Klubituksen joutsenlaulu?

11 posts, 1 page, 3,362 views

anqqa

Posts: 4,032

#1 • • anqqa tirehtööri
Jokohan olisi aika laittaa pillit pussiin 21 vuoden jälkeen? Uusi versio on ollut kesken jo vuosikaudet eikä yksinkertaisesti ole aikaa sitä saada valmiiksi, nykyinen on järjettömän huono, eikä täällä muutenkaan enää käy kuin botit.

Mutta olisi sääli heittää roskiin vuosikymmenten ajan kerrytettyä alakulttuurihistoriaa - tapahtumakalenteri yltää vuoteen 1993 asti, kuvia löytyy tuhansia ja postauksia kymmeniä tuhansia.

Mitä jos kaikki tällä hetkellä julkisesti selattava sisältö olisi suoraan tietokantana saatavilla ja kaikki kuvat ladattavissa? Tietokannasta olisi luonnollisesti siivottu kaikki personoiva tieto nimimerkkiä lukuunottamatta (mm. sähköpostiosoitteet, nimet, kotisivut, hashit salasanoista jnejne) ja yksityinen tieto (äänestykset, kommentit, privaattipostaukset jnejne). Jollekin innokkaalle historioitsijalle olisi oiva tietolähde saatavilla.

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

Meke

Posts: 2,082

#3 • • Meke GT Digital, BCN Records
Tuo olisi varsin mukavaa.
Vähän taisi joku roska osua silmääni kun vetistää mutta ymmärrän kyllä *sydän*
Kiitoksia kaikista näistä vuosista

--
Ruboy Records, GT Digital, BCN Records, Burning Chrome Records, Sinthetic Digital, Electronica Exposed, Finrg Recordings, Audio Reanimation, Freeformaniacs, Ruffbeatz

zeuzz

Posts: 526

#5 • • zeuzz digital punk
Voih, kunpa säilyisi ikuisesti tämä. Arkistoinnille ääni kuitenkin.

Ja kiitokset kaikesta *super*
tear1

Posts: 7

#7 • • tear1
Juu, mietin vaan Q tää on jo melkein hengilökohtaisella tasolla että paskaa on tullu heitettyä on sääli jos me harvat(kuikamonta käyttäjää täällä yleensäkään on?) jos alasajo tapahtuu?
golem

Posts: 1,201

#9 • • golem Golem
Ensinnäkin anqqa huge respect tän kulttuuriteon tekemisestä ja ylläpitämisestä. Ei ole tullut sanottua sitä vaikka olenkin aina ajatellut niin :)


Klubituksen tapahtumakalenteri on (ainakin mun mielestä) mittaamattoman arvokas, sieltä tulee edelleenkin selattua vanhoja bileitä silloin tällöin jos/kun haluaa muistaa että missä joku vanha bile oli tai ketä siel oli soittamassa. Keskustelutkin on arvokkaita, vaikka täytyy myöntää ettei niitä tuu enää niin paljoa selailtua.
Vuosi vuodelta useampi tapahtumajärjestäjä ja artisti on alkanut havahtumaan siihen, että isoilta some alustoilta kuten Facebook (ja varmaan myös Instagram) ei enää saa näkyvyyttä ilman ostettua mainosta koska alustat on oppinut entistä fiksummiksi rajoittamaan sellaisen sisällön näkyvyyttä, josta alustat epäilee voivansa saada rahaa. Kutsujen määrää on rajoitettu, jne... Sama homma toimii myös toiseen suuntaan, tapahtumia tai muuta sisältöä etsivät eivät löydä sitä. Sen takia tällainen kalenteri on (ainakin mun mielestä) tärkeämpi kuin ikinä.


Toki klubbarissa olevien tapahtumien määrä on tippunut pieneksi. Osaltaan syy johtuu siitä ettei se FB botti enää toimi, mut toisaalta en tiiä voiko sellaiseen bottiin luottaa kuinka paljon. Lähinnä siis sen takia että kun FB muuttaa jotain omalta puoleltansa nii botti voi lakkaa toimimasta, niinku taisi tehdä. Botin vielä toimiessa löysin täältä useita tapahtumia, joista sana ei kirinyt muuta kautta korviin, vaikka olen "suhteellisen verkostoitunut skenessä".

Mutta isolta osalta syy on mun mielestä "käänteinen muna-kana efekti". Moni tapahtumajärjestäjä ei enää jaksa laittaa tapahtumia klubbariin koska se näyttää hiljaiselta. Samoin iso osa tapahtuma hakijoista ei samasta syystä etsi niitä klubbarista. Uudet järkkärit myös ehkä kokee että UG-bileet jaetaan vaan kutsuilla eikä ole nähnyt sitä ilmiötä mikä oli vielä aiemmin että UG-bileistä laitettiin infoja myös klubbariin, mutta ilman lokaatiota tai muita strategisia parametreja.Tapahtumakalenterissa on myös vähän bugeja. Mä uskon että "käänteisen muna-kana efektin" saa kyllä nopeasti korjattua koska niin lukemattoman moni bilejärkkäri on erittäin turhautunut siitä miten FB kohtelee tapahtumajärjestäjiä. Vaatii vaan sellaisen yhteisen kampanjan tapahtumajärjestäjiltä sopivana etukäteen suunniteltuna ajankohtana (joka olisi tietenkin parempi olla silloin ku pandemia on hellittänyt vähän tai jopa päättynyt).

Mut suurin heikkous tällä hetkellä on se, mikä joskus ehkä ollut vahvuuskin, klubbaria pyörittää (mun ymmärtääkseni?) yksi ihminen. Sen verran oon tullu seurattua IT-juttuja, että paljon lupaavia yhden miehen projekteja on vaan jossain vaiheessa hiljentynyt/hidastunut ku on tullut muuta elämää, duunia, ei just nyt oo aikaa tai motivaatiota, tjsp.., näin on käyny esim. Madtrackerille jolla tuli joskus tehtyä musaa, Vember Audio Surge VST synalle, Ektoplazmille (josta on ollut uus versio tulossa jo ties kuinka monta vuotta mut mahtaakohan tulla ollenkaan).

Surge heräsi uudestaan eloon hiljattain ku sen alkuperäinen kehittäjä/devaaja muutti sen yhteisöprojektiksi tai open sourceksi ja ihan uudet tyypit tuli kehittää sitä eteenpäin. Tai en tiiä voi olla et se alkuperänenkin jäbä on edelleen mukana jossain roolissa mut en oo varma. Jos on juttu jonka on tarkoitus pysyä pystyssä enemmän ku muutaman vuoden nii parasta on jos siinä on yhdistys ympärillä ja tekijät (optimaalisessa tapauksessa) vaihtuu muutaman vuoden välein uusiin.Anyway ootko anqqa miettinyt et jos klubbarin arkistoimisen sijaa konvertoisi open souce, yhteisö, yhdistys tjsp.. systeemiksi? Uskoisin että IT-alan opiskelijoita esim. voisi olla suht. helppo saada motivoitumaan platformin eteenpäin viemiseen ja parhaassa tapauksessa he saisivat niistä vielä opintoviikkoja, erikoistöitä tjsp... Esim. Aalto Yliopiston tietotekniikan / informaatio verkostojen osastolta tahi Helsingin Yliopiston tietojenkäsittelytieteen osastot on sellasii, jotka veikkaisin olevan hyvää kohderyhmää (ja samat paikat muissa suomen kaupungeissa). Entropy/Hytky/Spinni/Tyemyy/Techmu tjsp.. yhteisöjen kautta esim. voisi kenties löytää kiinnostuneita.

Toki voi olla ettei foorumin keskusteluosio ikinä palaudu ihan samaan loistoon kuin 2000 luvun alkupuolella, mutta hyvä sekin olisi olla olemassa, koska Facen tapaisiin platformeihin ei voi luottaa. Face käyttäjien tilejä suljetaan tai jäädytetään välillä ihan mielivaltaisista syistä. Ja tapahtumakalenteri on ehdottomasti (mun mielestä) edelleenkin relevantti.

Tässä mun alustavia kehitysehdotuksia kalenterille tai forumille (jos niitä vielä joskus kehitetään =):

- elämme maailmassa jossa osa tapahtumista on nyt virtuaalisia/streameja. Tapahtumissa voisi olla joku tägi/ruksi josta voi merkata onko se fyysinen vai virtuaalinen ja samalla hakutoiminnosta suodattaa kumpia etsii (vai etsiikö molempia).

- iso osa nykysukupolvesta saattaa vierastaa palveluja joihin pitää erikseen kirjautua sisälle. Jos klubitus tunnuksen saisi synkattua google tai FB tunnukseen niin että on automaattisesti kirjautuneena sisälle ku menee klubitus.org:iin nii se voisi alentaa todella paljon kynnystä palvelun käyttämiseen.

- google maps, tämä sivu ei osaa ladata sisältöä oikein. Olisko openstreetmaps luotettavampi ettei toisessa päässä muutu jotain ja lakkaa toimimasta?

- muutaman muun kalenteri bugin korjausLoppuun kaikista tärkein. Älä ainakaan anna Klubbarille (ja Plattarin forumille jos ne on vielä tuolla) tapahtua samaa ku Elixirialle. Forumi katosi bittiavaruuteen erinäisten syiden takia, ja samalla iso osa suomalaisen psyke trancen historiaa. Et jos motivaatio/aika tjsp.. loppuu nii backup ainakin jonnekin eka, josta joku muu voi sit toivottavasti jonain päivänä jatkaa hommaa.

Ja viel ihan loppuun vieläkin tärkeämpi. Hyvää joulua ja uuttavuotta tälleen ihan pikkasen jälkijunassa <3 =)
tenkoa

Posts: 27

#10 • • Edited tenkoa
Isoa kättä Klubituksen kestämisestä ja toiveena tietysti että matka jatkuisi, ellei Anqqan omissa käsissä niin jonkun muun tai yhteisön hallussa. Kuinka iso työ uudistuksen / uuden version saattaminen loppuun olisi? Voisiko sen tehdä joku muukin taho? Lähtisikö sen myötä aktiivinen käyttäjämäärä nousuun?

Hyvin pitkälti samaa mieltä kuin Golem edellä, niin en sen pointteja erikseen toista. Ei olisi terve tilanne, että kaikki tapahtumainformaatio on yhden sattumanvaraisesti käyttäytyvän firman alustoilla - vaikka se tilanne monilla tahoilla viime vuodet onkin ollut juuri se.

Mikäli kuitenkin alasajoon päädytään, niin https://archive.org / Archiveteamiin kannattaisi ottaa yhteyttä ja hoitavat talteen ainakin heidän haltuunsa.
https://wiki.archiveteam.org/
https://twitter.com/textfiles
Juhgu

Posts: 7,921

#11 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Itse toivoisin, että ihmiset kollektiivisesti tajuaisivat kuinka huonoja nykyiset kaupalliset sosiaaliset mediat (FB, instagram ym.) ovat, ja siirtyisivät porukalla johonkin muualle. Olkoon sitten klubitus tai mikä tahansa muu paikka.

Kyllä mille tahansa skenelle tekee hyvää että on puolueeton keskustelualusta ja kunnollinen kalenteri joka perustuu päivämääriin ja kaupunkeihin eikä johonkin käsittämättömään algoritmi/maksulottoon.

Jos itse vielä järjestäisin tapahtumia, niin mielelläni lukisin ihmisten kommentteja ja raportteja niistä jälkeenpäin. Nykyään se ei tunnu olevan oikein tapana, tai ainakaan sille ei ole mitään kunnollista paikkaa. *hmph*

Klubituksen ylläpito voi taputella itseään selkään siitä että toi konemusiikkikulttuurille paljon paremman internetin kuin mitä sitä ennen tai sen jälkeen on ollut. Mutta ihmiset käyttävät niitä alustoja mitä haluavat, eikä sille kai oikein mitään voi. Harmi!

Sivuhuomiona Klubituksen hymiövalikoima oli vuosia aikaansa edellä. *nauru* Ehkä nykymittapuulla valikoima on vähän suppea, mutta ~kaikki näistä ovat yhä parempia kuin unicode-vastineensa. *igor*

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)