Flyerien painatus

2 posts, 1 page, 923 views

mekaanikko

Posts: 1,176

#2 • • mekaanikko don selecta
Hyvällä menestyksellä käytetty ainakin seuraavia: Askon Paino, Aksidenssi ja DMP.

Edullisuus on usein kääntäen verrannollinen laatuun, valitettavasti. Kaikista edullisinta on lähteä mukaan johonkin yhteispainatushässäkkään, mutta niissä on se ongelma, että on sidottu muiden aikatauluihin ja myös painosmäärä, paperi, jälkikäsittely ja flaikun koko/malli on ennalta fiksattu. Lisäksi suosittelisin kysymään muiden järkkäreiden kokemuksia kustakin yhteispainatuskuviosta, valitettavasti kun joskus silläkin puolella häärii sellaisia säätäjiä joilla aikataulu ja laatu eivät ole ihan sitä mitä luvataan. Hyviäkin toki on nähty.

Eri painoilla on erilaiset vehkeet, mikä vaikuttaa aika ratkaisevasti erilaisten painotöiden hintoihin, joten jos painotyö A on painossa X monin verroin kalliimpi kuin painossa Y niin painotyö B:n kohdalla tilanne voi olla päinvastainen. Ei kannata siis yhden hintatiedustelun perusteella tehdä mitään lopullista päätelmää siitä mikä paikka on halvin tai kallein. Laadusta voi toki päätellä enemmän jo yhdelläkin rundilla - olettaen siis että itse osaa toimittaa kunnolliset aineistot painoon ja ymmärtää edes värinhallinan perusteet. Jos sana värinhallinta aiheuttaa kysymysmerkin ilmaantumisen pään ylle, tässä hyvin tiivis crash course aiheeseen: http://www.klubitus.org/forum_aihe.php?id=16170;pid=472573#472573

Yleisesti ottaen pienissä painosmäärissä digipaino on aina offsettiä halvempi vaihtoehto, mutta offsetin laatu on lähes aina parempi. Offarissa värimäärää laskemalla saa hintaa alas (kuinka paljon, riippuu vähän painon käyttämistä koneista: vanhoilla 2-värikoneilla hinta voi olla huomattavastikin halvempi), mutta toisaalta taas nelivärisarjan värien korvaaminen spoteilla nostaa hintaa koska kone pitää pestä ennen ja jälkeen painatuksen. Digipaino asettaa tiettyjä rajoituksia käytettävän paperin suhteen ym.

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia