koostettu bileinfopalvelu

5 posts, 1 page, 9,030 views

kanuuna-18

Posts: 5

#1 • • Edited kanuuna-18
Nyt kun lapset alkaa olla siinä iässä että paluu bile-elämään alkaa näyttää semimahdolliselta, niin mistäs h***tistä nykyään saisi kätevästi Suomen bileinformaatiot selville? Aikoinani tuli käytyä ahkerasti Klubbarilla ja kilpailevalla Platinumilla, mutta nykyään täällä näyttää olevan vain muutamista tapahtumista infoa? Tuskin bileskene Suomessa todella olisi näin kuollut (hope not?), vai onko mainostaminen siirtynyt johonkin muualle - mutta mihin? Mistä saan kätevästi yleiskatsauksen elektronisen/tekno/trance/rave bileiden tilaan? Mun ajankäyttö on lasten ja töiden takia äärettömän rajallista, joten sellainen nopea katsaus tulevan viikonlopun tarjontaan alkuviikosta olisi paras tapa - ei mulla oikein ole aikaa kaivella infoa tuntitolkulla mistään Facebookista tai lippumyyjien systeemeistä. Puhumattakaan siitä, että mahdollisesti pikkupaikkakunnilla olevista bileistä ei saa tietoa mistään jos niitä mainostetaan vain "paikallislehdessä" ja sähkökaappeihin liimatuilla julisteilla - aiemmin hyvinkin aktiivinen kotimaan reivimatkailu tuntuu myös aika kuihtuneelta? Aikoinaan moniakin hyviä reissuja tuli vedettyä pitkienkin matkojen päähän Suomessa.

Alkuviikosta haluaisin katsoa jonkin kiinnostavan tapahtuman, ja ryhtyä sitten järjestämään muuta elämää sille mallille että viikonloppuna bileisiin pääsee. ( Hassua sinänsä, vuosia sitten kun tälläinen aktiivinen kalenteri Klubituksessa oli, minun oli helppo katsoa siitä tapahtumat mutta silloin elämäntilannekin oli erilainen ja olisi ollut aikaa kaivaa biletietoja muualtakin. Nyt kun aikaa ei muun elämän takia ole, niin tuollainen erittäin käyttökelpoinen kalenteri onkin jokseenkin kuihtunut kasaan? )

Tästä aiheesta oli jotain keskustelua aiemminkin tällä foorumilla, muistaakseni siinä mainittiin että FB:ssä nykyään mainostellaan. Ja kyllä, näyttäähän siellä tosiaan olevan jotain, mutta lähinnä olen itse onnistunut löytämään tapahtumia vain suoran linkin avulla tai käyttämällä hakua kun ensin olen kuullut jostain tapahtuman nimen. Toinen käyttämäni tapa FB:ssä on etsiä tapahtumajärkkärin nimellä, ja sitten katsoa mitä heillä on eventseissään, jne jne. Ihan älyttömän hidasta, työlästä, ja vaatii tietynlaista ennakkotietoa asioista - mä muistan kyllä muutamia organisaatioita jne, mutta ne ovat useamman vuoden takaa ja ei niistä kaikista enää oikein löydy informaatiota. Eli pitäisi tietää jotain nykyyän voimissaan olevia organisaatioita, että voisi edes kokeilla hakuja. Ja pahinta kaikessa on, että löydetty bileinformaatio on työläiden hakujen ja etsimisen jälkeen erittäin hajanaisessa muodossa - tulevien bileiden vertailu ja sen itselleen sopivimman löytäminen on jälleen uusi työsavotta.

Lisäksi olen epätoivoissani katsonut myös tapahtumainfoja tyyliin Tiketin sivuilta, mutta se on niin luotaantyöntävää touhua kahlata läpi rokettirolli- ja hipetihopetti- yms tapahtumia, että sen oikean ja itselleen sopivan teknoelektroreivitranssi-tapahtuman löytäminen on ihan hiivatin vaikeaa ja työlästä.

Voisiko näitä jotenkin automatisoida johonkin mashup-palveluun, joka koostaisi Suomen bileistä yhteisen kalenterin? Kyllä kai näihin olisi teknisiä ratkaisuja olemassa, jotain WebCalendar rajapintoja tms...

Kyynel poskelle vierähtää, kun Klubituksen kalenterin nykytilaa katsoo. Aikoinaan se oli todella vibrantti, ja bileilmoituksiin panostettiin ja uusista bileistä käytiin aktiivista keskustelua.

No ei tästä voi mennä kuin eteenpäin, onko ehdotuksia tuollaiselle koostetulle bilekalenteripalvelulle? Tai vinkkejä miten FB:tä tai jotain muita kannattaisi käyttää siihen että saa nimenomaan ja vain elektronisen musiikin tapahtumista tietoa?
anqqa

Posts: 4,034

#2 • • anqqa tirehtööri
Kyllä tännekin yhä saapuu suuri(n?) osa tapahtumista, esim. uudenvuoden aattona tällä hetkellä näyttäis olevan 16 tapahtumaa listattuna. Eri asia sitten saako kukaan nykyisestä super huonosta kalenterista selvää :D :(

Noin 99% tapahtumista haetaan tänne nykyään Facebookista miljoonan eri ryhmän ja seuratun järjestäjän takaa puoliautomaattisella botilla (se pitää joko kutsua tapahtumaan tai allekirjoittaneen liittyä), mutta jos joku keksii vielä paremman, helpomman ja tehokkaamman tavan niin saa mielellään ehdottaa!

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

Takyon

Posts: 2,945

#3 • • Takyon Möwkö
Olen kyllä aloittajan kanssa täysin samaa mieltä ja olen aivan varma siitä että suomen bileskene on köyhtynyt huomattavasti tämän siirroksen takia. Eli mainostajat ovat siirtyneet facebookiin omien sivujensa suojiin ja jos haluat tietoa heidän järkkäämistä bileistä niin joudut kahlaamaan tonneittain täysin turhaa roskaa omassakin feedissä. Ja tämän lisäksi EDM:n nousu on pilannut kaikki isot tapahtumatkin :D

Eipä nykyään tule juurikaan käytyä muualla kuin tarkoin valituissa tekno-, house- ja ehkä joskus junkkatapahtumissa.

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

kanuuna-18

Posts: 5

#4 • • kanuuna-18
Kiitos vastauksista. On hyvin mahdollista, että viimeisten noin 5-6 vuoden "biletauon" aikana sekä allekirjoittanut että bileskene ovat muuttuneet niin paljon että takaisin ei pysty ihan suoraan hyppäämään. Ei auta kuitenkaan haikailla vanhojen aikojen perään, vaan pitää napata kiinni siitä mitä nyt on. Pitää ruveta seuraamaan klubituksen kalenteria säännöllisesti, jotta saa paremman kuvan siitä mitä on tarjolla - itseäni vain hämää esim. se, ettei nyt uudenvuoden ekalla viikolla ole mitään tapahtumia - paitsi alkuviikosta. Mutta toki @anqqa ei väittänytkään 100% tapahtumista olevan kalenterissa *nauru*

Erillisen topicin aihe voisi olla tuo "bileskenen köyhtyminen", jota ei ehkä pystykään mitenkään objektiivisesti mittaamaan - ellei joku kaiva wanhoja bilekalentereita viimeisten X vuoden ajalta ja tee niiden perusteella faktapohjaista analyysiä. Mielenkiintoinen ilmiö, joka varmaan osaltaan liittyy tähän, on se että Suomessa harvemmin näkee vanhempia ihmisiä bileissä - tai ainakin silloin kun itse olin aktiivisempi bilettäjä, tätä ihmeteltiin vertaillessa Suomen klubien asiakkaita euroopan klubien asiakkaisiin - täällä bilettäjät ovat ikäjakaumaltaan huomattavasti nuorempaa, ja vanhempi porukka ilmeisesti tippuu pois työpaikan, perheen ja/tai muun yhteiskunnan vaikutuksen takia. ...mutta menipä jaaritteluksi taas.
anqqa

Posts: 4,034

#5 • • anqqa tirehtööri
Pikainen 5 senttiä klubbarin hiipumisesta:

Konemusiikkitapahtumat on niin arkipäiväistyny ettei enää oo tarvetta niitä pahemmin etukäteen hypetellä muuten ku promoottoreiden toimesta koska muuten tapahtumia ei löydy, eikä jälkikäteen hehkutella osallistujien toimesta, eli riittää, että niistä ehkä vähän kommentoi hetkessä Facebookin tyyliin - tarvetta historialle ei enää ole.

Samoin yleistä keskustelua ei enää ihmiset halua käydä omien pienten kuplien ulkopuolella, ei tarvii vanhanaikaisia forumeita.

Vain itse tapahtumassa käyneitä kiinnostaa niissä otetut kuvat, eli riittää, että ne löytyy hetkellisesti newsfeedistä, muilla ei oo tarvetta niitä nähdä eikä itsellä myöhemmin kovin helposti löytää, ei tarvitse selailla kuvia yleisesti.

Mutta koska oma lehmä on niin syvällä ojassa, en oo vielä valmis luopumaan kaikesta siitä historiikista mitä täälläki on, vaan tekeillä (kunhan aika kaikelta muulta antais paremmin myöten) on parempaa integraatiota Facebookin suhteen, kalenteribotti vain ensimmäinen kömpelö askel. Olis kanssa kiva saada kuvat koottua sieltä tapahtumista tänne yhteen myöhemminkin helposti selailtavaan muotoon jne. Ajatuksissa myös saada klubbarin sisältöä helpommin Facebookissa selattavaks, eli vois selailla kalenteri, kuvia ja forumia helposti tabia vaihtamatta! Ja kaikki tää luonnollisesti kuhan uusin versio valmistuu - vastahan sitä joku 10v oon kasannu, about 10 kertaa aloittanu alusta ja nykyinenki hirvitysversio väkisin laitettu keskeneräisenä ulos *ökkö*

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!