Paljon maksaa mp3-soitin?

130 posts, 7 pages, 37,198 views

xnode

Posts: 41

#21 • • xnode
Mark:

voisko joku kertoa mikä uudemmassa usb:ssä on parempaa...?

[muokattu 27.2.2003 16:10]



USB 2:sen pitäis olla yhtä nopee kuin FireWire,
elikkä kymmeniä kertoja nopeampi kuin USB 1.x
(ts. biisit nopeemmin soittimeen) . Tosin
en usko että noi USB 2 masiinaat osais hyödyntää
oikeesti lähellekään noin nopeeta siirtoa ja sitten
vielä toisen probleemana on se etteivät kaikki tietokoneetkaan
(lue vanhemmat kuin uudet) osaa hyödyntää USB 2:sta
(ainakaan ilman lisälaitteita).

Tossa mielessä uus iMac ja Apple iPod ois jees (FireWire!).
¡ Previous post about a year ago !
sapeli

Posts: 11,768

#24 • • sapeli jokukukamikä?

Roger Roger:
Eli tietääkö kukaan:
1. Paljon maksaa mp3-soitin?
2. Ja mistähän niitä sais?
3. Mikähän on hyvä?
4. Kannattako ostaa?

Siinä oli liuta kysymyksiä ja toivottavasti vastauksia tulee, jos vain tiedätte. Kiitos jo etukäteen



On sen verran vanha topikki että nämä kysymykset voisi oikeastaan kysyä uusiks nyt vuodelle 2005... Onko infoa? Mitä olette itse hankkineet ja oletteko olleet tyytyväisiä? Tiedättekö hyvistä diileistä ja/tai tarjouksista? *hymy*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

thomas

Posts: 5,618

#25 • • thomas
ipod shuffle <3
Avatar
#26 • • sakk303 Guest

Roger Roger:
Eli tietääkö kukaan:
1. Paljon maksaa mp3-soitin?
2. Ja mistähän niitä sais?
3. Mikähän on hyvä?
4. Kannattako ostaa?

Siinä oli liuta kysymyksiä ja toivottavasti vastauksia tulee, jos vain tiedätte. Kiitos jo etukäteen



Okei.. heh.. täähän on ihan kiva topic. Ihan nostamisen arvoinen, on meinaan vähän tultu taas eteenpäin noissa soittimissa sitten vuoden 2003..

1. 39 - 399 (eli halvin mitä olen nähnyt, 128mb muistilla, ja kallein mitä olen nähnyt, 40gb kovalevyllä)

2. Clas Ohlsson, tämä maan kuulu sekatavarakauppa on ensimmäinen paikka mistä näitä saa, ja halvalla. Laadusta ei voi tosin mennä takuuseen. Huuto.net ja kaiken kirjavat nettikaupat ovat myös ihan mukavia mestoja joista voi bongailla kyseisiä härpäkkeitä. iPodi-hommeleihin suositellaan varmaan verkkokauppa.comia tai sitten jotain Applen maahantuojaliikettä.. netistä saattaa tietysti saada halvemmalla, mutta monesti se on kivempi kokeilla leluja jo paikan päällä. Vuoden 2004 lopussa mp3-soitin, oli se sitten 256mb "vähäisellä" muistilla, tai sitten nämä kymmenien gigatavujen mediahässäkät, alkoivat olla kyllä aika jokapäiväisiä tuotteita jopa Giganttien ja Experttien/Musta Pörssinkin mainoslehdissä. Eli lyhyesti ja ytimekkäästi noita alkaa löytyä jo vähän joka kaupasta. Riippuu hyvin pitkälle siitä, minkä kokoista soitinta halajaa. Riittääkö se 2-3 levyllistä ja etusormen kokoinen soitin (joka on toistaiseksi itselleni ainakin riittänyt, kuuntelee sen pari, kolme päivää noita paria levyä ja sit vaan vaihtaa uutta levyä pesään) , vai pitääkö sen olla lompakon kokoinen multihässäkkä johon useimmat saavat räiviä koko tietokoneensa mp3-varaston. Tämä jälkimmäinen vaihtoehto, kovalevysoitin, on tietysti ideaalinen siinä vaiheessa, jos haluaa säilyttää paljon mixtapeja yhtäaikaisesti soittimessa. Jos tosiaan pari levyä/lenkki/duunimatka/pyörälenkki/whatever riittää, niin silloin pääsee vähän halvemmalla ja pienemmällä koolla..

3. Jaa-a.. itselläni on vasta ensimmäinen mp3-soitin käytössä, ja tyytyväinen olen ollut. Merkki on joku täysin nimetön "made in japan/korea/taiwan/whatever", ja olen nähnyt varmaan kolme tai neljä eri nimellä varustettua soitinta jossa on täysin sama kotelo/toiminnot. Eli mulla on tällainen "Sama paska eri paketissa-no name-256mb-mp3-soitin". Tärkeintä lienee se, että sulla on HYVÄT kuulokkeet. Siis HYVÄT. Minkään soittimen alkuperäisillä ei tee oikeastaan mitään. Satsaa hyviin nappikuulokkeisiin 50-200 euroa tai vastaavan verran suljettuihin mötiköihin, niin se tekee monelle tuntemattomammallekin soittimelle ihmeitä. Toiseksi tärkeintä omalla kohdallani ainakin on se, että hyvän subin kuulokkeiden avulla löydettyäni volumea pitää myös irrota vehkeistä tarpeeksi - tässä vaiheessa on hyvä marssia kauppaan sen soittimen kanssa ja testata vaikka kymmeniä eri kuulokkeita, että mistä lähtee parhaat mölinät, mikäli sulle on tärkeetä se, kuinka paljon ääntä niistä pitää lähteä. Kolmanneksi tärkeintä mulle on sitten toi käyttölogiikka. Simppeliä kiitos. Makuasia. Sen jälkeen virrankulutus. No se ei ole suuressa osassa soittimista mikään major ongelma, suuremmilla merkkivalmistajilla on yleensä omat akut ja niitä voi olla nihkee ladata verkkovirralla. Itselläni toi etusormen kokoinen mokkula nielee yhden AAA-kokoisen patterin jolla luukuttaa musaa lujalla volumella 4-6 tuntia. Yleensä se siis riittää pariksi-kolmeksi päiväksi, mikä on ihan jees. Käytän ladattavaa paristoa, mikä on myös tässä suhteessa eteenpäin. Ja valmistajan omaa akkua/laturia kätevämpää noi paristovehkeet voi olla just siks, että jos oot hämeenlinnassa ja paristolaturi unohtui psadiin, niin voit aina käydä siwasta paketillisen AAA-paristoja. Mutta makuasioita nämäkin.

4. Kannattaa, jos tykkäät taittaa matkaasi musiikin siivittämänä. Itselläni ainakin noi päivittäiset kävelyt ja joukkoliikennehässäkät ovat sujuneet leppoisasti napit korvilla. Kesällä hauskuus jotenkin korostuu..näin talvella se on vähän nihkeetä ja kylmää pelleillä piuhojen ja biisien vaihtojen kanssa talvitakkia kahistellen ja pipoa suoristellen. Ja sitten ku se piuha AINA takertuu johonkin sen paksun takin mutkaan. Kesällä fillari tai vastaava alle, napit korviin ja laitumelle kirmaamaan niin a vot!

sapeli:
On sen verran vanha topikki että nämä kysymykset voisi oikeastaan kysyä uusiks nyt vuodelle 2005... Onko infoa? Mitä olette itse hankkineet ja oletteko olleet tyytyväisiä? Tiedättekö hyvistä diileistä ja/tai tarjouksista? *hymy*



Diileistä ja tarjouksista en tiedä / en jaksa niitä Gigantin perusilmoituksia tarkemmin tutkia.. yleensä verkkokauppa.com ja thomann ovat tarjonneet soittimia ihan kelpo hintaan, itse tosin ostin soittimeni viime heinäkuussa huuto.net:in kautta joltain ählämiltä, joka sujautti soittimensa escortin ikkunan välistä ja vastaanotti samalla kouralla 100e käteistä minulta, ovea avaamatta ja kuittia antamatta, ja karautti paikalta. Riski oli ostos, hinta oli ok uudesta soittimesta tuolloin, on se ihan ok hinta vieläkin, mutta varpaillaan pitää aina olla kun tuolta huuto.netistä huutelee. Nykyään siis satasella saa ihan kaupoistakin kuitin kanssa.

Tiivistetysti kiteyttäen :

1. 256mb soittimen hinta on yleensä n. 89-189e, merkistä ja ominaisuuksista riippuen - radio, sanelin ja radionauhuri ovat ominaisuuksia, joiden vuoksi kannattaa maksaa tuon pitkälle toista sataa euroa. Basic tikkusoittimen pitäis siis irrota n. 100 ekkerillä. Philips ynnä muut tunnetummat perus-elektroniikkakaupasta ostetut merkki-tikkusoittimet ovat monesti turhan usean mutkan takana käyttää simppelisti. Kaverin Philips vaati omat ajurit ja biisien siirto onnistuu ainoastaan philipsin oman musicmatch jukebox-soitto-ohjelman kautta, joka on omasta mielestäni perseestä. Oma "anynomous-soitin" lyödään usbiin ja se on siinä. Ei ajureita, koneeseen ilmestyy vain uusi kovalevy ja drag&drop. Easy.

2. 1gb-40gb soittimet ovat sitten yleisesti hintaluokkaa 189-399e. Yllä jo mainitsinkin mikä niistä tekee hyviä. Jos tosiaan tarvit tolkuttomasti tilaa, ja tunnetun valmistajan, sillä näitä suurmediasoittimia ei ainakaan toistaiseksi ole kamalasti liikkeellä anonyymillä-made in s-korea-merkillä. Näiden kanssa joutuu kyllä pidempään puntaroimaan, kannattaako hankinta tällä hetkellä, kun tuntuu, että ollaan ihan sillä kynnyksellä, että suurmediasoittimissa tapahtuu parhaillaan isosti kehitystä ( alkaa olemaan näitä soittimia, jotka on melkein samaa kokoa ja niissä on 5" / 7" tuuman näyttö ja elokuvienkin/videoclippien toisto ja hinta on n.100-200e enemmän kuin tämän hetken suurimmat gigatavusoittimet). Toisaalta jos on vähän ylimääräistä hilloa pankkitilillä, niin kyllähän se varmaan mullakin iPod taskusta löytyisi *iihhih*

3. HYVÄT KUULOKKEET OVAT PAREMPI KUIN PUSSILLINEN HUONOJA! Korvasi ovat yksilölliset - kannattaa käyttää aikaa siihen, mitkä napit istuvat parhaiten juuri SINUN korvakäytävääsi makoisasti. Soittimen mukana tulevat yleensä kolmen euron korvanapit, jotka pysyvät useimpien korvissa ahdistamatta ainoastaan teipin avulla.

Tämmöstä.
Jinx

Posts: 2,615

#27 • • Edited Jinx Superfeminine
Ihan kelpo vaihtoehto on myös Creativen MuVo N200. Plussaa on että siinä on kans radio.

--
Pyllykkä

epaz

Posts: 13

#28 • • Edited epaz
Itse ostin tällaisen ja oon ollu tosi tyytyväinen *joo*

Muistia on 2gt ja siin on radio kanssa.. hintaa oli vähän yli 200, Suosittelen!
enrg

Posts: 2,040

#29 • • enrg

Jinx:
Ihan kelpo vaihtoehto on myös Creativen MuVo N200. Plussaa on että siinä on kans radio.



tääl on onnellinen 1Gb N200:n omistaja ja valittamista ei ole ollut.
Fyrisch

Posts: 4,525

#30 • • Fyrisch
Uus ipodi houkuttais, mut vähän turhan arvokas.
Mut se toimis kans kuvapankkina!
Hotblood

Posts: 387

#31 • • Hotblood

enrg:
---
Jinx:
Ihan kelpo vaihtoehto on myös Creativen MuVo N200. Plussaa on että siinä on kans radio.

---

tääl on onnellinen 1Gb N200:n omistaja ja valittamista ei ole ollut.



Täällä toinen, oon ollut tyytyväinen kyllä. Kunhan vielä saan lyhyen reissupiuhan itselleni niin kaikki on täydellistä, mukana tuleva piuha on turhan pitkä ja siks kookas mukana pidettäväks... Ite käytän sanelinominaisuutta muistikirjana kun on harva pää. Ja radio on kiva, kuulee Tiistai Tanssi-illan vihdoin *hymy*

--
&quot;Mieluummin kadun tekemiäni asioita kuin tekemättä jättämisiä. En juurikaan kadu.&quot;

kovas

Posts: 1,522

#32 • • kovas Kristo
ostin parisen viikkoa sitten :

Creativen Zen Micro:n

verkkokaupasta. ainoastaan radioon oon ollut pettynyt. liikkuessa ja rapuissa ym ottaa liikaa häiriötä.
placiq

Posts: 1,260

#33 • • placiq Jorkki

hards:
ostin parisen viikkoa sitten :

Creativen Zen Micro:n

verkkokaupasta. ainoastaan radioon oon ollut pettynyt. liikkuessa ja rapuissa ym ottaa liikaa häiriötä.


Oon kanssa harkinnu ton ostamista.. Nykysen GReative MuVo:n kanssa ei oikein pärjää, ton 128mb:n muistin takia :(
..tosin ei kyllä oo mitään pahaa sanottavaa soittimesta muuten, kestäny kovaa käyttöä ties kunka kauan..
Oliwer

Posts: 799

#34 • • Oliwer
Mulle on riittäny mainiosti sytkärin kokoinen Creative Muvo TX 256 Voishan muistia olla enemmänkin, mutta hyvin tuohonkin mahtuu. (Olen joskus pienennelly isoja settejä ilmaisilla bit rate-softilla, korva ei pientä laatueroa huomaa) Radiosta en halunut lisää maksaa, koska en juuri sitä kuuntele. Kuulokkeet vaihtui heti parempiin Sonyn valmistamiin.
Gigantti myi soittimen 69 egellä, kuulokkeet teki 29.90e lisää, mutta ovat huomattavasti alkuperäisiä paremmat. linkki
Radarski

Posts: 182

#35 • • Radarski
Katselin juuri Anttilan mainosta, niin 256mb muvo olis 50e.
Ei oo ainakaan ole pahan hintanen. Omistaako joku tollasta, että
tuleeko ylimäärästä kohinaa sekaan paljon? ja mitenkäs korostukset?
Oliwer

Posts: 799

#36 • • Oliwer
Perusmallisessa Muvossa ei ole näyttöä (omistin ennen sellaisen) Näytöstä on kyllä hyötyä jos kiinnostaa että mikä biisi tai setti soi, tai kun kelaat kappaleita yms. Perusmallissa ei myöskään ole mitään taajuskorjainta/ äänensäätö mahdollisuuksia. Kestävä laite on kyllä ollut, niin monta kertaa sitä kerkesin heittelemään, ilman särkymistä.*blush*
henkkat

Posts: 528

#37 • • henkkat
Itte ostin tosa vuos sitte Creativen MuVo Slimin 256mb, makso vakuutuksen kans 180e.
Sisälteän radion, sanelukoneen, näytön, EQn ja tärkeimmän eli akun. Säästyy tolta patteri rallilta.
On kyl palvellu hyvin.
cosmic

Posts: 389

#38 • • cosmic :D
Jos haluaa paljon kapasiteettia niin Sonyn 20 gigan network walkman on varsin oiva vaihtoehto. Tosin sillä ei käsittääkseni pysty äänittään esim. radiosta tai muista äänilähteistä eikä se kiintolevy varmaankaan tykkää juoksemisesta. Hinta on kai jotain 350-400e.

Jos taas haluaa äänittää ja lenkkeillä niin Hi-MD on hyvä vaihtoehto. Siinä on myös radio ja gigan levylle mahtuu ehkä kymmenisen settiä. Hinta oli stockalla 299e ja kanta-asiakaskortilla 199e. Tietääkö kukaan, voiko MD-soittimella, jossa on radio, äänittää suoraan MD-soittimen omasta radiosta? Oon itsekin jo pidemmän aikaa suunnitellu jonkun kannettavan soittimen hankkimista, mutta kun niitä tulee koko ajan uusia ja parempia niin on vaikea päättää minkä ostaa.

--
:D is an unproductive condition.

Viltsu

Posts: 2,010

#40 • • Viltsu noname
Anttilassa mp3cd-soitin kaukosäätimellä, laturilla ja aku(i)lla. 40

--
teknoheput vaan hölisee bumbumbum ja sit tulee pläppläppläpböm, ihan jakomielitautista - Remu Aaltonen