MVS - Haven

6 posts, 1 page, 2,346 views

MVS

Posts: 7

#1 • • MVS
Suurin piirtein kaksi viikkoa opetellut FL:n alkeita ja nyt yhden miehen dance-projektini tuotti hedelmää ja ensimmäinen biisi on valmis.

Toivon, että joku eksyisi kuuntelemaan tän ja antamaan palautettakin. Johonkin suuntaan tätä hommaa pitää kehittää ja kritiikki auttaisi todella paljon. Rohkeasti vaan siis palautetta!

Biisiä voi siis kuunnella Soundcloudissa tai Youtubessa.
MrMaunus

Posts: 396

#2 • • MrMaunus Räntämäen lataamo
En jaksa ruveta käymään alkeita läpi, mutta voin heittää muutaman lukemisen arvoisen kirjan. Jos jaksat lukea ne oot varmasti viisaampi:

http://www.scribd.com/doc/5220863/Ravenspiral-Guide-to-Music-Theory-06
Bobby Owsinski, The Mixing Engineer's Handbook
Bob Katz, Mastering Audio: The Art and the Science

Noissa pitäisi olla perustietoa ja muutamia konsteja jne.
Oma harjoittelu ja kokeilu ovat kuitenkin kaikkein tärkeimmät.
Pointti on siinä, että mikä vaan on oikein mikä kuulostaa hyvälle, mutta kantsii ottaa muiden virheistä oppia ja kun lukee miten pro:t tekevät jää plakkariin jotain kivoja kikkoja. Jokaisella taitaa olla oma tyylinsä tehdä musiikkia, mutta kun jaksaa aktiivisesti keskustella/kirjoitella saa touhuun erilaista perspektiiviä.

+ foorumeita kantsii myös lukea (Klubitus.orgin luomisen tuska ja muita mitä löytää esim. googlaamalla)
Myös youtubessa on tutoriaaleja vaikka muille jakaa, mutta ne ovat yleensä aika kaavamaisia, mitä musiikin teko ei ole. Voin koittaa vastata jos sulla on jotain spesifistä kysyttävää, mutta itekin olen vielä opetteluvaiheessa :P
MVS

Posts: 7

#3 • • MVS
Toissa teoriaopuksessa ei kyllä hirveästi mitään uutta ollut, mutta miksaaminen ja masterointi puolestaan on ihan hepreaa ja niitä on kyllä mielenkiintoa opetella. Pitää yrittää katsastaa nuo kaksi teosta.
hrdkvr

Posts: 3,929

#5 • • hrdkvr KURGO
jätetään se masterointi väliin, jos ei mixdown ole edes kuosissa.
Tässäkin oli nopeasti kelaillen ihan överit kompurat ja liikaa kaikua

--
-keep it hard-

MVS

Posts: 7

#6 • • Edited MVS
Aloitetaan siis opettelu miksaamisesta.

Jälkikäteen mietittynä tossa ees mitään miksaamista harrastettu. Vähän volyymejä säädettiin, mutta ei kuuntelemalla etsitty eri instrumenttien tärkeitä taajuksia, stereokuvaa ei muodostettu mitenkään järjestelmällisesti jne. Eipä nuo käyneet mielessäkään keltanokalla.

Kompura vissiin meinaa kompressiota? Ainoa kompressointi mitä tossa on, tapahtuu masterointivaiheessa. (Edit:) Tai no jos tarkkoja ollaan niin basso on kyllä sidechainattu.

Kaiku kyllä tosiaan hukuttaa kaiken aika tehokkaasti alleen kun ihan asiakseni pistin decayt nuppiin tiettyihin kohtiin. Pahimmat "leikkaukset" (?) kompressointivaiheessa tulee juuri noissa kohdissa. Kuulostaa kyllä aika hirveältä kun itsekin osaa kuunnella.

Ainoa suunta on ylöspäin :)