Toto - Africa (Pekko Haimi remix)

12 posts, 1 page, 3,507 views

Apo

Posts: 1,574

#2 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut
Erinomainen valinta remiksiä varten, siitä plussat :)

Isot miinukset tulee taas siitä miten remiksi tuntuu jumittavan samaa tahdin pituista luuppia ekat 4 ja puoli minuuttia. Unettavaa ja kuivaa kun potentiaalia on paljon enempäänkin. Parhaiten remiksi toimiikin viiden minuutin ja puolen minuutin paikkeilla kun käytössä on (jopa) kahden tahdin pituinen luuppi, joka tosin (valitettavasti) sekin tuntuu kuluvan puhki minuutin toiston jälkeen. Eli: potentiaalia vaikka millaiseksi kesähitiksi, mutta kaipaa lisää työtä.
Avatar
#3 • • Joe Le Bon Guest
Tää oli varsin onnistunut poppihouse-versio mullekin rakkaasta klassikkobiisistä. Melko taattua hittipotentiaalia perusyökerhoissa jossa keski-ikä yli 30 (ie. jengiä jotka muistaa Toton *hih*).

8/10

Kaipaisi vähän lisää monipuolisuutta ja toi suvanto/nostatus-osuus oli liian pitkä housebiisille.
Apo

Posts: 1,574

#4 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut

disko_joe, 5.9.2005 11:52:
suvanto/nostatus-osuus oli liian pitkä housebiisille.



Lil Louis & the World: French Kiss - suvanto: minuutin ja 50s *vink*
Avatar
#5 • • Joe Le Bon Guest

Apo, 5.9.2005 11:59:
---
disko_joe, 5.9.2005 11:52:
suvanto/nostatus-osuus oli liian pitkä housebiisille.

---


Lil Louis & the World: French Kiss - suvanto: minuutin ja 50s *vink*



Poikkeus vahvistaa blaa blaa... ja French Kiss:issä tapahtuu *kuolaa* niin että mielenkiinto säilyy suvannon yli.
Pekko Haimi

Posts: 282

#6 • • Pekko Haimi Our Stolen Theory / Beach X
kiitokset palautteista... uutta rakennetta tosiaan olen miettimässä tähän.. huomasi kun testasi soitossa että vähän liian tylsäksi menee :)
Caro²

Posts: 5,301

#7 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Alun kehittely on ihan toimiva. Mattomelodia pumppauksella toimii samoin kuin osittain häivytetty melodia. Ei kuulosta liian nopelta, vaikka sitä onkin. Pumppauksesta en ite diggaa pätkän vertaa, enkä voi ymmärtää minkä helvetin takia sitä pitää yleensäkin joka raitaan nykyään tunkea, eikö sitä muuten osata tehdä kelvollista tavara. Tässä se nyt kuitenkin toimii jollakin asteella siedettävästi (tosin tuo laulu pumppaa silti imho liikaa, selkeys katoaa).

Laulupyöritys muutenkin (niinkun jo aiemmin totesin) kuulostaa omaan korvaan aivan liian nopealta, ja ei kyllä jaksa kuunnella sitä hokemaa noin montaa kertaa putkeen. Rakenteeseen yrittäisin ihan huvikseni kokeilla sellasta, että tuon suvannon (joka muuten tössähtä vähä pahasti sisään), aikana biittiluku putoais sinne alkuperäsen raidan nopeuteen. Tulis joko voksuilla tai sitte matoilla pyöritetty maisemanmaalauksella tuo afrikan alkuperäinen säkeistö ja/tai kertosäe, jonka jälkeen tulis minisuvanto ja siitä tuolla 127biitin fillillä takasin ylös -> bumm (4 tai 8 iskun iskun jälk. suvanto), ja siitä sitten jatkuu samalla kaavalla ku biisi ennen koko suvantovaihetta.

Eli lyhennettynä:

INTRO (~127bpm ?)
SUVANTO 1
A-OSA (mattomelodia)
SUVANTO 2 (Bpm 100)
KERTOSÄE (Mattomelodiaa tms?)
FILLI (127Bpm)
A-OSA (mattomelodia)
A-OSA (bassline)
OUTRO

...

tulipahan vaan mieleen :)
ratsastuskoulu

Posts: 604

#8 • • Edited ratsastuskoulu
Kuunnellessa kirjoitettuja huomiota:

Bongot ei IMO sovi oikein muuhun biisin.. Tai sopii muuten mutta kuulostaa irtonaisilta. Bassline voisi olla monipuolisempi, varsinkin saundiltaan. Kaipaan ehkä enemmänkin variaatiota filtteröintiin kuin esim "melodiaan".

Vaikka alku on laiska, silti uusia elementtä tulee vähän töksähdellen. 2:48 kyllä toimii helvetin hyvin, vaikkakin voisi olla vähän lujemmalla toi africa-padi ym, ja enemmän limitointia että pumppaisi kunnolla.

4:20 -> osoittaa että bassline ja muut saundit (esim crash) ei ole kunnossa. 4:54 olisi voinut alkaa filtteröity vokaali.

5:40 -> ärsyttää kun limitteri tulee yhtäkkiä kehiin. Eli limitointia vähemmälle ja sama limitteri aiemmalle padilla missä ei ollut vokaaleita. Bassline ja bongot ei toimi yhteen tässä "huippukohdassa", ja ahdistaa kun kaikki tulee keskeltä.

Loistava biisivalinta kyllä. Alku oli tosi hyvä verrattuna tuohon kertsiin.
Caro²

Posts: 5,301

#9 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

MkkA, 6.9.2005 00:00:
Vaikka alku on laiska, silti uusia elementtä tulee vähän töksähdellen.


Tää kyllä menee miulta ihan ohi. Ainakin kun katselee, että kommentit on pudonnu aikajärjestyksessä, ni vois olettaa, että puhut nimenomaan tuosta alun tyylistä kehittää kappaletta eteenpäin. Tekee kyllä mieli sanoa, että mitäs jos suutari pysyis lestissään.. mutta jätetään sanomatta. Sen sijaan vois vaikka kommentoida, että juuri tällä tavoin "töksähtelevä" kappale kehittyy juuri sopivasti (dj)miksauksen näkökulmasta antaen vaihdossa sopivasti potkua sisään tulevaan kappaleeseen. Paljon paremmin tämän tyylinen rakenteen kehitys toimii, kuin mitään sanomaton tyhjä kiksuvedätys jossa on syvyyttä yhtä paljon ku mummovainaan henkitorvessa.


2:48 kyllä toimii helvetin hyvin, vaikkakin voisi olla vähän lujemmalla toi africa-padi ym, ja enemmän limitointia että pumppaisi kunnolla.


Kyllä se omaan korvaan pumppaa ja filtteröi tota melodiaa sen verran hyvin, että haluisin kyl kuulla miten se tehdään paremmin. Pumppaus on saatanasta btw..


4:20 -> osoittaa että bassline ja muut saundit (esim crash) ei ole kunnossa.


Kyl tuo kohta miu mielestä osottaa vaan sen, että se kohta ei toimi. Jota se ei kyllä kovin hyvin tee.. putoaa liikaa. Crashi on kyllä melko metallinen soundi. Mutta jotenkin tän biisin ontto beissi luo mielenkiintosen pohjan, enkä ihan äkkiä pysty kuvittelemaan mitään toista soundimaailmaa beissin kohdalle joka vetäis bongojen kanssa yhtä hyvin yhteen.
CM

Posts: 1,507

#10 • • CM
Miksaus on pilkunnussimista.

Ps. kuuntelen tän myöhemmin ja annan sit palautetta
CM

Posts: 1,507

#11 • • CM
Annankin palautetta samantien.

Pirun hyvä biitti ja bassolinja toimii hyvin. Voin kuvitella PA:lla kenkivän persettä olan takaa.
Mulle toimii ainakin alun rakenne erinomaisesti. 4:18 kohdassa tuleva pysähdys oli ensikuulemalta vähän tyhmä, vois ehkä leikata veks ja antaa bassolinjan vaan jatkua tai sitten kokeilla jotain muuta kikkaa. Nosto vois olla pikkasen tehokkaampi, pelkkä basso jyrää liikaa, filtteri toimii kuitenkin ja filli noston lopussa on erittäin hyvä. Toi crash on tosiaan sämplenä huono. Vähän demomainen soundimaailma kyllä muutenkin (paitsi bassot jyrää kyl), mutta biisinä ihan hyvä. Biittiin vois lisätä vähän vielä kolinasoundeja tai tehä näistä jo olevista vähän agressiivisempia. Stereokuva on aika kapea, voipi tosin johtua enemmän laitteistostakin kuin tekijästä, tonne mahtuis vielä vaikka mitä :)
a98

Posts: 871

#12 • • a98
potentiaalia on, kaipais vielä paljon hiomista sieltä täältä, ja nimeomaan vähän lisää sisältöä ja härpäkettä sinne tänne. vokaalikohta pitäis myöskin saada paremmin toimimaan, pumppu ei toimi ja voksut tulee töksähtäen sisään, filteröity sisääntulo vois olla kuul?
oma musamaku on vähän sellanen että kaipailisin lisää kaikuja ja rätinää, mutta empä hirveesti popimmasta housesta ymmärräkkään.