169 posts, 9 pages, 69,118 views
Timce, 20.6.2005 14:58:
Mikä menee roskikseen, pysyy roskiksessa.
phanatic, 20.6.2005 07:50:
---
mk, 20.6.2005 03:17:
---
Eläimien kärsimyksiä lisää se jos tuote ei mene kaupaksi vaan päätyy roskikseen -> tuotantoa on tehostettava kattamaan hävikki. Tehomaatalous.. onko tuttu termi? Vaikka se on periaatteessa ihan sama dyykkaatko sen lihan vai et niin vaikutat haitallisella tavalla järjestelmän toimivuuteen kun et osta tuotetta jota silti kulutat. Joka tapauksessa lihaa tullaan aina valmistamaan, myymään ja ostamaan(kuten itsekkin jo todistit sitä kuluttavasi) niin miksi toimia näin? Aika vtun tekopyhää musta.
---
Siis mitä helvettiä?
Jos joku heittää roskiin hyödykkeen, jonka tuottamiseen on kulunut luonnonvaroja, sitä ei saisi käyttää? Tekopyhempää on se, että koska sinä haluat että hyllyssä on aina jokaista tuotetta, kaupan pitää ostaa niin paljon tavaraa että hävikkiä tulee aina. Jos näkisit roskiksessa lavan kaljaa / laatikollisen tupakkaa, etkö ottaisi sitä? Sitäpaitsi jos lihaa lentää paljon roskiin, eikös kauppa ehkä tilaa ensi kerralla vähemmän, eli miten eläinten kärsimykset lisääntyvät siitä?
---
Et tuolla dyykkaus sabotoinnilla tee mitään hyvää kenellekkään.. kaikista vähiten itsellesi kuten joku tuosta terveysriskistä jo mainitsikin.
---
Mitä pahaa sillä tekee ja kenelle? Kaatopaikat täyttyvät vähemmän, luonnonvaroja täytyy kuluttaa vähemmän.
Ja varsinkin talvisaikaan terveysriski on samaa luokkaa kun jos ottaisit jauhelihapaketin omasta pakastimestasi.
Juhgu, 20.6.2005 14:48:
Mitäs nämä tämmöiset bakteerit ovat?
Specimen, 20.6.2005 15:41:
Kyseleppä vaikka elintarvikevirastosta tai joltain biologilta tai lääkäriltä mitkä tälläisiä voisi olla, löytyy varmaan tuhansia, mitkä aiheuttavat erilaisia oireita. Jotkut bakteerit vaikuttavat nopeasti - saat vatsataudin kärsit muutaman päivän. Jotkut aiheuttavat ruokamyrkytyksen oksentelet illalla, mietit "se menee ohitse", joku korjaa sinut bodybagiin muutaman päivän päästä :D Jotkut keräytyvät elimistöösi pikkuhiljaa ja aiheuttavat syövän tai verisuonten tukkeumia mitälie. Jotkut bakteerit ovat terveellisiä (näitä tuskin dyykatuista tuotteista enää hirveästi löytyy).
mekaanikko, 20.6.2005 15:51:
No voi ny Kristus! =D Bakteerit eivät todellakaan aiheuta syöpää tai verisuonten tukkeumia. Ruokamyrkytys on lähinnä se uhka pilaantuneessa ruoassa. Tästä asiasta on oikeasti tutkimustuloksiakin, joten miksi mutuilla? Esim. Hesarin taannoin julkaiseman tutkimuksen mukaan lähinnä dyykatuissa valmisruoissa bakeereita oli huolestuttavia määriä, tuoretuotteet olivat aivan syömäkelpoisia.
mk, 20.6.2005 15:22:
-. Ja tietenkin jos olisit ostanut tuotteen aiemmin se ei roskiksessa edes olisi.. jos jokatapauksessa kulutat sen mikset voisi ostaa sitä ja tukea näin suomalaista työtä ja yhteiskuntaa? Vai pitääkö kaikki aina saada ilmaiseksi? Tykkäätkö ite tehdä duunia ilman palkkaa?
pupuankka, 20.6.2005 13:54:
Pikkulintu lauloi et jotkut on joskus dyykanneet ihan tosi kallista tavaraa, kuten kameroita, puhelimia (uusimpia malleja) jne.jne.
Specimen, 20.6.2005 16:33:
Helicobacter pylori
Specimen, 20.6.2005 16:12:
---
mekaanikko, 20.6.2005 15:51:
No voi ny Kristus! =D Bakteerit eivät todellakaan aiheuta syöpää tai verisuonten tukkeumia. Ruokamyrkytys on lähinnä se uhka pilaantuneessa ruoassa. Tästä asiasta on oikeasti tutkimustuloksiakin, joten miksi mutuilla? Esim. Hesarin taannoin julkaiseman tutkimuksen mukaan lähinnä dyykatuissa valmisruoissa bakeereita oli huolestuttavia määriä, tuoretuotteet olivat aivan syömäkelpoisia.
---
No kyllä tietty bakteerikin aiheuttaa syöpää. Tuossa vain yleistin bakteerit yleensä, mitä ne tekevät. En tiedä mitä niissä pilaantuneissa tuotteissa tarkalleen ottaen on, ei niin paljoa kiinnosta. verisuonitaudeista mulla ei ole hölkkäsen pöläystäkään, tämäntilalla olisin ennemmin voinut laittaa erilaiset tulehdukset, se oli lähinnä huulenheitto :D Ja pääasiallisena varoituksena hainkin ruokamyrkytystä. Niitäkin on monenlaisia, monentasoisia. Pelatkaa vaan sitä venäläistä rulettianne, ehkä jo ensi kerralla tärppää.
Specimen, 20.6.2005 16:33:
Helicobacter pylori
Bio, 20.6.2005 18:35:
---
Specimen, 20.6.2005 16:33:
Helicobacter pylori
---
Mun opiskeluaikana ei ole kertaakaan tullu esille et tämä bakteeri aiheuttais syöpää, tai olis osallisena siihen. Suolistovaivoja se tosin aiheuttaa, mut syöpää
Specimen, 20.6.2005 15:41:
---
Minkä takia ylipäätänsä elintarvikevirasto poistaa joltain ravintoloilta/liikkeiltä lupia? - Varmaan jotenkin liittyy epähygieenisiin olosuhteisiin. Ja niiltä varmaan saa sen tuhat hyvää syytä, minkä takia "viimeinen käyttöpäivä":n ylittäneitä tuotteita ei enää tarjota kuluttajalle.
'Specimen, 20.6.2005 19:34:
Itse en dyykkaa ja jos dyykkaisin niin en ainakaan elintarvikkeita. Toki lapsena löysin pihalla olleelta roskalavalta muutaman G.I.Joe äijän, jotka pidin. Mutta en kyllä tonkimalla mitään lähde enää etsimään.
Kaikki ei koskaan tule neuvoja kuuntelemaan, niin en enää sano mitään, mutta jos nyt joku asia mietityttää siintä miksi jotain elintarvikkeita ei tarjoilla enää viimisen myyntipäivän jälkeen, vaan heitetään roskikseen, niin lukekaa vaikka niitä elintarvikeviraston sivuja ja soveltakaa.
Specimen, 20.6.2005 14:43:
Jos se roskikseen heitetty tuote ei vielä sisällä mitään ylimääräisiä otuksia, niin ainakin se roskis sisältää. Biojäteastioita ei niin hirveen usein pestä. Sinne samaan läjään dumpataan ne paketeissa olevat lihat, homeiset hedelmät, ties mitkä lietteet mitkä valuvat roskiksen pohjille. Varmaan oot huomannut ne mustaksi pinttyneet, pahalta haisevat, roskiksen reunat/pohjan. Samaa tavaraahan se on, mene vaan nuolemaan jos on nälkä :D
mk, 20.6.2005 15:22:
Mutta juuri se että siihen pitäisi vaikuttaa jollain muulla tavalla kuin kaivamalla ne kamat sitten roskiksesta. Ja tietenkin jos olisit ostanut tuotteen aiemmin se ei roskiksessa edes olisi.. jos jokatapauksessa kulutat sen mikset voisi ostaa sitä ja tukea näin suomalaista työtä ja yhteiskuntaa? Vai pitääkö kaikki aina saada ilmaiseksi? Tykkäätkö ite tehdä duunia ilman palkkaa?