Simon Cowell’s DJ X Factor

35 posts, 2 pages, 14,295 views

VicTor miKe

Posts: 268

#21 • • Edited VicTor miKe

Replying to Simon Cowell’s DJ X Factor:

..Aiheeseen littyen, mielestäni tämä kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta formaatilta. DMC-skabat ei varmasti sano valtavirralle yhtään mitään, joten miksipä sitä DJ-osaamista ei tuotaisi tällä tavalla esille. Veikkaisin, että tässä ei nyt kuitenkaan haeta ihan DJ Crazen kaltaista raaputtelua kuten DMC-skaboissa, vaan kontrolleriosaamista tyylin Ean Golden.Jeps, itsekkin uskon että EG:n tapainen tekijä on tälläisessa vahvoilla, yleisö tykkää ja on kunnon tekemisen meininkiä mukana. Luulen myös, että välillä sekoitetaan pakkaa, eikä esintyjät pääse käyttämään omaa setuppia, vaan joutuu vetämään vaikka old school tyylillä, vinyyleillä, ilman läppäriä ja muita "apukeinoja". Tai sitten on vain laimeesti pop-, rock-jaksoja jne. Jos johonkin musiikinlajiin sopii batleaminen niin juurikin DJ:lle.

--
Bäng bäng!

remotion

Posts: 5,282

#22 • • remotion nostatus guru

Replying to Simon Cowell’s DJ X Factor:

Ei ku lisää vaan haippia DJ- ja edm-kulttuurille, uutta verta kehiin, sanon mä, HIANOO!

(ja puristit ahtaalle... ;)

Mut vakavissaan: Mitä haittaa tosta vois olla? Keneltä se on pois jos formaatti on naurettava ja koko homma pelleilyä? Tai toisinpäin, jos niillä onkin oikeesti jotain hyvää ideaa ja näkökulmaa?Juuri näin.
Apo

Posts: 1,574

#23 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut
A:ta kompaten pelko siitä että Cowell oikeasti voisi pilata dj-skenen mainetta on aika turha. Kyllähän Cowell on Idolssien myötä onnistunut luomaan ison määrän erilaisia tv-viihde-ohjelmia, mutta loppujen lopuksi miten ison vaikutuksen ne skabat ovat oikeasti onnistuneet tekemään laulamiseen, laulajiin, katsojiin tai länsimaiseen kulttuuriin? Aika pienen. Idols on kertakäyttöviihdettä ja vakavammin otettava kulttuuri on pysyvämpää kulttuuria.

ps. Suomen mittakaavassa älyttömän hyvillä palkinnoilla varustettu dj-skaba: http://www.nrj.fi/kilpailu/djsm/
VicTor miKe

Posts: 268

#24 • • Edited VicTor miKe
Toihan Änärin kisa vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle, pitää ladata ainakin biisipaketti.

--
Bäng bäng!

VicTor miKe

Posts: 268

#25 • • VicTor miKe
Offtopic. Mutta ei helkuta tota Änärin djsm12 biisipaketti XD

--
Bäng bäng!

FunkyDee

Posts: 729

#27 • • FunkyDee

Replying to Simon Cowell’s DJ X Factor:


---
Offtopic. Mutta ei helkuta tota Änärin djsm12 biisipaketti XD
---


No, kyseessä kun on NRJ ja nimenomaan NRJ-raadin määrittelemä biisipaketti, niin mitä siltä nyt olisi voinut odottaa?!? Eipä joo iskenyt mitään inspistä *sars* *lmao*Joo, itekkin aioin tohon osallistua, mutta toi biisipaketti ei mikään päätä huimaava ole.

Jos nyt jotain hauskaa noista saa aikaan niin ehkä sitten.
a

Posts: 1,480

#28 • • a

Replying to Simon Cowell’s DJ X Factor:

A:ta kompaten pelko siitä että Cowell oikeasti voisi pilata dj-skenen mainetta on aika turha.Kommenttihan sisälsi sen ohella muistutuksen, että ne radiojuontajat, skrätsääjät ja baarimikot ovat kanssa DJ:tä ammattikuvauksensa mukaisesti, eli soittavat nauhoitettua musiikkia yleisölle. Esim. Jil tuntuu tämän tosiasian unohtaneen ja kuvittelevan, että ellei oo dj-skene-dj niin sitten ei ole ollenkaan dj. Jos keskustelu edustaa muutenkin tasoa "härregud mitä meille sitten käy, ellei kaikki nyt välittömästi tajua ettei ne ole oikeita dj:tä..." niin skenepelleilyksi menee.

Tuollainen trolliasenne, etenkin jos pääsee leviämään yleiseksi asenteeksi aiheuttaa tälle yli 20-vuotiaalle kulttuuritoiminnalle enemmän hallaa, kuin kymmenen Cowellin TV-sarjaa yhteensä. Eihän sillä realityllä ole edes mitään tekemistä dj-skenen kanssa sen enempää, kuin tuolla NRJ:nkään kilpailulla. Kuka se oikeastaan on, joka niistä kärsii ja kuka niistä saa (oikeastaan vaikuttaa jo saaneen) omituisia mielikuvia?

Mistä tulikin mieleeni, että jos pojat tekee mieli nillittää Prydasta ja NRJ:stä, niin sit vois perustaa Pryda- ja NRJ-nillitysketjuja? :)
breaque

Posts: 259

#29 • • breaque

Replying to Simon Cowell’s DJ X Factor:


---
A:ta kompaten pelko siitä että Cowell oikeasti voisi pilata dj-skenen mainetta on aika turha.
---

Kommenttihan sisälsi sen ohella muistutuksen, että ne radiojuontajat, skrätsääjät ja baarimikot ovat kanssa DJ:tä ammattikuvauksensa mukaisesti, eli soittavat nauhoitettua musiikkia yleisölle. Esim. Jil tuntuu tämän tosiasian unohtaneen ja kuvittelevan, että ellei oo dj-skene-dj niin sitten ei ole ollenkaan dj. Jos keskustelu edustaa muutenkin tasoa "härregud mitä meille sitten käy, ellei kaikki nyt välittömästi tajua ettei ne ole oikeita dj:tä..." niin skenepelleilyksi menee.Aamen. Onhan se UG-tekno-DJ:ly siistiä hommaa, mutta naurettavaa yrittää sen nimissä koko tiskijukka-alaa omia. Anoppini paiski 70-luvulla duunia yökerho-DJ:nä; kuulemma tuolloin esim. suurin osa musasta soitettiin vinyylin sijaan nauhoilta, ja valikoima oli erittäin poppivoittoista (ihan niinkuin samassa tilassa yhä toimivassa klubissa tänäkin päivänä). Täytyypä kysäistä, onko anoppi muistanut viime vuosikymmenet hävetä syvästi sitä, miten on ollut aikanaan edistämässä ihan vääränlaista ja epäcoolia DJ-kulttuuria.

Sen kun tekevät ohjelmiaan. Jos löytää kohderyhmänsä, hyvät niille. En näe miten tämän pitäisi liittyä tai vaikuttaa siihen katu-uskottavaan klubipyörittelyyn millään tavalla.
lopez

Posts: 1,972

#30 • • lopez pahan päivän pakkasukko!
Muistaako kukaan aikaa, kun yhdessä rintamassa kirottiin snagarijonoissa pikkutunneilla (aiheesta) maat ja taivaat, jotta saataisiin eetteriin EDES mitään tämän kaltaista Dj/klubikulttuuriin liittyvää, josta sitten voitaisiin ammentaa yhtä sun toista ja todeta kolmatta, kun kerrankin "meidän kulttuuriosa" olisi edustettuna siellä suurella areenalla siten, että kaikki muutkin huomaa eikä vain ohita otsikoita tahi tyydy trollaamaan pelkäksi jumputukseksi, vaikka vaihtuuhan se kanava kakellakin. Minusta nähden on kaikin puolin hyvä asia, että tuo toteutuu... vihdoin. Tällaisenaan se tuskin tulee skenessä mitään mainittavaa mullistamaan (mikä ohi kiitävän hetken ajan saattaa jopa hillitä paatuneimpien puristien ug-uhoa), pilaamisesta nyt puhumattakaan, mutta mielenkiinto elektroonista musiikkia kohtaan voi harpata aimo askeleen kohti uusia sfäärejä. Ja kuka tietää mitä tulevaisuuden tiestoja tämäkin formaatti kotiloista kuorii? Herra Cowellin mahdollisen tuomaroinnin jätän tyystin omaan arvoonsa, joskin myönnettäköön, että hymy saattaa herkässä olla mitä miehen "ammatillisiin näkemyksiin" tämän tiimoilta mahdollisesti herkiää? Kaikesta huolimatta musiikki, erityisesti elektrooninen, on jo ilmiönä aivan liian tärkeä tullakseen huomioiduksi vähääkään pienemmällä voluumilla, formaatista riippumatta.

Kaikki glooria wanhoille parroille (itseni itsekkäästi mukaanlukien), jotka jaksoi puskea pörinää pönttöön männävuosina tylsäntympeiden takapajuloiden pystybaareissa ym. rock,- ja heavyhelveteissä, ja julistaa elektroonisen musiikin ilosanomaa niille, jotka vielä tuolloin olivat auttamattoman tietämättömiä sisikunnassaan uinuvan tuttiteknoilijan todellisesta tulemisesta, tavalla, joka niin moneen jätti lähtemättömän vaikutuksen vetäen mukaansa maailmaan, jossa ei tarvitse kirkkoja polttaa tunteakseen jotain!

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

VicTor miKe

Posts: 268

#32 • • VicTor miKe
Änärin kisaan palatakseni, ekalla kunnon rundilla meno paranee, sillä luvassa on vapaita n.15min settejä.

--
Bäng bäng!