Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua

17 posts, 1 page, 7,474 views

Jack

Posts: 18

#1 • • Edited Jack
Olen jo jonkin aikaa tehnyt DJ miksauksia erittäin harvakseltaan ja verkkaisasti aloittaen ensin DSS DJ ohjelmalla ja sitten siirtyen Virtual DJ:hin.

En ole käyttänyt mitään muuta kuin hiirtä ja näppistä DJ miksauksien tekoon (kuulokkeiden ja kajareiden kanssa) ja omasta mielestäni olen tehnyt ihan hyviä settejä (niitä löytyy youtubesta haulla iFat Weedy ja Redjack tai vaikka tästä linkistä: Youtube), mutta jo alkuajoista lähtien on ollut sellainen olo, että miksaaminen ei ole tarpeeksi kouriin tuntuvaa.

Vähän kuin omilla käsillään ohjaisi robotin käsiä, jotka sitten ohjaavat itse levysoittimia. (Ja tästä johtuen vahinkoklikkaukset ja väärän näppäimen painamiset johtavatkin yleensä kuuluvaan virheeseen setissä ja ihan turhaan.) Tämän takia haluaisinkin alkaa miksaamaan ihan kunnon vinyyleillä ja levysoittimilla, mutta tämä ei ehkä ole paras vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa aloitella ja harjoitella sitä oikeaa kouriin tuntuvaa nappien vääntelyä. Pääsyinä se, että hyvät soittimet ovat hintavia ja vinyylien kerääminen olisi vieläkin hintavampaa. Puhumattakaan sitten siitä, että koneella miksaamisen takia minulle on kertynyt jo muutama mp3:nen kiintolevylle.

Tämän takia järkevintä varmaan olisikin investoida CD soittimiin vaikka niissä ei välttämättä ole sitä samaa tuntua kuin vinyylisoittimissa.

Kontrollereihin en koske, koska haluan päästä irti koneesta ja jos aikoo lähteä jonnekin soittamaan, niin joko pitää ostaa kannettava sitä varten tai sitten ottaa pöytäkone mukaan. Kumpikaan ei ole järkevä vaihtoehto.

Tässäpä sitten, kun luin tämän:
http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=71772
ja enemmän tai vähemmän tämän: http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=37748
lävitse, niin tulin siihen tulokseen, että CDJ-200 soitin nousee aika useasti aloitteleville suositelluksi soittimeksi.

Päädyin sitten siihen, että tälläinen paketti saattaisi olla hyvä:

2x CDJ-200
1x DJX750
2x Behringer B2031a (eli pari)
1x Stanton DJ Pro 60
+ PIUHAT!
+ jalustat kajareille
+ 90-100cm korkea pöytä

(Ihan random hinta-arvio olisi joku 1200-1600€.) (Ja tietysti tila minne tungen nämä kaikki pienessä asunnossani: Priceless. *iloinen*)

Ja sitten joskus siirtyminen ehkä jopa tälläiseen: Technics SL-DZ1200
http://www.panasonic.com/consumer_electronics/technics_dj/prod_intro_sldz1200.asp

Ja tietysti sitten Technics SL-1200 tai SL-1210 soittimiin.

Eli onko kommentteja tuosta minun paketista ja onko kokemuksia tuosta SL-DZ1200 soittimesta? Haluaisin kanssa erityisesti kuulla mistä tuon koko paketin saisi halvimmalla tilattua. USA:sta tai UK:sta saattaisi löytyä kaikki samasta kaupasta, mutta se rahtaus...

Ehdotukset, vinkit ja parannus ehdotukset ovat tervetulleita rakentavan keskustelun kanssa. *hymy*

PS. Olen opiskelija ja ei kauheasti rahaa löydy tällä hetkellä, mutta ostan tuon paketin vaikka pala palalta, jos se sen vaatii.

Ja tietysti, jos välttämättä ihmiset haluavat, että testaisin ensin jollain halvemmalla laitteella ensin sitä nappien hypistelyä, niin mietin kyllä Hercules DJ Control MP3 e2:sta. Tuo saattaisi olla varteen otettava vaihtoehto ja oikein edullinen.
-Alex-

Posts: 706

#2 • • -Alex- Dj
Otappa ihan suosiolla heti alkuun vahintaan cdj-850 ja joku pioneerin mikseri siihen kans samantien. Soittaminen on kivempaa, joka on kaikista tärkeintä dj hommassa, ja soittotuntuma on about samaa niihin vehkeisiin nähden mihin törmäät sitte siellä isoilla ja vähän pienemmilläkin areenoilla. Vinyylilevareita ei kyl enää tänä päivänä tarvii, ku vähän hankaalaa on löytää ajoissa uusia biisejä vinyylillä ja kallista. Kakssatku pioneeri on sitäpaitsi aivan kamala soitin, vbr mp3 vetää sen ihan tillil tallin ja muutenki tuntuma on ihan jotain muuta ku noissa ison kiekon soittimissa. Tsemiä hyvään harrastukseen!
Oj

Posts: 1,349

#3 • • Edited Oj Keep it FILTHY
Ihan ekana heittäisin kyllä tuon mixerin tuosta helvettiin. Nuo Behringeringerit on meinaan ihan täyttä kuraa *eiei* Uskon että pidemmän päälle tuut huomaamaan että tuohon mixeriin kannattaa jopa panostaa enemmän kuin soittimiin.

Mun mielestä pääset sopivasti alkuun noilla CDJ-200:silla mutta tosiaan tuon mixerin pistäisin kyllä vaihtoon!

Edit: Ainakin käytettynä löytyy kohtuu edullesti hyvin toimivia/pitkä ikäisiä mixereitä. Suosittelen Allen & Heathiä, tai jotain Pioneeria.

--
Worth dying for, worth killing for, worth going to hell for!![/CODE][CODE]Worth dying for, worth killing for, worth going to hell for!![/CODE]

blender

Posts: 2,552

#4 • • blender Arcade | KAIKU
iha hyvä valinta aloittavalla on toi numarkin dnx 400 joka lukee tikkuja ja cd:n poltto/ formaatin muuttaminen jää sit väliin verrattuna tohon pioneeriin. vaihtoehtona siis pioneerin hinnakkaille seteille.

toki on halpis, mutta pioneereilla keikoilla soittamisen jälkeen ihan hyvin menee noillakin vaihot..hinta/laatusuhde kohallaan. taitaa olla 600e kieppeillä halvin pioneeri joka lukee usb-tikkuja. ndx 244e/kpl
Jack

Posts: 18

#5 • • Jack
Mitäs tuon mikserin tilalle sitten porukka ehdottaisi?

Huomatkaa, että mitään kallista en voi ostaa kuten juurikin noita CDJ-850:siä ei tällä hetkellä ole varaa ostaa millään tavalla.

Ja mitä tuosta Numarkin NDX400:sta yritin löytää arvosteluita, niin kaikki olivat aika puolueellisia ja sanoivat: "Osta tämä heti." Löysin sitten tälläisen: http://techno-geeks.org/2010/09/check-out-my-new-numark-ndx400s/

Jos katsotte kommentteja, niin blogin kirjoittaja kertoo siellä tosiasiat tästä laitteesta. Onko tuollaista tempon vaihtelua muille tullut vastaan?
Oj

Posts: 1,349

#6 • • Oj Keep it FILTHY

Replying to Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua:

Mitäs tuon mikserin tilalle sitten porukka ehdottaisi?


Kuten tuossa jo kirjoittelinkin niin henk. koht. suosittelen Allen & Heathia tai Pioneeria. Mikäli sulle riittää kaksi kanavainen etkä juurikaan efekteistä välitä niin A&H xone 22 on kyllä hinta laatu suhteeltaan helvetin toimiva kapistus (kokemusta on)! Ja mikäli taas efektit kiinnostaa niin sitten joku Pioneeri. Aika useasti näkee käytettynä myynnissä DJM-600:sta ja -400:sta kohtuu edulliseenkin hintaan. Uutena Pioneerista joutunee pulittamaan hieman pidemmän pennin.

--
Worth dying for, worth killing for, worth going to hell for!![/CODE][CODE]Worth dying for, worth killing for, worth going to hell for!![/CODE]

Jack

Posts: 18

#7 • • Edited Jack
Ok. Laittelin listaa uuteen uskoon ja tälläinen olisi viimeisin paketti:

2x Numark NDX 400
1x Allen & Heath Xone 22
2x Behringer B2031A Truth (eli pari)
1x Allen & Heath XD2-53
2x pro snake 20064

Tuossa kun vähän aikaa kaivelin tuota Allen & Heath:ia, niin tuli vastaan tuo Xone XD2-53 kuulokkeet. Erittäin kalliit tällä hetkellä, koska versio 2 on äskettäin tullut markkinoille, mutta toisaalta irrotettava kaapeli olisi ihan kiva, jos sen onnistuu särkemään. Ei tarvitse sitten ruveta kolvaamaan johtoa. :P Versio 1:ssä eli XD-53:ssa ei ole irrotettavaa kaapelia.

Onkos tuosta kokemusta, että hajoaako muilla kuulokkeiden kaapelit kovinkaan helposti?

Sitten tuosta mikseristä, että Oj sait vakuutettu minut siitä ja kaiken lisäksi enpä minä kauheasti ole efektejä käytellyt koneella miksatessani, niin tuskin tulen oikeilla laitteillakaan. Ainakaan näin aluksi.

Haluaisin kanssa vielä kuulla, että onko kenelläkään tullut vastaan tuota tempon vaihtelua NDX400:lla soittaessaan? Se on aika paha vika, jos sitä oikeasti tapahtuu.

Tässä myös tuli kaivettua lisää tietoa tuosta DZ-DL1200 soittimista, niin vaikuttaa, että ne saattavat ladata kappaletta jopa 30 sekunttia pahimmillaan eli eivät ole kovin hyvät sitten.
blender

Posts: 2,552

#8 • • Edited blender Arcade | KAIKU

Replying to Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua:

Ok. Laittelin listaa uuteen uskoon ja tälläinen olisi viimeisin paketti:

Haluaisin kanssa vielä kuulla, että onko kenelläkään tullut vastaan tuota tempon vaihtelua NDX400:lla soittaessaan? Se on aika paha vika, jos sitä oikeasti tapahtuu.




ei ainakaan parilla tutulla oo ollu mainittavia bugeja, jolla sama soitin. eikä itsellä. ehkä on ollu joku tyyppivika mikä on sit päivitetty.. tai sit se on niin pientä ettei oo vaa huomannu.

eihän se tietenkään ole yhtä hyvä kun esim pioneerin djm-850 mutta hintaeron huomioon ottaen varsinkin alottelijanäkökulmasta laite on mielestäni tosi jees... itse oon kuitenkin soitellu aika paljon ja ostin nämä käytettynä, ja käytön jälkeen kokemuksesta voin sanoa että jos saisin valita taas uudestaan niin edelleen ostaisin.

ainut miinus omasta kulmasta toi Mp3sen tagien tunnistus, siihen auttaa ainakin jos järjestelee kansioihin tai muuttaa tiedostonimee.

edit: tuntus ehkä että tolla blogin kirjottajalla on ollu maanantaikappale, ei jotenkin tunnu järkeenkäyvältä tollanen vika kaikissa.
hellbreeder

Posts: 20

#9 • • Edited hellbreeder
Itellä toiminut tuollainen Numarkin reilun satasen mikseri (M4) moitteetta jo tovin Pioneer CDJ-200:n kanssa. En nyt äkkiseltään löydä syytä miksi pitäisi esimerksi maksaa tuosta Xone 22:sta satasia enemmän, kun tuo ajaa nyt ihan hyvin saman asian kun on opetellut biittimiksausta kotioloissa ns. aloittelijan laitteilla.

CDJ-200:sta löytyy muutama efekti, mutta ei niitä nyt juuri tule käytettyä. Mitä noihin CDJ-200:iin tulee niin tuo jog wheel on kyllä aika kehno bendaukseen (tovin vie oppia) mutta muuten kyllä vaikuttaa ihan laadukkaalta laitteelta. Hyvät soittimet ekoiksi cdj:ksi.

Joku 2x CDJ-200 (käytettyinä) + Numarkin mikseri voit saada noin 500-600 eurolla. Siihen sitten loput jutut päälle vielä. Pääsee reilusti alle tonnilla. Mutta se nyt riippuu ihan mitä haluaa.
lopez

Posts: 1,972

#10 • • Edited lopez pahan päivän pakkasukko!

Replying to Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua:

Tuossa kun vähän aikaa kaivelin tuota Allen & Heath:ia, niin tuli vastaan tuo Xone XD2-53 kuulokkeet. Erittäin kalliit tällä hetkellä, koska versio 2 on äskettäin tullut markkinoille, mutta toisaalta irrotettava kaapeli olisi ihan kiva, jos sen onnistuu särkemään. Ei tarvitse sitten ruveta kolvaamaan johtoa. :P Versio 1:ssä eli XD-53:ssa ei ole irrotettavaa kaapelia.

Onkos tuosta kokemusta, että hajoaako muilla kuulokkeiden kaapelit kovinkaan helposti?


Tullut aina ostettua kuulokemallit, joihin ei iroitettavaa kaapelia ole varusteluun kuulunut joten kuulokkeita kunniallisesti kohtelevana suoranaista tarvetta moiselle ei myöskään ole päässyt kehkeytymään, vaikka monet kokeekin coiled- ja suorakaapelin eron ja siitä syntyvän muodollisen kytkentämahdolisuuden lisäpanostuksen arvoiseksi, missä mallisto myöden antaa. XD-53:n ensimmäinen malli on Dj-kuullokkeiden kärkikastia, ei ehkä niinkään eristävyydessä kuten senikat, mutta istuvuus on omaa luokkaansa (suorastaan samettinen), eikä vähiten juuri 53mm elementtiensä tähden. Kuppien vahva nivellys, ja materiaalien yleiskestävyys ansaitsevat nekin erityiskiitokset siinä missä äänenlaatu kuin sankojen metallinen viimeistelykin. Kaikin puolin huippuluurit, vaikka massaa voi joku pitääkkin kriittisenä. Tässä kuten muussakin pätee kunkin henkilökohtainen mieltymys, joka ilman testaamista on enemmän tahi vähemmän subjektiivinen suositus.
Tuohon uuden sukupolven malliin en ota kantaa, kun perehtyneisyyttä ei sen suuremmin löydy, joskin mahdolliset erot voisi olettaa enemmän kosmeettisiksi kuin käytännön vaatimuksiin vastaaviksi, sikäli johdotusta ei em. lueta?

Edit. Tätä päivää elettäessä valtaosa valmistajista julkaisee Dj-käyttöön erittäin laadukkaita luureja joita ei juurikaan hävetä tarvitse. Brändissä on usein puolet pröystäilyä.

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

nenna

Posts: 1,916

#11 • • nenna • dbxx / Camari / rubiX / choon! / Club Fantasy •
Ite unohtaisin suosiol kaiken muun sälän ja ostaisin Pioneeriä. Koska se nyt vaan on niin, et pinohiiri on Standardi.

Tästä (setti casella, musta)
tahi
Tästä (setti "luureilla", valk.)

..ja tikut menee.

*joo*
juu-zo

Posts: 577

#12 • • juu-zo *KoneHuone*
Jos hommaa edes vähänkin tosissaan meinaa harrastaa niin kaiken muun kuin pioneerin, teknarin ja allen & heathini hommaaminen on ylimääräistä rahanmenoa. Numarkit ja muut tulee kuitenkin lopujen lopuksi vaihdettua kyseisiin merkkeihin. Itselläkin aluksi pyöri jotain eks xp-10 kontrollereita, numarkin miksereitä yms. Nykyään setissä teknarit, xone-92 ja pioneerin kuulokkeet. Harrastukset maksavat.

--
Respect is not given, it is taken

blender

Posts: 2,552

#13 • • Edited blender Arcade | KAIKU

Replying to Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua:

Jos hommaa edes vähänkin tosissaan meinaa harrastaa niin kaiken muun kuin pioneerin, teknarin ja allen & heathini hommaaminen on ylimääräistä rahanmenoa. Numarkit ja muut tulee kuitenkin lopujen lopuksi vaihdettua kyseisiin merkkeihin. Itselläkin aluksi pyöri jotain eks xp-10 kontrollereita, numarkin miksereitä yms. Nykyään setissä teknarit, xone-92 ja pioneerin kuulokkeet. Harrastukset maksavat.




halpismiksereistä olen kyllä samaa mieltä. 8 vuotta ollu omnitronicin cd-soittimet ja nyt nuo ndx:t. ja hyvin on kyllä pärjänny eikä oo tullu ylimäärästä rahanmenoa...

nää on vähän makuasioita. mut edelleen jos on vaan vara niin pioneer toki parempi.

edit. kantsii ottaa sit huomioon et käytetyn pioneerin hinta pysyy aika balanssissa, et jos pioneeriin kallistuu niin ehdottomasti käytettyä suosittelisin. Jos käykin niin että innostus tyssähtää seinään vuoden päästä niin siinä häviää sit aina. Itse ostin käytetyn pioneerin mikserin 150 eurolla ja 25e menny yhteen rahisevaan potikkaan ja on käytännössä kuin uusi nyt.
blender

Posts: 2,552

#14 • • blender Arcade | KAIKU

Replying to Laitteistoa aloittavalle DJ:lle ja SL-DZ1200 keskustelua:

Ok. Laittelin listaa uuteen uskoon ja tälläinen olisi viimeisin paketti:



Tässä myös tuli kaivettua lisää tietoa tuosta DZ-DL1200 soittimista, niin vaikuttaa, että ne saattavat ladata kappaletta jopa 30 sekunttia pahimmillaan eli eivät ole kovin hyvät sitten.



on muuten ihan perseestä nuo on tullu testattua. tyylikkäät kyllä mutta soittaminen on paljon vaikeampaa kun vinyylillä...

sit jos meinaat levarit ostaa joskus niin ehdottomasti teknarit niissä. nm kokeiltu halpis suoravetoja... synqit on myös hyvät mutta standarditeknariin verrattuna erilainen tuntuma.
Jack

Posts: 18

#16 • • Edited Jack
Kyllähän tuo nennan setti ois houkutteleva, mutta ensin pitäisi hankkia rahat siihen. :)

Ja tottahan se on, että jos haluaa laatua ja hyvää, niin siitä sitten pitää maksaa. Teknarin levarit kyllä varmasti ostan sitten, kun siihen pisteeseen päästään. Muita en ole edes harkinnut.

Pitää kyllä unohtaa sitten täysin nuo DZ-SL1200:set, sen verran muualtakin olen lukenut kommentteja, että aika susia ovat.

Hyvä homma, että muilla ei ole tullut noiden NDX400:sten kanssa mitään ongelmia.
Henry Swell

Posts: 257

#17 • • Henry Swell Cielå
Itse olen aina tykännyt noista pioneerin tuotteista, vähän siinä merkistä maksaa mutta tietää mitä saa ;)
CDJ200 en kokemukseni perusteella suosittele. Toi pieni jog-wheel on aika hankala käyttöinen ja sitten kun sihen pääsee tottumaan niin suuremmilla wheeleillä onkin taas ihmeissään ja varsinkin jos keikalla on niin siinä on sitten muutakin ihmettelemistä :D
DJM:stä alle 500 sarjan olevissa on sitten taas eq-potikat aika erinlaisia soundeiltaan, tosin tosta 350:sta ei kokemuksia ole.
Oman kokemukseni perusteella kannattaa kyllä vähän säästää ja panostaa oikeisiin laitteisiin myös senkin vuoksi että nälkä kasvaa syödessä ja aina pykälän parempiin siirtyminen vasta kalliiksi tuleekin :)