Läppäri tuottamista varten.

7 posts, 1 page, 4,624 views

Distanz

Posts: 217

#1 • • Edited Distanz
Hep!

Eli hakusessa olisi kaikin puolin tehokas läppäri musan tuottamista varten ja myöhemmin videomateriaalin editoimista varten. Otan vastaan ehdotuksia jos kokemusta löytyy hyvistä laitteista. Sen verran lopuksi vielä että pöytäkone on absolute no no ja tilaan erikseen ulkoisen äänikortin eli koneen oma ei tarvi olla mikään laatulasta.

--
wellwellwell...

Jimmyfi

Posts: 904

#2 • • Edited Jimmyfi
macbook pro :)
noissa laitteissa on itessään CoreAudio joka on Asio2 vastaava (ja parempi imho) ja toimii myös visuilua varten aivan loistavasti.. Kallis ku naapurin tamma mutta hyvä tuote.... mäkki toimii myös hyvin dj käytössä myös.. ja melkein missä vaan .. yai for applez

toki laite tuo sitten musasofta rajotteita.. FL studio on toki saatavilla mäkille muttei natiivina.. => sad.. mutta mäkille saa kaikkee kivaa sen siasta(sijasta?) Logic, Cubase, Ableton jnejnejenjne

--
solarSwarm Recordings : Worlds only social network record label
http://www.solarswarm.com Le Brand New Super WEbsite! Tsek it Outties

Motto: syö mitä tahot kuhan naatit!

golem

Posts: 1,395

#4 • • golem Golem
Ite päivitin juuri pöytäkoneen sisuskalut koska läppärien speksit on niin vahvassa murroksessa (erityisesti liittimien osalta) että näin parhaaksi odotella vielä ainakin vuos ennen mahdollista läppärin päivittämistä.

Mutta joka tapauksessa kannattaa olla intelin prossu ja quad core, Maccien tapauksissa tällä hetkellä 15" Macbook Prot siis. HUOM. uusissa maceissa on USB3 liittimet jotka eivät vielä ole yhteensopivia kaikkien audio interfacejen kanssa!

PC:tten puolella valinnanvaraa on paljon, mutta hyvän koneen saaminen on arpapeliä. Ne jotka on ollu vahvassa maineessa musanteon kannalta on esim. Thinkpad T/W sarja, jotkut Sony Vaiot (S-sarja..?), HP Elitebook. HUOM. niistä on esitetty myös paljon kritiikkiä/ongelmia. Dell Latitudessa on hyvä speksisiä koneita mutta niissä on raportoitu aiemmin paljon ongelmista.

Pitää kuitenkin muistaa että koneisiin on vaihtunut aivan äskettäin prossut ja piirisarjat uuteen (Ivy Bridge) ja vielä on aika vähän tietoa siitä että mitkä uusista koneista pelittää tai ei pelitä hyvin audiojutuissa.


Sit tietenkin on vielä ihan audion tuotantoon erikoistuneita läppäreitä jos on paljon rahaa, mm ADK:

http://adkproaudio.com/


Ei oo varmaan kevyimmästä päästä mutta tollasella nyt pitäisi ihan varmasti onnistua musan tekeminen.




Ainii ja jos kaikki lueteltu ylittää budjetit nii halvemmista läppäreistä ehkä kokeilisin Asusta tai Thinkpad Edge E sarjaa.
Juhgu

Posts: 7,921

#5 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Juuh elikkäs ei ole ollenkaan niin yksinkertaista että "macbook pro piste", ellei oo tollanen omppufani. Riippuu ihan siitä mitä ohjelmia haluat käyttää, käytätkö mieluummin windowsia vai osx:ää, minkä kokoisen koneen haluat (liikuteltavuus vs. näytön koko) ja etenkin siitä paljonko haluat koneesta maksaa (mäkit on kalliimpia kuin vastaavantehoiset PC:t).

Mut ilman tarkempia tietoja, laitetaan mäkin vastineeksi vaikkapa tämmönen Zenbookki jota itse olen käyttänyt. Nopea prossu, levy ja muistit (joita tarvii musa/videohommissa), ja kokonaan alumiinista tehty ohut runko. Parit keikat soitellu tolla ja ollu ihan jeba.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Tyranoid

Posts: 1,552

#7 • • Tyranoid FINRG

Replying to Läppäri tuottamista varten.:

Zenbookki



Mulla sama Zenbookki keikkaläppärinä, musat teen pöytäkoneella. Negatiivista Zenbookissa on paska näppis, keskivertoa heikompi wlan, useimmissa koneissa hitaahko ssd (joka toki normilevyyn tottuneelle tuntuu siltikin aika nopeelta). Positiivista luotettavuus (ainakin tähän saakka), keveys, muotoilu, nopeus ja akun kesto. Annan kasipuolen.