Zoom H1 nauhurin omistajia...?

2 posts, 1 page, 5,438 views

golem

Posts: 1,395

#1 • • golem Golem
Ajattelin jakaa tämän tänne koska ilmeisesti aika moni muukin DJ on tuskaillut kyseisen nauhurin ongelmien kanssa, ja se tuntuu olevan hyvin yleinen vekotin.

Ongelma on että kun tuon kytkee tiettyjen DJ-mikserien (esim. Pioneer DJM) REC OUT ulostuloon ja yrittää nauhoittaa DJ-settejä, niin nauhoitukseen tulee säröä helposti vaikka tasot näyttäisivät olevan OK sekä mikserin että zoomin tasomittareissa.

Laite ei sellaisenaan tuntuisi olevan kovin hyvä pro laitteista tulevien voimakkaiden signaalien nauhoittamiseen, ja jos uutta laitetta on ostamassa niin kannattaa harkita vaihtoehtoja. Mutta jos Zoomin jo omistaa, niin laittamalla Zoomin ja signaalilähteen (mikseri) välille sopiva palikka on mahdollista saada puhdas nauhoitus.
Kaveri (kiitti Saki!) löysin tällaisen palikan (äänenvoimakkuuden säädin) Clas Ohlsonista, kävin tänää ostamassa sellaisen ja testinauhoituksen perusteella se poisti särön, kun volume säätö on n. 25% kohdalla maksimista. Alla linkki tuotteeseen:

http://www.clasohlson.com/fi/%C3%84%C3%A4nikaapeli,-jossa-%C3%A4%C3%A4nenvoimakkuuden-s%C3%A4%C3%A4din,-Exibel/32-4030


Muitakin (kalliimpia) vaihtoehtoja näyttäisi olevan:
http://www.parts-express.com/harrison-labs-12-db-rca-line-level-audio-attenuator-pair--266-244


ps. omassa testissä tuo Clasun säädin vähän heikentää (1-1.5db..:?) toisen kanavan äänenvoimakkuutta, mutta sen pystyy korjaamaan jälkeenpäin audioeditorilla.