Piratismi

83 posts, 5 pages, 18,418 views

tomii

Posts: 3,594

#61 • • tomii kallion herttua

Vprobe, 26.4.2006 21:05:


Jos esim Videofirma Makuuni tekisi jonkin nettivuokraussysteemin, että leffan sais vuokrattua suoraan netistä ja streamattua koneelle, tulisi leffoja todennäköisesti vuokrailtua enempi. Miksi tällaista palvelua ei kuitenkaan ainakaan tietääkseni ole tarjolla? Olisi varmasti kysyntää ja vähentäisi warettamistakin.Itseasiassa (olikohan? en muista nyt ihan tarkkaan) Finnkino testaa juuri tällaista palvelua. Kaveri testasi tätä ja haukkui pitkälti systeemin pystyyn sen seikan takia, että kuvanlaadussa ei kuulema ollut todellakaan hurraamista. Mutta tuo luultavasti on jossakin määrin tulevaisuus.

--
reivaan kunnes kuolen

ratsastuskoulu

Posts: 604

#62 • • ratsastuskoulu

Vprobe, 26.4.2006 21:05:
Jos esim Videofirma Makuuni tekisi jonkin nettivuokraussysteemin, että leffan sais vuokrattua suoraan netistä ja streamattua koneelle, tulisi leffoja todennäköisesti vuokrailtua enempi. Miksi tällaista palvelua ei kuitenkaan ainakaan tietääkseni ole tarjolla? Olisi varmasti kysyntää ja vähentäisi warettamistakin.Onhan noita, esim http://www.sf-anytime.com/
thomas

Posts: 5,618

#63 • • thomas

miikka, 27.4.2006 00:42:
---
Vprobe, 26.4.2006 21:05:
Jos esim Videofirma Makuuni tekisi jonkin nettivuokraussysteemin, että leffan sais vuokrattua suoraan netistä ja streamattua koneelle, tulisi leffoja todennäköisesti vuokrailtua enempi. Miksi tällaista palvelua ei kuitenkaan ainakaan tietääkseni ole tarjolla? Olisi varmasti kysyntää ja vähentäisi warettamistakin.
---


Onhan noita, esim http://www.sf-anytime.com/toimii vaan windowsilla, valitin kyllä tuosta jo.
krisse

Posts: 187

#64 • • krisse ™
Mahtaiskohan photoshopit ja 3dsmaxit olla markkinajohtajia ellei niitä olisi yhtään waretettu. Tarkoitan sitä, että tyypit ovat opetelleet sitä himassa ja sitten työelämässä kun voi firman rahoilla niitä lisenssejä ostella niin valitsevat sen tutun softan. Tietenkin softan ominaisuudetkin vaikuttavat jne., mutta varmaankin ymmärrätte mitä tarkoitan.

Ja mitä musiikin warettamiseen tulee niin pyrin itse ostamaan musiikkini, olen kai vähän vanhanaikainen kun tykkään hypistellä niitä ceedeitä ja kansia. Toisaalta taas jos joku warettaa britney spearsia niin ei toi tippa tule linssiin, pienempiä artisteja tukee mielellään jos tykkää musiikista.
kolina

Posts: 315

#65 • • kolina
Onko mielestänne miksausten tekeminen ja niiden laittaminen nettiin jakoon promootiotarkoituksessa väärin tekijänoikeuksien näkökulmasta? Laitonta se taitaa jokatapauksessa olla kuten kaikki muukin äänitettyyn musiikkiin liittyvä (poislukien laillisestin hankittujen äänitteiden kotikuuntelu). Onko ketään vielä onnistuttu sakottamaan lisensoimattomien miksausten jakelusta?
MfLI

Posts: 502

#66 • • MfLI www.SoundChilds.net

krisse, 28.4.2006 23:08:
Mahtaiskohan photoshopit ja 3dsmaxit olla markkinajohtajia ellei niitä olisi yhtään waretettu. Tarkoitan sitä, että tyypit ovat opetelleet sitä himassa ja sitten työelämässä kun voi firman rahoilla niitä lisenssejä ostella niin valitsevat sen tutun softan. Tietenkin softan ominaisuudetkin vaikuttavat jne., mutta varmaankin ymmärrätte mitä tarkoitan.Tää on hyvä pointti ja varmasti edesauttaa softan levitystä ja uskon, että moni tuottajakin näin ajattelee. Mun mielestä ongelma on waretukseen liittyen siinä, että viranomaiset yms. ovat kieltolinjallaan menossa liian pitkälle haastaessaan ihmisiä perusteetta oikeuteen ja käyttäessään muutenkin kyseenalaisen kovia otteita. Niinkuin tässä threadissa kirjoitin.

Waretusta ei tulla nyt eikä tulevaisuudessa saamaan kuriin millään lainsäädännöllä yksinkertaisesti siitä johtuen, että lait eivät ole globaaleja. Vertaisverkot ovat. Napster suljettiin. Aika monta tuli tilalle. Kazaata valvotaan. Old News... Tarjolla on kymmeniä vaihtoehtoisia kanavia.

Omasta mielstäni ainoa järkevä vaihtoehto on luoda tilalle sellainen taloudellinen motiivi, että waretus ei yksinkertaisesti tunnu enää järkevältä. Paras tapa tässä suhteessa on omasta mielestäni luoda järjestelmiä, joissa osa tuotoista annetaan tuotteita levittäville ja promoaville ihmisille.

Hyvää vappua kaikille,
-M
Kone-J

Posts: 124

#67 • • Kone-J
on kauhia asia.. hui..
Defiz

Posts: 717

#68 • • Defiz
Käytän nykyään pääsääntöisesti linuxia, joten laitonta softaa koneellani ei juurikaan ole. Musiikkia tulee sen sijaan latailtua jonkin verran. Lataan lähinnä konemusiikkia näytetarkoituksessa, eli jos levy on hyvä, ostan sen! En olisi ikinä "löytänyt" konemusiikkia jos en olisi ladannut Napsterista Tieston ja Oakenfoldin settejä!
Minusta on oikeutettua kuunnella ensin koko levy tms. mp3:na ja sitten tehdä osto päätös, koska nykyään tehdään paljon kuraa (en puhu nyt konemusiikista vaan yleisesti kaikesta musiikista)! Esimerkkinä poppi ja rnb levyt, niillä on usein yksi korkeintaan kaksi biisiä ja loput kymmenen täyttä kuraa.. Miksi siis ostaisin koko levyn kun haluan maksaa vain kahdesta. Voisin toki käyttää Itunesia näyden parin biisin saamiseksi, mutta ikävä kyllä ostos jää usein tekemättä! Nämä "täytebiisi" levyt kiristää mieltä mukavasti.. *eiei*

Tähän lopuksi tarvitsee sanoa, että waretus toimii hyvänä mainostuksena! Tietenkin jos tuotetta ladataan pelkästään, niin se ei ole hyvä homma!

Poliisi voisi suunnata resurssejaan muuhun kun lasten/nuorison jahtaamiseen muutamien MP3-tiedostojen takia. Kumminkin suurin uhka on järjestäytynytrikollisuus!! Ansaitsemis tarkoituksessa warettaminen on tietenkin tuomittavaa!

--
-=Defiz=-
*Tampereelle Bileitä lisää*

Worin

Posts: 526

#69 • • Worin
Tulee melkein kaikki ostettua jotka osottautuu hyödyllisiks. Musaa en oo enää warettanu aikoihin, mut leffoja ja sarjoja tulee lähinnä imuttua. Onneks niin, 75% leffoista on niin kauheeta kuraa, etten halua tekijöille penniäkään niistä. Pelejä tulee imuttua ja testailtua. En paljon pelejäkään ostele, kiitos starforcen ostavilla on samat ongelmat kun warettavilla. Mut kyllä pari peliä vuodessa tulee melkeimpä ostettua. Peleissäkin on niin paljon kuraa joukossa, että kasvais vaan roskavuori ihan suotta jos kaikki ostais. Ostettuja settejä mullon koneella windows xp, autocad LT ja neverwinter nights :)

Mun osalta waretus on vähentynyt ajan kanssa, mutta miettisivät teostossa omaa kilpailuakykyään kun waretusverkostolla saa usein nopeemmin ja helpommin settiä koneelle verrattuna ostamiseen eikä maksa mitään.
MfLI

Posts: 502

#70 • • MfLI www.SoundChilds.net

kolina, 29.4.2006 10:11:
Onko mielestänne miksausten tekeminen ja niiden laittaminen nettiin jakoon promootiotarkoituksessa väärin tekijänoikeuksien näkökulmasta?Jos käytät miksauksessa muiden matskua tulee sinulla tietysti olla heidän lupansa, muuten rikot tekijäoikeuslakia.

Levittäminen on vielä erikseen tarkka paikka. Oma käsitykseni on, että materiaalin tuottajan pitää erikseen ottaa vastuu kaikista teosto ym. maksuista jos haluaa että levität matskua ilmaiseksi julkisesti (tai siis voithan sinä itse maksaa nuo maksut jos niin sovitte. Tämä siis siinä tapauksessa, että materiaalin levitys on teoston ym. kautta valvottua).

Täysin ilmainen previka julkisessa levityksessä saa olla käsittääkseni korkeintaan 1 minuutin mittainen - muussa tapauksessa korvaukset on maksettava.

-M
Sepistö

Posts: 621

#71 • • Sepistö eläin saalistaja

krisse, 28.4.2006 23:08:
Mahtaiskohan photoshopit ja 3dsmaxit olla markkinajohtajia ellei niitä olisi yhtään waretettu. Tarkoitan sitä, että tyypit ovat opetelleet sitä himassa ja sitten työelämässä kun voi firman rahoilla niitä lisenssejä ostella niin valitsevat sen tutun softan. Tietenkin softan ominaisuudetkin vaikuttavat jne., mutta varmaankin ymmärrätte mitä tarkoitan.Kuvittelisin että noiden ammattikäyttöön tarkotettujen softien valmistajia enimmäkseen kiinnostaa yritykset jotka käyttää piraattiversioita. Tuskin se penska joka warettaa 3ds maxin sitä varten että saa kokeilla donitsien renderöimistä kuitenkaan lähtisi kauppaan ostamaan kyseistä softaa $4000:lla, jos warettaminen ei olisi mahdollista.
Lauri

Posts: 1,051

#72 • • Lauri Devoted

Sepistö, 29.4.2006 15:46:
---
krisse, 28.4.2006 23:08:
Mahtaiskohan photoshopit ja 3dsmaxit olla markkinajohtajia ellei niitä olisi yhtään waretettu. Tarkoitan sitä, että tyypit ovat opetelleet sitä himassa ja sitten työelämässä kun voi firman rahoilla niitä lisenssejä ostella niin valitsevat sen tutun softan. Tietenkin softan ominaisuudetkin vaikuttavat jne., mutta varmaankin ymmärrätte mitä tarkoitan.

---


Kuvittelisin että noiden ammattikäyttöön tarkotettujen softien valmistajia enimmäkseen kiinnostaa yritykset jotka käyttää piraattiversioita. Tuskin se penska joka warettaa 3ds maxin sitä varten että saa kokeilla donitsien renderöimistä kuitenkaan lähtisi kauppaan ostamaan kyseistä softaa $4000:lla, jos warettaminen ei olisi mahdollista.Lähinnä se penska, joka warettaa vaikka 3ds maxin ja opettelee sen 13 vuotiaana
paremmin kuin moni joka käyttää sitä työkseen, on potentiaalinen asiakas
joka aikanaan maksaa siitä softasta riittävän paljon. Hyvällä tuurilla penskan
takia joku yritys siirtyy käyttämään kyseistä softaa ja ostaa useampiakin
lisenssejä. Softafirmat tietävät tämän, eivätkä todellakaan keskitä resursseja
yksittäisten ihmisten waretukseen, vaan juurikin yrityksiin jotka warettavat
sekä järjestelmällisiin piraattituotteiden levitysorganisaatioihin.
sts

Posts: 7,969

#73 • • sts Sama pyynti aitta!
Kummankin koneen Windowssit aitoja ja lisenssillä. Enuf said.
littlebig

Posts: 753

#74 • • littlebig aaat-chi kung

Tuikkari, 29.4.2006 11:23:
*snip*
... Peleissäkin on niin paljon kuraa joukossa, että kasvais vaan roskavuori ihan suotta jos kaikki ostais.
*snip*peleistä VHSiin...
kai kaikki tuntee jonkun jolla on hirveät vuoret VHS elokuvia joista suurin osa on pelkkää roskaa ja ne on viimeksi katsottu silloin 1900-luvulla kun ne on hankittu??

onneksi nykyään tv-sarjat saa netistä, joko imutettua tai ostettua dvd:t, ennen kuin suomen telkkari alkaa niitä näyttämään -> ei enää missatuja jaksoja VHSn "puuro"-kuvalaadulla katsottuna

--
straight ______

gay ^______^

krisse

Posts: 187

#75 • • Edited krisse ™

Lauri, 29.4.2006 17:06:Lähinnä se penska, joka warettaa vaikka 3ds maxin ja opettelee sen 13 vuotiaana
paremmin kuin moni joka käyttää sitä työkseen, on potentiaalinen asiakas
joka aikanaan maksaa siitä softasta riittävän paljon. Hyvällä tuurilla penskan
takia joku yritys siirtyy käyttämään kyseistä softaa ja ostaa useampiakin
lisenssejä. Softafirmat tietävät tämän, eivätkä todellakaan keskitä resursseja
yksittäisten ihmisten waretukseen, vaan juurikin yrityksiin jotka warettavat
sekä järjestelmällisiin piraattituotteiden levitysorganisaatioihin.No totahan mä just yritin sanoa. Mutta todellinen fokus tekijänoikeusjärjestöillä taitaa olla musiikin ja leffojen ym. waretukses. Kuten aiemmin sanoin, en tirauta jos joku warettaa sitä britneyta, mutta se että paskasta ei halua maksaa on niin subjektiivista. Mut joo, maksan siitä mistä pidän, mutta sanoisin et jos parin biisin warettaminen saa ostamaan artistin levyn niin se ei haittaa.

Ja mitä tohon softiin tulee niin olen itse vaihtanut fotarin menestyksekkäästi gimppiin mitä tulee nettigrafiikoihin.
¡ Previous post a few years ago !
Timce

Posts: 5,380

#77 • • Timce
Varettajia linjoilla? pirate.gif

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss

Jimmyfi

Posts: 901

#78 • • Jimmyfi
ite testailen joskus softia ja jos hyvä ostan.. viimeks taisin ostaa intelliremoten että kaukosäädin toimii HELPOSTI tietsikassa jajajaja netlimiter ja mitähän muuta noita on. käyttis on alkuperänen toki .. ja peliä on paljon alkup (tanan steamin joulualet!)

--
solarSwarm Recordings : Worlds only social network record label
http://www.solarswarm.com Le Brand New Super WEbsite! Tsek it Outties

Motto: syö mitä tahot kuhan naatit!

tommib

Posts: 3,176

#79 • • tommib

Replying to Piratismi:
peleistä VHSiin...
kai kaikki tuntee jonkun jolla on hirveät vuoret VHS elokuvia joista suurin osa on pelkkää roskaa ja ne on viimeksi katsottu silloin 1900-luvulla kun ne on hankittu??

onneksi nykyään tv-sarjat saa netistä, joko imutettua tai ostettua dvd:t, ennen kuin suomen telkkari alkaa niitä näyttämään -> ei enää missatuja jaksoja VHSn "puuro"-kuvalaadulla katsottunaHehe, tunnustan*nauru* Tosin vhs:llä on pääasiassa konsertteja sekä eri artistien tv-esiintymisiä. Taitaa joissain olla musavideoitakin, joten ne pitäis saada jollain keinolla koneen kautta dvdlle turvaan...
hannahia

Posts: 65

#80 • • hannahia
Leffat tulee ladattua laittomasti, ja jotain vanhempaa musiikkia, sekä jotain ohjelmia. Tosin maciin on vähän hankalampi löytää ohjelmia, esim officea en oo saanu laittomasti :(

Uusimmat biisit tulee kyllä ostettua. Mielummin ostaisin kaikki, mutta opiskelijavarat ovat rajalliset... Ehkä sit joskus kun on rahaa..