Mekaanikko: Black Storm

By mekaanikko

Tämä miksaus on ollut työn alla jo keväästä asti ja kerinnyt muuttaa sinä aikana moneen kertaan muotoa. Ensimmäinen versio oli Myrsky nousee -pohjalta postrockista ja ambeintista liikkeelle lähtevä, post metalin kautta muutamaan black metal -biisiin huipentuva kattaus, joka jossain vaiheessa muuttui puhtaaksi bläkkispläjäykseksi hieman Dr. Phibesin Stealthunit.netissä julkaistun mainion juhannusmiksauksen (http://www.stealthunit.net/message.aspx?intMessageID=506553&intBoardID=3) tyyliin. Varmaankin lähemmäs toistakymmentä iteraatiota myöhemmin lopullinen versio on sitten kuitenkin vielä jotain hieman muuta.

Lukuunottamatta ensimmäistä biisiä, joka on pakan sekoittamiseksi ihan ehtaa ranteet auki -darkwavea, kaikki miksauksen kappaleet ovat black metal -artisteiksi luettavilta esittäjiltä. Puristisempi rypistely on jäänyt kuitenkin pääsääntöisesti paitsioon ja useimpien raitojen kohdalla genremääritelmään voidaan lykätä etuliitteeksi esimerkiksi ambient, avant-garde, epic, experimental, folk, melodic, psychedelic ja/tai viking. Jotain käsitystä antanee myös se, että biisien BPM vaihtelee noin välillä 85-230.

Myrsky nousee -tyyliin miksaus on suhteellisen eleettömään start-stop-tyyliin miksattu ilman sen kummempia kikkoja, musa puhukoon puolestaan.

Tiedän että tämä kuulostaa kornilta ja kliseiseltä, mutta: Miksaus ihan oikeasti kannattaa kuunnella niin lujalla kuin vain sterkoista lähtee. Tämä musiikki saa aika paljon potkua lisää kun volyymiä on riittävästi.

Disclaimer: Itse en saa noista "laulu"solistien örinöistä useimmissa biiseissä mitään selvää, eli biisit on valittu puhtaasti musiikillisin perustein sanoituksista piittaamatta. Koska minulla kuitenkin joku käsitys siitä, mitä ainakin osa teksteistä käsittelee, on, korostettakoon erikseen, etten itse esim. vastusta kristinuskoa, kannata rotuoppeja tai erityisemmin fanita Tolkienia.

Tracklist

Die Verbannten Kinder Evas: On a Faded Violet
Summoning: Across the Streaming Tide
Xasthur: Instrumental
I Shalt Become: In the Falling Snow
Wolves In The Throne Room: Crystal Ammunition
Windir: Ætti mørkna
Ragnarok: Nocturnal Sphere
Burzum: Jesu død
Nachtmystium: Assassins
Dimmu Borgir: Alt lys er svunnet hen

Cover 1:17:23
73 plays
experimental