Kuunnelkaa kuunnelkaa, uutta miestä ja uutta musiikkia korvillenne, olkaapa hyvät :)

7 posts, 1 page, 1,837 views

Urjala

Posts: 134

#1 • • Urjala vauhko
Hyvää päivää hyvää päivää kaikki Klubituksen käyttäjät, on esittelyn aika. Kaveri tuossa mainitsi että Klubitus on ilmeisen suosittu ja paljon käytössä oleva foorumi, joten olisi hyvä laittaa hieman infoa itsestäni tänne, jos vaikka saisi tätä muusista uraa hieman eteenpäin vietyä :)

Eli sen kummemmitta puheitta vilkaiskaapa silmillä ja korvilla tuolta noita tekeleitä:

http://www.soundclick.com/bands/0/urjalamusic.htm

(Mikseri.net:iin tulen tekemään myöskin tilin jonne laittelen tulevia kappaleita)

Kaikki on käsityönä tehtyä (siis ihan oikeasti hiirellä klikkailtu suurin osa nuoteista kohdilleen :D) originaalia musiikkia, vaihdellen perinteisestä teknosta tuonne trancen ja muuten vain kikkailun rajamaille, kovin monotonisella otteella kuitenkin, koska toisto on kertauksen äiti :) Paljon menossa mukana ollut surullisenkuuluisa Rolandin MC-303 -boxi, jonka saundit ovat rakkaimmat 8-bittisen Nintendon jälkeen :) Mikasausta ja tasapainon hakemista saundeihin on nyt tässä noin vuosi harjoiteltu ja alkaa paranemaan sitä mukaa nämä laulujen rakentelut, levyäkin on jo tehtailtu, kunhan tässä ensin teostoon pääsee ittensä maksamaan niin sitten alkaa varmaankin julkaisuja tulemaan (pitänee tosin tietenkin joku mukava lafka löytää siihen, mutta jokatapauksessa...).

Että semmosta, nauttikaa ja levittäkää, kylväkää ja naurakaa :)


--- Erno Korpelainen ---
Urjala

Posts: 134

#3 • • Urjala vauhko
Hehheh, juu näin on tarkoitus tehdä, odottelen tässä että saan käyttäjätunnuksen rekisteröityä sinne...
Avatar
#4 • • astaroth Guest
Herran tuotoksia voin kokeilla jo pelkästään sen takia, että jaksetaan esitellä itsensä ja vähän kertoa tuotoksistaan vähän perusteellisemmin. Ilmoita, kun tuotokset ovat mikserissä. :)
Urjala

Posts: 134

#5 • • Urjala vauhko
Noniin noniin sano kindermuna.

Nyt olis kamppeet (samat kamppeet tosin vielä kuin tuolla soundclickissä) tuolla mikserin puolella eli kolistelkaapas tuonne:

http://www.mikseri.net/urjala

Sen verran inspiraatiota sain että piti rytkästellä noille skipaleille kuvat :)
Avatar
#6 • • Edited astaroth Guest
Trackyard:
+ Aikas jännää samplea, tuntuu hetkittäin psykemäiseltä. Tulee tuosta sateesta Aphex Twin mieleen.
- Ei koskaan lähde lentoon, näin chilli ei ole oikein heiniäni. Meno puuttuu.
- Turhan mittainen. Näin menottomaan biisiin yli 10 min. on turhan paljon.

= Saisi paaaaljon enemmän irti, jos vähän saisi tahtia ja menoa lisää. Tästähän voisi mielestäni saada menevää psykeä.

Aran's Dream:
+++ Tulee todellakin niin 8-bit Nintsu mieleen. Näitä ei unohda. Melot sytyttää.*sydän*
+ Sopivan mittainen.
- Taustamusaksi himassa tämä vain kelpaa, vaikka kiva kipale onkin. En ehkä kuitenkaan jaksaisi chillipuolella bileissä kuunnella, mutta kotona nostaa kivasti nostalgiafiiliksiä.

= Tämähän jää koneelle. Kiitos. :)

Ganzfeld - The Transmitter:
Tämähän kuulostaa jo, että johonkin ollaan pääsemässä...
+ Pientä nostetta/tahtia jo havaittavissa. Tämä toimii.
- Monotoninen, mikä on harmi sinällään. Kun pientä vaihtelua saisi, niin ihan hyvää tästä saisi.

= Ei lopputuloksena hirveän erikoinen. Monotoninen, mikä on harmi sinällään. Kun pientä vaihtelua saisi, niin ihan hyvää tästä saisi.

Hard Grain:
+ Jees melo tuossa kolmen minuutin paikkeilla. Luo oikeanlaista fiilistä tähän biisiin.
- Sama kuin Ganzfeldissa, eli vaikka monotonisuus ei minua haittaakaan, niin biisi käy pikkuhiljaa vähän pitkästyttäväksi. Tosin muut enemmän tällaistä musiikkia diggailevat immeiset voivat saada enemmän kiksejä, itse kun en niin hirveästi tällaista kuuntele.

= Ehkä hieman parempikin, kuin tuo Ganzfeld. Tässä oli jokin, mistä diggasin... Varmaan johtunee nimenomaan noista konsolipelit mieleen tuovista meloista. Tässä biisissä monotonisuus iskee kuitenkin vähän paremmin.

Irrigation Song:
+ Kivoja efektejä.
+ Biisi saa sittenkin hieman eloa, valitettavasti vain vasta 7 minuutin kohdalla.
- Tuo alun junnaava acid käy pahasti häiritsemään pitempään kuultuna.

= Tuossa 7-10 minuutin välillä on paljon hyvää, mutta loppubiisi jää out.

Re/Birth:
+ Alkupimputtelu iskee. Lähestulkoon kaikkien kappaleiden vahvin puoli on ollut nimenomaan tuo alkutune.
+ Välillä hakee jopa nostatusta.
+ No niin, kolmen minuutin jälkeen päästään jo johonkin. Kivalta kuulostaa, itse asiassa oikein kivalta... :)
-- ...sitten laskeekin fiilis. Hetken hiljaisuus, ja komppi muuttuu täysin. Jos sen alkuperäsen tahdin olisi pitäinyt, niin olisi ollut paaaaljon parempi. Sen jälkeen tuleva monotahti ei valitettavasti iske. :(
- Alun rummunpäristys ei johtanut kunnon tahtiin, vaan laskut tulivat heti sen jälkeen ja palattiin alkumeloon.

= Jää sekametelisopaksi. Sorry. Hetken kuvittelin, että tässä olisi ollut todella kovaa kamaa, niin tunnelmaa vaihdettiin kappaleessa useaan otteeseen. Tästä saisi tehtyä kolme eri kappaletta, tavaraa on mielestäni sen verran paljon. Tuo alku tuonne 4 minsaan asti oli todella loistava. Kahdeksasta minuutista eteenpäin ihan kohtalaista matskua, kaikki vain tungetaan turhan nopeasti tuutista ulos. Vähän hitaammalla tatsilla saisi jotain aikaan.

Spengler's Apparition:
++ Toimii!*joo* Tässähän alkaa melkein jamittamaan, kivan kuuloista. Viiteen minsaan asti oikein menevää.
- Sen jälkeen kolme minuuttia menon jatkumiseen. Vähän jää väsyneeksi.
+- Loppu taas palaa hetkeksi parhaaseen fiilikseen, mutta ei tarjoa enää mitään uutta ihmeteltävää. Harmi.
- Lopetus tulee turhan töksähtäe, ei ole hiottu loppuun.

= Kaikista biiseistä tasaisin, sanoinsin parhaimmaksi. Tämän voisin myös jättää koneelle.

Yhteenveto:

Jätkässä on kyllä mielestäni sitä jotakin, paljon potentiaalia. :)
Kappaleissa oli paljon hyviä ideoita, mielestäni näistä monet ovat kyllä psykeä enemmänkin. Ainakin näissä olisi matskua moneen loistavaan psykeralliin.
Jos saisi jossain vaiheessa vähän tahdikkaamaan tuotoksen, niin kuuntelisin mielenkiinnolla. Tuo monotonisuus ei kuitenkaan ole hirveästi allekirjoittaneen mieleen. Kuitenkin kyllä se menee hyvin, jos kappaleissa olisi vähän rytkettä tai jotain, joka saisi jammailemaan ihan kunnolla (mitä tuo Re/Birth välillä oikein hakeekin!). Noista muutamat nyt vain tavallaan menevät ohi.
Mutta tuon vielä esille sen asian, että tällaisesta diggailevat voivat olla täysin eri mieltä kanssani.

Huh huh... Toivottavasti palaute kelpaa. :)

Edit: Typoja havaittavissa.
Urjala

Posts: 134

#7 • • Edited Urjala vauhko
Heh kyllä vain kyllä vain palaute kelpaa, kiitoksia että jaksoit oikein tosissaan kuunnella ja ihmetellä :) ja olenkin paljolti samaa mieltä sanomisiesi kanssa, koska sen oikeastaan tajuaa paaaaaaljooon myöhemmin mitä näissäkin on ollut ikäänkuin parannettavaa, koskapa olen päässyt kunnon saundien ja efektien ja miksailun makuun tosissaan vasta viimeisten parin kolmen vuoden aikana...

Siltikin, sehän on tosiaan makuasia tämä kertakaikkinen kertauksen toisto :) itse sellaisesta kovasti tykkään, ja eiköhän siinä olekin syy miksi biiseissä paljon sitä toistoa on :D ja tietenkin myös sen takia kun noita "lapsia" on tullu niin kauan väännettyä niin pelkällä MC-303lla ja sittemmin Logic Audiolla hieman parempaan kuntoon niin ei niitä enää oikein voi muuttaakaan, se vain tuntuisi kovin väärältä, valmis biisi on kuitenkin elävä olento jo sinänsä :) mutta ehkäpä alkaa olla aika alkaa remixien tekoon...huhhuh...

Ja tosiaan toi ReBirth :D :D hehhehehe joo siinä on vähän kaikenlaista kaikenlaista...on pitänyt jo pitemmän aikaa ottaa se alusta asti uudelleen käsittelyyn, mutta kun sitten on taas yksi projekti lisää näitten kymmenen muun lisäksi jne jne. pitää vielä nimittäin käännellä noita vanhoja vanhoja MC-303 biisejä uusille saundeille ja samalla tehdä uuttakin uutta, mutta tätähän se on se konemusahullun elämä sitten... erittäin kiva tosiaan saada palautetta muiltakin kuin kavereilta :)


EDIT: niin tosiaan toi Spengler, siinähän jouduin tosiaan pätkäsemään alusta ja lopusta jonkun verran sitä (lukee biisin deskriptiossa, tarkkana tarkkana ;) ), se loppuu oikeasti ihan perinteiseen (ehkä tosin jokseenkin lyhyeen sekin) "soittimet melkein yksi kerrallaan poijjes"-tyyliin ja rumpuluuppi jää yksin...