Keikkapalkkiot

13 posts, 1 page, 21,843 views

vj_andrei

Posts: 16

#1 • • Edited vj_andrei
Hox!
Rakkaat vj kolleegat ja valomiehet.
Jos olette tekemisessä 2Ibiza nimisen falkan kanssa, pyytäkää rahat etukäteen.

Itse tein kyseiselle lafkalle La 19.05.2012 vj keikan ja rahoja ei ole näkynnyt.
Asian on ottannut käsittelyyn perintätoimisto josta sanoivat että yrityksellä on yli 20k velkoja.
Lafka väittää lukuisien yhteydenottojen jälkeen että rahat ovat tulossa....
Jotain selkärankaa tähän touhuun kiitos.

http://www.respectyourvj.net/

--
Skenevisuals

tommib

Posts: 3,204

#3 • • tommib
Justiinsa, hienoa toimintaa ei voi muuta sanoa. Toi vaan tuntuu olevan aika yleistä. Kaveri tekee baarikeikkaa joka viikonloppu ja liksojen saaminen firmasta on aikasen usein työn ja tuskan alla. Lopulta ei edes pakosti saa koko liksaa edes kerralla viikkojen odottelun ja viestittelyn/soittelun jälkeen. Kivahan se on lapselle selittää kun ei ole rahaa ruokaan...
heze

Posts: 52

#4 • • heze
Erityisen perseestä, sympatiat. Itte vähäisistä keikoista onneks saanu palkkiot aina, voin vaan kuvitella missä määrin harmittaisi jos jäisi saamati. Tuntiliksa kun ei järin kummonen tällä alalla usein ole ja jos ei sitäkään saa niin. *hmph*
lopez

Posts: 1,972

#5 • • lopez pahan päivän pakkasukko!
Sympatiat suuntaasi myös minulta. Surullista, että tuon kaltaisten häpeäpilkkujen annetaan toimia turpiinvedotta. Omat kokemukset (Dj-rintamalta) sijoittuu kutakuinkin 13-vuoden päähän, kun viimeksi vastaavaa on koettu. Pähkinänkuoressa: tuolloinen ohjelmatoimisto teki tylyt johon moista perseilyä sietämättömänä reagoin tavalla, josta oli seurata pidempi putkareissu. Viesti meni kuitenkin perille - sanottaisiinko pysyvästi - ja pian oli saatavat tilillä. Luonnollisesti yhteistyö ei sen koommin jatkunut, johon jo alun alkaen varauduin siirtymällä parempimaineisen työllistäjän tiluksille. Toimintatapaa ei tietenkään voi suositella tahi siihen kannustaa.
Kuitenkin... "Ken kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee." Onko sellaisella mitään, joka ei kunniaansa puolusta?

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

FunkyDee

Posts: 729

#6 • • FunkyDee
Harmittava tilanne.

Varsinkin jos kyseessä on raflakeikka, jossa otat toiveita vastaan jne. Tälläisissä keikoissa omasta mielestä pitäisi saada aina rahat.

Oon kyllä ennenkin kuullut negatiivisia asioita noista Lahti2Ibiza säädöistä.

Itse, kun en tee ns. "ralfakeikkoja", vaan sillon tällön kun keikka tulee, esiinnyn omalla artistinimellä, niin niissä keikoissa en tee sitä rahan takia. Joskus oon kyllä rahaakin niistä saanut, mutta ei ikinä oltu etukäteen sovittu, enkä mitään niistä odottanutkaan.
NwB

Posts: 327

#7 • • Edited NwB
"Ken kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee." Onko sellaisella mitään, joka ei kunniaansa puolusta?

Sellaisella on vaikka mitä, muttei kunniaa.

“If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose”
Charles Bukowski

Tuli mieleen intiaaniheimot jotka kilpailee siitä, kuka antaa eniten. Voittajalle ei jää mitään.
Sitten tuli valkonaamat ja kielsi koko touhun ihan kommarina, mutta lähiaikoina se on jälleen nostamassa päätään.

Väittävät, ettei tarpeeksi fiksu ja voimakas tarvitse mitään, vaan pärjää ihan omillaankin.

Uskokoot ken tahtoo, mutten siitä huolimatta suosittele telttailua ilman telttaa, munasillaan, hyytävässä Oregonin talvessa.

--
Jee! Kumpi voitti!!

vj_andrei

Posts: 16

#8 • • vj_andrei
Onneksi tämä ei ole leipätyö, eihän suomessa tämänkaltaisten promootio lafkojen takia pystyisi edes tekemään tätä täyspäiväsenä.
Ensimmäinen kerta kun omalla kohdalla asia on mennyt näin pitkälle, on tässä kumminkin tehty keikkoja isoille kuin pienille mestoille jotka ovat maksanneet asiallisesti palkkiot.

Kaikista eniten tästä kyseisessä porukasta ihmetyttää miksi ei voinnut ottaa rehellisesti yhteyttä ja vastannut kyselyihin. Ymmärrän kumminkin että joskus bileistä tulee takkia ja rahavirrat eivät ole kovinkaan suuria, mutta olisi herrasmiesmäistä ottaa asia puheeksi ja selvittää niin ei tarvitsisi tääläkään foorumilla kirjoitella näin ikävistä hommista.

vj andrei - ( Skenevisuals - Vjfinland )
http://www.respectyourvj.net/

--
Skenevisuals

xl8r

Posts: 2,227

#9 • • xl8r synkistelyä suu korvasta korvaan
Suomessa on valitettavan monta promoottoria tullut vastaan, joiden kanssa rahojen saaminen on ollut vähän haasteellista. Itselläni on alkanut olla sellainen meininki kylmästi, että mitään uutta juttua ei tehdä, ennen kuin keikkapalkkio on maksettu (ellei ole asiasta sovittu jo hyvissä ajoin etukäteen).

Tilanne on toki parantunut viimeisen viiden vuoden aikana havaittavasti, johtuuko sitten näiden ongelmapromoottorien karsiintumisesta pois kuvioista vai jonkinlaisen vastuullisuuden tulosta mukaan järjestämiseen. Tiedä sitten...

Nyt tarvitsee tietysti kyllä mainita, että löytyy myös promoottoreja, joiden kanssa homma toimii kuin junan vessa, vaikka sitten tapahtuma menisikin ihan penkinallekkin. Mutta näistä kavereista yleensä paistaakin vuosien kokemus.

--
http://xl8r.com

perspektiiviä pitäisi voida ostaa ja nauttia suonensisäisesti -- Erlend Loe

tommib

Posts: 3,204

#10 • • tommib
Hyvä lukea tämä ketju läpi, jos itse aloittaa taas tuon levyjen veivaamisen joskus:) Ei silloin aikoinaan itselläni ollut kenenkään kanssa ongelmia näissä asioissa. Sovitusta pidettiin aina kiinni. O tempora o moraes
ajaja

Posts: 6

#11 • • ajaja
Juu eipä ollut tietoa, mutta jonkinmoista epäilystä kylläkin, Hyvä tietää ja kun asian nostaa tälläin esille, niin eiköhän sieltä ne keikkaliksat vielä tule. AV-alalla ja tapahtumatuottajana olen itse oppinut aika hyvin lukemaan noita sniikkejä tyyppejä ja näissä keisseissä on tosiaan hyvä olla erittäin varovainen. Itsehän laskutan aivan normaalisti, eli liksat tulee tai sit tulee korkojen kera jossain vaiheessa. Helvetin turhauttavaahan tuollainen on että saa soitella ja lähetellä laskua ym. Kun lopputulos on kuitenkin 98% se että rahat saa pois. Vempuloita löytyy ja vaikka tosiaan skene on menossa ammattimaiseen suuntaan, on aina uusia tulokkaita jotka eivät ymmärrä budjettien päälle ja sitten mennään aivan jäihin kun bileet menee penkin alle. Jokatapauksessa toivotaan että saat nuo massit pois.

--
No point in mentioning these bats, I tought. The poor bastard'll see them soon enough.

ValaX

Posts: 3,891

#12 • • ValaX
Jos tämä totta on, niin ei kyllä harmita yhtään, etten ole ollut missään kyseisissä bileissä...