Onko sinulla diabetes? Osallistu käyttäjätutkimukseen.

3 posts, 1 page, 1,536 views

nostatus

Posts: 343

#1 • • Edited nostatus
Häiritseekö verensokerin seuranta päivittäistä elämääsi?

Osallistu Taideteollisen korkeakoulun opinnäytetyönä suoritettavaan käyttäjätutkimukseen, jonka tavoitteena on ymmärtää miten nuoret aikuiset diabeetikot kokevat verensokerin omaseurannan elämänmuutosten keskellä ja kartoittaa millaisia omaseurantalaitteet voisivat tulevaisuudessa olla.

Voit osallistua tutkimukseen, jos
• Olet iältäsi noin 18-25 vuotta
• Sinulla on todettu 1-tyypin diabetes
• Olet aktiivinen ja vapaa-aikasi kuluu mieluiten kodin ulkopuolella sosiaalisissa ympäristöissä
• Koet diabeteksen omaseurannan hankaloittavan elämääsi
• Asut pääkaupunkiseudulla

Tutkimus suoritetaan marras-joulukuun vaihteessa, ja sen tarkempi ajankohta on sovitettavissa jokaisen osallistujan kanssa henkilökohtaisesti. Tutkimus sisältää noin viikon kestävän itsehavainnointivaiheen ja haastattelun, ja se tehdään täysin luottamuksellisesti.

Käyttäjätutkimus liittyy Taideteollisen korkeakoulun Teollisen muotoilun koulutusalan maisteritason opinnäytetyöhön. Käyttäjätutkimuksen suorittaa Teollinen muotoilija (BA) Henri Andell. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tai haluat tutkimuksesta lisätietoja, soita 040-51 66 557 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] 9.12 mennessä.

--
dj NoStatus / dj LIEBHERR

nostatus

Posts: 343

#2 • • nostatus
Vähän lisätietoa tutkimuksesta:

Tutkimuksessa ei kerätä lääketieteellistä aineistoa, vaan käyttäjän omia henkilökohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä aiheeseen liittyen, joten tutkimus ei ole lääketieteellinen tutkimus. Aiheen henkilökohtaisuuden vuoksi tutkimuksessa kuitenkin noudatetaan eettisen lautakunnan lääketieteellisen tutkimuksen suorittamiseen laadittuja sääntöjä.

Tutkimusmenetelminä käytetään uusia mielenkiintoisia ja innostavia laadullisen tutkimuksen menetelmiä, mitään kuivakkaa kymmenen sivun rastiruutuunlomaketta ei sovelleta.

Yleensä vastaaviin tutkimuksiin osallistujat huomaavat tutkimuksen jälkeen myös itse ajattelevansa tutkittavaa ilmiötä uudella tavalla, ja tuntevat saaneensa tutkimuksesta yhtä paljon irti kuin sen suorittajatkin. Hyvän mielen lisäksi tähän tutkimukseen osallistuneille annetaan pieni palkkio.

--
dj NoStatus / dj LIEBHERR

nostatus

Posts: 343

#3 • • Edited nostatus
Tarvitsisin vielä muutaman osallistujan tutkimukseen, joten jos joku vielä miettii osallistumista tai tietää jonkun joka sopisi tutkimukseen, ottakaa rohkeasti yhteyttä! Tutkimukseen tähän mennessä osallistuneet ovat pitäneet tutkimusta erittäin mielenkiintoisena ja innostavana. :)

Osallistujien vaatimuksistakin voidaan joustaa, esim. jos olet hieman vanhempi kuin 25-vuotias, niin se ei ole ongelma. Tutkimuksen ajankohta on hyvin helposti muokattavissa osallistujan aikataulujen mukaan.

[email protected] / 040-5166557

--
dj NoStatus / dj LIEBHERR