Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:
---
---
jotenkin vaan niin äsryttävää et se on aina just konemusa mihin liitetään huumeet.
---
Niinpä ja tässäkin vielä huumevalistusjärjestön taholta ja RAY:n tukemana, ihanan "tiedetään että käytätte, ei tarvi vainoilla sen foliohatun kanssa kun vastaatte" -asenteen säestämänä.
Näkisin että tähän kyselyyn ei kannata vastata, tai vaihtoehtoisesti voi vastata "kyllä kuuntelen ja en käytä" monesta eri osoitteesta. Jos joku kertoo käyttävänsä huumeita ja tykkäävänsä konemusasta, niin sitä tullaan käyttämään vain aseena näiden stereotypioiden vahvistamiseen.
Harmiton viihdekäyttö on tietysti oma asiansa, mut siitäkin kannattanee mieluummin raportoida jonkun muun järjestön kyselyyn kuin sellasen jonka nimi on "Youth Against Drugs". Ei ehkä se neutraalein lähtökohta tutkimukselle meinaan.
Moi!
Foliohattuviittaus on tuossa siksi, kun kovin usein törmäämme siihen luuloon, että jaamme jotain tietoja viranomaistahojen kanssa (mitä emme tietenkään tee). Vastauksia ei voi yksilöidä. Siinä oli myös käytetty huumoripitoista ja ehkä hieman sarkastistakin sanailua. Me emme "tiedä että käytätte" vaan haluamme nimenomaan kysyä, mitä tiedätte erilaisista substansseista ja mitä niistä ajattelette. Pelkkä elektronisen musiikin käyttö viitekehyksenä ei tarkoita sitä, että leimaamme kaikki ko. musiikista pitävät aineita käyttäviksi (tai ei-käyttäviksi). Tämä samainen kysely on toteutettu monena aikaisempanakin vuotena.
DanceWise2 on kolmevuotinen ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke, joka on suoraa jatkoa kahdelle edeltäneelle projektille joiden syntymiseen olennaisena osana vaikutti juurikin tuo aiheeton "huumehörhöilyn" leima.
Usein järjestöpuolen projekteilla on joku viitekehys tai toimintakenttä, elektroninen musiikki on meidän. Ennalta ehkäisevää ja haittoja vähentävää työtä on meidän mielestä tärkeää tehdä myös siinä ympäristössä. Huomatkaa, että kyseessä ei ole korjaava työ tai perinteinen huumevalistus. Päihdetietomateriaaleissamme lähdetään siitä, että pyrimme vähentämään käytöstä aiheutuvia haittoja ja jakamaan sellaista tietoa, jonka avulla näin on myös mahdollista tehdä. Emme usko perinteisen vanhakantaiseen ja syyllistävään valistustyöhön.
TJEU:
http://www.dancewise.fi/?page_id=84
Järjestömme nimi on tosiaan Youth Against Drugs ja se on valittu nimeksi perustamisvuonna 1988. Pelkän nimen pohjalta tehdyt johtopäätökset ovat hieman kapeakatseisia, kannattaa kuitenkin ensiksi perehtyä toimintaan. Esimerkiksi kannabikseen liittyvä kannanottomme on luettavissa täältä:
http://yad.fi/toiminta/ajankohtaista/760-yad-ottaa-kantaa-kannabispolitiikkaan. Keskustelua aiheesta voi toki käydä muidenkin tahojen kautta:
http://suviko.blogspot.fi/2012/06/yadn-kysely-sinun-tilaisuutesi.html
Ainelistauksessa on mukana alkoholi sekä kohta "muu", jonne voi täyttää ihan vapaasti mitä vain.
Ehkäisevää päihdetyötä tehdään Suomessa kyllä muissakin piireissä ja viitekehyksissä kuin elektronisen musiikin parissa, joten huoli "niitten toisten" tyyppien puolesta on siinä mielessä turha.