Jumalaa tuskin on olemassa, lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä

470 posts, 24 pages, 172,666 views

Skenemursu

Posts: 1,568

#1 • • Edited Skenemursu Vastarannan Kuha
Elikkä topicissa on kyse uskonnottomien kampanjasta.

http://www.uskomaton.fi/
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/06/903280
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1664951
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903189267249_uu.shtml
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135244415452

Asiasta voisi tänne liittää lisääkin linkkejä sitä mukaa kun niitä tulee.

Mitä mieltä olette?

Itse olen mukana kampanjaa tukemassa ja siitä kuullut jo kauan aikaa sitten veljeltäni joka on aktiivi vapaa-ajattelija. Nyt olen vain huomannut että uskonnottomien mielipiteitä ei juurikaan kunnioiteta ja monen mielestä meillä ei saisi olla oikeutta kampanjoida omien uskomuksiemme puolesta.

Onko kampanja mielestänne liian hyökkäävä? Omasta mielestäni se on aikas hyvä ja parhaillaan käännän sitä Thai kielelle jotta saadaan kaveri porukalla täällä paidat päälle kanssa.

kommentteja/ideoita/nillitystä..

edit: pari linkkiä lisää..
ezzy

Posts: 8,060

#2 • • Edited ezzy Droid-pappa
Loistavaa tajunnanvirtaa aiheesta (tai sitten ei) :D

http://johan.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/22/rautatientorin-mielenosoitus-vapaa-ajattelijat-potkivat-pakoon/

Ääri-uskontojen maissa en laittais tollasta kampanjaa kyllä käyntiin, henkihän siinä lähtis, eikä yhtäkkiä tappaminen olekaan kiellettyä uskonnossa (vääräuskoisia saa niittää miten haluaa). Että se siitä hartaudesta.

Kyllä mielestäni ihmisiä pitää saada pelastaa uskonnoilta ja kirkoilta. Naurettavin tapaus on viime viikolta; kirkko kielsi kirkossa kerjäämisen vaikka itse kerjäävät siellä kävijöiltä kolehdilla. W T F?
ValaX

Posts: 3,891

#3 • • ValaX
Loistava kampanja*aplodit*
whispering

Posts: 871

#4 • • Edited whispering Super Juusto
Aika mauton. Briteissä siinä oli jotain ideaa, kun oli vastaveto kristittyjen kamppanjalle. Nyt taasen se tekee saman, jota vastaan se Briteissä alunperin oli. Ironia?
Hyzenthlay

Posts: 5,103

#5 • • Hyzenthlay myrkynsekoittaja
Mä en tajua tosta kampanjasta aiheutuvaa nillitystä. Kyllä mäkin oon joutunut kuuntelemaan polvenkorkusesta saakka, kuinka jumala on olemassa ja jeesus teki sitä ja tätä, vaikka olen ateisti. Eikös se sit loukkaa mun maailmankatsomusta :D tää on kuitenkin aika ainut lajiansa, kun vertaa kaikennäkösiin "jeesus pelastaa" -tuputuksiin.

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

Teknojta

Posts: 1,032

#6 • • Teknojta Shamancore Practitioner
Yhtä väärin tai oikein kuin uskonnon tuputus. Toisaalta pienempi paha jos vertaa suhteessa siihen uskonnon tuputukseen. Jos se sallitaan nykyisessä mittakaavassaan niin miksipä ei tämäkin vaihtoehto. Itse en vanno uskonnon enkä kyllä täysin "kaikkivoipaisen" länsimaisen tieteenkään nimeen.
Avatar
#7 • • astaroth Guest
itse ateistina tuen tätä liikettä, mutta sitten se miten paljon tällä kampanjalla on esimerkiksi suomessa mitään näillä metodeilla merkitystä, voi olla keskustelun arvoinen asia. suomessa kuitenkin uskonnollisuus näkyy katukuvassa allekirjoittaneelle suhteellisen vähän ja se on suomalaisille luterilaisille yleisellä mittakaavalla asia, jonka he haluavat pitää itsellään. jokaisella on vapaus uskoa miten tahtoo, kunhan ei vain tunge sitä kurkustani alas tai vaadi epätasa-arvoa ja järjenvastaisuuksia edustavia muutoksia lainsäädäntöön sen takia, koska kaikkivaltias jussi yläkerrasta sanoo niin

toki uskonnollisten syiden perusteella löytyy epätasa-arvoisuuksia (esim. jehovien vapautus asepalveluksesta ja kuten ezzyn linkistä ilmenee: uskontojen pyhien asioiden loukkaaminen, oh plz kyynel!) ja tällaiset lainsäädännöt ovat niitä asioita joihin kampanjan täällä suomessa toivoisi kohdistavan tarmoaan. suomen tilannetta ei (tässä vaiheessa ainakaan) voi verrata esim. jenkkeihin, jossa kolmannes valtion pinta-alasta kuuluu ns. bible belt-alueen alle ja jossa mielipiteet perustuvat hyvin koservatiivisesti raamatun oppeihin

meillä ei tehdä sabotaasi-iskuja aborttiklinikoille ja seksuaalivähemmistöjen epätasa-arvoisuuskin tuntuu johtuvan nykyään ennemmin pelkästä junttimaisuudesta sen sijaan, että ollaan alleviivaamassa raamattua, koska se on ainoa kohta mitä keskimääräinen kristitty raamatusta osaa/noudattaa. meillä myöskään uskonnolliset tahot eivät käsittääkseni ole jarruttamassa erilaisia tieteellisiä kehitysprojektieja ja sanota että pidättyväisyys on ainoa tapa suojautua taudeilta ja helvetiltä, koska nykyään ihmisethän mielellään menevät ikuisiin naimisiin teini-iässä tai ovat neitsyitä 3-kymppisiksi. konservatiivisempien maiden kaltainen lasten uskonnollinen aivopesukin on suomessa onneksi suhteellisen vähäistä

mutta veikkaan että tulevina vuosina tilanne tulee saamaan jännitteitä kun islam tulee kristinuskon ohella kasvamaan liikeenä monikultturismin seurauksena ja epäilen että tämä tuskin tulee äkkiseltä edesauttamaan liberaalimpia arvoja yhteiskunnassa

whispering, 22.6.2009 18:08:
Aika mauton. Briteissä siinä oli jotain ideaa, kun oli vastaveto kristittyjen kamppanjalle. Nyt taasen se tekee saman, jota vastaan se Briteissä alunperin oli. Ironia?


millä tavalla tämä poikkeaa niistä kristityistä, jotka tuolla kadulla megafonin kanssa saarnaavat evankeliumia? minusta on ihan hyvä antaa ihmisille vähän miettimistä niistä asioista, mitä pitävät itsestäänselvyytenä ja mille rahaansa maksavat. tuolla maailmalla tapahtuu niin paljon paskaa jumalan nimeä tekosyynä käyttäen, että voisi vaikka hetken miettiä onko ne pelkät kirkkohäät sen arvoista että haluaa nimellisesti ja verollisesti kuulua moisiin instituutioihin
whispering

Posts: 871

#8 • • Edited whispering Super Juusto

astaroth, 22.6.2009 18:52:
millä tavalla tämä poikkeaa niistä kristityistä, jotka tuolla kadulla megafonin kanssa saarnaavat evankeliumia? minusta on ihan hyvä antaa ihmisille vähän miettimistä niistä asioista, mitä pitävät itsestäänselvyytenä ja mille rahaansa maksavat. tuolla maailmalla tapahtuu niin paljon paskaa jumalan nimeä tekosyynä käyttäen, että voisi vaikka hetken miettiä onko ne pelkät kirkkohäät sen arvoista että haluaa nimellisesti ja verollisesti kuulua moisiin instituutioihin



Ei millään. Oon kaikkien ryhmien tuputtamista vastaan, myös uskonnottomien. Mutta nuo paasaajat siellä toreilla on joku marginaalinen ryhmä. Näin ainakin uskoisin. Itse en ole ainakaan vielä kertaakaan törmännyt evankelisluterilaisen kirkon edustajiin megafoni kädessä huutelemassa ihmisille helvetistä.

Mutta jos tutustut siihen minkä takia kampanja Briteissä tehtiin. Ja vertaat Suomeen, niin kyl se aika ironista on.
Juhgu

Posts: 7,921

#9 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Muutaman tonnin vapaaehtoisilla lahjoituksilla kerätty bussikampanja on kyllä niin pientä uskovaisten kampanjointia vastaan, että vähän huvittaa nillitys ja protestointi tuota kampanjaa vastaan. Vaikka ymmärtäähän sen, että omaa uskoaan puolustetaan kaikin keinoin.

Heitin kampanjalle muutaman euron, koska sen näkyvin viesti on "nauti elämästä". En olisi heittänyt, jos se olisi ollut vaikkapa "Kristinusko on perseestä".

Ja kristinuskohan nyt on muutenkin näivettymässä Suomessa. Kuuden viime vuoden aikana eronnut 200 000 jäsentä, ja vauhti kiihtyy vaan. Jos jostain uskonnosta pitäisi olla huolissaan, niin varmaan jänisten lailla sikiävien maahanmuuttajien Islam, mutta ei sekään tällä hetkellä ole täälläpäin sellainen ongelma, josta jaksaisi huolestua.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Avatar
#10 • • astaroth Guest

whispering, 22.6.2009 19:22:
Oon kaikkien ryhmien tuputtamista vastaan, myös uskonnottomien.


minä myös, mutta kun ottaa huomioon sen miten paljon epäoikeudenmukaisuutta uskontojen nimessä tapahtuu isommalla mittakaavalla, niin on varmasti luonnollista että näillä asioilla on myös vastareaktio. kuten käy ilmi, niin tällä kampanjalla pyritään saada ihmisiä ympäri maailmaa ajattelemaan asioita, ei pelkästään suomalaisia. uskonnollisten vaikutteiden kontrasti vaihtelee rajusti jo pelkästään euroopan sisäpuolella ja mielestäni on ihan hyvä jos hetkeksi unohdetaan suomen rajat ja mietitään asiaa globaalilla mittakaavalla.

mitä tuputtamiseen tulee, niin jos jotain täytyisi ihmisille opettaa, niin se jota pystymme lajimme omin silmin ja kykyjemme avulla toteamaan todeksi. mielestäni se on parempi vaihtoehto, kuin se että ihmisille ei opeteta mitään tai sitten puhutaan totena asioista, joita emme pysty mitenkään todistamaan. olemmeko tästä samaa mieltä?

Mutta nuo paasaajat siellä toreilla on joku marginaalinen ryhmä. Näin ainakin uskoisin. Itse en ole ainakaan vielä kertaakaan törmännyt evankelisluterilaisen kirkon edustajiin megafoni kädessä huutelemassa ihmisille helvetistä.


niin ovat, mutta tämä kampanja ei koske pelkästään evankelisluterilaista kirkkoa, vaan kaikkia jumalankatsomuksia
Jone

Posts: 8,258

#11 • • Edited Jone Archibald Haddock

Skenemursu, 22.6.2009 17:35:
Mitä mieltä olette?



No, tässä mennään mun mielestäni oman uskon tuputtamisen linjalle siinä missä Jehovantodistajat kiertäessään ovelta ovelle, joten siinä mielessä en erityisemmin supporttaa tätä. Ette nyt sentään ihan suoraan väitä ettei Jumalaa olisi olemassa ja siitä sentään pisteet kotiin.

Tuputtaminen aiheuttaa mussa suunnatonta mielipahaa. Viimeksi tossa viime keskiviikkona istuttiin Keravan Aurinkomäellä kun paikallinen Helluntaiseurakunta roudasi paikalla jonkun bändin pitkätukkia kertomaan meille kaikille synnistä, pelastuksesta, kymmenestä käskystä, armosta ja muusta sen sellaisesta. 15 minuutissa toi naamaanhierominen sai mussa, aikuisessa ihmisessä, aikaan aika merkittävän tarpeen ruveta meuhkaamaan takaisinpäin samalla intensiteetillä. En nyt sit tietty kuitenkaan tehnyt sitä, mutta musta toi antaa aika hyvää osvittaa siitä miksi paasaamalla ja paskat vastaanottavien silmien ja korvien mielipiteistä välittämällä saa suht helposti aikaan tulenarkoja tilanteita. Jos haette tota takaa, niin tulette mitä todennäköisimmin onnistumaan.

Uskonnolliset kysymykset on aika yksityisiä juttuja ja oli niistä nyt millä kannalla tahansa, niin kaikkein fiksuinta on mun mielestäni antaa tilaa kaikille muillekin uskomuksille harjoittamalla omiansa pääsääntöisesti joko oman kotinsa rauhassa tai muiden samoin tästä asiasta ajattelevien seurassa muussa soveliaassa paikassa. Bussin kylki ei musta edusta soveliasta paikkaa vaan on selkeästi lapsellista pottuilua.

Tän mielipiteen takaa löytyy uskonnollisessa mielessä suht avarakatseinen skeptikko.

Hyzenthlay, 22.6.2009 18:12:
Mä en tajua tosta kampanjasta aiheutuvaa nillitystä. Kyllä mäkin oon joutunut kuuntelemaan polvenkorkusesta saakka, kuinka jumala on olemassa ja jeesus teki sitä ja tätä, vaikka olen ateisti. Eikös se sit loukkaa mun maailmankatsomusta :D tää on kuitenkin aika ainut lajiansa, kun vertaa kaikennäkösiin "jeesus pelastaa" -tuputuksiin.



Loukkaa selkeästi.

Kuuluuko ateismiin oleellisesti riidan haastaminen takaisin? Toi mitä olet itse kohdannut on täyttä paskaa, mutta tuleeko maailmasta jotenkin parempi paikka sillä että uskossa (kuka mihinkin) olevien ihmisten silmille nakellaan paskaa "kostoksi", "tasavertaisuuden nimessä" tai jotain muuta vastaavaa? Mä en usko tohon hetkeäkään.
whispering

Posts: 871

#12 • • Edited whispering Super Juusto

astaroth, 22.6.2009 20:00:
mitä tuputtamiseen tulee, niin jos jotain täytyisi ihmisille opettaa, niin se jota pystymme lajimme omin silmin ja kykyjemme avulla toteamaan todeksi. mielestäni se on parempi vaihtoehto, kuin se että ihmisille ei opeteta mitään tai sitten puhutaan totena asioista, joita emme pysty mitenkään todistamaan. olemmeko tästä samaa mieltä?


Mun mielestä kristillisellä perheellä on ihan sama oikeus opettaa niiden lapsille omaa elämänkatsomustaan kuin ateisteilla, joka on uskon asia siinä missä muutkin uskonnot. Meille ainakin opetettiin ala-asteella että saa uskoa ihan mihin haluaa, kunhan se ei riko suomen lakia. Tiede pystyy toistaiseksi todistamaan niin vähän, että se ei kyllä pysty todistamaan mitään oikeaksi tai vääräksi. Mun mielestä on parempi että sanotaan sille 5 vuotiaalle että "vaari meni taivaaseen", kuin se että "ei me tiedetä mihin se meni koska tiede ei ole vielä pystynyt todistamaan mitä tapahtuu kuoleman jälkeen". Mutta jokainen tehkään ite päätöksensä.

muoks.

ezzy, 22.6.2009 17:46:
Naurettavin tapaus on viime viikolta; kirkko kielsi kirkossa kerjäämisen vaikka itse kerjäävät siellä kävijöiltä kolehdilla. W T F?



Eli sä et kuulu kirkkoon, mutta silti koet että voit kritisoida kirkkoon kuuluvien vapaaehtoisia lahjoituksia hyväntekeväisyyteen ja joka vielä tapahtuu kirkon fasiliteeteissä? W T F? Ja mun mielestä hyväntekeväisyyttä ja järjestäytynyttä rikollisuutta ei oikein voi verrata toisiinsa *pepsodent*
ValaX

Posts: 3,891

#13 • • ValaX
Kerran viikkoon tippuu postiluukusta kirkon seutu niminen ilmaisjakelulehti. Mä en tiedä onko toi valtakunnallinen vai pelkästään paikallislehti? Toimiskohan sellanen että laittaisin oveen lapun "ei kirkonseutua, mutta mainokset ja muut ilmaisjakelulehdet kyllä kiitos". Ongelma on vaan siinä että toi lehtihän tulee muiden mainosten kera ja sen lehden kieltäminen hankaloittaisi jakelijoiden hommaa, kun yleensä ne on sellasia valmiita "paketteja" Ne muut lehdet ja mainokset mua ei häiritse mutta toi kirkon seutu kylläkin. Että musta yks tollanen kamppanja on aika pientä verrattuna tähän viikottaiseen jeesus saasteeseen, mitä postiluukusta tippuu.
kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#14 • • kuilu ja kummitus
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/06/903280

"Vapaa-ajattelija" tietää taas "sataprosenttisella" varmuudella... =DDD Millähän rationaalisella tavalla noi prosentit lasketaan?

On vähän älytön kamppis. Mut mainospaikan myyneet firmat ja sen sellaiset kiittää. Hymyä leventää tuo ilmaus "tuskin on". Mut ette siis ainakaan valehtele. Tosin rahalla olis voinu saada aikaseks jotain hieman hyödyllisempää, koska IMO oli Jumala tai ei, niin turha murehtiminen pois, ja niin, ettei valu haitalliseen välinpitämättömyyteen.

Ja siel Thaimaassa ovat siis buddhalaisia. Eli heillä ei ole Jumalaa tai jumalia noin niinku lähtökohtasestikaan, ja se Buddha eli Siddharta Gautama, on tainnut olla olemassa, et miten sen sit muotoilis?

"Jumalaa tuskin on olemassa, mutta senhän te jo tiesittekin."

Että semmosta. ;)

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

Skenemursu

Posts: 1,568

#15 • • Skenemursu Vastarannan Kuha

kuilun partaalla, 22.6.2009 21:09:

Ja siel Thaimaassa ovat siis buddhalaisia. Eli heillä ei ole Jumalaa tai jumalia noin niinku lähtökohtasestikaan, ja se Buddha eli Siddharta Gautama, on tainnut olla olemassa, et miten sen sit muotoilis?

"Jumalaa tuskin on olemassa, mutta senhän te jo tiesittekin."

Että semmosta. ;)


hmm kyllähän Theravada buddhismissa mitä täällä harjoitetaan on jumalia... taitaa olla useita satoja. Nämä jumalat ei vaan ole kaikki voipia vaan budhan oppilaita siinä missä ihmisetkin, mutta kuitenkin voimakkaampia henkiolentoja kuin me.

joten tässä tapauksessa tuota voisii muuttaa hieman muotoon "jumalia ei ole olemassa..."

tosin täällä chiang maissa kun on aika paljon länkkäreitä niin ole myös jesse-hihhulien ympäröimänä. Täällä on valtavasti raamattu kädessä fillarilla liikkuvia nuoria lähetys-saarnaajia ja useat koulukaveri uskovat että dinosaurukset ja ihmiset elivät (ja elävät) samaan aikaan.

sitten tietty on näitä Islamin uskoisia mutta he ovat lähinnä tuolla etelässä joten ei niitä kovin paljon täällä näe. hyviä lättyjä (roti) leipovat iltaisin tuossa kadulla tosin.
Skenemursu

Posts: 1,568

#16 • • Skenemursu Vastarannan Kuha

vala, 22.6.2009 20:51:
Kerran viikkoon tippuu postiluukusta kirkon seutu niminen ilmaisjakelulehti. Mä en tiedä onko toi valtakunnallinen vai pelkästään paikallislehti? Toimiskohan sellanen että laittaisin oveen lapun "ei kirkonseutua, mutta mainokset ja muut ilmaisjakelulehdet kyllä kiitos". Ongelma on vaan siinä että toi lehtihän tulee muiden mainosten kera ja sen lehden kieltäminen hankaloittaisi jakelijoiden hommaa, kun yleensä ne on sellasia valmiita "paketteja" Ne muut lehdet ja mainokset mua ei häiritse mutta toi kirkon seutu kylläkin. Että musta yks tollanen kamppanja on aika pientä verrattuna tähän viikottaiseen jeesus saasteeseen, mitä postiluukusta tippuu.


itselläni opiskeluaikoina suomessa luki postiluukun yläpuolella "ei jeesuksia ja jehovia - mainoksia kyllä kiitos!" ja se toimi kyllä pienessä kyläpahaisessa nimeltä Ikaalinen.
pululu

Posts: 1,102

#17 • • pululu .jemmutti.
Jumala on olemassa, lopeta siis murehtiminen ja nauti elamasta :)

--
Ei ole enää pitkä matka
maisemaan jota en ole koskaan nähnyt.

Skenemursu

Posts: 1,568

#18 • • Skenemursu Vastarannan Kuha

Jone, 22.6.2009 20:09:
---
Skenemursu, 22.6.2009 17:35:


No, tässä mennään mun mielestäni oman uskon tuputtamisen linjalle siinä missä Jehovantodistajat kiertäessään ovelta ovelle, joten siinä mielessä en erityisemmin supporttaa tätä. Ette nyt sentään ihan suoraan väitä ettei Jumalaa olisi olemassa ja siitä sentään pisteet kotiin.

En nyt sit tietty kuitenkaan tehnyt sitä, mutta musta toi antaa aika hyvää osvittaa siitä miksi paasaamalla ja paskat vastaanottavien silmien ja korvien mielipiteistä välittämällä saa suht helposti aikaan tulenarkoja tilanteita. Jos haette tota takaa, niin tulette mitä todennäköisimmin onnistumaan.

Uskonnolliset kysymykset on aika yksityisiä juttuja ja oli niistä nyt millä kannalla tahansa, niin kaikkein fiksuinta on mun mielestäni antaa tilaa kaikille muillekin uskomuksille harjoittamalla omiansa pääsääntöisesti joko oman kotinsa rauhassa tai muiden samoin tästä asiasta ajattelevien seurassa muussa soveliaassa paikassa. Bussin kylki ei musta edusta soveliasta paikkaa vaan on selkeästi lapsellista pottuilua.


pitää kuitenkin muistaa, että tämäkin on mainoskampanja. Kampanjan tavoittaana on saada vapaa-ajattelijoiden ja humanistien ajamaa uskonnottomuutta esille ja mahdollisesti uusia jäseniä. Kampanjan onnistuminen/epäonnistuminen siten mitataan varmaankin uusien yhteydenottojen tai jäsenien määrässä. Vastaavasti kuin kirkon kampanjat varmaankin mitataan kuinka paljon sunnuntai messussa on enemmän kävijöitä kampiksen aikana/jälkeen ja kuinka paljon enemmän massia kolahtaa kirstuun.

Noin niinku mainoskampanjan puolelta katsottuna toistaiseksi näyttää hyvältä. Eli pienellä rahalla ollaan saatu paljon keskutelua ja ilmaista palstaa.

Etiikan puolelta katsottuna... niin, itse olen kanssa tuputusta vastaan ja harvemmin olen mainostanut uskonnottomuuttani ääneen. Kuitenkin itse kannatan tätä kampanjaa parissakin mielessä. Ensinnäkin saadaan tuotua esille hieman myös tälläistä vaihtoehtoista tapaa sekä toivottavasti kampanja myös edesauttaa valtion ja kirkon erottamista toisistaan. Esimerkiksi trafiikkia toisella kampis sivulla vois vaikka lisääntyä tätä myötä <mainos> http://www.eroakirkosta.fi/ </mainos>
josbe

Posts: 1,982

#19 • • josbe suomalainen juhlakinkku
Pitkälti samaa mieltä kuin Jone. Mainos vaikuttaa jonkinlaiselta haasteelta tai vastaiskulta, enkä ihan ymmärrä niitä, jotka valittavat mielipiteiden tuputtamisesta, mutta ovat ko. mainoksen kannalla. Yhtä hyvin kuin en halua jehovia ovilleni, en sinne kyllä haluaisi vapaa-ajattelijaakaan.
isfnbojbbssn

Posts: 4,143

#20 • • Edited isfnbojbbssn sdonvoinv
en ole mikään ateisti ja musta jotkut vapaa-ajattelijat
on (ainaki niiden kotisivujen perusteella) yhtä fanaattisia
ku jotku jehovat. eikä mua myöskään haittaa/kiinnosta
mihin muut uskoo..

MUTTA hihhuleiden jeesustuputus ja syyllistämisyritykset
kyllä vituttaa ihan vitusti, koska oon lapsesta asti saanut
kuulla, että "joudut kuule helvettiin jos et skarppaa" (tämä
siis Pohjanmaalla).. joten oon kyl ihan täysin tän kampanjan
kannalla! *piis*

ja tota kampanjaa kyllä tarvittais tällä denegeneroituneella
katolilaissaarella vielä enemmän ku jossain Suomessa..
mutta vois tulla turpaan aika nopeeta :)

--
dasinoaisnvs