Olympialajit

59 posts, 3 pages, 13,836 views

Individual

Posts: 10,942

#21 • • Individual HYPNO!

Tres:

Olis muuten hienoa nähdä vanhojen kunniakäsitysten
paluu kilpakentille: esimerkiksi varaslähtö juoksukilpailuissa
kun johti ruoskimiseen. *uros*



Samoin kuin myös muu vilppi. Vois olla nykyäänkin aika tehokas taistella dopingia vastaan kun kärähtäneet urheilijat
kilpailukiellon lisäksi ruoskittaisiin olympiastadionilla kaiken kansan nähden... *nauru*
Karski

Posts: 6,049

#22 • • Karski Pomon kätyri

Astaroth:
Tuo on totta, en tullutkaan ajatelleeksi. Mutta sitten taas herää kysymys siitä, että pitääkö lajien muuttua ajan rattaiden mukana? Keihäänheitto ja jousiammunta menevät kyllä mielestäni olympialajien puolelle pelkästään historiansa takia, mutta nyt nykyaikana kilpaillaan nykyaikaisten varusteiden kanssa, esim. jousipyssyn lisäksi on tullut monia muita nykyaikaisia ampumavälineitä (ja todennäköisesti tulevaisuudessa tulee monta muuta lisää).



Helppo kysymys heräsi, sillä eikös noihin
sotataitoihin kuuluvia pistooliammuntaa ja
kivääriammuntaa harrasteta olympialaisissa
(Jollain singolla ampuminenhan ei ole
mikään tarkkuuslaji, joten siinä kisailu
ei taida olla tradition hengen mukaista *nauru*)
Eli uudistuminen tässä tapauksessa on
nähdäkseni olympialaisten ihanteiden mukaista.

Vähän kaukaa haettua sen sijaan on jonkun
rantalentopallon sisällyttäminen lajivalikoimaan *ding*

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Exlex

Posts: 497

#23 • • Exlex
Mitä tulee kaikkiin edelläminittuihin lajeihin, ne ovat varmasti taitoa vaativia kukin omalla tavallaan esim. softball ja käsipallo. On hyvä että eri lajeissa on mahdollisuus kamppaillaan maailman huipulle asti, mutta miksi kaikki lajit pitää työntää väkisin olympialaisiin? Eikö olympialajeja voisi jo nykyisin hiukan karsia eikä yrittää joka vuosi tuoda lisää kaikkia näytöslajeja? *täh*

Harvinaisempien lajien eliittikisat voitaisiin mielestäni pitää erikseen.

( Ps. Mikäli Tresin mainitsema singolla ampuminen tulee lajiksi meikä on heti mukana *jiihaa* )
Nefertete

Posts: 665

#24 • • Nefertete pile-eläin

mayah:
Samaa mietin myös purjehtimisesta ja ratsastuksesta. Onhan ne omalla tavallaan fyysisesti raskaita lajeja, kuin myös moottoriurheilu, mut en mä osaa mieltää niitä urheilemiseksi.



Et varmaan ole koskaan kokeillut ratsastamista? Olympiatason ratsastajilta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, etenkin kentässä.
Tosin itsekään en miellä esim. formuloita urheilulajiksi (vaikka itse ajankin autolla). Kyllähän sekin on raskasta, mutta en ehkä hyväksyisi että jostain formuloista tulisi olympialaji.

Itse en ole jaksanut muita lajeja paljon seurata kuin ratsastusta. Joku kouluratsastus on varmasti tylsää katseltavaa niiden mielestä, ketkä siitä eivät mitään tajua, mutta jos väittää kenttäratsastuksen maastokoetta tylsäksi, niin en kyllä ihan ymmärrä. Täällä klubbarilla ei kyllä kovinkaan montaa ihmistä ole, joita joku ratsastus kiinnostaa, mutta kyllä niitäkin löytyy...
Mutta tosiaan ihan itse onneksi saa valita, että mitä katsoo vai katsooko ollenkaan.
*kumartaa digiboksia, jonka ansiosta näkyy yle24*

--
Toiset tykkää muhkummasta.

[Nuclear]

Posts: 5,855

#25 • • [Nuclear] el aprendiz

Astaroth:
Alkuperäisesti kisathan pyörivät yleisurheilun ympärillä. Tuntuu, että olympiakomitean päättäjillä on ollut kiire vessaan päätöksiä tehdessään. En tarkoita, etteikö lajit voisivat olla raskaita, fyysisiä sekä psyykkisiä ominaisuuksia vaativia ammatteja/harrasteita, enkä halua mollata niitä, mutta minusta monet eivät kuitenkaan täytä olympialaisten kriteerejä. Antaisi joidenkin lajien pysyä enemmän omiin piireihinsä sitoutuneina, koska kuitenkin lähes kaikilla mainituilla lajeilla on kuitenkin MM-tason kisat jossain vaiheessa vuotta. Eikö siinä ole tarpeeksi kunniaa jo urheilijalle?


Koko urheilun periaate on nykyään jo kovin kaukana ammoisista ajoistaan, joten itse näkisin mielummin sen muutoksen kuin lajien "alkuperäistämisen". Nykyään kun urheilu/urheilijat pyörivät rahan ympärillä, niin mielummin näkisin ripauksen sitä hauskuutta ja ilonpitoa siellä seassa kuin lajien karsimista.

--
"Onnellisen miehen talossa asuu järjestys" - Kiinalainen sananlasku

Nefertete

Posts: 665

#26 • • Nefertete pile-eläin

mayah:

---
hmm. olen. aikoinaan päivittäin. ja siksi sanoinkin edellisellä sivulla, että

---
mayah:
Joo, kyllä mä ainakin tiedän tallille lähtiessäni, että se on fyysisesti raskas reissu, mutta en mä ajattele, et lähdenpäs nyt urheilemaan.

---



Aa, enpä huomannutkaan tuota.
Noh, näköjään ratsastajienkin keskuudessa on sitten eri käsityksiä siitä, mitä on urheilu, ja onko ratsastus sitä. :)

--
Toiset tykkää muhkummasta.

accule

Posts: 678

#27 • • accule olipa kerran...

mayah:
---
Pygmi:
Toisaalta taas mm. ampuminen on varmaan aika dopingvapaa laji (vai rauhoittaviako ne käyttää *ding*) eli piristävä poikkeus noiden perinteisten pikajuoksujen sijaan.

---


Miksei muuten järjestetä puhtaita kisoja ja doping-olympialaisia? Sais ihan vapaasti vetää mitä mömmöä tahansa ja katsoa kuka on paras niistä? Ja suomalaisetkin pikajuoksijat alkais pärjäämään puhtaissa olympialaisissa kun taso vähän laskis *joo*



yksi pieni mutta, pitäishän niissä "puhtaissa" kisoissa edelleenkin tehdä dopingtestit ettei "douppaajat" tuu sinne epäreilusti voittamaan....valitettavasti kun en usko ihmisten rehellisyyden riittävän siihen, että kaikki, jotka douppaa, myös ilmoittautuis douppisarjaan*justjoo*, eli samaan ongelmaan törmättäis kuin nytkin.sad but true*uuh*
K

Posts: 511

#28 • • K

kuilu:

Tres:
(Jollain singolla ampuminenhan ei ole
mikään tarkkuuslaji, joten siinä kisailu
ei taida olla tradition hengen mukaista *nauru*)
---

:) Mielenkiinnolla odotan villen tai K:n kommenttia tähän, kun ovat.

Tyttö kasarmin portilla:\\\\\\\"Saisinko miehen?\\\\\\\" Mutta saikin sinkomiehen.



Raskassinkoammunnasta olympialaji! Miten ei ookkaan aikasemmin tullu mieleen! Kaikki nykyiset olympia-ampujaiset on yksilölajeja, mutta raskaalla singolla voisi otella esim. 2:n ja 4:n hengen tiimeissä. Ja jos päädytään tasapisteisiin, ratkotaan paremmuus perinteisellä sinkorallilla: kiskotaan sinko stadionin ympäri ja nopein voittaa. Katsomossa voitais myydä kuulosuojaimia, ja varmasti kävis kauppa(viimeistään ekan skoden jälkeen.)

nimim. \"ammuin singolla viimeks \'98, ja vieläkin soi korvat\"

P.S. Tres, vain osuma ratkaisee!
Individual

Posts: 10,942

#29 • • Edited Individual HYPNO!

Exlex:

Harvinaisempien lajien eliittikisat voitaisiin mielestäni pitää erikseen.



Ainakin vielä jokunen vuosi takaperin järjestettiin Good Will Games:it,Hyvän tahdon Kisat, jossa juuri kilpailtiin aika paljon ei-olympialaijeissa, kuten laskuvarjohypyssä jne.
Järjestettiin Lahdessakin 1990-luvulla. En tiedä mikä on kisojen kohtalo nyt, mutta Lahdessa ei oikein saanut porukkaa liikkeelle.

Mutta mitä lajien määrään tulee, niin ennen olympialaisissa oli näytöslajeina sellaisia urheilulajeja, mitkä olivat tyrkyllä Olympialaisten virallisiksi lajeiksi, taisi olla mukana myös juuri em. laskuvarjohyppy eri alalajeineen, mutta nyt eikä mun muistaakseni Sydneyssäkään ollut näistä näytöslajeista mitään puhetta. Nythän Sydneyhin nähden lajiperhe on kasvanut vain yhdellä lajilla, eli naisten kreikkalais-roomalaisella painilla. Että eiköhän se suurin lajikirjon lisäämisvimma ole ainakin hetkiseksi ohitse, aika näyttää.
Sami de Sousa

Posts: 1,221

#30 • • Edited Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]

Astaroth:
---
Pygmi:
Voi jättää katsomatta sen mikä ei kiinnosta *justjoo*

---

Tuo on aivan totta - minkä myös teen.*joo*
Vähä vähältä lajien määrä kasvaa ja YLEn kanavat lähettävät 24h lähetyksiä kisoista, jotka ovat olleet käynnissä kohta kahdeksan kuukautta. "Ja seurassanne Tapio Suominen, kisat ovat nyt puolivälissä ja kalliokiipelyn palkintojenjaon jälkeen siirrymme kisakaupungin rajoille, jossa on juuri alkamassa laskuvarjohyppyjen finaali..."

---


Itseasiassa lajien määrää on vähennetty sitten muutamien edellisten kisojen...

Totta on kuitenkin, että liika on liikaa ja tuo lohkaisusi olisi kyllä varsinainen kauhuskenario. Tällä hetkellä lajeja on kuitenkin mielestäni sopivasti ja on hauskaa huomata kuinka sitä itsekkin istahtaa jännittämään jotain skeettiä tai uimahyppyjä, joita ei kyllä muulloin tulisi mistään hinnasta katsottua. Harmi vaan, että yle ei ole näyttänyt jalkapalloa nimeksikään (johtuneeko EM-kisoista??). Finaali sentään näytetään kokonaisuudessan.
Mikki

Posts: 833

#31 • • Mikki

kuilu:
Itse haluaisin nähdä lajivalikoimassa mm velttohyppelyä, rekissä roikuntaa, letun kääntelyä ja haaleita kylpyjä. Teoreettinen painonnostoki ja vois olla kova. Moderneimmist ehkä 100m koodi, näyttiksen heitto ja yliammunta eli öyskeet.




*muhaha*

--
Names are for friends, so I dont need one.

liikkuva muna

Posts: 2,652

#32 • • liikkuva muna an egg on the move
Joku baseball pois ja pankration tilalle. Ja urheilijat nakuiks. *joo*
Nefertete

Posts: 665

#33 • • Nefertete pile-eläin

Tres:

Vähän kaukaa haettua sen sijaan on jonkun
rantalentopallon sisällyttäminen lajivalikoimaan *ding*



Kukaan ei varmaan sitä haluaisikaan säilyttää, jos urheilijat pukeutuisivat esimerkiksi jätesäkkeihin...

--
Toiset tykkää muhkummasta.

Pete Input

Posts: 454

#34 • • Pete Input Asiantuntija
Ei kiinnosta pätkääkään. Aivan sama, kisailkoot vaikka kuussa.

--
Input Sessions

Individual

Posts: 10,942

#35 • • Individual HYPNO!

Nefertete:
---
Tres:

Vähän kaukaa haettua sen sijaan on jonkun
rantalentopallon sisällyttäminen lajivalikoimaan *ding*

---


Kukaan ei varmaan sitä haluaisikaan säilyttää, jos urheilijat pukeutuisivat esimerkiksi jätesäkkeihin...



Mutta voisin kuvitella, että rantalentopalloa on keskimääräisesti mukavampaa pelata esim. shortseissa tai bikineissä kuin mustassa jätesäkissä. *nauru*
Nefertete

Posts: 665

#36 • • Nefertete pile-eläin

Individual:

Mutta voisin kuvitella, että rantalentopalloa on keskimääräisesti mukavampaa pelata esim. shortseissa tai bikineissä kuin mustassa jätesäkissä. *nauru*



Totta. Harmi et tää kesä on sen verran sateinen ollut, et melkein toi jätesäkki on ollut parempi asuste pelata beachia.
Mutta eipä ollut tuo ton miun jutun pointti. ;) (onko niissä koskaan sellaista?)

--
Toiset tykkää muhkummasta.

Individual

Posts: 10,942

#37 • • Individual HYPNO!

Nefertete:
---
Individual:

Mutta voisin kuvitella, että rantalentopalloa on keskimääräisesti mukavampaa pelata esim. shortseissa tai bikineissä kuin mustassa jätesäkissä. *nauru*

---


Totta. Harmi et tää kesä on sen verran sateinen ollut, et melkein toi jätesäkki on ollut parempi asuste pelata beachia.
Mutta eipä ollut tuo ton miun jutun pointti. ;) (onko niissä koskaan sellaista?)



Ei tietysti, kunhan kommentoin. *vink*
sapeli

Posts: 11,768

#38 • • sapeli jokukukamikä?
Vastaisin "ihan sama" jos se olisi vaihtoehtona *hihu*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Hyzenthlay

Posts: 5,103

#39 • • Hyzenthlay myrkynsekoittaja
bodaus ja fitness olympialaisiin! sitten muakin kiinnostaa. Ja kiviä *muhaha*

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

[Nuclear]

Posts: 5,855

#40 • • [Nuclear] el aprendiz
Taitolento ja kallio/seinäkiipeily mukaan, niin kiinnostavuus paranee roimasti!

--
"Onnellisen miehen talossa asuu järjestys" - Kiinalainen sananlasku