Elacin korvatulppien kimppatilaus (HELSINKI)

548 posts, 28 pages, 1,094,908 views

mayah

Posts: 11,313

#1 • • mayah Hermostuksesta vapiseva skenekingi
Mä aloitan tästä nyt uuden threadin, jotta pysytään nykyajassa.. Kiitos Apo *hymy*

Eli kyselen nyt kiinnostuneita Elacin korvatulppien kimppatilaukseen. Viimeksi tilausta hoiti terraluna ja tässä siis _alustavasti_ hänen selvittämänsä hintatiedot (23.09.2004)

terraluna:
Soitin tänään maahantuojalle ja kyselin alustavasti hintoja. Maahantuojan mukaan:
-normaalihinta on 189 euroa/pari
-tilaus, väh. 10 hlöä, hinta 155 euroa/pari
-tilaus väh. 20 hlöä, hinta 150 euroa/pari

150 eurosta hintaa ei kuulemma voi enää paljoa laskea.Mikäli kiinnostuneita löytyy, soitan vielä tällä viikolla ja kyselen hinnat jne. tarkemmin.

--
Being happy is what I do best ^_^

mayah

Posts: 11,313

#2 • • Edited mayah Hermostuksesta vapiseva skenekingi
UzU:n kokoama infopaketti tulpista: (*kiitoskiitos*)

Tietoa tulpista:
Tarkasti käyttäjänsä korvakäytävän mukaan valmistettu suojain on koettu keveytensä, hiostamattomuutensa ja huomaamattomuutensa ansiosta paitsi toimivaksi, myös miellyttäväksi tavaksi suojata kuuloa. ER-mallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 15dB/25dB, 125 - 8000 Hz). Tulppia käyttävät monet ammattimuusikot ja dj:t. Tulppien käyttöaika on vähintään neljä vuotta.
Vaimennus eri taajuuksilla:
125 250 500 1000 2000 4000 8000
Hifi EAR 14.5 15.3 16.9 18.9 22.5 19.8 24.6 (vaimennus dB)
Elacin 15 17.5 17.6 18.0 16.3 17.3 15.8 20.8
Elacin 25 22.5 24.0 26.4 24.4 24.4 27.5 25.4
Taajuusvasteen tasaisuus:
125-4000 Hz 125-8000 Hz
Hifi EAR +-5.3 dB +-10.1 dB
Elacin 15 +-2.2 dB +-4.0 dB
Elacin 25 +-5.0 Bd +-5.0 dB
Lisätietoja ML-suojoinpalvelujen sivuilta:
http://www.ml-suojainpalvelut.fi (HUOM toimittaja vaihtunut Vita-terveyspalveluista ML-suojoinpalveluun).

Miksi? (copypaste Vaavun tekstistä)

Kymmenen syytä miksi jokaisen tulisi hankkia samanlaiset:

1) Mikään muu korvatulppa ei vähennä niin paljon kuin 25dB elacinit. 15dB on liian vähän teknobileiden äänenvoimakkuuksiin, 25dB on korvan kannalta ehdottoman suositeltava.

2) Taajuusvaste on erinomainen. Äänet kuulostavat täysin puhtailta ja selviltä, vaikutus on lähinnä sama kuin joku kääntäisi solanappia hiljaisemmalle. Vaikka hifitulpat (eli joulukuuset) ovat taajuusvasteeltaan parempia kuin keltaiset vaahtomuovit, on niidenkin kanssa kuitenkin havaittavissa tiettyä tynnyriefektiä.

3) Kovaäänisestä musiikista voi nauttia korvatulppien kanssa paremmin. Teknomusiikissa olennainen osa kokemusta on äänenpaineen aiheuttama värähtely ruumiissa. Tämän efektin saamiseksi täytyy volyymin olla sellaisella tasolla, että korviin varmasti tulee vaurioita. Hyvin vaimentavien tulppien kanssa tästä tunteesta voi nauttia rauhassa, ilman korvien hajoamista.

4) Muotoiltujen tulppien kanssa voi käyttää luureja ja miksata. Monet dj:t ovat niin tottuneita käyttämään elacineja, että eivät enää osaa edes miksata ilman niitä.

5) Muotoillut tulpat näyttävät siisteiltä korvassa, joulukuusien törröttävä keppi on kieltämättä aika hassun näköinen.

6) Puheesta saa todella hyvin selvää elacinit päässä. Usein pistän tulpat korvaan heti ovella sisään astuttaessa ja otan pois vasta takkia hakiessa. Tulpat päässä voi hyvin hengailla myös tanssilattian ulkopuolella ja jutella ihmisten kanssa. Tanssilattialla jopa saa paremmin selvää puheesta kuin ilman tulppia.

7) Aika monella ihmisellä on jotenkin hassunmuotoinen tai -kokoinen korvakäytävä, jolloin tavalliset standarditulpat eivät välttämättä sovi. Itselläni on luonnottoman pienet ja ahtaat korvakäytävät, joiden takia _mikään_ muu markkinoilla oleva tulppa ei mahdu sisälle korvaan. Ainoa vaihtoehto ennen elacineja oli käyttää silikonimassaa korvan aukon peitteenä. Elacinit istuvat täydellisesti.

8) Elacinien hinta on oikeasti todella pieni satsaus omaan mielenterveyteen. Jättämällä yhdet bilehousut ostamatta tai yhdet bilekännit tai -kuosit väliin on jo säästänyt melkein koko summan.

9) Kuulovaurio on siinä mielessä inhottava asia, että sitä ei välttämättä huomaa heti. Joillakin kuulovaurio ilmenee herkistymisenä koviin äänenvoimakkuuksiin, jolloin oleskelu melussa tekee todella kipeää. Joillakin taas kuulovaurio ilmenee huomaamattomasti, pikku hiljaa etenevänä kuulon heikentymisenä. Ja tietysti kaikkein kamalin muoto on tinnitus. Lisäksi kuulovaurio voi tulla taannehtivasti, eli nuoruusiän luukutukset ilmenevät vasta keski-ikässä romahtaneena kuulokykynä.

10) Iloinen asia kuitenkin on, että jo syntyneen kuulovaurion voi pysäyttää tai jopa vähentää. Itselläni tinnitus ja kuulo-ongelmat pahenivat tasaisella käyrällä aina elokuuhun asti. Elacineja seuranneen reilun puolen vuoden aikana tinnituksen kasvu on pysähtynyt, ja uskaltaisin jopa väittää että jossain määrin myös kääntynyt laskuun. Tärkeätä kuitenkin on, että suojat hankkii nopeasti, eikä vitkuttele vuosia niin kuin allekirjoittanut. Jokainen bileissä vietetty tunti ilman kunnon suojia tekee tuhoa päässä, pelkät hyvät aikeet eivät auta.


[iso]HUOM! Tulppien korvaan menevän osan voi pestä vedellä, mutta suodatinosia ei saa kastella!![/iso]

Yhteystiedot:

ML-Suojainpalvelut Oy
Ahmatie 8 A 7
00800 Helsinki

09-694 9538
[email protected]
http://www.ml-suojainpalvelut.fi

Lisää tietoa ja käyttäjien kokemuksia (Huomaathan, että hinnat ovat vanhoja ja kyseiset tilaukset päättyneitä!!)

http://www.klubitus.org/forum_aihe.php?id=11188;sivu=1

--
Being happy is what I do best ^_^

mayah

Posts: 11,313

#3 • • mayah Hermostuksesta vapiseva skenekingi
Ennen valosten ottamista korvat tulee puhdistaa. Mikäli olet epävarma omista taidoistasi, käänny terveyskeskuksen puoleen!!

Vaavun vinkkejä korvien puhdistukseen kotikonstein:

Niin, tosta korvien puhdistuksesta. Kotikonsteinkin pystyy saman kyllä tekemään, jos on kaveri tai tyttö/poikaystävä auttamassa. Välineiksi riittää esim. 10ml tai 5ml ruisku (apteekista) ja lämmintä vettä. Mahdollisesti voi käyttää myös jotain erityistä puhdistusainetta, ja myös hiuspinnistä voi olla apua.

Homma tapahtuu siten, että avustaja ottaa ruiskuun mahdollisimman lämmintä vettä ja ruiskauttaa sen korvakäytävästä sisään. Ruiskuttaminen helpottuu jos hoidettava itse vetää korvalehdestään korvaansa taaksepäin, niin että korvakäytävä paljastuu paremmin. Tätä toistetaan useamman kerran, jopa useita kymmeniä. Jossain vaiheessa saattaa käydä niin että ulostuloveden mukana korvakäytävän suulle, näköetäisyydelle, huuhtoutuu kuivunutta vaikkua. Nämä näkyvät palaset voi avustaja sitten VAROVASTI poistaa käyttäen avuksi hiuspinniä (sitä päätä jossa on lenkki). Operaation jälkeen on vähän aikaa aika kummallinen olo, koska korvakäytävään suihkunnut vesi sekoittaa kuulo- ja tasapainoaistimuksia jonkun verran.

Ja sitten pakolliset varoitukset: sitä hiuspinniä tms. ei missään nimessä pidä työntää syvemmälle kuin mitä silmin korvakäytävään näkee, ja silloinkin on oltava äärimmäisen varovainen. Itse ei omaan korvakäytäväänsä saisi työntää mitään, vaan siihen tarvitaan aina avustaja.

Menetelmä saattaa kuulostaa vähän epäilyttävältä, mutta ainakin eräs sairaanhoitaja kotikonstein puhdisti korvat vaikusta lapsiltaan tuolla menetelmällä. Itse puhdistan omat korvani tällä tavalla silloin tällöin, ehkä kerran vuodessa

--
Being happy is what I do best ^_^

Avatar
#4 • • astaroth Guest
Ihan vain näin tulpat jo hankkineena voin sanoa, että suosittelen erittäin lämpimästi jokaiselle. 25dB filttereillä on todellinen nautinto olla tanssilattian puolella. Monet kerrat saanut itse myhäillä tyytyväisenä, kun kaverit valittavat PA:n olevan niin kovalla, että korvat räjähtävät. Puhe kuuluu todella hyvin läpi ja kuten yllä on mainittu, niin ne eivät herätä huomiota ja näyttävätkin hyvältä.

Loppujen lopuksi tuo 150e on pieni hinta siitä, että säästää kuulonsa. Summa voi tuntua isolta, mutta itse en kadu hetkeäkään, että maksoin. Loppuelämän tinnitys is bad, mmmmkay.
Apo

Posts: 1,574

#5 • • Edited Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut
Nykyaika *sydän* :)

Kyselin jo erikseen noita pelkkiä suodattimien hintoja, pistän infoa tänne kunhan vastaavat.

Niin ja sellainen pointti noissa elacineissa ja melkein kaikissa muissa kuulosuojaimissa on, että ne suojaavat matalilta taajuuksilta huonosti jos suojaavat ollenkaan. Matalataajuuksiset äänet menevät suojaimista ja pääkallon luista läpi erittäin hyvin ja saattavat rikkoa paikkoja jolloin kuulovaurio rajautuu sinne matalammille taajuuksille. Itse tiesin tuon jo aikaisemmin mutta uskoin vasta lopullisesti kun tarkistin apteekissa myytävästä muovitulpasta että esim. 60Hz:n taajuuksilla suojausta ei ollut ollenkaan.

Tarinan pointti, subbarien vieressä ei ole turvallista jorata vaikka olisi Elacinit päässä.
Avatar
#6 • • Edited astaroth Guest

mayah:
Vaavun vinkkejä korvien puhdistukseen kotikonstein:


Itse tein niin, että hyvin veti korvakäytävät vanutikulla ja yöksi removaxia, aamulla huuhtelee sitten korvat ja avot: Ei mitään ongelmaa ollut.

Mutta en tiedä, miten on niiden ihmisten laita, jotka pesevät korvansa kerran sukupolvessa ja vaikun tilalla kasvaa pinaattia.
sts

Posts: 7,969

#7 • • sts Sama pyynti aitta!
Ostinpa apteekista joulukuusimalliset tulpat... sit seuraavaan tilaukseen mukaan. :)
onni3mk

Posts: 3,973

#8 • • onni3mk Onni on.
Laitan nyt tänne vielä, että olen mukana! Varmasti!

--
Onni on.

toni

Posts: 912

#9 • • toni
Minä voisin myös osallistua kimppatilaukseen.
rjv

Posts: 731

#10 • • rjv neuron tuoppi kiitos
count me in. pitää vaan vielä selvittää lääkärillä täs parin viikon päästä et onko mun korvat siinä kunnossa että sinne uskaltaa tunkee jotain.
kilobitti

Posts: 2,419

#11 • • Edited kilobitti 1-2-3 techno

sts: Ostinpa apteekista joulukuusimalliset tulpat... sit seuraavaan tilaukseen mukaan. :)Näistä on hyvä muistaa, että niissä on yleensä vaimennusta 10-15db. Se on todella vähän.

Apo:
Matalataajuuksiset äänet menevät suojaimista ja pääkallon luista läpi erittäin hyvin ja saattavat rikkoa paikkoja jolloin kuulovaurio rajautuu sinne matalammille taajuuksille.Jep, mutta Elacinit vaimentaa kyllä sitä matalampaakin päätyä huomattavasti paremmin kuin normaalit vaahtomuovitötsät. Sanoivat, että jos haluaa enemmän bassopäästä pois ni melukypärä on ainoa vaihtoehto*hih*

Elacin ER-25*sydän*

--
I´m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer - Snap, 1993

Displacer

Posts: 1,828

#12 • • Displacer
Varauksella mukana..
Keba

Posts: 194

#13 • • Keba
Yhdet -15db- suotimet minulle kiitos, jos mitenkään mahdollista...=)
Waide

Posts: 323

#14 • • Waide sabão
MInä myös mukana tilauksessa =).

--
On myös lohduttavaa kuulla, että ihmiset kelluvat eri tavoin. Aina vajoaminen ei olekaan kiinni siitä, että on vain niin huono ihminen.

sts

Posts: 7,969

#16 • • sts Sama pyynti aitta!

kilobitti:
Näistä on hyvä muistaa, että niissä on yleensä vaimennusta 10-15db. Se on todella vähän.tiedossa on ja ajattelin tulla tähän tilaukseen mukaan.
Zwek

Posts: 1,701

#17 • • Edited Zwek
Count me in :)

Mites on: Oon kuullu puhuttavan, että jengi käyttää -15db miksaamiseen ja -25db fiilistelyyn muuten vain - Onko tossa mitään perää?
Apo

Posts: 1,574

#18 • • Edited Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut
Sain vastauksen kysymyksiin koskien uusien suodattimien tilauksesta, alla kysymykset ja vastaukset.

1. ovatko uudet suodattimet yhteensopivia vanhojen (3v) tulppien kanssa? KYLLÄ

2. edelliseen liittyen tehdäänkö uudet suodattimet tulpan mukaan vai voinko käyttää muiden Elacin-käyttäjien -15dB suodattimia? VOIT

3. paljonko maksaa (pakettihinta)
3a) pelkät -15dB suodattimet 65,-
3b) tulpat ja -15dB suodattimet 179,- ("VANHA" ASIAKAS, NORM 189,-)
3c) tulpat, -15db ja -25dB suodattimet 179 + 65

4. voiko hintoihin saada alennusta jos ne tilaa ryhmätilauksen osana?
SUOJAINTEN OSALTA RYHMÄTILAUSHINTA 155,- SUODATTIMET VALMIIKSI "NETTOHINNOITELTU" TS. LISTAHINTA 85,-

Eli, tuosta voisi päätellä että lisäsuodattimia ei ole tarvetta ostaa kimppaostoksen mukana ja uusia tulppia ei kannata ostaa jos vanhat sopivat.
Illustrator

Posts: 3,171

#19 • • Illustrator
Perhana ku ois rahaa lähtisin mukaan tilaukseen. *hmph*

Tällä hetkellä käytän Earin "Hifitulppia", joiden vaimennuksesta ei ole hajuakaan (fiksuna heitin laatikon menemään). Näissä runko on siis kovaa muovia ja tulppaosa silikonia. Mukana tuli musta säilytysrasia, missä lukee kultasella EAR.
Maksoivat aikoinaan 25e musafasulla ja käsitykseni mukaan eivät häviä elacineille juurikaan taajuusvasteessa, vaan lähinnä vaimennuksessa tietyillä taajuusalueilla. Eli vaimentavat siis liian vähän bilekäyttöä ajatellen. Selkeetä. *ding* Korjatkaa jos olen väärässä.

Onkohan kyseessä siis nää?

125 250 500 1000 2000 4000 8000
Hifi EAR 14.5 15.3 16.9 18.9 22.5 19.8 24.6 (vaimennus dB)

Elacin 15 17.5 17.6 18.0 16.3 17.3 15.8 20.8
Elacin 25 22.5 24.0 26.4 24.4 24.4 27.5 25.4

Apteekista saatavat versiot Earin "joulukuusista" maksavat n.5e, mutta kuulostavat paskalta eivätkä vaimenna edes Hifi-earien vertaa (Ainakin näin perstuntuma testissä).

Taidan hankkia väliaikasesti semmoset lyhytvartiset joulukuuset, missä on vaihdettavat suodattimet. Kuulemma varsin pätevät ja hintakin n.40e.

Elacineja odotellessa...

Jos kiinnostaa, tuolla on kohtuullisen kattava tietopaketti kuulosta, sen suojauksesta ym.

Ainakin itselleni tossa oli paljon uutta tietoa.
http://www.jarvenpaa.fi/jarkeva/aani.pdf
Orfeus

Posts: 5,872

#20 • • Orfeus

Zwek:
Count me in :)

Mites on: Oon kuullu puhuttavan, että jengi käyttää -15db miksaamiseen ja -25db fiilistelyyn muuten vain - Onko tossa mitään perää?


Mä itse ainakin toimin juuri näin! Myös pienempiin bileisiin riittää useinmiten tuo 15 myös fiilistelyyn!