JESSE 10 Years Birthday Special + DEATH HAWKS 24.8.2012 @ Tampere

3 posts, 1 page, 1,740 views

Futuristics

Posts: 257

#1 • • Edited Futuristics
jessedh.jpg

JESSE 10 Years Birthday Special + DEATH HAWKS @ Klubi, Tre 24.08.2012

Suomi-elektron vaarallisin kokoonpano JESSE saapuu Tampereen Klubille viettämään 10-vuotistaiteilijajuhlaansa. Toukokuussa loistavan uuden levyn (ladattavissa ilmaiseksi osoitteessa www.jesse.ug ) julkaissut yhtye vieraili Tampereella viimeksi vuosi sitten. Juhlaspektaakkeliin kuuluu viisihenkisen lavakokoonpanon lisäksi yhtyeen oma VJ, joten luvassa on myös visuaalista ilotulitusta.

Illan toisena yhtyeenä Klubin lavalla nähdään Death
Hawks. Debyyttilevyllään ylistäviä arvioita keränneet Kuolonhaukat ovat kesän keikkojen myötä lähteneet todelliseen nousukiitoon. “Death Hawksin musiikkia on kuvailtu Ennio Morriconen, Black Sabbathin ja Neil Youngin huuruiseksi siitokseksi, jossa länkkäritunnelma kohtaa happoisen aavikkotrippailun ja krautrockin” (Rumba).

Illan visuaalisen ilmeen toteutuksesta ja videoprojisoinneista vastaa Jesse-yhtyeen VJ sekä Futuristics, joten paikalle kannattaa saapua vaikka olisi hieman kuuro.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

24.08. klo 22-04
JESSE 10 Years Birthday Special + DEATH HAWKS
+Djs drS & Joel
Klubi, Tullikamarinaukio 1, Tampere
Ennakkoliput (sis. narikan): 10€ (+tiketin palvelumaksu)
www.tiketti.fi ja Tiketin myyntipisteet (esim. Klubi)
HUOM. Tikettimyynti tulossa!
Liput ovelta (sis. narikan): 14€

www.jesse.ug
www.facebook.com/pages/JESSE/19549970021

www.deathhawks.com
www.facebook.com/deathhawks

www.futuristics.fi
Futuristics

Posts: 257

#2 • • Futuristics
JESSE – III (Haista, 2012)

Suomen osittain taantuneessa ja hyvin kitaravetoisessa musiikki-ilmastossa on vaikea löytää Jessen kaltaisia rohkeita yhtyeitä, jotka tulevat ja ottavat omansa. Kalifornia-Keken ja Stiletti-Anan mikrouniversumissa mikä tahansa on mahdollista ja juuri siksi he ovatkin usein tapahtumien ytimessä. Oikea ja väärä ovat vain harhaanjohtavia tienviittoja, joita kohti Jesse sylkäisee potkaistessaan ne kumoon.

Uudella albumilla “III” Keke ja Ana todistavat kaikille maailman ihmisille todellisen voimansa. Tämän voidaan olettaa olevan vasta alkua yhtyeelle, mutta kyseessä on nyt jo arvioituna tämän vuosituhannen ehdoton helmi. Kappaleet ovat täynnä nerokkaita ideoita ja koukkuja, uusia muotoja sekä tuoreita ajatuksia. On lähes uskomatonta miten syvästi Jesse tavoittaa lähes unohtuneen kulttuurisen tradition juurtuen aina ihmiskunnan alkuaikoihin, jolloin musiikin tarkoitus oli ensisijaisesti tanssittaa. Koko hoito on kuin omistettu tanssilattialle, auttamaan lisääntymisrituaaleissa, transsiin vaipumisessa ja ekstaattisessa juhlimisessa.

Ilman epäilystä tässä on eräs maamme historian suurimpia saavutuksia musiikillisesti. Milloin olet muka kuullut yhtä svengaavan, kuumuutta hehkuvan ja oudolla tavalla mystisen kappaleen kuin Jimi Tenorin tähdittämä Karaoke King? Tai mistä ihmeestä pohjoisen valtiomme nuoret toivot ovat saaneet piiskattua esiin Terminatorin tolkuttoman, kuolemattoman ja maximaalisen afroenergiaryöpyn? Onko Ace Of Spadesin kosmisesti notkuva tunnelma ja mielen syvimpiä osia hierova sekvenssi edes tästä maailmasta?

Miten tälläisen levyn edes arvioisi jollekkin piskuiselle rocklehden palstalle? Levyn kaikki kappaleet ansaitsevat erikoismaininnan! Homage kutittelee diskoilun lomassa hienolla sointukierrollaan, Techno Drug Trans roiskii menemään totaalisesti ja unisesti, Big Funking yhdistelee sairaalla tavalla funkkaavaa soittoa ja mieletöntä tunnelmointia ja Amazon Queen on helposti yksi vuoden popkappaleita. Soundi on ensiluokkainen, levyä ei ole edes masteroitu, vaan miksattu suoraan moniraidoilta valmiiksi paketiksi. Tämä kuuluu laajassa ja hyperdynaamisessa soinnissa. Ja mikä tärkeintä, musiikki tuntuu virtaavan kuin luonnostaan. Siinä on rytmiä, raakuutta, kauneutta, hauskuutta ja iloa, jota harvoin tapaa samassa paketissa.

Musiikkimaailman kääntyessä entistä enemmän katsomaan omaan hautaansa päin, kaivataan suuria ajattelijoita, tulevaisuuden tulkkeja ja uudisraivajia. Kaikenlaisen retroilun, nuorten ihmisten iskelmäbuumien ja keski-ikäisten kuulijoiden kalastelun keskellä on onneksi yhtyeitä, joille musiikki on aina ollut eteenpäin kurkoittava voima. “III” tasapainottaa itsensä tässä suhteessa kuin kultainen muna. Jesse nojaa tiukasti juuriinsa Europpalaisena syntetisaattoriyhtyeenä, mutta suodattaa mukaan myös uuden mantereen ajattelua ja maustaa kaiken osuvasta ympäri maailmaa löydeltyillä aineksilla. Keke ja Ana eivät juokse uusimpien trendien perässä, eivätkä varsinkaan haikaile mitään “kultaisia aikoja” vaan uskaltavat olla jotain aivan muuta. Tämä levy on musiikkia kuin toisesta, vaihtoehtoisesta ulottuvuudesta, jota alamme vasta pikkuhiljaa ymmärtää. Se on poissa ajasta ja paikasta, se vain on.

*****
tr3montt

Posts: 186

#3 • • tr3montt
J3*super**super*3