Moro, muutamia kommentteja:
1) Meillä ei ole täydellistä listaa kaikista painetuista seteleistä. Väärinkäyttöä pystytään hillitsemään aika hyvin sillä, että sarjanumerolla ja setelin etupuolella olevalla valmistajakoodilla (tai lyhytkoodilla) on tietty korrelaatio, ja poikkeamat näistä päätyvät logiin myöhempää ylläpidon tarkastelua varten.
2) Ilman täydellistä tietokantaakin seteleistä saadaan selville setelin liikkeellelaskumaa ja setelin painanut firma. Suomen rahaliikenteeseen tarkoitettujen seteleiden sarjanumerot alkavat L:llä, ja vastaavasti Setecin lyhytkoodi alkaa D-kirjaimella. Knoppitietona mainittakoon, että suurin osa Suomessa käytössä olevista 50 euron seteleistä on itse asiassa painettu Englannissa(!). Lisäksi tuo liikkeellelaskumaa on nykyään aika väljä käsite, esmes Alankomaista ja Italiasta on tuotu Suomeen isoja paaleja painotuoreita 20 euron seteleitä.
3) Meillä on juuri nyt meneillään tiukka kisa Suomen ja Alankomaiden välillä, tavoitteena on saada miljoona seteliä kirjattua ennen heitä. Tätä kirjoittaessani Alankomailla on koossa 995545 seteliä Suomen ollessa jäljessä vain 744 seteliä. Perjantaina oltiin vielä voitolla, mutta sitten tuli tämä itsenäisyyspäivä sotkemaan kuvioita.
4) Ensimmäinen oire EBT:hen koukkuun jäämisestä on todellakin se, että maksukortteja käytetään vain rahan nostamiseen automaateista -- kaikki omakotitaloa pienemmät ostokset maksetaan käteisellä
5) EBT:n käyttämiseen ei tarvita edes tietokonetta, kännykkäkin riittää kun suunnistaa sen kanssa osoitteeseen wap.eurobilltracker.com. Eipä tarvitse säästää baaritiskiltä saatua seteliä myöhempää kirjausta varten, naputtelee vain sen kännykän kanssa tietokantaan ja se on siinä. Jos tulee osuma, tieto siitäkin tulee samantien kännykän ruudulle.
6) Pelkästään pääkaupunkiseudulla on tänä vuonna kirjattu sellaiset 170000 seteliä, joten osuman saaminen ei ole mitenkään mahdotonta.
Kokeilkaapa, ellei muuten niin siksi että Alankomaille pitää antaa köniin
terv. EuroBillTracker webmaster