Urjala [[ Soft Energy ]] [[ 148 bpm Trance ]]

4 posts, 1 page, 1,392 views

Urjala

Posts: 134

#1 • • Urjala vauhko
Puolieeppinen, osittain imelän melodramaattinen puolipsytranceveisu, jonka innoittajana toimi tuo Jumalten Juoma l. Campari (tosin ei tätä kännissä ole väsätty sekuntiakaan). Tyylillisesti viuhtoo osin samoja latuja kuin nuo Spengler-biisit pomppivan melodiansa kanssa, mutta muutoin säilyttää pehmeän talvimaisen melankolian.

909-rumpuja, ES1:tä ja muuta rumpusälää käytelty, tähän on sopiva nukahtaa pitkän päivän päätteeksi.

Tehnen joskus tästä huomattavan pidemmän version. Mutta nyt tauolle.

Taiteilijaminäni homogeeniset sivut

Hifi-Stream

Lataamon pakkaus
Urjala

Posts: 134

#2 • • Urjala vauhko
Mitäs ihmiset, olisiko tämän kipaleen miksauksesta jotakin neuvoja annettavana, meinaan tajusin että tuo bassopuoli korostunee aika liialti, kumisee ilmeisesti. Kannattaako yleensä ottaen kompressoida nuo ylikuminat vai vaan equttaa ne hemmettiin?
Juhgu

Posts: 7,921

#3 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Matalampi bassorumpu kumisee vähän joo, muuten en osaa miksauksesta sanoa, varsin laadukkaalta kuulostaa.

Erityismaininta siitä, kuinka hienosti biisi kehittyy tuossa 2:25 kohdalla. Mutenkin oikein tunnelmallista leijuntaa, jätän mielelläni chillout-soittolistalle.

Yksi stringi taitaa olla vähän epävireessä ja rikkoo aika pahasti muuten hienoa tunnelmaa, joten viritäpä se *hymy*. Erottuu selvästi esim tuossa 2:34 - 2:36 kohdalla. Myös 4:07 on basson kanssa jotain dissonanssia. Muuten en keksi valittamista vaikka kuinka yrittäisin. Hyvä biisi *joo*

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Urjala

Posts: 134

#4 • • Urjala vauhko

Juhgu:
Yksi stringi taitaa olla vähän epävireessä ja rikkoo aika pahasti muuten hienoa tunnelmaa, joten viritäpä se *hymy*. Erottuu selvästi esim tuossa 2:34 - 2:36 kohdalla. Myös 4:07 on basson kanssa jotain dissonanssia.



Juu olet ihan oikeassa, oli vähän ongelmia että miten tuonkin hoitaisi. Niissä mukaoikeissaviuluissa on nimittäin ihan jonninverran LFO:ta pitchissä, että se kuulostaisi hieman heijaavalta, eläväisemmältä ja luonnollisemmalta kuin suora, kuivempi ja tarkempi äännähtely (vaikka sen piti alunperinkin olla jo ihan oikean kuuloinen viulusektio, perkeleen Edirolin äijjät huijjas)... sen lisäksi se korkea acidinomainen bassosaundi kuulostaa täysin epävireiseltä kun cutoff on kiinni, sitten kun se siellä loppupäässä varsinkin on kokonaan auki niin sen pitäisi olla kohillaan, ainakin siis sen päämelodian kanssa :)

Se basson häiriökäytös on ilmeisesti se semmonen tabla-tyyppinen rumpusaundi joka välillä kumahtelee pinnalle ja sitä pitääkin tosiaan vähän siloitella hiljemmaksi (tai ainakin takaisin kuulostamaan enemmän rummulta kuin siniäänibassolta :) ).

Tosin, omat korvat on näköjään mennytkin tämän kanssa jo niin solmuun että en enää huomaa noitakaan, joten tehnen korjaukset vasta sitten kun teen tästä pidemmän version jossa teen muutenkin vähän tasokorjailuja.

Kiitos kuuntelusta ja kommentaatiosta :)