Summer Sound Festival 2012 29.7.2012 @ Helsinki

21 posts, 2 pages, 22,657 views

kajis

Posts: 345

#1 • • Edited kajis
Ei voi muuta sanoa kun että vietin just elämäni parhaat 3 päivää _ikinä_! *jiihaa*

Musan suhteen W&W, Schulz, Andy Moor, Orion, Armin ja VARSINKIN Emery iski eniten! Faithlessin Insomnia oli kyllä kirsikka kakun päälle Garethin lopetuksen yhteydessä! Perjantaina Hed Kandin tykitys oli mun korville 100x parempaa kun Taisto tai Hardwelll.. Axwell oli myös jees! Sen suhteen ollut vähän kiikunkaakun kun joka toinen setti tuntuu olevan helvetin kova ja joka toinen vähän liian popahtavaa meikän makuun... mut nyt kyllä veti hemmetin hyvin!

Kiitoksia kaikille, itellä ei juurikaan mitään vikistävää tai valitettavaa! :)
GonzoDJ

Posts: 10

#2 • • GonzoDJ
Hyvä festari trancesälleille, mahtavat puitteet ja kansainvälinen fiilis, mutta pientä viilattavaakin löytyy.

Ostin hetken mielijohteesta sunnuntailipun. Syy oli housejumala Todd Terry, mutta Axwellkin halusin nähdä. Tiestovanbuureneista en ollut kiinnostunut.

Ovella homma pelasi, en nähnyt jonoja, mutta tulin toisaalta aika myöhään. Päälavan oven juuressa tuntui vain olevan kovaa ruuhkaa.

Axwellia suunnistin katsomaan. Porukka tuntui olevan ihan pähkinöinä ja fiiliskin tarttui. Sydämen muotoinen ilmaan ammuttu paperisilppu oli siisti, mutta keikka oli hyvin laskelmoitu. Nostatukset, efektit ja visut menee tosin tän tason keikoilla millintarkkuudella.

Päälavalla kävin jonkun vartin verran ihmettelemässä. Se areena oli jotain kooltaan, mitä en oo koskaan Suomessa nähnyt. Samaan aikaan ulkolavalla vedettiin nupit lounaaseen, eli volyymi putosi kovasti. Olikohan käpyläläisten takia joku melulupa? Funkagendan ja Todd Terryn aikana yleinen melu alkoikin kuulua musiikin päälle ja nyanssit katosivat (jos nyt sellaisia tuuttauksessa on). Lava tuntui liian suurelta tälle volyymille ja kaikuakin ilmeni.

Terryn keikka oli sitä housea, mitä odotinkin. Mutta mitä? Missä ovat ihmiset? Keikan alussa oli niin vähän porukkaa, että hävetti suomalaisen konemusiikkikansan puolesta. Porukkaa lipui mestoille Van Buurenin lopetettua, mutta missään vaiheessa ei tullut ahdasta.

Muistaakseni festivaaliorganisaatio kertoi, että aikoo tuoda joka vuosi vastedes jonkun klassikkoartistin, vrt. Terry. Jos muuten festarin lineup on noin trancepainotteinen, kannattaisi varmaan tuoda vain trancelegendoja. Terryn tapaiset mestarit voivat tulla omalle klubikeikalle tai esiintymään Flow:n tapaisissa tapahtumissa.

Mut jee, kivaa oli! Vielä plussia ja miinuksia:

+ Messukeskuksen puitteet: iso sisähalli käytössä ja pankkiautomaatti.
+ Kansainvälinen fiilis. Helteessä paikka tuntui joltain Ibizalta.
+ Järjestelyt tuntuivat pelaavan.
+ Käsittämättömän kova lineup (jos tykkää)


- Kalliit ruoat ja juomat. Joo, nää on aina tätä, mutta jos kuluttaja ei nurise, homma säilyy samanlaisena tai kallistuu entisestään.
- Tölkkipantit. Rokkifestareilla voi ostaa tölkin, seistä, juoda ja palauttaa tölkin. Reivatessa se tyhjä tölkki on sitten hankala käsissä. Kävisikö muovilasit?
- Kakkoslavan volyymin lasku illalla.
- Ne muutamat jerseyshore-tyypit, jotka pullistelivat ja huutelivat asiattomuuksia, jos artistin ihonväri ei mielyttänyt.
- Kakkoslavan kangas. Tää on jo ihan detaljihomma, mutta sopisiko kakkoslavalle musta kattokangas. Visut näkyisivät paremmin Suomen valoisassa illassa.
antti83

Posts: 206

#3 • • antti83
Huikea tapahtuma kaikin puolin. Itse en ole mikään festarimeiningin ystävä, mutta tuolla kyllä viihtyi mainiosti koko illan ajan. Ulkoteltan tarjonnasta Axwellin hittiparaati sai odotetusti aikaan illan kovinta menoa, mutta laadullisesti nostaisin Todd Terryn mielettömän house-setin ainakin omaan korvaani nähden illan parhaimmaksi. Hiljainen volyymi hieman haittasi menoa, mutta se on ihan ymmärrettävissä kun kuitenkin tuossa on asutusta ihan lähellä, varmaan sen takia oli joku äänirajoitus myöhemmin illasta.

Sisäpuolella Lange ja Kunnari eivät oikein itselleni toimineet, mutta illan kaksi viimeistä soittajaa kyllä senkin edestä. Arminin aloitus oli mahtava, mutta sen jälkeen taso ehkä hieman laski ja porukkaa alkoi valumaan ulospäin hallista. Loppua kohden setti kyllä parani huomattavasti. Emery oli taas kerran onnistunut valinta bileisiin soittamaan, toimii kyllä minulle.

Ehkäpä ainoana miinuksena oli ne paljon kehutut sisähallin visuaalit. Muutama pieni kipinäsuihku, joita käytettiin vain muutaman kerran koko illan aikana ja pari pientä konfettitykkiä. Valoinakin vain rivi tavallisia moving headeja eikä lasereista tietoakaan. Piti olla luvassa jotain ennennäkemätöntä, mutta joka ikisessä Laserpointissa on kyllä nähty paljon vaikuttavampaa pyrotekniikkaa ja visuaaleja käytössä. No toivottavasti ensi vuonna saadaan sitten vähän mahtipontisempaa esitystä aikaiseksi.

Mutta voin vaan kuvitella sitä järjetöntä työn määrää mitä Alex, Heikki ja muu porukka on tämän tapahtuman eteen nähnyt, isoa kunnioitusta sinne suuntaan. Jatkakaahan samaan malliin ensi vuonna *joo*
Jokke L

Posts: 1,203

#4 • • Edited Jokke L [GoodMusic]
homma meni jotakuinkin näin. paikalle saavuttaessa (sunnuntaina) n klo 19.42 meni kyllä vähän monttu auki, eipä oo tommosta näkyny suomessa koskaan. ei voi kyllä kuvitella mikä homma on ollu kaikkien noiden juttujen järjestämisessä mitä siellä oli. mutta. ulkona liikkuessa ei kyllä oikeestaan kuulunu mitään muuta kun bassoa sieltä teltasta. ja sama homma sisällä, ihan pelkkää bassoa koko ajan. mut onneks toikin asia korjaantui jossain vaiheessa.

itse en ole ton nykyelektropörinäsurinapörinätrancen fani, päinvastoin. vähän harmittaa sinänsä koska ei siellä tullu oikeestaan mitään muuta. mut se olikin tiedossa sinne mentäessä. kunnarin setti ei uponnu ollenkaan, juurikin tästä syystä. Love Gomes Again biisi tuli kunnarilta, mut siitäkin piti olla se paskin mahdollinen remix. ja se Lifter. *justjoo* onneks viis Captain Morgania ykkösel alas sai musiikin kuullostamaan vähä paremmalta. :D vettä ei ilmeisesti saanu viedä sisälle (?), mut ei se mua haitannu, vein sen silti. koska mä haluun juoda vettä siin tanssimisen lomassa. muutenkin ihan järkyttävää jos eka maksaa 4 euroa vedestä (sinänsä ei paha hinta, on sitä kalliimpaakin vettä tullu juotua) ja menee sisälle, joutuu ostamaan uuden veden jne. aika kalliiks tulee.

joo mä tiedän että tossa on ollu ihan hitonmoinen homma järjestää noi, mut oisin silti kaivannu sinne sisälle jotain laserien tapaista, oltais saatu vähä ulkomaan meininkiä lisää. Tajusin Todd Terryn vasta 10 min ennen bileiden loppumista, harmittaa, sielt ois tullu bileiden paras setti. hyvää housee. tuli sieltä buureniltakin hyviä biisejä, mutta eniten tykkäsin tuolla jutella ihmisten kanssa jotka kaikki oli tosi mukavia. nii ja 10 euroa makkaraperunoista kuullostaa jokseenkin hauskalle. *plur*

Mut kiitos järjestäjille silti kovasta vaivannäöstä. Saitte monelle nykytrancefanille pitkän hymyn kasvoille. Tulipahan käytyä. :)

e: harmittaa sekin, kun orkidealta ja mr.a:lta ois tullu varmaan ihan huikee setti mut ne soitti niin aikasin. ens kerral heille vähän myöhäisempi soittoaika. please.

--
Are you an angel? Never heard of angels before. They are the most beautiful creatures in the universe. You must be one, maybe you just don`t know it.

Saarre

Posts: 1,151

#6 • • Saarre
Housea ja Trancea sekalaisesti fanittavalle kaverille mahtava festari!
Omat kohokohdat LA : MYNC, Fedde & Andy moor. SU: Heikki L vika tunti kun yleisökin rupes vähän heräilee miehen settiin(Tuntui pahalta kun järkkäri, ja suomen kärkinimiin lukeutuva jukka ei saa ansaitsemaansa yleisöä kauniina kesäpäivänä), Chris Lake ja Axwellin mahtava kahen tunnin hittikimara.
Trancepuolelta Sunnuntailta ei muuta hehkutettavaa kun Arminin pudottama Man on the run, jossa yleisön mukanalaulaminen toi kylmiä väreitä.. muuten hieman liian tasapaksua pärinää omaan makuun. Funkagenda pudotti volaa radikaalisti setissään, mikä ei kyllä Liikaa haitannu itteä mutta areenan energiataso laski ja yleisö kaikkos varjoihin ryyppäämään.
(ps. Jos joku muistaa noita erikoisempia raitoja Chris Laken setistä ni saa nimetä, siel oli pari tosi mageeta massasta eroovaa biittiä.)

Kiitos järjestäjille, Aivan mahtava tapa alottaa loma.

--
*tähti* Full hearts cant lose

Kievari

Posts: 88

#7 • • Kievari
Samoja terveisiä myös täältä, parhaat 3 päivää ikinä. Dash Berlin oli minulle viikonlopun kohokohta. Myös Andy Moorille paljon arvostusta biisivalintojen puolelta. Armin veti myös mahtavia biisejä ja koko viikonloppu oli enemmän kuin jees, tanssiakkin jaksoi loppuun asti kun jotkut biisit veti energiatason täyteen, kuitenkin lasereita olisi tehnyt mieli nähdä ja enemmänkin savuja, bassoa oli vähän turhan paljon kun ei välillä kuulunut melkein mitään muuta. + Uloskäynnit suht hikisiä.

Ei kukaan sattuisi muistamaan Tieston setistä biisiä joka soi "club life" taustakuvien aikana?

Ihanan avointa yleisöä, semmonen fiilis et 2000 kaveria on ympärilläs kokoajan. *hali*
Temazepam

Posts: 246

#8 • • Edited Temazepam Forever N00B
Mr. A ja Orkidea soitti hienoa settiä, harmillisesti aikaansaapuus oli kehnoa ja vain loppupuoli tuli kuultua. Langen setissä mätti joku, joten alun kuuntelun jälkeen siirtymä ulos juopottelemaan ja syöpöttelemään.

Tältä reissulta en saanut traumoja kuin ulkona lentävistä muurahaisista... Anteeksi kiljumiseni pöytien ääressä *poks*

En ole aiemmin Arminin keikalla ollut, odotukset olivat ehkä turhankin korkealla. Setin alku oli hieno ja loppupuoli toimi. Takaseinustalla oli kiva katsella ja kuunnella, huonokuntoiset humppajalat kun eivät enää oikein kantaneet. Gareth Emerylla oli hassuja yllätyksiä, mutta voihan väsyä ja pako paikalta puolen tunnin jälkeen.
Mitä opin reissusta; Ensi kerraksi hankin paremman fyysisen kunnon *eikä*

Kiitos ja kumarrus *hihu*

--
-Your Lordy Mistress-

magu79

Posts: 2

#9 • • magu79
Hienot 2 päivää tuli oltua mestoilla ja parhaat bileet ikinä!itelle iski kyl koviten Axwell ja Emery.
Tuli keikan loputtua juteltua vielä itse Mr.Emeryn kanssa ja oli kuulemma ollut tomorrowlandissa soittamassa aikaisemmin päivällä ja sanoi että Summer soundissa oli kovempi meno!
First_State

Posts: 37

#10 • • First_State
Perjantaina ja lauantaina tuli oltua mestoilla. Ja aivan huikeat päivät! Kovat odotukset oli Dash Berlinin settiin, ja en kyllä pettynyt. *jiihaa* Tiësto ei kyllä ollut niin kova kun nimi antaa kertoa, mutta menetteli tuokin. Harmittaa vielä kun W&W meni ohi. Joskus toinen kerta sitten!
PeDE

Posts: 162

#11 • • PeDE DJ GHOST

Replying to Summer Sound Festival 2012 29.7.2012 @ Helsinki:

itse en ole ton nykyelektropörinäsurinapörinätrancen fani, päinvastoin. vähän harmittaa sinänsä koska ei siellä tullu oikeestaan mitään muuta. mut se olikin tiedossa sinne mentäessä. kunnarin setti ei uponnu ollenkaan, juurikin tästä syystä. Love Gomes Again biisi tuli kunnarilta, mut siitäkin piti olla se paskin mahdollinen remix. ja se Lifter. *justjoo* onneks viis Captain Morgania ykkösel alas sai musiikin kuullostamaan vähä paremmalta. :DVoiko tuota enää paremmin sanoa *lmao* Minäkin jäin kaipaamaan rullaavaa nostatustrancee, mut sitä ei taida kovin moni enää uskalla soittaa. Harmi sinällään.
Axu-T

Posts: 427

#12 • • Axu-T
Summer Sound oli odotuksetkin ylittävä kokonaisuus: on pakko antaa kiitosta järjestävälle taholle lukemattomista asioista, ja jättää pikkurisut unholaan: La / Su päivät tarkistaneena Summersound oli elämyspuisto.

Monen monta hyvää settiä. Kiitos!
älex

Posts: 36

#13 • • älex
Huikeat lauantai ja sunnuntai!

W&W, Schulz, Lange, Axwell, Armin van Buuren ja Emery korjas itellä potin.
Andy Moor oli hiukan väsynyt :(

+ Ajoissa mestoille, ei jonoja
+ Global Roomin viileys ja vesipiste

Parannus vuoteen 2011 oli huima varsinkin tuon Global Roomin myötä!

Isoista nimistä ens vuodelle tarvitsisin enään Above and Beyondin, sekä alkuilloiksi samanlainen kattaus vaihtelevia ulkkareita, niin á vot. Toivottavasti myös sama "house/trance" musalinjaus pitää ensi vuonna =)

tl;dr money well spent, would come again
Mark

Posts: 7,311

#14 • • Mark d a n c e m a c h i n e s

Replying to Summer Sound Festival 2012 29.7.2012 @ Helsinki:Ehkäpä ainoana miinuksena oli ne paljon kehutut sisähallin visuaalit. Muutama pieni kipinäsuihku, joita käytettiin vain muutaman kerran koko illan aikana ja pari pientä konfettitykkiä. Valoinakin vain rivi tavallisia moving headeja eikä lasereista tietoakaan. Piti olla luvassa jotain ennennäkemätöntä, mutta joka ikisessä Laserpointissa on kyllä nähty paljon vaikuttavampaa pyrotekniikkaa ja visuaaleja käytössä. No toivottavasti ensi vuonna saadaan sitten vähän mahtipontisempaa esitystä aikaiseksi.Ainakin youtube videoiden perusteella lava oli visuaalisesti aika asiallisen näkönen, on siinä lediseinällä kokoa! *hikoil*

-M

--
VELHO, CAPTAIN, U NAME IT!

Sssan*

Posts: 651

#15 • • Sssan* Kalastaa kalsarit jalassa
Aaaaaw *sydän* Kunnon kekkerit takana!!!! Kiitos kaikille, ei voi paljo ku hymyillä :) Pohkeet tanssittu puhki, oli ihan huippuu!!
Dash Berlin, Marcus Schulz, Avicii parhaudet. Ens vuonna sit def 3pvää!!! *jiihaa*

--
Yy kaa yy kaa, minä olen Hämähäkki..

Jokke L

Posts: 1,203

#16 • • Jokke L [GoodMusic]

Replying to Summer Sound Festival 2012 29.7.2012 @ Helsinki:


---
itse en ole ton nykyelektropörinäsurinapörinätrancen fani, päinvastoin. vähän harmittaa sinänsä koska ei siellä tullu oikeestaan mitään muuta. mut se olikin tiedossa sinne mentäessä. kunnarin setti ei uponnu ollenkaan, juurikin tästä syystä. Love Gomes Again biisi tuli kunnarilta, mut siitäkin piti olla se paskin mahdollinen remix. ja se Lifter. *justjoo* onneks viis Captain Morgania ykkösel alas sai musiikin kuullostamaan vähä paremmalta. :D
---


Voiko tuota enää paremmin sanoa *lmao* Minäkin jäin kaipaamaan rullaavaa nostatustrancee, mut sitä ei taida kovin moni enää uskalla soittaa. Harmi sinällään.ja kyllä mä toisaalta ymmärrän että jos halutaan noin paljon ihmisiä ni nimet on oltava sitten tuota mainstreamia. harmi, mut näin se vaan täällä suomessa menee. mut onneks on paljon hyviä pienehköjä klubeja jossa vierailee tosi hyviä trancenimiä. :)

--
Are you an angel? Never heard of angels before. They are the most beautiful creatures in the universe. You must be one, maybe you just don`t know it.

UkeUke

Posts: 394

#17 • • Edited UkeUke
Ihan mieletön meno koko kolme päivää, kruunas koko kesän! Parhaat setit veti kyl Fedde, Buuren ja Gareth. Tom Fall heitti kans mielettömän setin ja kyl vähän harmitti ku oli niin vähä katsojii niin hyvälle setille.

Isoa plussaa tosta et ilmastointi toimi noin hyvin hallin puolella, siis siellähän oli ihan viileetä ku meni reunoille lepäilee hetkeks!
Tiesto oli pettymys. Koko pituudeltaa. En voi muuta sanoo ku diiva.
Syömiset tuli tankattua joka kerta lähtiessä, niin ei tarvinnu paikan päällä syyä, juomisten hinta nyt oli mitä oli - ei voi mitään. Panttihomma oli mun mielestä tosi hyvä veto, koska se piti paikan niin pirun paljon siistimmässä kunnossa ku porukka oikeesti keräili niitä tölkkejä ja pulloja.

Emmää osaa sanoo muuta ku et we want more*jiihaa*
Ergilion

Posts: 751

#18 • • Ergilion
Noniin pikkuhiljaa alkaa palautumaan 3 päivän urheilusuorituksesta, sitähän se oli jos keskimäärin 6 tuntia päivässä pomppi & tanssi IHAN TÄYSII!!! :)

Perjantai oli vielä hieman tunnustelua, Global Roomin puolella tuli vietettyä oikeastaan 85% vlopun ajasta. Hardwellin tahtiin tuli varmaankin tampattua koviten, Tieston intron jaksoi katsella, sitten iski väsy ja mielenkiinnon loppuminen > hotellille nukkumaan.

Lauantaina oltiinkin jo sitten paljon energisempiä ja paremmin latauduttu, Päivän odotetuinta artistia W&W:tä lähdettiin katsomaan paikalle ajoissa eikä kyllä pettänyt, pojilla mieletön draivi ja koko setti rokkasi alusta loppuu, en ole varmaan ikinä jorannut niin täysillä ja fiiliksellä vielä tähän asti kuin heidän soittonsa aikana. Aviciitä piti alunperin käydä katsomassa ihan mielenkiinnosta kun hemmo niin kovassa nosteessa on, kuitenkaan tälläkään kertaa en jostain syystä viihtynyt teltan luona muutamia minuutteja kauempaa > takaisin halliin. Moor taisi mennä vielä joten kuten, shulz & berlin ohi väsymyksen ja jonkin sortin laskuhumalan takia > hotellille nukkumaan.

Sunnuntaina lähdettiin mestoille taas hieman aikasemmin kuin edeltävinä päivinä (n.16:00+) , Alue oli vielä todella alikansoitettu, hävettävän vähän jengiä Mr.An ja Orkidean setin aikana, 2 ihmistä tais olla siinä edessä tanssimassa... :) Nooh, itse suunnistin taas Globaliin, Tom Fallin ja Langen setit, todella maistuvaa tamppausta, näihin tulikin käytettyä suurin osa päivän paukuista. Kunnarin setin aikana hieman lepiä, jotta jaksoi sitten mennä Katsomaan Armia. Alku oli odotetun "eeppinen", en ole herraa ennen nähnyt, joten odotuksiakin oli. Puoli tuntia taisin jaksaa pomppia, sitten oli pakko siirtyä hetkeksi ottamaan taas happea, takaisin palasin vielä setin viimeiselle tunnille. Emeryn alkaessa olin jo aivan puhki ja hikoillut itseni läpi ainakin 3 kertaan, mutta jostain vielä löytyi energiaa tanssia ainakin jotkut biisit, Emeryn veto soittaa Antidote sai itseni nauramaan, koska pidän biisiä niin huvittavana, plussaa myös Rage Valleysta, vaatii boollseja soittaa wubsteppiä "trance" bileissä, ainakin omasta mielestä. Lähdettiinkin jo sitten pois vähän ennen virallista loppumisaikaa ja vältyttiin taksitolpan pahemmilta ruuhkilta.

All in All ihan päräyttävä kokemus, hieman ns. ison maailman menoa. Todella vaikea tosiaan kikkailla sopivan humalatilan ja rahankäytön välimaastossa tuolla festarialueella jos ei halua riskeerata jotain omien jemmapullojen kuljettamista, kun siinä turvatarkastuksessa tosiaan se "pat down" oli. Jonotukset & tarkastukset meni ihan sutjakasti poislukien perjantaita, kun vaan tuli tarpeeksi ajoissa. Känniurpoiltakin vältyin koko vlopun aikana, eikä kaljat lentäny kertaakaan rinnuksille. Kiitoksia vaan kanssajuhliloille, oli hyvää energiaa tanssilattialla, sielläkin tosin löytyi niitä huomiohuoria jotka törkkivät itsensä eturiviin vaikka olisi ollut kuinka täyttä, noh, tältä vältyin kun siirryin tusinan verran metrejä taaksepäin josta näki ihan yhtä hyvin ja kuuli :) Ensvuonna sitten joku hardstyle/wubstep/alternative genre stage? ;)

jotain varmaan unohtui, lisäillään sitä mukaa kun muistuu mieleen.

--
We´re going to hell so bring your sunblock!

Pete Input

Posts: 454

#19 • • Pete Input Asiantuntija
Kiitos.

--
Input Sessions