Happiteltta / Qstock 23.7-24.7.2004 @ Oulu

2 posts, 1 page, 1,431 views

zwei einsdrei

Posts: 4

#1 • • zwei einsdrei
QStock -rokkifestareiden yhteydessä järjestetään festarialueelle lisäherkkuna elektroniseen musiikkiin painottuva Happiteltta. Useat DJ:t ja liveaktit yhdessä muodostavat Pohjois-Suomen suurimman elektronisen musiikin tapahtuman tänä kesänä. Vapaa pääsy Qstockin lipulla.

2 vuorokautta, 20 tuntia hyvää musiikkia ja tunnelmaa tarjoavat yhteistyössä Qstock ry. ja Trank ry.:n Happi-klubi.

Aikataulu

Perjantai

18.00-19.30 Nurpo
19.30-20.15 Teknopuristin
20.15-21.30 $ektori
21.30-22.30 Imatran Voima
22.30-23.30 Technical Directors
23.30-01.15 Sami Koivikko

Lauantai

13.00-14.30 Happi Soundsystem
14.30-16.00 Nikke, DJ Rap One & DJ J-Honey
16.00-17.00 Sektoid
17.00-18.00 Cleaning Women
18.15-19.45 Teemu P
19.45-20.45 Kuusumun Profeetta
21.00-22.30 DJ Shuffle
22.30-23.30 Huoratron
23.30-01.15 DJ MuhosBASS

Esiintyjät

NURPO
Nurpo alustaa Happiteltan tunnelman avaamalla festarit perjantaina.
Radio Jatkoajassa ja dE3pin tapahtumissa (mm. Sunblock) levyjä pyörittelevän
miehen makuun ovat tyylikäs tekno & house ja niissä tahdeissa
aloitetaan viikonlopun hauskanpito.

TEKNOPURISTIN
Vuonna 2002 muodostettu kahden miehen kokoonpano tuottaa elektronista musiikkia
käyttäen vaihtelevaa äänimateriaalia: syntetisaattoreita, keittiötyökaluja ja ihmisääntä
- mitä lie saatavilla kulloinkin on.

Karkeasti ottaen vallitsevina musiikkityyleinä voidaan pitää tanssittavampaa teknoa ja elektroa,
vaikka usein mukaan tuleekin vaikutteita laajemmaltakin alalta (esim. funk, elokuvat ja 70-luvun aivojenmädätysproge).

$ektori
Happikalustoon kuuluva $ektori soittaa levyjä tinkimättömällä puristin asenteella.
Katu-uskottavaa teknoa tyyliin ”meikällä on **tun hyviä levyjä”. Luvassa rokkaavaa teknoa!

IMATRAN VOIMA
Imatran Voima ei kummempia esittelyjä kaipaa. Elektroduo Kallion kellarista,
Randy Barracuda ja Fresh O Lex ottavat teltan haltuun elektrofunkillaan. Paljon bassoa ja syntisiä ajatuksia.

TECHNICAL DIRECTORS
TECHNICAL DIRECTORS on vuonna 2002 alkunsa saanut kahden miehen (Rasmus Hedlund & Kalle Karvanen) live, joka soittaa rankempaa teknoa.Kaksikon juuret ovat Suomen Turussa, Hesburgerin valtaamilla pimeillä kujilla. Kun kyseessä on elektronisen musiikin soittaminen livenä, elävän yleisön edessä, niin Technical Directors on jotain ainutlaatuista.
Sen tarkoituksena on murtaa myytti, jonka mukaan elektronista musiikkia on mahdotonta soittaa ilman taustanauhoituksia.

Tästä johtuen Technical Directors soittaa joka kerta koko settinsä 110% livenä, täysin improvisoiden, käyttämättä taustanauhoja tai aiemmin nauhoitettuja osia. Kaikki mitä yleisö kuulee ohjelmoidaan paikan päällä reaaliaikaisesti, ilman ennakkoharjoituksia. Äänilähteinä toimivat pääasiallisesti Rolandin vanhat X0X-sarjan rumpukoneet ja syntentisaattorit jotka saavat lisävahvistusta vanhoista analogisista laitteista. Pääinstrumenttina kummallakin on TR-909, maailman tunnetuin rumpukone.

Lyhyestä iästään huolimatta Technical Directors on ehtinyt villitsemään ihmisiä niin Espoossa, Turussa, Vaasassa, Kotkassa kuin Helsingissäkin, ulottuen aina Koneisto festivaalin kaltaisista suurista tapahtumista pieniin ug-tapahtumiin. Jokainen kerta on ainutlaatuinen kokemus sekä soittajille että yleisölle koska matkaan lähtee aina vähintään autokuormallinen laitteistoa. Laitelista vaihtelee joka keikalla ja on kokonaisuudessaan laaja kokoelma vanhoja analogisia laitteita, joilla pystytään luomaan
melkein mikä tahansa ääni. Tämä yhdistettynä livenä soittamiseen, sanan varsinaisessa merkityksessä, takaa sen että yksikään setti ei ole samankuuloinen vaan kuulostaa aina tuoreelta ja improvisoidulta.

SAMI KOIVIKKO
Shitkatapult ja Festplatten -levymerkeille levyttävä Tampereen teknoparoni saapuu Ouluun kahdelle keikalle Roskilden ja Koneiston välissä. Qstockissa valjastamme miehen levysoittimilla kruunaamaan perjantain tanssi-illan ja laittamaan takamukset heilumaan vielä vähän enemmän.

HAPPI SOUNDSYSTEM
Teltan isännät pitävät lauantaina aamuhartauden ja krapulanpoistohoidon soittamalla leppoista konedubia ja aamuista istuskeluteknoa muita kesäisiä biisivalintoja unohtamatta.

NIKKE, DJ RAP ONE, DJ J-HONEY
the man kickin, flippin with the dope texture is NIKKE, gangsta skratch music and hip hop music with J-HONEY and RAP muthafukin ONE... 1mc 2dj´z, No gimmickz, real hardcore shit.... che-chek it out!

SEKTOID
Oululainen Sektoid tykittää elektroa suoneen. Trank-klubilla hurmannut meininkipläjäys päästetään vapaaksi jälleen.

CLEANING WOMEN
CW01, CW03 ja CW04 ovat siivoojarobotteja, jotka yhdessä muodostavat Cleaning Women -nimisen orkesterin. He saapuivat keskuuteemme Clinus-planeetalta levittämään siivouksen ilosanomaa musiikin voimalla. Pääinstrumentteina toimivat pyykinkuivaustelineet, joiden ohella äänimaailman luomisessa ovat tarpeellisia niin pölynimurit, viininkäymisämpärit, kurkkupurkit kuin roskapöntön kannetkin. Vaikkakin monesta voi tuntua että miehiltä on jäänyt lääkkeet syömättä, on Cleaning Women ihan oikeasti aivan loistava bändi.

TEEMU P
Northern Oulu Underground, Radio Jatkoaika, dE3p, Humukuppila levyraati.Mitähän musiikillisia helmiä mies keksiikään päänmenoksemme?

KUUSUMUN PROFEETTA
Porilainen Kuusumun Profeetta on tuonut omaleimaista, progressiivista antiaan suomalaiseen rock-sceneen jo kymmenisen vuotta. Erittäin uudistumiskykyinen ja monipuolinen yhtye esiintyi aikaisemmin englanniksi nimellä Moon Fog Prophet. Uusi levy ”Sanansaattaja Oraakkeli Salamurha Hyökkäysvaunu” on saanut arvostelijat polvilleen. Tämä bändi on Qstockin mielenkiintoisinta antia jota ei kannata missata!

DJ SHUFFLE
DJ Shuffle alias Jukka Hänninen aloitti musiikillisen matkansa 90-luvun alkupuolella Tampereen varastohalliraveissa.

Levyjen soitto sai alkunsa 1992, alkaen paikallisista kouludiskoista, mutta varsin pian kehittyen vähemmän kaupallisen musiikin suuntaan. nykyisen soundin innoittajina voidaan pitää 90-luvun alun trancea,
syvää housea ja detroitin teknosoundia.

Nykyisin Shufflen dj-setit koostuvat tilanteen mukaan syvästä housesta, tech-housesta ja detroit-teknosta, tietenkään unohtamatta ajoittaista elektro-annosta. erilliset raidat muodostavat sulavan jatkumon, jossa
kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Shuffle puuhastelee myös tamperelaisen Vuo Recordsin [~] parissa, jakaen Melinan kanssa levy-yhtiön ensimmäisen julkaisun.

HUORATRON
Tiukkaa elektroteknoa nintendon hengessä, ilman super marioa. Turpiin tulee hyviksille.

DJ MuhosBASS
Festarit päättää DJ MuhosBASS tuhdilla kurituksella, biitit, breikit, bassot päästetään jylläämään ja päät nyökkymään, jalat liikkumaan ja meininki räjähtää.


http://www.qstock.org
http://www.trank.fi

[muokattu 23.6.2004 22:37]

[muokattu 23.6.2004 22:38]
hkortti

Posts: 7

#2 • • hkortti
Tätä tapahtumaa voi suositella varauksetta kaikille hyvän musiikin ystäville. Sunnuntaina oli ennakkobileet, jotka lupaavat erinomaista meininkiä ensi viikonlopulle. Qstock myydään varmaankin loppuun ennakkoon, joten nyt on viimeiset mahdollisuudet hankkia oma lippu festareille, ettei jää ilman.

--
Heikki