Rumpujen kompurointi

3 posts, 1 page, 1,932 views

Psychogenic

Posts: 182

#1 • • Psychogenic
Eli siis, vinkkejä, mielipiteitä ja kokemuksia. Antaa palaa. Eikös ainakin teknossa aina kompuroida rummut, miten sen nyt sanoisi, groovaavaksi mössöksi?*nauru*

--
::Over time it may be possible to relate an increase or decrease in psychogenic factors with an increase or decrease in pain::

Jussi Soro

Posts: 6,385

#2 • • Jussi Soro choon!
Silleen on aika hyvä et ne on "tasasia", eli aika huolettomalla tresholdilla, lyhyt attack, auto-release. Enkä mä kompuroi juur muuta kun kickin ja clapin. Kickkiä voi sit kikkailla esim leikkimällä releasen ja ration kanssa saa kivan "takapotkun" aikaan.

Muuten kantsii vetää silleen, et soundaa hyvältä, kompurointi ei pelasta ikinä huonoja sampleja.
Miika

Posts: 893

#3 • • Miika
Teknossa rumpuja lyödään lyttyyn lähinnä sen tuoman efektin takia, lisää potkua, that's to say. Liverumpuja on hyvä kompuroida jos itse rumpali soittaa dynaamisesti epävakaata satsia, vaikkapa jos virveli tulee välillä tosi hiljaa ja välillä tosi lujaa, ja sitten peltejä voi limitoida jos toisinaan tulee liian voimakkaita iskuja jotka aiheuttaa kanavassa säröä.
Kompressorihan nimensä mukaan supistaa sen läpi vedettyjen instrumenttien dynaamista sointialuetta. Monesti se on ihan toivottua (esim. hevissä ja varsinkin teknossa) mutta jazzmiehet ei käsittääkseni paljoa diggaa jos niiden hienovarasia flam-tappeja lähtee nostamaan muiden lyöntien tasolle.

Jos ryhmität kokonaisen rumpusetin yhden kompuran läpi, niin kannattaa olla varovainen ettei se lähde 'pumppaamaan' toisia soundeja alas kokonaismiksauksessa. Silloin rate kannattaa säätää enintään 1:2 suhteeseen riippuen rumpalista.

Joskus on kiva kokeilla mitä tapahtuu jos padisoundien kompuraan ohjaat sidechainin bassorummusta, jolloin padit vaimenee taakse aina kun basari iskee kehiin.