Kehitä oma salaliittoteoria

16 posts, 1 page, 10,751 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Yksi salaliittoteoriatopikki oli jo, mutta se oli jotenkin pistetty pystyyn sille kyseiselle yhdelle teorialle. Joten kasataan tähän sitten vaikka kaikki mitä mieleen juolahtaa :)
Junttaan tuohon seuraavaan viestiin kohta yhden, jo melkein vuoden päivät kehitteillä olleen salaliittoteorian *hihu*

(Jota varmasti on moni muukin miettinyt).
Caro²

Posts: 5,301

#3 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Salaliittoteoria IDOLS, ensimmäinen idols-vuosi.

Disclaimer: Tämä on kokonaan hatusta vedetty, mikäli kyseessä on mahdollisesti koko totuus and nothing but the totuus, niin se on hyvää tuuria *hihu*

Koko kilpailun idea lyhyesti ja ytimekkäästi on saada suomelle uusi idoli, jonka kansa on itselleen äänestyksellä valinnut. Bullshit..

Koko hommaa lähdettiin pohjustamaan alkukarsinnoilla ympäri Suomea. Näytettiin televisiossa tiettyjä naamoja, ja kuunneltiin toinen toistaan järkyttävimpiä esityksiä. Tässä luotiin ihmisille mielikuvaa, että he jotenkin osallistuvat idols-valintaan. Oletettava totuus on kuitenkin se, että levy-yhtiöt olivat bonganneet markkinasegmentit, joille idolit tarvitaan (ei siis vain yksi, mutta useampi).
1) Lapsi-osasto (Antti Tuisku)
2) Varhaisaikuiset/ravintolaikäiset (Hanna Pakarinen)
3) Vanhempi ikäluokka (Jani Wickholm)
4) Ne loput (Christian Forss)

Joko jo ennen koko idols hässäkkää, oli kyseiset idolit valittu, tai sitten ne valittiin jo kesken kilpailun. Mutta niin kauan kuin tuomarit saivat päättää kuka meni jatkoon ja kuka ei, pystyttiin valitsemaan heidän kilpakumppaneiksi tarkalleen sellaisia ihmisiä, jotka joko karisman tai esiintymiskykyjen pohjalta olivat huonompaa kastia. Saatiin riittävä kontrasti kahden "staran" välille niin, että katsojat ja tuomarit olivat suurin piirtein samaa mieltä.

Niin kauan, kuin tuomaripelillä pystyttiin hommaa jatkamaan, valittiin jatkoon MYÖS sellaisia ihmisiä, jotka olivat riittävän "epäedustavia" jollakin tapaa, ettei ihmiset varmasti heitä äänestäisi, ja ihmiset "ihan omalla tahdolla" äänestivät jatkoon / tai mieltyivät johonkin karismaattisempaan esiintyjään. Esm kaikkien viha-/rakkaus-suhteen kohde, antti tuisku "sattumalta" kehitti oman imagon kisan aikana, niin, ettei sitä tarvinnut enää ensimmäiseen levyyn muuttaa (vai olisiko levy-yhtiö tehnyt tuotteen jo hyvissä ajoin etukäteen, ja anttia vaan muutettiin kisan aikana oikeaan suuntaan jotta kansa tuntisi valmiin tuotteen omakseen??).

Siinä vaiheessa, kun homma meni puhelinäänestykseen, oli äänestysmetodiksi valittu "suljettu" äänestys tekstiviestein, niin, että yhdestä liittymästä saattoi äänestää useamman kerran.. Äkkiseltään tämä vaikuttaisi siltä, että äänestyksellä haluttaisiin tehdä rahaa. Mutta todellisuudessa, (mahdollinen) totuus oli se, että äänestyksessä haluttiin polttaa mahdollisimman paljon omaa (=levy-yhtiön) rahaa! Kuinka niin?

1. Annetaan asiakkaiden (katsojien) kuvitella, että he voivat määrätä kuka menee jatkoon ja kuka ei. Luuletteko tosiaan, että levy-yhtiö lähtee sillä asenteella tekemään itselleen kassamagneettia, että: "Koska olemme niin uskomattoman perseestä ja muutenkin käsiä, niin annamme teille, oi kanssa-Suomalaiset, tilaisuuden näyttää meille se henkilö johon syydämme monta sataa tuhatta euroa rahaa"... Jostain kumman syystä en usko.

2. Levy-yhtiöillä oli omat "liittymät", joiden kautta he saattoivat suoltaa ääniä juuri niille henkilöille, joiden he halusivat pääsevän jatkoon. Näin ne pystyivät hallitsemaan koko kisaa alusta loppuun ja saada valmiille tuotteille (lapset - nuoret - aikuiset) kaikkien tuntemat kasvot.

-

Kun ensimmäinen idoli oli valittu, siihen ei tietenkään valittu sitä, joka oli eniten idoli-ainesta, eli Antti Tuiskua, miksi ei? Mikäli Herra T. Olisi valittu, olisi kaksi muuta unohtunut ihan täysin. Sen takia valittiinkin (eli itse äänestettiin) voittajaksi joku muu, ja toiseksi vielä joku muu. Kun Antti oli kolmas, kaikki varmasti muistaa, ketkä oli ykkönen ja kakkonen. Neljänneksi valittiin sitten joku pikkustara, jonka levyn ostaa kaikki ne, jotka ei diggaa kolmesta ensimmäisestä... Muistaako joku, kuka oli viides?

Koska levy-yhtiöt tiesivät markkinasegmentit joille haluttiin kasvot. Oli heidän helppo bongata joukosta sellaiset naamat (ellei niitä ollut jo alunperin valittu), joille imago oli valmiiksi suunniteltu. Loppu oli vaan pelkkää manipulointia ja ihmisten tyhmyydelle naureskelua. Kun kolmikko oli valittu. Oli heille biisit valmiina, imago valmiina (joka oli kehitetty ihmisten nähtäväksi jo kisan aikana), he olivat valmiita tuotteita, nyt tuotteille saatiin vain nimi ja naama. Biisit laulettiin ja tuotettiin loppuun ja lyötiin markkinoille.

Jos joku toteaa, että loppuvaiheessa kaikki olivat laulaneet "tulin voittamaan", vai mikä lie biisi olikaan, niin aivan. Kaikki tosiaan lauloivat sen. Eihän nyt niin läpinäkyvästi tätäkään voitu suorittaa, että kilpailijat edes itse tietäisivät kenestä tehdään idoli ja kenestä ei.

-

Loppuun voisi todeta, että tämä seuraava idoliehdokas ei tule olemaan teinitähti, eikä lapsitähti, eikä myöskään vanhemmille suunnattu. Ikärajaa nostettiin noin 30vuoteen, joka viittaisi kypsempään lopputulokseen, tyylisuunnat vapautettiin, joka viittaa myös toiseen asiakaskuntaan. Oma veikkaus on, että kolmikkoon saattaapi nousta (en ole idolsia katsonut) jotain rokimpaa, hevimpää ja kitarapitoisempaa. Eli, haettaisiinko tässä kenties jotain Nightwish2 / <pistätähänjokuuusiörinäbänsi> Jimi Jääpallo-meininkiä? The Rasmus tyyppistä ratkaisua, tms jotain vastaavaa :)

Aika näyttää :)

EDIT4: tajusko joku mitä ajoin takaa.. Väsyttää, eikä saa omia ajatuksia pysymään kasassa.. Vois joskus raapustaa tän ihan selkosuomeksi *hihu*
hallucinogen

Posts: 8,190

#4 • • hallucinogen Edain

Caro², 25.9.2005 02:00:
2. Levy-yhtiöillä oli omat "liittymät", joiden kautta he saattoivat suoltaa ääniä juuri niille henkilöille, joiden he halusivat pääsevän jatkoon. Näin ne pystyivät hallitsemaan koko kisaa alusta loppuun ja saada valmiille tuotteille (lapset - nuoret - aikuiset) kaikkien tuntemat kasvot.


Heh, joku kirjotteli tosta asiasta jo vuos sitten nettiin ja väitti tietävänsä, että samoista numeroista oli tullut tuhansia viestejä ja todella nopealla tahdilla :D Et ehkä sä oot oikealla hajulla ;D

--
pikku-*possu*

iam

Posts: 3,085

#5 • • Edited iam Studying Inner Paths to Outer Space

Caro², 25.9.2005 02:00:
Salaliittoteoria IDOLS, ensimmäinen idols-vuosi.


Wow!

Niin, muistakee mitä Hitlerkin sanoi. 'Mitä suurempi valhe, sitä helpommin kansa uskoo'. Toi on oikeasti aika hyvä teoria ja voisin kuvitella, että aika moni olisi valmis uskomaan tuon sen enempää miettimättä.

edit: Ja tuohan voisi hyvinkin olla totta *hymy*
rainbow

Posts: 185

#6 • • rainbow the inner light
Kaikki mitä me kuulemme radiosta, katsomme televisiosta, luemme lehdistä, ostamme musiikkia ja ajattelemme olevan trendikästä, on loppujen lopuksi vain muutaman ihmisen päätettävissä. Korruptio rules! - ja kaiken lisäksi, tämä ei edes ole kovinkaan salaista tietoa. (Vrt. Vivendi, WB, Disney, Bertelsmann, Viacom & News)

--
Don´t drive faster than your angel can fly

iam

Posts: 3,085

#7 • • Edited iam Studying Inner Paths to Outer Space
Entäs jos levyteollisuus haluaakin hankkiutua kokonaan eroon tuosta vanhasta CD-formaatista. Kelatkaa miten vanhaa teknologiaa tuo jo on. Digitaalisien käyttöoikeuksien myyminen on luultavasti paljon parempi bisnes ja istuu luontevasti nykyaikaisiin päätelaitteisiin. Puhumattakaan globaalista jakeluverkosta, jossa ei antiikkisia ja kalliita logistiikan rakenteita tarvita.

Koska ihmiset ovat tottuneet CD-levyihin, asialle on tehtävä jotain. Kuten yleensä, tottumukset istuvat tiukassa ja niiden suurempi muuttaminen vaatii ronskeja otteita. Siksipä CD-formaatin torpeedointi suoritetaan mitä nihkeimmillä kopiosuojauksilla, jotka saavat kuluttajat imppaamaan herneet neniinsä palkoineen päivineen ja lopulta hylkäämään formaatin. Kun sitten oikea hetki koittaa, Sonyt yms lopettavat CD-soittimien tekemisen ja keskittyvät pelkästään digitaalisiin formaatteihin. Useimmat CD-soittimien valmistajat ovat muuten ainakin taustalla useimmissa digitaalisen musiikin hankkeissa.

Kun aikanaan kaikki käyttävät jotain digitaalista soitinta, nämä suuret firmat luovat yhdessä jonkun hienon elämää suuremman tiedostoformaatin. Tuossa vaiheessa onkin helppo tuoda joku todella vittumainen DRM perkele ja pakottaa kaikki käyttämään sitä, kovalla hinnalla tietysti.
Suojaamattomat formaatit jäävät ehkä pienien independent toimijoiden käyttöön, muttei ko. musaa voi kuunnella kuin hakkeroiduilla laitteilla tai sitten vanhoilta, siihen aikaan jo laittomilla CD-soittimilla *iloinen*
Avatar
#8 • • Annakins Guest

Caro², 25.9.2005 02:00:
Salaliittoteoria IDOLS, ensimmäinen idols-vuosi.

clipclip



Ei toi mun mielestä ole salaliittoteoria vaan vaan täysin ymmärrettävää bisnestä. Eiköhän kaikissa "reality" ohjelmissa se järjetön määrä aineistoa leikataan niin, että katsoja saa tietynlaisen kuvan ihmisistä ja tapahtumista.
Kolera

Posts: 4,256

#10 • • Kolera Rumaahinen/Höpötompsu/Mielikuvitukseton vittupää
Tämä nyt ei ole aivan minun suoraan keksimä mutta kumminkin.
Ruotsissa kun elintarvikekaupassa ei saa myydä kuin II kaliaa vaikka siellä onkin yleensä ihan tolkuttomat valikoimat niissä ja yleiset vessat makso muistaakseni 5-10ruunuu käyntikerralta. Tuosta II-kaliastastahan ei juuri humalaan tule lähinnä rupeaa kusettamaan ihan tolkuttomasti ja kun sitä sitten joutuu ravaamaan vähän väliä siellä vessassa niin tästä päättelen että se on valtion salajuoni antaa kaupoissa olla vain II kaliaa korkeintaa jotta ne saisivat hyvin rahaa nyhdettyä virtsimäänpakotetuilta ihmisiltä kun käyvät yleisissä vessoisa

--
KESÄ TULEE JA KAIKKI KUOLEE!
Itsemurha lopettaa vittuilun!
no drugs, Im just kännissä

Turri

Posts: 124

#14 • • Turri
Repesin tuolle täydellisesti kun ensikertaa näin *nauru*

--
Furrrrrry

Jupe

Posts: 571

#15 • • Edited Jupe
Tää koko juttu on salaliittoteoria!! *whaat* Mikään ei ole totta..
Joo op, näitä juttuja saa kuulla niin paljon töissä että kohta niihin rupee itsekkin uskomaan..
Kiksottaa

--
&quot;Meidän päiviemme moduulikäsitteestä on kokonaan poistettu antiikin vaatimus suhdekauneudesta.&quot; -Aulis Blomstedt

-Milian-

Posts: 79

#16 • • Edited -Milian- anuslima

Turri, 11.11.2005 07:33:
Totuus on tuolla ulkona... http://koti.mbnet.fi/roine/salaliitto/salaliitto.php



Kuka totaki uskoo..*eikä* pakko kyllä myöntää että olen taipuvainen uskomaan jotain salaliittoteoriota, mut toi on kyl oikeesti aika huono. *nauru*

edit: onks ketään lukenu tuolta sitä tiede sivuu, on meinaa aika hyvä.. *justjoo* mä teen ainaki seuraaval kerralla sillei, et ennenku ostan farkut niin sujautan sinne taskuun 100 ja kultaketjuja ja kaikkee ja sit vaan pesen niit, niin viikon sisäl on jo monta satasta ja kultaketjuu rikkaampi. *nauru* *tirsk* *nauru*