös niillä.

ehkä tärkeimpänä kuitenkin se että kuka ikinä ne sivut tekeekään olisi suotavaa että sivut ovat helppo päivittää ja että ne pysyvät aina ajan tasalla, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin sivut joita kukaan ei jaksa päivittää (esim upcoming gigseissä - bileet 20.5.2005)

tuollaista tuli mieleen nopeasti, tässä vielä esimerkkejä:

+
http://www.miikakuisma.com/ (tyylikkäät ja yksinkertaiset, aina ajantasalla, playlistit sekä toplistat)
http://www.leonbolier.com/v2/ (mukavat lukea, helppo navigoida, tyyli kuitenkin ehkä vähän karmiva)
http://stage.arminvanbuuren.com/ (tyylikkäät, helppo navigoida ja lukea, ehkä liikaa pakattu pieneen tilaan)
http://www.probspot.com/ (kaikin puolin loistavat sivut, mielettömän hienot sekä käytännölliset)

-
http://www.perryoneil.com/ (hyvät osiot, mutta sivun tyyli ei nappaa, liian pieneen tilaan puskettu)
http://www.niklasharding.com/ (yli puolet tilasta käytetty johonkin muuhun kuin itse oleelliseen, plus että tyyli on ihan kauhea muutenkin)
http://www.djandrewparsons.com/ (lataa vuoden ja kaikin puolin kamala design muutenkin, ei toimi firefoxilla oikein)

tuossa siis muutama satunnaisesti valittu sivut.. parempiakin ja huonompiakin löytyy ja paljon :)
tomii

Posts: 3,594

#3 • • tomii kallion herttua
Noin yleensäkin sivut kannattaisi olla selkeät (mitä helpompi navigoida ja mitä selkeämmin infot on esillä, sitä todennäköisemmin ihmiset jaksaa ne sivut tsekata läpi) ja liiasta multimedia-paskasta karsitut (kuten yllä sanottiin: less is more. turhia latailuja kannattaa välttää, kaikilla ei ole mikään 8++meganen yhteys). Itselläni ainakin kiinnostus lopahtaa ihan heti, jos sivuilla joutuu alkaa miettimään, että mistä mikin tapahtuu. <- noi kun pitää mielessä, niin ollaan mun mielestä jo oikeilla raiteilla. *joo*

--
reivaan kunnes kuolen

Illustrator

Posts: 3,171

#4 • • Illustrator
Tässä esimerkki mielestäni toimivasta sivustosta: http://www.djproteus.com/
Tyylikäs, selkeä ja helposti selattava. Sisältö kattaa kaiken tarvittavan. Ei flashia, pop-uppeja tai muitakaan "asiaankuulumattomia" mainoksia.

Foorumi yksittäisen dj:n sivustolla on mielestäni turha, muuten tossa a98:sin postauksessa tulikin kaikki olennainen.
Caro²

Posts: 5,301

#5 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Porukka keskittyi nyt kovasti tekniseen puoleen :I

Tykkääkö porukka lukea dj:n sivuilta, esm keikkapäiväkirjaa, missä menee - mitä tapahtuu. Tai vastaavasti kommentoida ko. päiväkirjaa - laittaa kommentteja keikkalistauksen sekaan (esm menneisiin tapahtumiin). Mites jengi suhtautuu iän ikuisiin vieraskirjoihin. Alkaaks ne vituttamaan kun niitä on joka paikassa - eikä missään juuri mitään järkevää?

Millasta interaktiivisuutta on "kiva olla olemassa"?
domi

Posts: 7,069

#6 • • domi Työn sankari.
Tommonen keikkakommentointi vois toimiakin ihan hyvin, toisaalta ehkä simppeli keskusteluforum ajaisi saman asian :] Vieraskirjoja ei mielestäni ole liikaa, mikäpä sen mukavampaa kuin saada lyhyt palaute vaikka itse sivujen toiminnasta tai muusta sellaisesta, mihin ei palautemahdollisuutta sivustolla ole.

Interaktiivisuutta parhaimmillaan osoittaa DJ:n lempibiisien kuukausittain vaihtuva TOP10-lista, sekä myös se, että ottaako sitten loppupeleissä DJ kävijöiden palautteita huomioon lainkaan, elääkö sivu ajan hengessä etc,etc...

Mut hyviä ideoita tänne on saatu, pöllin muutaman pariin ikuisuusprojektiin *hihu*
WCDJ.ORG

Posts: 90

#7 • • WCDJ.ORG Inspired by Volumen vessa appreciation thread.
brändilogo
slogan
news-osio/copytekstii
intro
kontakti
vessanseinäkirjoitus
keikat

trust the brand, flush the toilet

www.wcdj.org
Miazu

Posts: 815

#8 • • Miazu Päivänsäde
Jeps tollanen keikkapäiväkalenteri ja muu sellanne ois varmasti hyvä idea ja sillä pääsee ihmiset vähän näkee et miten kyseinen dj kokee tämän ja kuinka ja miten siitä sitten mentiikään ainoo tietty et oon pohtinu sitä paljon et kuinka sitä sitten olisi helppo tosiaa tosta vaa kirjoitella ( No äh naiselle varsinki) Mut siis joo ihania linkkejä ja paljon tullu hyviä osviittoja ja tää on tosiaa aika ajankohtainen juttu itsekullekkin :)
remotion

Posts: 5,283

#9 • • remotion nostatus guru
tietty luulis että sulla ois ihan omasta takaa se motiivi siihen sisältö puoleen...
Kun se on toisen vähän vaikea sanoa mitä sinä haluat.
toteutuksessa on tietystikin helpompi neuvoa..

hehe, omat sivut tein käytännös puolessa toista tunnissa kun oli töissä tekemisen puutetta.
eli jos teet paremmin kuin minä, ( http://www.remotion.1g.fi/ ) niin sitten sulla ei oo ainakaan kaikkein huonoimmat sivut :D
remotion

Posts: 5,283

#10 • • remotion nostatus guru
mun mielestä news osio on ihan turha yleensä koska kukaan ei sitä a) jaksa päivittää b) lue
blogi vois olla tälle paljon parempi vastine, jos ei oo kuukauteen mitään sanottavaa ni se ei paista nin pahsti, jos taas on jotain uutista ni senkin saa sinne blogiin.
Jaques

Posts: 1,390

#11 • • Jaques HUGC / So Nice!
Täsä on nyt meidän metropoikien omat sivut jos haluu jotain kateltavaa.
http://www.helsinkiundergroundcollective.com

(ps. pitäs kai päivittää vähän noita tietoja taas*nauru*)

--
Not everybody understands house music. It&#039;s a spiritual thing , a body thing!

a98

Posts: 871

#14 • • a98

Remotion, 23.3.2006 10:46:
mun mielestä news osio on ihan turha yleensä koska kukaan ei sitä a) jaksa päivittää b) lue
blogi vois olla tälle paljon parempi vastine, jos ei oo kuukauteen mitään sanottavaa ni se ei paista nin pahsti, jos taas on jotain uutista ni senkin saa sinne blogiin.



no voihan uutisetkin tehdä esim php:llä niin että niiden päivittäminen tapahtuu tekstikenttiin tietoa syöttämällä, helppo päivittää.
ja jos kerran uutiset ei ketään kiinnosta, ni miten luulet kiinnostaako jonkun blogi missä kerrotaan että ostin tänään kaksi kiloa banaaneita ja yksi oli ihan vihreä.
remotion

Posts: 5,283

#15 • • remotion nostatus guru

a98, 23.3.2006 10:56:
no voihan uutisetkin tehdä esim php:llä niin että niiden päivittäminen tapahtuu tekstikenttiin tietoa syöttämällä, helppo päivittää.
ja jos kerran uutiset ei ketään kiinnosta, ni miten luulet kiinnostaako jonkun blogi missä kerrotaan että ostin tänään kaksi kiloa banaaneita ja yksi oli ihan vihreä.



Koska niiden luonne on erilainen.
mun mielestä tohon joku killeri hymiö vielä perään ni banaanijuttu on kaikkien mielestä hauska... ;D mut uutisiin joutuis laittaa että "banaanit 1,49/kg, dj spiikyspooky osti kaksi (1) rasiaa banaaneita" junou, meibi not, huu keörs
a98

Posts: 871

#16 • • Edited a98
niin noh toi on sit ihan millaset sivut haluaa edustamaan itseään. blogi sopii varmaan joillekkin paremmin.
ja sit toisaalta myös kävijät voidaan jakaa helposti kahteen, on ne ketkä eksyy sinne vahingossa ja haluaa lukea banaaneista ja sitten ne ketkä oikeesti etsii sieltä tietoa deejiin keikoista ja uutisista yms, ja ei löydä mitään koska sielä on kaikkea ylimääräistä..
mut joo meikäläinen kun ei muutenkaan ymmärrä blogeja. mulla ei ainakaan ole mitään tarvetta kertoa turhan elämäniä turhia asioita vieraille, sitä varten kaverit ovat.
remotion

Posts: 5,283

#18 • • remotion nostatus guru

a98, 23.3.2006 11:05:
mulla ei ainakaan ole mitään tarvetta kertoa turhan elämäniä turhia asioita vieraille, sitä varten kaverit ovat.



Kai sinne sit laittais sellasia tuntoja joita haluis kohdeyleisölleen elikä kuuntelijoille ja bilettäjille sekä muille dj:lle kertoa.... tms entiiä nälkä->syömään.
Jone

Posts: 8,258

#19 • • Edited Jone Archibald Haddock

a98, 23.3.2006 11:05:
mut joo meikäläinen kun ei muutenkaan ymmärrä blogeja. mulla ei ainakaan ole mitään tarvetta kertoa turhan elämäniä turhia asioita vieraille, sitä varten kaverit ovat.



ot:
Onko blogien funktio sit sun mielestäsi kertoa ruokakaupan ostoslistoistaan, vessakäynneistään tai jostain tyhjänpäiväisestä? Niin kauan kun mä olen blogimerkintöjä kirjoittanut (taisin aloittaa 1999) niin oon varmaan 85% ajasta kirjoittanut niissä asioista joita tulee kelailtua tai vuodattanut tuntemuksiani aina silloin kun tarkoin vaalimani machomiehen imago on sen kestänyt. Blogimerkinnät on mulle enimmäkseen tapa jäsentää omia ajatuksiani itselleni tarkemmin käyttämällä ne kirjallisessa muodossa.
Vexe

Posts: 1,016

#20 • • Vexe
Oma mieltymykseni mitä haluan lukea DJ:n sivuilta:

- Hyvä esittelysivu, joka sisältää hieman historiaa kyseisen henkilön musiikillisesta suuntautumisista, nyky soundin mitä soittaa ja mitä tykkää kuunnella, sekä uran kohokohdat.
- Keikkakalenteri tulevat ja menneet. Koko lineup on aina plussaa.
- Playlist sivu tai top10 biisit nyt ja koko ajalta
- Promootio mixi joka on tallennettu keikalla.
- News/blogi sivu, joka pysyy ajantasalla.
- Guestbook, jonne voi heittää muutaman sanan sivua selaillessa(ei rekisteröintijuttuja).
- Selkeä kuva tai useampi. Kuka nyt ei haluaisi, että ihmiset tunnistaa?

Tästä listasta tietenkin karsitaan sitten sivun suosion mukaan. Esim turhaa päivitellä uutisia/blogia jos sivun kävijämäärä on muutamia Tärkeintä sivussa kuitenkin on se, että tuo itseään esille ja pitää sivun ajantasalla. Pienimmillään sivu siis voi olla kuin klubbarin soittajat osiolla oleva esittely, joka on nettisivun muodossa.