E10v - Ten Years Of Entropy 1.11.2003 @ Helsinki

488 posts, 25 pages, 57,295 views

vaavu

Posts: 1,324

#421 • • vaavu vara-vana

Dorka:
Tämän luettuani sekä kommentteja entropy jäseniltä niin luulen kovasti, että mitään sopimuksia ei pahemmin löydy tai ainakaan sellaisia millä saataisiin alihankkijat ”korvausvastuuseen”, mutta tosiaan odotellaan virallista entropyn selvitystä asiasta.



Entropyn ja Makasiinien välille oli laadittu itse asiassa kaksikin kirjallista sopimusta, joissa oli määritelty melko tarkkaankin erilaisia velvoitteita kummallekin osapuolelle.

Ymmärrän kyllä Dorka tuon näkemyksesi siitä että yritysmaailmassa toimitaan tietyillä periaatteilla ja sopimusten mukaan, mutta bilejärjestäjä joutuu käytännössä usein toimimaan tilanteiden pakossa toisin. Perimmäinen ongelma näissä sopimuksissa on, että bilejärjestäjät ovat melko alisteisessa asemassa solmiessaan sopimuksia tilanvuokraajien kanssa. Ensinnäkin teknobileiden huonon maineen takia monet eivät edes lähde vuokraamaan tilojaan bileisiin, ja jos lähtevät, vaatimukset voivat olla todella kovia. Kun kysyntä on suurempi kuin tarjonta, on bilejärjestäjä usein ”ota tai jätä” -tilanteen edessä, ja sopimuksia on todella vaikea saada bilejärjestäjälle edulliseksi. Toisekseen sopimuksia voidaan aina rikkoa, kuten tässäkin tapauksessa nähtiin. Kun bileisiin on aikaa enää vähän aikaa, on bilejärjestäjän käytännössä mahdotonta purkaa sopimusta ilman mittavia taloudellisia menetyksiä. Silloin tilanvuokraajan on helppo vain todeta että ”shit happens” ja antaa bilejärjestäjän selvitä miten parhaiten taitaa.

Sitä paitsi tämänkaltainen jälkikäteen sopimuksista veivaaminen ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että bileet eivät asiakkaiden näkökulmasta menneet putkeen. Vaikka Entropy saisikin jotakin korvausta, ei se paranna yhtään asiakkaiden kokemusta. Mikään jälkikäteinen korvaus ei enää pysty tekemään bileistä onnistuneita.

Ja loppuun pakollinen disclaimer: puhun tässä pelkästään omissa nimissäni.
Avatar
#422 • • Dorka Guest

vaavu:
Kun kysyntä on suurempi kuin tarjonta, on bilejärjestäjä usein ”ota tai jätä” -tilanteen edessä, ja sopimuksia on todella vaikea saada bilejärjestäjälle edulliseksi. Toisekseen sopimuksia voidaan aina rikkoa, kuten tässäkin tapauksessa nähtiin. Kun bileisiin on aikaa enää vähän aikaa, on bilejärjestäjän käytännössä mahdotonta purkaa sopimusta ilman mittavia taloudellisia menetyksiä. Silloin tilanvuokraajan on helppo vain todeta että ”shit happens” ja antaa bilejärjestäjän selvitä miten parhaiten taitaa.


Itse en tiedä biletilojen ”markkinatilanteesta” joten luotetaan nyt tässä annettuihin tietoihin, mutta silti en usko, että mahdollisten sakkopykälien lisääminen olisi kaatanut koko makasiinien vuokraamista. Se, että annetaan suunitelmien valua viimetinkaan kuulostaa myös minusta kovin omituiselta ja epäammattimaiselta. Se syy, että jos sanotaan et ”näin me ollaan järjestetty bileitä aina aikaisemminkin ja hyvin on mennyt” ja käy näin niin silloin minusta kannattaisi miettiä koko bileiden järjestämistä ja sen logistiikkaa uusiksi. Myös, että ongelmat olivat ennestään tiedossa ja silti kävi miten kävi niin sekään ei puolla sitä, etteikö virheitä tehty molemmin puolin.

Sitä paitsi tämänkaltainen jälkikäteen sopimuksista veivaaminen ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että bileet eivät asiakkaiden näkökulmasta menneet putkeen. Vaikka Entropy saisikin jotakin korvausta, ei se paranna yhtään asiakkaiden kokemusta. Mikään jälkikäteinen korvaus ei enää pysty tekemään bileistä onnistuneita.


Se on totta, mutta enemmän minä näen sillätavalla, että mahdolliset sakkopykälät ja muut olisi hyvinkin todennäköisesti saanut palvelelmaan vuokraajaa paljon paremmin ja välttyä tältä katastrofilta.

Mut enpä haluaisi sen enempää spekuloida ennen, kun nään Entropyn virallisen selvityksen asiasta sillä nämä kaikki keskustelut sinänsä lähtee olettamuksesta eikä sinänsä kehitä tai annan mahdollisuuksia niin itse entropylle rakentavan palautteen rakentamista näin ulkopuolisena.
Entropy

Posts: 264

#423 • • Entropy tekno kuuluu kaikille
TIEDOKSI 4.11.

Suuri kiitos kaikille Entropyn järjestämässä E10V-tapahtumassa vieraillelle henkilöille ja palautteenantajille. Tapahtuman toteuttaminen oli lähes vuoden kestänyt, yli 100 talkootyöläisen aikaansaama ja lukuisia miestyövuosia vaatinut projekti.

Tapahtuman ideana oli paitsi esitellä Entropyn toimintaa, myös tarjota kävijöille musiikkitarjonnaltaan erittäin monipuolinen, mutta samalla hinnoittelultaan kohtuullinen elektronisen musiikin tapahtuma. Yhdistyksen toimesta tehtiinkin kaikki mahdollinen tapahtuman onnistumiseksi.

Entropysta pitkälti riippumattomat tekijät ovat kuitenkin aiheuttaneet monille henkilöille pettymyksen tunteen, keskeisimpinä tekijöinä jonot, äänenvoimakkuuteen liittyvät rajoitukset, järjestyksenvalvonta, ovikontrolli, narikat, välikulkukäytävän kylmyys sekä baari-, järjestyksenvalvonta- ja narikkahenkilökunnan vähäisyys.

Pahoittelemme syvästi kaikille tapahtumaan osallistuneille asiakkaille illan ongelmakohtia, ja toivomme että anteeksipyyntö jollakin tavalla lievittäisi pettymystä. Myös Entropy teki virheitä, tosin suurimpana niistä oli kuitenkin luottaminen sopimuskumppanin kykyyn hoitaa illan järjestelyt kunnialla.

Makasiinien ylimmän johtoportaan, muiden asianomaisten sekä Entropyn edustajien kesken tullaan viikon päästä pitämään istunto, jonka yhteydessä on tarkoitus selvittää juurta jaksain tapahtuman aikana ilmenneet ongelmatilanteet ja Makasiinien osalta löytyvä selkäranka asianmukaiseen vastuunkantoon. Valitettavasti vasta kokonaisuuden selvittyä voimme julkaista tarkemman tiedoksiannon asioista.

Tapahtumaa koskevat valitukset, mielipiteet ja terveiset voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

[muokattu 4.11.2003 17:47]

--
:: tekno kuuluu kaikille ::

Avatar
#424 • • Dorka Guest
jos mahdollista niin nauhoittakaa koko keskustelu. ihan vain mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten (en meinannut, että julkaisitte nauhan julkisuuteen vaan varo toimenpiteenä).
Foxmagon

Posts: 1,329

#425 • • Foxmagon Iso Paha Ad..
mulla oli kivaa *pihkassa*

mitäny jalkoja särki kokoajan mut siltikin. ainoo mikä rupes häiritsee oli siinä vaiheessa kun
takkia lähti hakemaan narikasta ja narikkajonossa oli pari känniääliötä jotka sitten
osaavalla tasapainollaan onnistu läikyttelemään juomiaan sinne sun tänne.


kiitos hienoista bileistä Entropy (ja muut) *sydän**piis*

--
...Fly me to the moon, and let me sing among the stars.. Let me see what spring is like, on Jupiter and Mars.. In other words, please be true, in other words, I love you. *nuotti*

Avatar
#426 • • yana Guest

Dorka:
---
Itse en tiedä biletilojen ”markkinatilanteesta” joten luotetaan nyt tässä annettuihin tietoihin,



et oo oikeesti kiinnittänyt mitään huomiota miten niukassa on mestat joissa bileitä järjestetään säännöllisemmin??

[muokattu 4.11.2003 17:50]
Samu

Posts: 517

#427 • • Samu Bodhisattva

Dorka:
Mut nyt nyky yhteiskunnassa missä huumeita on yhtälailla Hallmarkissa, kun lähiö baarissa



Olenkohan mä ainoa joka uskaltaa kysyä tällaisia väitteitä esittävältä että; ”Uskotkohan edes itseäsi kun noin sanot!?”

Mua on pikkuhiljaa alkanut huvittamaan se, että kun laittomista aineista kiinnijääneitä on se promilleosuus niin edelleen väitetään että suhteellisesti yhtä moni jäis kiinni esim. Tiikerissä, jos tehovalvontaa siellä suoritettaisi. Voiskohan olla niin että konehäpeningeissä useampi osaa ne tavaransa jemmata, koska tietää että se virkavalta on vastassa taskuja penkomassa?
Tarkoitan tällä siis sitä, että en henk. koht. ihmettele, miksi poliisi tykkää suhteellisen isossa mittakaavassa kiusata klubikansaa.

Sori, tosi OT!

--
Pitää uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel! -V.Gustafsson

Avatar
#428 • • Dorka Guest
Siis pointtini oli se, että en väitä etteikö konemusiikin puolella pyöri huumeet - pyörii ne, mutta kohtuuton vainoaminen nykypäivänä vain konemusiikin ystäviä on minusta kohtuutonta, kun aineiden käyttö nyt on levinnyt sen verran laajalle, että nykyään ”melkein” yhtälailla sitä löytää baarista, kun jostain bileistä.

Se, että mistäköhän on konemuusiikki saanut huume maineensa on aivan eri asia enkä tätä itseasiassa yhtään edes ihmettele mistä tämä on saanut alkunsa...
Avatar
#429 • • yana Guest

Samu:
Mua on pikkuhiljaa alkanut huvittamaan se, että kun laittomista aineista kiinnijääneitä on se promilleosuus niin edelleen väitetään että suhteellisesti yhtä moni jäis kiinni esim. Tiikerissä, jos tehovalvontaa siellä suoritettaisi. Voiskohan olla niin että konehäpeningeissä useampi osaa ne tavaransa jemmata, koska tietää että se virkavalta on vastassa taskuja penkomassa?
Tarkoitan tällä siis sitä, että en henk. koht. ihmettele, miksi poliisi tykkää suhteellisen isossa mittakaavassa kiusata klubikansaa.

Sori, tosi OT!



jo useampi vuosi sitten yks tuttu tyyppi kauppas mielummin nipsunsa hilitessä kuin bileissä. valvontaa ei ollu paskaakaan, ja menekki oli melkeinpä kovempi. 'musta tuntuu' ja toisenkäden tietoahan tää on, mutta ei se meno noissa poppidiskoissa oo pahemmin siitä laantunu.

helpommin niissä saa tuntemattomalta ostettua kuin överivainoavalta porukalta bileissä

[muokattu 4.11.2003 18:08]
Avatar
#430 • • Dorka Guest

_0x79616E61:et oo oikeesti kiinnittänyt mitään huomiota miten niukassa on mestat joissa bileitä järjestetään säännöllisemmin??


Olen huomannut ja sekä toisaalta hieman ihmetellyt. Konemuusikista on tullut kokoajan vain suositumpaa, mutta samalla noi paikat vain vähenevät. Minusta tässä yhtälössä on jotain enemmän, kuin ”vikaa”.

Näihin syihin en sen enempää ota kantaa, mut kaipa tässäkin joku selkeä selitys asialle on tai sitten ei... tosin toisaalta bileet on siirtyny ihan tavallisiin baareihin et sekös on nyt syönyt nuo isommat tilat ”tarpeettomiksi” / kannattamattomiksi. Tiedä sitten.
hallucinogen

Posts: 8,190

#431 • • hallucinogen Edain
Moni tuttuni lähtee usein baariin viikonloppuisin ruohoa taskussa ja valmiiksi pilvipäissään.
Joku voi sanoa ,että eihän ruoho ole niin paha mutta poliisille se on ihan sama onko ne nipsuja vai ruohoa.

[muokattu 4.11.2003 18:11]

--
pikku-*possu*

Jone

Posts: 8,258

#432 • • Jone Archibald Haddock

Samu:
Olenkohan mä ainoa joka uskaltaa kysyä tällaisia väitteitä esittävältä että; ”Uskotkohan edes itseäsi kun noin sanot!?”

Mua on pikkuhiljaa alkanut huvittamaan se, että kun laittomista aineista kiinnijääneitä on se promilleosuus niin edelleen väitetään että suhteellisesti yhtä moni jäis kiinni esim. Tiikerissä, jos tehovalvontaa siellä suoritettaisi. Voiskohan olla niin että konehäpeningeissä useampi osaa ne tavaransa jemmata, koska tietää että se virkavalta on vastassa taskuja penkomassa?
Tarkoitan tällä siis sitä, että en henk. koht. ihmettele, miksi poliisi tykkää suhteellisen isossa mittakaavassa kiusata klubikansaa.

Sori, tosi OT!



Öhs, en kyl ees haluis puuttua moiseen, mut jos nyt kuitenkin:

Asun aika paljon Helsinkiä pienemmässä mestassa ja jopa täällä on meno lähiöyökerhossa sen verran karskia päihteiden suhteen että olet kyllä joutunut kulkemaan aika silmät ummessa jos et tunnusta sitä että huumausaineita on nykyään kaikkialla. Takaan että esim. tämä tietty ”tavismesta” ratsaamalla verkkoon jäisi prosentuaalisesti huomattavasti suurempi osa asiakkaista kuin elektronisen musiikin tapahtumista. Selvitetään nyt vielä lopuksi että puhun esimerkin vuoksi ainoastaan tästä yhdestä nimeltämainitsemattomasta mestasta, koska se on about ainoa yökerho, josta mulla on bileiden ulkopuolelta kokemusta lähimmän kolmen vuoden ajalta. Käsitykseni mukaan meno on samanlaista (ellei pahempaa) muuallakin.

Mä siis henk. koht. ihmettelen kuinka isot laput silmilläsi kuljet julistaessasi totuuden suurta sanomaa ja tehdessäsi oi niin rohkeita ”otetaan kissa pöydälle”-paljastuksia. Katsot ilmeisesti katsovasi asioita silmiin, mutta mielestäni et näe juuri mitään kirjoitukseesi pohjautuen.

Tän jälkeen keskustelun vois varmaan siirtää ”huumeista”-topiciin, jonne se kuuluu enemmän kuin E10v-palautteeseen.

PS. Onnittelut siitä että olit niin rohkea, että uskalsit noinkin avoimesti puhua läpiä päähäsi.

[muokattu 4.11.2003 18:34]
Avatar
#433 • • yana Guest

Dorka:
Olen huomannut ja sekä toisaalta hieman ihmetellyt. Konemuusikista on tullut kokoajan vain suositumpaa, mutta samalla noi paikat vain vähenevät. Minusta tässä yhtälössä on jotain enemmän, kuin ”vikaa”.

Näihin syihin en sen enempää ota kantaa, mut kaipa tässäkin joku selkeä selitys asialle on tai sitten ei... tosin toisaalta bileet on siirtyny ihan tavallisiin baareihin et sekös on nyt syönyt nuo isommat tilat ”tarpeettomiksi” / kannattamattomiksi. Tiedä sitten.



bileissä käyvä porukka on kyl itseasiassa laskenut aika hemmetin paljon viime huipuista 00/01...

ja baareihin siirtyminen on tapahtunut just siks et niit isompia mestoja ei ole oikein saanut plus riskit on paljon isommat kun porukkaa ei valttamatta tule kuin sen orkidea/proteus kombinaation perassa

(mut tais menna kyl joo aika OT)

[muokattu 4.11.2003 18:19]
Avatar
#434 • • Dorka Guest

_0x79616E61:
bileissä käyvä porukka on kyl itseasiassa laskenut aika hemmetin paljon viime huipuista 00/01...

ja baareihin siirtyminen on tapahtunut just siks et niit isompia mestoja ei ole oikein saanut plus riskit on paljon isommat kun porukkaa ei valttamatta tule kuin sen orkidea/proteus kombinaation perassa


Vähän OT mut taas opin jotain uutta enkä ole bileissä käynyt vasta, kuin 2 vuotta joten mistä näistä ikinä voi tietää *ding*

edit: enpä ennen ollu edes aikasemmin piipahtanu bileissä, ainoa ”biletouchi” tais olla silloin 10v sitten, kun kaverit järjesti noita hallibileitä jossain itiksen lähellä ja soitteli siellä... tosin taas puolestaan ne ei käy enää ollenkaan bileissä ne jotka vapaalla jalalla vielä pyörii *hahjust*

[muokattu 4.11.2003 18:25]
ekku

Posts: 1

#435 • • ekku Heimopäällikköjen Esimies

Dorka:
Fakta on et eletään 2000 lukua, ei 1900 tai 1800. Kommunismi ei toimi, maailma globalisoituu yms. aina voi pistää kampoihin, mutta siihen yksi, 10 tai 10000 pysty estämään. Niin, kuin sanoin vapaaehtoistyö on hienoa, mutta heidänkin pitäisi vähitellen tai heti sopeutua vallitsevaan business ajatteluun tai muuten heidän käy huonosti (en tarkoittanut tällä entropyä vaan yleisesti) - halusivat tai ei.



...Ikävä kyllä Entropyn osalta päävastuulliset ovat liian vanhoja tietääkseen kaiken .. ;)

--
--
nuff said.

op-

Posts: 197

#436 • • op- Negis
Entropy ry:n puheenjohtajana en voi muuta kuin esittää syvimmät pahoitteluni kaikesta tapahtuneesta. Tapahtuman järjestelyt ja toteutus tarjosivat melkoista tunteiden vuoristorataa: Aina suunnattomasta onnentunteesta sen suhteen kuinka hienosti koko E10V-posse teki työtä uhrautuvaisesti ja pyyteettömästi sellaisiin fiiliksiin joita en toivo kenenkään kokevan.

Vuokrasopimus luonnollisesti on, ja se on myös huomattavasti yksityiskohtaisempi kuin Makasiinien standardi vuokrasoppari joka jättää monia asioita hyvin avoimeksi. Tämän sopimusta ”väännettiin” erittäin pitkään. Täysin aukoton tosin ei paperi ole, ja asioita sekä vastuita pitää vielä selvittää neuvottelupöydässä kaikkien osapuolien kesken. En lähde siis sen enempää asiasta spekuloimaan.

Ymmärtänette että tällaiset asiat eivät tosiaan selviä ihan parissa päivässä ja näillä näkymin myös sopimusoikeuden ja -käytännön asiantuntijan palvelukset lienevät tarpeen. Vaikka jotain asiaa ei olla määritelty sopimuksessa, se ei tietenkään tarkoita sitä, että toinen osapuoli voisi menetellä asiassa mielensä mukaan. Huomioon otettavia seikkoja tässä tapauksessa ovat mm. järjestyslaki ja todistajien läsnäollessa tehdyt suulliset sopimukset. Lisäksi asiaan vaikuttavat myös turvallisuusfirman ja tilan vuokraajan keskinäiset sopimukset.

Tosiaan, huomautan tässä että kaikki tapahtumaa järjestämässä olevien henkilöiden näkökulmat asiaan tällä foorumilla ovat heidän omiaan. Joiltain tulee himean kärkeviä kommentteja, mutta trust me, they've been through a lot!

Ja jos jotakuta kiinnostaa niin minä allekirjoitin sopimuksen Entropy ry:n puolesta.

Jos nyt ajatellaan positiivisesti mitä tästä jäi käteen, niin:
-Paineet meille tehdä entistäkin miellyttävämpiä pienempiä tapahtumia ja kehittää uusia toimintamuotoja. (Ei, emme ole missään vaiheessa tosiaan ajatelleet siirtyä ns. isobilejärkkäriksi. Ehkä sitten kymmenen vuoden päästä taas, tai jos joku tuleva hallitus saa kollektiivisen mielenhäiriön ennen sitä :) )
-Hyviä neuvoja Makasiineilla jatkossa tapahtumiaan järjestäville tahoille siitä mihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, näihin tullaan pitämään yhteyttä
-Paineet Makasiineille parantaa palvelunlaatua pikaisesti että vastaavat mokat eivät toistu tulevissa Makasiinibileissä
-Allekirjoittaneelle palava halu parantaa konemusiikkitapahtumien kohtelua niin median kuin myös virkavallan taholta.
-Joillain oli jopa hauskaa
-Pääsee pitkän tauon jälkeen takaisin sellaiseen työhön josta maksetaan (ok.. tämä on ehkä lähinnä mulle ja Esalle hyvä juttu :) )
-Itse järjestelyissä oli meidän osaltamme todella hyvä yhteishenki ja aito *sydän* -asenne. Tästä on hyvä jatkaa.
-Yhteistyökumppanit, useimmat artisteista ja muut läheltä seuranneet tahot ymmärtävät tilanteen

Jos joku tapahtuman pohjalta päätti lopullisesti menettää uskonsa ja luottamuksensa Entropyyn, ei sille voi mitään eikä mikään reklamaatio tuo sitä takaisin. Teimme parhaamme.

Olli-Pekka Lehto
puheenjohtaja,
Entropy ry

[muokattu 4.11.2003 22:29]
Individual

Posts: 10,942

#437 • • Individual HYPNO!
Ylläolevaan kommenttiin, joka tulee sentään Entropyn puheenjohtajalta olisi kai hyvä päättää
tämä keskustelu, vaikka olen siihen itsekin ahkerasti osallistunut.
Eiköhän tuossa sanottu kaikki oleellinen, ennenkuin asianosaiset ovat itse asiansa selvittäneet...Oisko mitään...

T:Tero

[muokattu 4.11.2003 19:55]
Nepenthe

Posts: 141

#438 • • Nepenthe
Kerta kiellon päälle *iloinen*

Jos todella juridista asiantuntemusta ruvetaan hakemaan (ton nähdyn perusteella sopimusrikkomukset on aika selviä - eri asia vaan miten ne saadaan purettua ilman lisävahinkoa on enemmän ihmissuhde- kuin juridinen kysymys), niin täältäkin löytyy muutama jotka on noihin juttuihin vähä perehtyny... ei nyt ehkä vaihtoehtona jollekin pitkään ammatissa toimineelle valmiille juristille mutta kuitenkin *joo*

/|/|
Borou

Posts: 33

#439 • • Borou n00b
Ei bileissä musta ollut alkuunkaan niin kurjaa ku täältä saa käsityksen, jonottaminen nyt oli tetty aika perseestä, mutta sen jälkeen en kyllä jonottanu käytännössä missään. Takin hain kolmen jälkeen jo pois, auttoi varmasti asiaa. Huoneiden välillä siirtyminen oli todella sutjakkaa, eikä se kylmä väliosakaan nyt niin paha ollut, pääsipähän tuulettumaan pikkasen *hih* Kaljan sain tiskiltä aina parissa minuutissa.
accule

Posts: 678

#440 • • accule olipa kerran...
mä en ollenkaan tunnista noiden negatiivisten kommenttien bileitä samoiks joissa itse olin. Tosi kivat bileet mun mielestä, toki tulin kyl paikalle ennen jonoja mut muutkaan mainitut asiat, niinkun kylmä välitila(tanssimisen välis oli ihan kiva viilentyä hetki) tai narikkajonot(meni ihan kivasti jutellessa frendien kans kun ei stressannut) ei päässeet latistamaan fiiliksiä.
desibelejä nyt tietty olis saanut olla enemmän, mut mieluummin musiikki hiljaisemmalla kuin keskeytetyt bileet ylityksen takia, jos noista pitää valita. omasta puolesta kiitokset entropylle, kivaa oli enkä kyl omasta mielestäni ollut ainut!*plur*