Mitä haet omasta musagenrestä?

34 posts, 2 pages, 5,875 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Tuli tässä mieleen, mitkä on niitä asioita joita ihmiset hakee niistä musagenreistä joita kuuntelee.
Listaanpa tähän jotain omia ajatuksia:

Tässä on teille hyvä house-setti:

Sen pitää olla iloista, energistä, mukavaa, ei liian syvällistä, välillä sitäkin. Päättäväistä, dynaamista, ja hyvin rullaavaa. Siinä pitää olla pohjaa joka tulee ja ilmoittaa: "Tanssi perkele! Heilu ja huoju. Anna biitin viedä. Pidä hauskaa - ole jälleen pikkulapsi". Sen pitää rentouttaa ja lämmittää mieltä. Välillä pistää ajattelemaan ja herättää. Sitten taas nostaa iloista päätään ja tervehtiä lapsen leveä hymy kasvoilla: "Tule, vien sinut äänien pehmeään maailmaan". Siellä se kertoo: "Tämä on juuri sinulle" *sydän*
Bio

Posts: 4,429

#2 • • Bio The Bullies / Pinky
Ite kuuntelen techtrancea ja hardtrancea..

Tykkään seuraavista asioista:
ensinnäkin toi suht hidas biitti (135-140 bpm), ei liian paljon melodiaa, onttomainen/metallinen/hakkaava basso, jonkin verran saa olla pesukonetta, energisyyttä, synkkää ja pimeää (ei kuitenkaan liikaa), setissä pitää olla käännekohta (esim. genre muuntautuu hieman tai melodiaa tulee lisää).

Muuta ei nyt heti tullu mieleen..
-P

Posts: 4,972

#3 • • Edited -P
Omat suosikit menevät siihen chord detroitin, minimalistisen technon, tech-housen, ja micro-housen välimaaston.

tempoa 120-130max. deeppiä, niksuttelua ja naksuttelua sopivissa määrin, ei välttämättä mitään selkeää kaavaa biisin etenemisessä. synkkyyttä sopivasti, samassa määrin kliinisyyttä sekä äänien kirkkautta. Basson pitää olla välillä todella tuhti, välillä napakka :). chordeja!

--
Sota on Rauhaa, Vapaus on Orjuutta, Tietämättömyys on Voimaa -George Orwell

sapeli

Posts: 11,768

#4 • • sapeli jokukukamikä?
On muuten yllättävän vaikea verbalisoida tätä asiaa, jollei tunne musiikkia ja sen kaikkia elementtejä todella hyvin...

Itse olen kiksuhiiri - mikään musiikki ei saa mua yhtä hyviin fiiliksiin, eikä mikään musa saa mua tanssimaan nopeampaa. *plur* Toki menee moni muukin musiikkityyli, mutta ei ole kiksun voittanutta. *joo*

No mikä siitä sitten tekee mulle niin erikoisen? Tai mikä siinä on justiinsa se juttu mitä haen - koska onhan niitä semmoisiakin biisejä ja settejä mitkä ei kosketa ollenkaan... No, ensinnäkin pitää sanoa se että en sinänsä etsi seteiltä mitään tiettyä rakennetta - harvoin haluan / viitsin / pystyn tanssimaan koko settiä kuitenkaan putkeen, enkä siis tule seuranneeksi punaista lankaa.

Yksittäiset biisit on sit sitäkin tärkeämpiä. Melodia on kuningas - ja vielä tarkemmin useampi päällekkäinen melodia jotka leikkii toistensa kanssa. Luulen että jos jostain kunnon melodisesta trancesta ottaisi beatinkiin kokonaan pois niin meikä fiilistelis tanssilattialla pelkkää melodiaa ihan onnessani. *hihu*

Tietty melodian lisäksi pitää olla tiettyä tunnelmaa - tarpeeksi hiljaisempia kohtia ja vastaavia jotka luo kontrastia sitten siihen puhtaaseen kauneuteen. Rytmin pitää tietty olla tietyssä haarukassa - ei niin nopeaa että tanssiminen verottaa liikaa fiilistelyltä, mutta ei myöskään niin hidasta että kun tulee se täydellinen kohta niin itse haluaa mennä nopeammin kuin musiikki. *joo*

Eipä siinä kai muuta... En tuon paremmin osaa sitä selittää, kun en ole ihan noin tarkkaan asiaa analysoinut. *hymy*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

CM

Posts: 1,507

#5 • • Edited CM
Tulee kuunneltua nykyään housea mielentilan mukaan lähes laidasta laitaan, progetrancea joskus ja minimaalisempaa&letkeämpää teknoa myös.

Vaikea sanoa mitä haluan genreiltä. Ehkä yhteispiirre noille on jumetus. Tykkään ylipäätänsä synkästä huminasoundista. Joskus myös iloisempi menee (haikean ja kauniin muodossa) mut häpihäpikaikkirakastaahessua meininkiä en voi yleensä sietää. Tykkään muhkeista bassoista, jytisevistä ja groovaavista basslineistä, chordisoundeista ja kolisevista biiteistä jos kuuntelen techimpää housea tai teknompaa. Tribaalia kuunnellessa haluan muhkeita rummutuksia ja espanjahenkisyyttä (vaikka tyyliin D-Formation / Chus & Ceballos). Progetrancessa pitää olla synkkää tai kaunista leijailevaa huminaa paljon ja ei juuri melodioita mielellään ja muhkeaa BASSOA (jota jotkut tuottajat ei tunnu osaavan käyttää ikinä).

Niin ja BPM pitäis olla max 130.

Tossa nyt mitä tuli ekana mieleen :)
Timce

Posts: 5,381

#6 • • Timce
Rytmiä/groovea, bassolinjaa, koukkua/luuppia. Noista on hyvät tekno-laulut tehty. :)

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss

nomic

Posts: 4,120

#7 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix
Vaikeaa jotenkin sanoin kuvailla mitkä on ne asiat minkä takia pitää jostain *ding*

Se riippuu aika paljon biiseistä.
Yleensä melodia joka on melko melankolinen ja ennenkuin se kierähtää ympäri, niin viimeisten tahtien aikana siinä tulee se käänne "toivo parempaan". Semmoinen joka saa miettimään *hihu*

Tai sitten jokin älyttömän agressiivinen paahto jossa kokoaika tapahtuu jotain.

Aika sama saako biisin jokaisesta samplesta selvää ekalla kuuntelukerralla, itseasiassa pidän enemmän siitä, että myöhemmin vasta alkaa "löytää" biisistä jotain uusia ääniä.

kolmas joka iskee on, että millaisia ääniä biisissä on/mitä niille on tehty. omaperäiset äänet voivat myös ratkaista.

Joskus pelkkä piano/viulut/huilu joskus koko maailma *piis*
Viltsu

Posts: 2,010

#8 • • Viltsu noname
Orgasmia aivoissa

omaa musagenree ei kyl ihan vielä oo :´(

--
teknoheput vaan hölisee bumbumbum ja sit tulee pläppläppläpböm, ihan jakomielitautista - Remu Aaltonen

juiceQ

Posts: 772

#9 • • juiceQ Fuck The Melody
haen teknosta luolamies ajan fiilistä...kiitos
Prime Number

Posts: 2,705

#10 • • Edited Prime Number UG-///
Bassolinja ratkaisee hyvinkin pitkälle onko biisi hyvä. Musatyylista riippumatta.

Ja biisissä pitää olla tietynlainen rullaus.

--
Repikää siitä

gerry

Posts: 979

#12 • • gerry
Mä haen kiksusta voimaa... Sekä ennenkaikkea draivia! Tuollaiset mainstream iloiset kolmen riffin pimpidipimm kilkutukset eiheuttavat vain päänsärkyä...

Kiksus on oltava myös omaperäisyyttä... Uusia saundeja, kikkoja, koukkuja, kaikki ovat erittäin tervetulleita toimivaan mutta puhkikulutettuun genereen. Toki se perinteinen jyrinä muhkeitten bassojen kera on oltava olemassa:) Biisin täytyy kulkea kuin tavarajuna josta hehkuu voima sekä massiivisuus. Kuten DJ Tsuyoshi totes: "Trance on musiikillista energiaa". Ja näinhän se on, ei niinkään musiikkia vaan energiaa...

Aikoinaan mieleenpainuvin kotimainen artisti joka täytti meikän kaikki tiukat kiksukriteerit oli Cosmicman. Varsinkin livenä uppos AIVAN vitun kovaa, ja aina! Ja tuntui et muutkin diggas;)

Nykyään toimii Alt F4, Suber-8, D.SS Seko monet muut (varsinkin kotimaiset) kiksutuottajat... Haukkukaa mainstreamiksi mutta pojilta löytyy aina jotakin uutta annettava.

Myös progetrance uppoa loistavasti. Se on vapaa genere jossa saa toteutta vapaasti mitä mieleen tulee mut siinä haluan olevan kans voimaa sekä grooveja koukkuja kuten komppi sekä tarttuva bassline. Periaattees biisin täytyis toimia jo kompin sekä basslinen ansiosta, kaikki muu extra on sitten vaan mukava lisä.


Mitä enemmän housen suuntaan mennään sen enemmän toivoisin siinä olevan koukkuja sekä grooveja, ja kun ollaan jo voksuhousessa niin kunnon vahvalla gospel/soul äänellä on vahva merkitys.... Niin sekä neloissointuja;)


Musamaki Beebeeämmäs olis 130-138 jota itse yritän duunata sekä soittaa:)


..............Pah, kauhee avautuminen ku ei muutakaan tekemist ollu=)

--
by B.C.S

roz

Posts: 32

#13 • • roz
Groovea täytyy olla. Oli genre mikä tahansa. Jos ei pää nytky, ei homma toimi.
zood

Posts: 12

#14 • • zood
Joo, groovea pitää olla, mutta kyllä jotkut biisit toimii joskus jopa paremmin ilman groovea.

Lempigenren nimeäminen onkin vähän hankalampi homma, kun saan kunnon kicksejä vähän kaikenlaisesta musiikista. Jazz-house tai vaikka ihan pelkkäkin jazz on jos mennään vähän sellaseen nopeempitempoiseen eikä mihinkään fiilistelyjazziin, niin pitää tulla sellanen olo että ei pysy paikallaan, syke nousee ainakin 150:een, hyviä taitavia sooloja, mutta ei liian teknistä jazzia koska se joskus syö soolosta sen fiiliksen. mutta kuitenkin, fiiliksen pitää olla sellanen että lihakset jännittyy ja kaikki muu ympärillä katoaa. Biiseistä yleensä kuulee sen jos soittajilla on hirveet kicksit niin kyllä se välittyy kuuntelijallekin.

Sitten jos mennään kunnon technoon, niin no siinä groove on ehdoton, ja sit tarpeeks minimaalista hyvin hallittua settiä, niin kyllä alkaa jalka tamppaamaan, tähän kun yhdistetään vielä hyvä dj, varastohalli ja sopivasti ihmisiä, niin sitä fiilistä ei voita mikään, paitsi ehkä kunnon jazz tai funk konsertti. Parliamentin keikka, auts, ehkä parhaita fiiliksiä ikinä missään. hyvät goa-bileet metsässä, funky elephant festarit ja Sharon Jones and the Dab Kings, hitto mitä bassolinjoja nam
Jinkso

Posts: 1,209

#16 • • Jinkso FINRG
Mä taas haen Freeformeista jotain tarttuvaa narinaa ja ennenkaikkea päähän jäävää melodiaa, mikä voi mielellään olla aika ilonen ja energinen. Upeet nostatukset tyyliin Dark By Design on myös lähellä sydäntä.
a98

Posts: 871

#17 • • a98
kiksu:
- draivia
- kauniita melankolisia melodioita tai yksinkertaisempia toimivia party riffejä
- hypnoottisia soundeja ja riffejä
- sweeppejä
- grool ja woom soundeja
- rätinää ja särinää
- fillejä
- paksuja mattoja
- kova tykyttävä bassline
- lattian räjäyttävä nostatus
- filtteri cutoffit resonancet ym pyörimässä joka soundissa suuntaan ja toiseen

progetrance:
- groovea
- täyteläiset hyvälle soundaavat perkussiot
- omaperäinen rumpuohjelmointi
- syvä kouraiseva yksinkertainen bassline tai groovaava ns. "aito basso" bassline
- kauniit ja täyteläiset ääni ja soundi maailmat
- padeja, jousia, sweeppejä, tunnelmaa..
- hyviä yli kaijutettuja riffejä
- paljon sweeppejä ja grool ja muita matalia filteri nousu/lasku soundeja
- kaunis melodia plussaa
- omaperäisiä ideoita ja ratkaisuja

progehouse:
- sama kun progetrance, mutta melodioiden sijaan syytä keskittyä enemmän rytmiin ja effecteihin
- groovea funky fiilistä
- electro vaikutteet plussaa
- omaperäisiä uusia ideoita, uuden tyylisiä kokeellisia soundeja ja ideoita

techno/techtrance:
- jumitusta, hypnoottisen looppaava rytmitys
- humina soundeja matalia chordi hittejä, stabeja
- synkkyyttä
- groovea
- likasuutta
- fillejä
- omaperäsiä masterointi ja miksaus tyylejä
Hyzenthlay

Posts: 5,103

#18 • • Edited Hyzenthlay myrkynsekoittaja
I *sydän* progressiivinen psyke
Tykkään nauttia sen tummana, synkkänä ja monotonisena. Paljon kummia ääniä ja narinaa. Biitti saa olla aika nopeakin. Tää saa mut nykyään villiintymään eniten!

Kiksu
"Kixukarvat jalkaan ja tikkari suuhun" *vink* Tykkään, kun se on niin tahallisen naiivia. Mielellään ilman vokaaleita, tosin kyllä pari hyvää sellaistakin biisiä tiedän. Rullaava biitti on usein parasta, ja energiaa pitää olla niin kuin kunnon kiksussa. Nostatukset ja eteenkin leijailukohdat, täydellisiä hetkiä *pihkassa* Kolahtaa sekä vanhempi kiksu, että uusimmat suomalaisetkin biisit. Ja ehdottomasti Wanhatrance (vaikkei se lukeudukaan ehkä ihan tän kategorian alle)

Progetrance
Tämä on mun mielestä ehdottomasti parasta tanssimiseen. Ns. transsitilaan pääsee helposti, ja tulee tanssittua helposti tuntikausia. Rullaava biitti ("illubiitti") on kova sana. Hallmarkeissa kuulee usein alkuillasta tätä, ja sillon viel on tanssilattiakin tyhjä ja tuuletukset toimii (=paratiisi) *jiihaa*

Noin yleisesti 3 asiaa mistä tykkään musiikissa: kolkkinarina, "heimoäänet" ja hallikaiku *hih*

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

sts

Posts: 7,969

#19 • • sts Sama pyynti aitta!
On vain kaksi genreä:

1) Hyvä musiikki 2) Huono musiikki.

Kuuntelen ensimmäistä vaihtoehtoa.
Avatar
#20 • • ikj Guest

sts, 12.9.2005 22:44:
On vain kaksi genreä:

1) Hyvä musiikki 2) Huono musiikki.

Kuuntelen ensimmäistä vaihtoehtoa.



eli vähä niinq tekno. ja sit on kiksu. :D
*piis*