Virallinen "kysy tyhmiä"-thread

15,953 posts, 798 pages, 5,230,368 views

Kimbou

Posts: 608

#14861 • • Kimbou

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

Lacerta, 4.2.2010 23:17:
Siis tää on jännä juttu!!! *whaat*

Olin kaupas, ostamas maitoo.. Jostain ihmekumman syystä kiinnitin kerranki huomiota maidon litrahintaan.. Sit piti kyl laittaa toinen sormi suuhun ja toisel kädel rapsuttaa päätä, nimittäin lapussa luki maitotölkin (litran kokoinen) hinta 95senttiä, mut litrahinnaks merkattu 99senttii..

Siis WTF?! *ding**whaat*



siis oisko niin että itse tölkki=litran tölkki on tilavuudeltaan just sen litran, mutta koska sehän ei oo PIRIpintaan täynnä maitoa niin se on sen 4 senttiä halvempaa?...1.5 litran KOLA ei myöskään ole ihan ihan täynnä vaikka sitä 1.5 litrana myydään. kait nyt joku ees tajus....HÄ?

--
pitäkää kiinni pienistä pippeleistä ja roikkuvista tisseistä se on menoa nyt.

andi--

Posts: 1,381

#14863 • • andi-- lunttu

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

Kimbou, 5.2.2010 23:42:
---
Lacerta, 4.2.2010 23:17:
Siis tää on jännä juttu!!! *whaat*

Olin kaupas, ostamas maitoo.. Jostain ihmekumman syystä kiinnitin kerranki huomiota maidon litrahintaan.. Sit piti kyl laittaa toinen sormi suuhun ja toisel kädel rapsuttaa päätä, nimittäin lapussa luki maitotölkin (litran kokoinen) hinta 95senttiä, mut litrahinnaks merkattu 99senttii..

Siis WTF?! *ding**whaat*
---

siis oisko niin että itse tölkki=litran tölkki on tilavuudeltaan just sen litran, mutta koska sehän ei oo PIRIpintaan täynnä maitoa niin se on sen 4 senttiä halvempaa?...1.5 litran KOLA ei myöskään ole ihan ihan täynnä vaikka sitä 1.5 litrana myydään. kait nyt joku ees tajus....HÄ?



Tölkin tilavuus on enemmän kuin se ilmoitettu juoman määrä, joka kyljessä ilmoitetaan. 1,5 litran kokispulloon menee 1,6 litraa nestettä eli siihen on jätetty desin verran "läikkymisvaraa".

Pakkauksen koolla ja nesteiden määrillä kikkaillaan jonkin verran, tietyn muotoinen pakkaus vaikuttaa isommalta kuin toinen jne. Sinänsä ihan fiksu ottaa 5% nesteestä pois ja pyytää siitä sama hinta, harva eroa huomaa. Litrahinnaltaan kallista tuotetta myydään yleensä vähän pienemmissä pakkauksissa ettei tuote vaikuttaisi niin kalliilta.

--
- RAAH -

turquoise

Posts: 732

#14865 • • turquoise e-ra2co
Mulla on tässä netillinen pöytäkone, ja tossa vieressä uus läppäri, niin miten mä saan tän mun netin toimimaan tos toises toosas vai pitääkö sille hommata oma? Tiedän vain, että tämä on Elisan netti ja siihen ne faktat sitten loppuvatkin.

Ei viitti tänne ketään äijiäkään pyytää sen takia, että en heti osaa ite.

--
The one who smiles rather than rages is always the stronger.

Avatar
#14866 • • gnomex Guest

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

djlate, 6.2.2010 16:07:
---
Ergilion, 3.2.2010 19:07:
Mitä pitää tehdä jos tyttö haluaa tulla kylään perjantaina? *ding*

---


Tee romanttinen illallinen ja kokkaa italialaista... sit joku leffa pyörimään.. Jälkkärinä suklaata..
Loppu onkin sit susta kii... *tanssittel*



Jos haluaa pillua niin ei todellakaan mitään suklaata, sehän korvaa seksin. Mieluummin vaikkapa vadelmamoussea mustikoiden kera.
BigLupu

Posts: 315

#14867 • • BigLupu Hits not Hype

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

sativa, 11.2.2010 20:54:
Mulla on tässä netillinen pöytäkone, ja tossa vieressä uus läppäri, niin miten mä saan tän mun netin toimimaan tos toises toosas vai pitääkö sille hommata oma? Tiedän vain, että tämä on Elisan netti ja siihen ne faktat sitten loppuvatkin.


Samaa nettiliittymää voi käyttää yleensä useammalla tietokoneella.

Netissä oleva pöytäkone on varmaan kytketty kaapelilla johonkin modeemiin?

Jos modeemissa on useampi portti, voit mahdollisesti vaan kytkeä myös läppärin siihen kiinni verkkokaapelilla.

Jos siinä ei ole vapaita kytkinportteja, voisit hankkia jonkun edullisen kytkimen. Eli modeemi ja molemmat tietokoneet kytkettäisiin kytkimeen verkkokaapeleilla.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=7779

Langaton WLAN olisi tietysti kätevä läppärille. WLAN-tukiasema/reititin kytketään modeemiin, pöytäkone kiinni WLAN-reitittimeen ja läppäri käyttää sitten langatonta verkkoa.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=25042
Takyon

Posts: 2,941

#14868 • • Takyon Möwkö

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

sativa, 11.2.2010 20:54:
Mulla on tässä netillinen pöytäkone, ja tossa vieressä uus läppäri, niin miten mä saan tän mun netin toimimaan tos toises toosas vai pitääkö sille hommata oma? Tiedän vain, että tämä on Elisan netti ja siihen ne faktat sitten loppuvatkin.

Ei viitti tänne ketään äijiäkään pyytää sen takia, että en heti osaa ite.



Onks toi netti ADSL- tai kaapeliyhteys vaiko sitten joku mokkula tyyppinen? Jos ensimmäisiä niin sit sulla varmaan on jossain pöydän kulmassa / alla / nurkassa / lattialautojen alla modeemi. Jos katsot sitä modeemia niin niissä hyvin usein on verkkoliitäntä useammalle koneelle ja monissa on myöskin wlan antenni. Läppäristä saattaa löytyä sisäinen wlan palikka jolloin se vaan pitää säätää kuntoon, mutta jos se ei onnistu niin sit hankit vaan toisen samanlaisen kaapelin jolla se pöytäkone on siinä modeemissa kiinni ja pistät sen läppärin ja modeemin väliin.

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

turquoise

Posts: 732

#14869 • • turquoise e-ra2co
Kiitos pojat! Enköhän mä sen näillä avuilla saa toimimaan.

Mutta voi vittu, miten rasittavaa pikku puuhastelua... *poks*

--
The one who smiles rather than rages is always the stronger.

Takyon

Posts: 2,941

#14870 • • Edited Takyon Möwkö

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

sativa, 11.2.2010 21:32:
Kiitos pojat! Enköhän mä sen näillä avuilla saa toimimaan.

Mutta voi vittu, miten rasittavaa pikku puuhastelua... *poks*



Ainiin ja muistathan että jos siitä modeemista löytyy wlan antenni niin säädäthän (tai pyydät jonkun säätämään) turva-asetukset kuntoon, vaikka et sitä itse käyttäisikään.

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

alek szahala

Posts: 2,652

#14871 • • alek szahala an egg on the move
Tuli taas ihmeteltyä että miten tommonen iso raksanosturi kootaan. Oli aamupäivän aikana ilmestyny tollanen varmaan 30-metrinen torni tohon pihaan, mutta onnistuin missaamaan sen pystytysvaiheen.

Lähinnä ihmettelen sitä, millä se itse nostokurki saadaan nostettua sinne tornin päälle? :D
Kimbou

Posts: 608

#14873 • • Kimbou

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

Apo, 11.2.2010 22:17:
---
alek szahala, 11.2.2010 22:15:
Lähinnä ihmettelen sitä, millä se itse nostokurki saadaan nostettua sinne tornin päälle? :D

---


Toisen, liikkuvan nostokurjen avulla tai sitten nostokurki kasaa itsensä:




juurikin noin, ite en oo koskaan päässy kyllä livenä näkemään tollasta "itseään kokoavaa"

http://www.liebherr.fi/fi-lh/fi/108617.asp tälläsillä yleensä ne paikan päällä kasataan.

--
pitäkää kiinni pienistä pippeleistä ja roikkuvista tisseistä se on menoa nyt.

sapeli

Posts: 11,767

#14874 • • sapeli jokukukamikä?
Myönnän tietämättömyyteni talousasioissa, joten kysyn neuvoa viisaammilta. Mikä on tyypillinen asuntolainan korko näinä päivinä? Jos laina olisi esim. jotain noin 150 000€ ja laina-aika vaikka 25v. Googlettamalla oli vaikea selvittää, kun suuri osa löytyvistä keskusteluista tai artikkeleista oli menneiltä vuosilta, eikä enää varmastikaan kovin kuranttia tietoa...

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

whispering

Posts: 871

#14875 • • Edited whispering Super Juusto

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

sapeli, 21.2.2010 16:00:
Myönnän tietämättömyyteni talousasioissa, joten kysyn neuvoa viisaammilta. Mikä on tyypillinen asuntolainan korko näinä päivinä? Jos laina olisi esim. jotain noin 150 000€ ja laina-aika vaikka 25v. Googlettamalla oli vaikea selvittää, kun suuri osa löytyvistä keskusteluista tai artikkeleista oli menneiltä vuosilta, eikä enää varmastikaan kovin kuranttia tietoa...



Kannattaa lähtee liikkeelle siitä että korko on ainakin sen 7%, vaikkei se sitä nyt ole, niin helposti voisi muutaman vuoden päästä ollakkin.

Tietääkseni marginaali oli vähän aikaa sitten joku 1% luokkaa, veikkaisisin että 0,5%-1% tietämillä. Siihen päälle euribor. Normaalisti otetaan vuoden, mutta kun korot lähti nopeaan laskuun, niin monet vaihto sen 3kk euriboriin. Euribor tällä hetkellä http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/korko.jsp?intid=KOR_EUR12M&days=365&x=37&y=5

Mulla oli arvioitu laina-aika (tasa lyhennys) 24 vuotta. 6 kuukaudessa tuosta arvioidusta laina-ajasta lähti melkeen 10 vuotta pois. Mikä kertoo vähän siitä kuinka paljon noi voi heitellä.

EDIT: ...ja tietty on kaikenlaisia korkokatto juttuja, voi sitoa koron pankin prime-korkoon jne. Mutta toi euriboriin sitominen on kaikkein yleisin.
HaTeFiNgEr

Posts: 124

#14876 • • HaTeFiNgEr Boston Hc
eilen innostui pitkästäaikaan laulamaan karaokee jopa 3 biisin verran..hyviä kappaleita ei mielestäni listalta löytynyt ja muutenkin tais mennä laulut aika perseelleen ku ei lavalle lentänyt yhtään stringejä/rintaliivejä..aplooditkin olivat vaisut.. nyt sitten itse kysymyksen pariin. Löytyiskö stadista yhtään sellaista karaoke baarii missä vois käydä laulamassa Scooterin - Maria (I Like It Loud) tai scooterin One (Always Hardcore) biisin???

Tup-tup-tup-tara-rup-tup-tup...
Tup-tup-tup-tara-rup-tup-tup...
Come on!
Tup-tup-tup-tara-rup-tup-tup...
mariq

Posts: 2,154

#14877 • • mariq

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

sapeli, 21.2.2010 16:00:
Myönnän tietämättömyyteni talousasioissa, joten kysyn neuvoa viisaammilta. Mikä on tyypillinen asuntolainan korko näinä päivinä? Jos laina olisi esim. jotain noin 150 000€ ja laina-aika vaikka 25v. Googlettamalla oli vaikea selvittää, kun suuri osa löytyvistä keskusteluista tai artikkeleista oli menneiltä vuosilta, eikä enää varmastikaan kovin kuranttia tietoa...


Kantsii tsekkailla lainalaskureita osviittaa antamaan. Monen pankin verkkosivuilta löytyy tuommoinen laskuri *joo*
Timce

Posts: 5,380

#14878 • • Edited Timce
Yritän poistaa leffa-kansiostani elokuvia, mutta saan joka kerta ilmoituksen:"Käyttö estetty. Varmista että levy ei ole täynnä, tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytössä." Mistä tämä voi johtua?
Itse leffa-tiedoston pystyn poistamaan ja sen jälkeen myös koko kansion, mutta näin tekemällä leffa-tiedosto katoaa mystisesti, eikä poisto näy ainakaan vapaassa tilassa lisääntyneenä kovalevytilana.

edit: Ja näköjään tyhjän roskakorin tyhjennyksestä tulee ilmoitus:"Haluatko varmasti poistaa 8 kohdetta?"

"Ei voi poistaa dc237:Käyttö estetty. Varmista että levy ei ole täynnä, tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytössä."

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss

Apo

Posts: 1,574

#14879 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

whispering, 21.2.2010 16:15:
Tietääkseni marginaali oli vähän aikaa sitten joku 1% luokkaa, veikkaisisin että 0,5%-1% tietämillä. Siihen päälle euribor. Normaalisti otetaan vuoden, mutta kun korot lähti nopeaan laskuun, niin monet vaihto sen 3kk euriboriin. Euribor tällä hetkellä http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/korko.jsp?intid=KOR_EUR12M&days=365&x=37&y=5



Me ollaan ottamassa omat lainat asunnon ostoon tällä viikolla. Sampopankista tarjottiin 0,8% ja 1% marginaalit, huomenna kilpailutetaan muita pankkeja niin saa nähdä mitä tarjotaan.

Korko lasketaan lisäämällä valittuun indeksiin pankin marginaali, eli esim 3kk:n euroborilla koroksi tulisi prosentin marginaalilla 1,661%. Tuohon tulee päälle vielä mahdolliset kuukausittaiset kulut ja lisäpalvelut, lainavakuutus yms.

"Asiantuntijat" arvioivat että korot lähtevät nousuun loppuvuonna: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/30882
ezzy

Posts: 8,060

#14880 • • ezzy Droid-pappa

Replying to Virallinen "kysy tyhmiä"-thread:

Timce, 22.2.2010 12:46:
Yritän poistaa leffa-kansiostani elokuvia, mutta saan joka kerta ilmoituksen:"Käyttö estetty. Varmista että levy ei ole täynnä, tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytössä." Mistä tämä voi johtua?
Itse leffa-tiedoston pystyn poistamaan ja sen jälkeen myös koko kansion, mutta näin tekemällä leffa-tiedosto katoaa mystisesti, eikä poisto näy ainakaan vapaassa tilassa lisääntyneenä kovalevytilana.

edit: Ja näköjään tyhjän roskakorin tyhjennyksestä tulee ilmoitus:"Haluatko varmasti poistaa 8 kohdetta?"

"Ei voi poistaa dc237:Käyttö estetty. Varmista että levy ei ole täynnä, tai kirjoitussuojattu ja ettei tiedosto ole käytössä."



Kokeile tehdä niin, että merkkaat hakemiston tms ja muutat sen vaikka kirjoitussuojatuks ja sit takas normiks ja sit koitat poistaa. Toi yleensä resetoi sen statuksen.