Mortal Kombat remix vinkkejä kaivataan!

2 posts, 1 page, 1,616 views

Manaaddi

Posts: 84

#1 • • Manaaddi
Olen DJ hommia tehnyt ja nyt hiljattain innostunut myös tuottamaan omia biiseä sekä remixejä. Tein muutama viikko sitten Mortal Kombatin teema musiikista remixin, koska musiikin teorian osaaminen ja muutenkin musiikilliset taidot, saati sitten tuottamiseen tarvittavien ohjelmien käyttöön tarvittava taito ei riitä kovin kummosten biisien tekemiseen.

Vinkkejä kaipailisin joltain kokeneemmilta musiikin tuottajilta tai muilta musiikista kiinnostuneilta, miten voisin oppia paremmaksi ja mitä kyseisessä remiksauksessa on hyvää/huonoa.


Damien

Posts: 2,882

#2 • • Damien [tr3ox]
Rakenteista sulla on jotain selkeetä hajua, miten biisi kasaantuu ja minne laitetaan tauotusta jne. Ei siis mitenkään epäloogista, mukavan freshiä tatsia havaittavissa.

- Teknisesti miksaamisessa vielä haettavaa, miten panoroit instrumentit ja sämplet, koko äänitilan käyttäminen eli 90 -astetta siinä naamarin edessä äänikenttänä. Sekä equtus. Kaikkien saundien ekvalisointi eli haitsuista matalat pois ja matalista turhat korkeat veks. Rakennat sen äänen ja suunnittelet sille sopivan taajuuden ja minne sitten asettelet tuon saundin.

- Masteri, mut jos on hyvin miksattu varsinaista kompressointia ei edes tarvita. Äänen varsinainen prosessointi on kans ihan oma lukunsa. Rupeet vaan leikkimään kaikilla efekteillä ja DSP-jutuilla, istuta kanavaan ja tutkit miten ääni käyttäytyy.

- Välillä oli vähän liikaa tavaraa kerralla, sellaista huonoa sekamelskaa. Mä yleensä lähen seuraamaan jotain ideaa ja kun seuraavalla sessiolla palaan idean pariin ja vaikka huomaan ettei se toimi nyt niin surutta vaan roskikseen. Duunaat tavaraa duunaat ja duunaat, sitten karsit kaiken mikä ei toimi ja duunaat lisää. Minusta säveltäminen on jammailua ja jameista sitten poimitaan parhaat palat itse biisiin. Niin joo ja vaikka et omaa koulutusta niin onhan sulla korvat päässä? Parit nuotit ei tossa oikein toiminu välillä.

Tossa nyt ensi alkuun, kamat, vehkeet ja softat vaihtuu aina jossain välissä, joten niihin voi upottaa opiskelua sen verta kun haluaa. Tekninen osaaminen kehittyy tehdessä kuten sävelkorva ja ymmärrys musiikista. Ei tämä paska biisi ollut, mutta ei myöskään julkaisukelpoinen muuten kuin tässä esimerkki mielessä. Jatkat vaan reeniä ja biisi kerrallaan homma alkaa nivoutua kasaan. Pidät jutut yksinkertaisena ja visualisoit ideasi. Kandee esim rumpujen kohdalla miettiä sitä bändiä stagella ja sä siinä edessä vastaat sen bändin saundista, kaiken ei siten tarvitse olla keskella ja saundit tulee jännällä tavalla esiin, kun niitä alkaa equttaa ja siirtelee äänikentässä.

Tsemppiä puuhasteluun !