Phonour w/ TOKK - live, DJ's Jussi-Pekka & J. Kahilainen 8.7.2011 @ Helsinki

2 posts, 1 page, 1,981 views

Phonour Boyz

Posts: 150

#1 • • Phonour Boyz
Sammaloituneet kivet. Mitä vikaa on sammalpeitteessä? Ei kivien tarvitse vieriä. Tekno on eräänlainen sammaloitunut kivi, joka on jämähtänyt kultakauteensa 1990-luvulle. Jotkut ovat yrittäneet tyrkkiä kiveä liikkeelle, mutta se pyörähtää helposti ojan pohjalle ja vie pyörittäjän mennessään. Perusasiat täytyy säilyttää eikä sammalesta ole siinä haittaa.

Perjantaina 8. heinäkuuta mbarin terassireiveissä musiikista vastaavat kolme perheenisää. He ovat omanlaisiaan sammaloituneita kiviä, jotka tienaavat rahansa päivätöissä. Joskus viikonloppuisin suodaan mahdollisuus pieneen irtiottoon, mikäli kotoa irtoaa viisumi. Silloin kuunnellaan sitä samaa vanhaa rutinaa, jota on aina aiemminkin kuunneltu. Hyvä ja luotettava valinta - tulevaisuuden aikuisbluesia. Tanssiaskelet jätetään nuoremmille, mutta ilmaiset kaljat juodaan varmasti kaikki. Viimeisellä junalla kotiin leuka paidankaulusta vasten röhnöttäen. Muutama tunti unta ja aamuvarhain ylös selvää näyttelemään.

Liveartistina illan repertuaarissa esiintyvä TOKK (Tekno-orkesteri Kemppi & Kahilainen) nojaa performanssissaan vanhaan Roland-laitevalmistajan teknologiaan. Rytmiosastosta vastaa helsinkiläinen Samuli Kemppi ja koskettimien takaa löytyy Pihtiputaan entinen lupaus Juho Kahilainen. Ryhmän ensiesiintyminen helmikuisessa Kotimaan teknokatsauksessa oli pienimuotoinen menestys. Kenties tässä on seuraava suomalaisen musiikkiteollisuuden vientihitti? ”Kappaleet ovat luonteeltaan tarttuvia”, analysoi aloitteleva taidekriitikko Punavuoressa lattelasinsa äärellä.

Tiskijukka Jussi-Pekka Parikka saapuu paikalle Nokialta. Kyseessä on siis se nousukuntoinen paikkakunta Tampereen kupeessa eikä alavireinen pörssiyhtiö Espoon Keilaniemessä. Juuri se yhtiö olisi kuitenkin J-P:n tapaisia visionäärejä kaivannut. Uskomme, että J-P olisi tehnyt ainakin parempia soittoääniä. J-P on elämässään päätynyt tekemään musiikkia ja keikkailemaan muun muassa Saksassa, jossa useissa hämyisissä klubeissa tuoksahtaa vienosti urea eivätkä olosuhteet muutenkaan täytä kotimaisia standardeja. Valitettavasti näitä luukkuja J-P on joutunut leipänsä pitimiksi kiertämään. Sammalta kasvaa jo kainaloissa, mutta joku potkii ja vierittää.

Taustatukea tiskijukkailuun antaa Juho Kahilainen. Hän osaa ”musiikin” lisäksi kirjoittaa atk-päätteellä internetiin ”klikkihittejä”, jotka käsittelevät mm. natsien puhuvia koiria ja muita jännittäviä mysteerejä. Toistaiseksi perhe elätetään näillä tekstiteoksilla äänitteiden sijaan.


Jussi-Pekan tuore podcast Freche Früchte -sivustolla:
http://www.frechefruchte.com/2011/06/03/jussi-pekka-frozen-north-poker-flat-dessous-podcast-episode/

TOKKin viimeisin liveveto Kutoselta:
http://soundcloud.com/samulikemppi/t-o-k-k-live-at-ktk3-kuudes
http://www.youtube.com/watch?v=z94VgndDDVQ
Phonour Boyz

Posts: 150

#2 • • Phonour Boyz
Tänne vaan! Ilmaista hupia. Sääkin suosii terassikansaa.