Help! Mitkä biisit toimii terasilla? suositteluja kaivataan?

29 posts, 2 pages, 11,915 views

m1kk3

Posts: 5,560

#21 • • m1kk3 no-life

Replying to Help! Mitkä biisit toimii terasilla? suositteluja kaivataan?:


Kyllä ensin pitää jaksaa tehdä se pohjatyö. Etsiä biisit, opetella tuntemaan musiikki ja tilanteet missä mitäkin soittaa. Omaakin asennetta kuuluu olla, ei ihan kaikkea tarvi muilta kysellä. Työtä joka tapauksessa vaaditaan. Ei ne DJ-hommat ole pelkkää käsienheiluttelua ja sydänsormimerkkejä, musiikin ollessa joku mitätön sivuseikka. Vaikka ymmärtäähän sen, että juuri tuon kuvan nykysukupolvi saa jotain Avicii-keikkavideoita katsomalla.


^ what he said

Kieltämättä on kyllä välillä aika turhauttavaa käydä läpi tota aivan järjetöntä julkaisujen määrää, joista vieläpä aika iso osa on paskaa. Tai ainaki sellasta mikä ei itelle uppoa. Mut toisaalta, kun löydät muutaman laadukkaan labelin ja artistin mistä diggailet, plus muutaman deejiin kenen settejä tykkäät kuunnella ja josta voi bongata hyviä biisejä, ni niillä pääsee jo aika pitkälle :) Plus älä unohda soundcloudia. Se on aivan loistava väline myös uuden matskun löytämiseen.

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

kiksutus

Posts: 202

#22 • • kiksutus
Hyvää palautetta tullut jengiltä, yhdyn aika moneen kantaan täällä, yksi ja sama biisi ei välttämättä toimi joka terdellä,noi listahitit kannattaa jättää sinne peak timeen klubille,eli en ihan lähtis niitä kuitenkaan soittamaan terdeyleisölle. Pohjustus ja innostus biisien penkomiseen kannattaa tehdä hyvissä ajoissa ennen keikkaa,toki itselläni joskus sattuu käymään niin että setti onkin jo valmis mut sit paikanpäällä se saattaa vähän muuttua,se riippuu täysin siit äsun yleisöstä,eli jos sulla on esim. tunnin setti niin kannattaa hankkia biisejä 3 tunnin setin edestä,eli silloin sulla on varaa hyvin sitten muuntautua paikanpäällä genreistä riippuen ja yleisön fiiliksestä. Ei muuta kuin Beatport,iTunes,Audiojelly etc. kovaan syyniin. Ps. Kanattaa kaivaa syvemmältä kuin pelkät genrejen top-10 charts. Ei muuta kuin tsemii keikoille ! Jos ei muuten opi niin ainakin kantapään kautta :D
bumbas123

Posts: 76

#23 • • bumbas123

Replying to Help! Mitkä biisit toimii terasilla? suositteluja kaivataan?:


---

---
Studio B - I See Girls (Freemasons Remix)


---


Hyvä biisi! just tän tyylistä ajattelin itsekkin, mutta biiseistä ei tosiaan ole hajua. Lisää näitä kiitos:)

JOS soittaisin itselleni, soittaisin progressiivista trancea, electroa jne. Nyt mietinkin tätä nimenomaan asiakkaiden kannalta..miten saan ne viihtymään.
NRJ listakamaa en todellakaan ole soittamassa. Miksei ehkä remixejä listabiisestä.

Täälläkin varmaan on väkeä ketkä soittavat terasseilla ja heidän neuvonsa mulle on kultaakin tärkeempiä tässä. Varmasti tiedätte mitkä biisit näyttää toimivan kerrasta kertaan. SHARE! :)
---

Tota, oletatsä et joku kertoo sulle et mitkä biisit kandee soittaa, ilman et sä näät ite vaivaa niiden ettimiseen ? Mun mielestä oikea ja järkevä tapa on käydä läpi eri labeleiden ja artistien tuotantoa, vaikkapa noiden tässä topicissa mainittujen, valkata niistä omaan pakkiin sellasia biisejä mistä ite tykkäät ja mistä luulet että kuulijatkin tykkää, ja vaikkapa hieman erityylistä matskua, et voit sit vaihdella ku näät mitkä on reaktiot. Tai silleen mä tekisin. Tokihan siihen menee aikaa, mut niinhän harrastuksiin aina.

edit: ja se, mitkä biisit toimii, riippuu ihan yleisöstä. Joku mikä jonku mielestä toimii jossain, ei välttämättä toimi sulla ja vice versa. Sun tehtävä deejiinä on löytää sellasta matskua, minkä sä luulet sopivan, ja tietenkin mistä myös ite pidät. Ja vaikka sitte tarpeen vaatiessa hieman illan kuluessa vaihdella tyylejä, sen mukaan mitkä on jengin fiilikset.

edit2: ja jos se löytäminen tuottaa vaikeuksia, niin etit vaikkapa Beatportista ensin Freemasonsin julkasuja, kuuntelet niitä, sitte kuuntelet niiden labelien eri julkasuja millä Freemasons on julkassu matskua, sit ku löydät sieltä uusia artisteja mistä diggaat niin kuuntelet taas niiden biisejä ja uusia labeleita jne jne. Ja kaivelet soundcloudista housesettejä, kuuntelet niitä ja bongailet sieltä biisejä jne.Hyviä pointteja, näin tottakai olenkin tehnyt ja aion jatkossakin tehdä. (selata ja bongata beatportista, youtubesta jne.) Tää klubitus oli myös yksi kanava.
Tottakai aion myös varatua iltaan riittävällä kirjolla biisejä ja katsoa yleisön mukaan mikä toimii ja mikä ei.
m1kk3

Posts: 5,560

#24 • • m1kk3 no-life
^ hienoa :) Onnea keikoille!

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

bumbas123

Posts: 76

#25 • • Edited bumbas123

Replying to Help! Mitkä biisit toimii terasilla? suositteluja kaivataan?:

Aamen. Kauan kestikin, että joku sai sanottua tämän.

Kyllä ensin pitää jaksaa tehdä se pohjatyö. Etsiä biisit, opetella tuntemaan musiikki ja tilanteet missä mitäkin soittaa. Omaakin asennetta kuuluu olla, ei ihan kaikkea tarvi muilta kysellä. Työtä joka tapauksessa vaaditaan. Ei ne DJ-hommat ole pelkkää käsienheiluttelua ja sydänsormimerkkejä, musiikin ollessa joku mitätön sivuseikka. Vaikka ymmärtäähän sen, että juuri tuon kuvan nykysukupolvi saa jotain Avicii-keikkavideoita katsomalla.[/quote]Öö..eikö tää just ole pohjatyön tekemistä? Esimerkki: Keijo K laitto linkin biisistä joka mun mielestä oli jees. Sen linkin kautta aloin selaamaan juutubea ja löysin muitakin potentiaalisia biisejä. Pohjatyö siis jatkukoon.
$

Posts: 1,802

#26 • • $ Destination weekend!
Onko kuppilan pyörittäjä ilmaissut toiveensa expressis verbis soitettavan musiikin lajin suhteen?

Useampia terassikeikkoja Helsingissä heittäneenä olen aina törmännyt vastaavaan:

Ravintoloitsijan visio esitettävästä musiikista ja asiakaskunnan mieltymykset eivät kohtaa kovinkaan usein, ellei kyseessä ole vakiintunut terassimusisointi. Kaiken lisäksi äänekäs vähemmistö tuuppaa kertomaan mitä "kaikki haluavat" kuunnella.

Tämän lisäksi myös naapurusto valittaa herkimmin tasabiitistä.

Jos terassiväen keski-ikä jää alle 30v, silloin kädet on aika vapaat musiikin suhteen ellei kyseessä ole esim. hevi/suomi/tms.teemabaarin terassi. Vanhemmalle porukalle soittaessa kannattaa välttää tasabiittiä ja pitää funk/soul/rnb/disko-linjaa, jättäen sieltä välistä pahimmat floorfillerit ja toki ne kappaleet joista ei itse pidä. Mukaan voi ujuttaa myös suomalaista musiikkia.

Esim. Atlanticin rnb-kokoelmat, Curtis Mayfield ja Herbie Hancock (jazzahtavampi tuotanto) ovat olleet itsellä soitossa jo monta kesää ja ne eivät ole vielä pettäneet.
KeijoK

Posts: 1,495

#27 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale
Joo, kuten Mikkekin totesi niin etsivä löytää. *joo*

Käy vaikka tsekkaamassa ens alkuun 4djsonlyn sivun juttuja. https://www.4djsonly.com/#
Taikka itse olen löytänyt ihan hyviä juttuja kun oon tsekkailut Digitally Importedin keskustelufoorumia. http://forums.di.fm/

Onhan noita. Ei muuta kuin matoa koukkuun!

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

woblz

Posts: 167

#28 • • woblz Tommi Oskari
Moi,

oisin menossa yhteen sairaalaan tekemään aivoleikkauksen kun sairaala ei viitti maksaa kenellekään kokeneelle kirurgille koska se maksaa niin paljon.

Meinasin ottaa ton synttärilahjaks saadun linkkuveitsen mukaan ja ehkä jotku kumihanskat, mut aattelin kysyä et millasia viiltoja kannattais vetää ja muutenkin, mitä kohtia saa leikellä että potilas ei kuole heti?
Jokke L

Posts: 1,203

#29 • • Jokke L [GoodMusic]

Replying to Help! Mitkä biisit toimii terasilla? suositteluja kaivataan?:

Moi,

oisin menossa yhteen sairaalaan tekemään aivoleikkauksen kun sairaala ei viitti maksaa kenellekään kokeneelle kirurgille koska se maksaa niin paljon.

Meinasin ottaa ton synttärilahjaks saadun linkkuveitsen mukaan ja ehkä jotku kumihanskat, mut aattelin kysyä et millasia viiltoja kannattais vetää ja muutenkin, mitä kohtia saa leikellä että potilas ei kuole heti?muistat vaan bepanthen tuote-perheen ni kaikki pitäs olla kunnos.

--
Are you an angel? Never heard of angels before. They are the most beautiful creatures in the universe. You must be one, maybe you just don`t know it.