Monikanava biisejä/settejä?

16 posts, 1 page, 5,002 views

_Petteri_

Posts: 9

#1 • • _Petteri_
Innostuin tässä monikanavamusiikista :)

Onko kukaan tehnyt mitään monikanava (DD tai DTS) biisejä /settejä? Sais kotidisko kummasti lisäpotkua kun vaihtais klassikot kunnon stykeen... Psy lähinnä sydäntä, mutta mikä vaan konemusa monikanavaisena kelpaa kyllä!

Haulla löysin yhden DD setin, mutta linkki ei enää toiminut :( Tekisin ite jos osaisin, mutta kun en osaa kuin kuunnella ja tanssia...... Yhden Skazin biisin kanssa leikin äsken ja totesin että monikanavaa tää kotidisko kaipaa..

laavadisko_11b_tn.jpg

Petteri
Caro²

Posts: 5,301

#2 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Jarrelta on tullu monikanavalevy pihalle. Itseäni se ei lämmittänyt. Soundit oli kyllä Jarrea, mutta monikanavaisuus oli ennemminkin sellainen "hmm, tämäpä mielenkiintonen tapa, testataanpa näin", kuin sellainen, että olisi selkeästi haettu jotain.

Ehkä Jarre on vaan niin fiksu etten ite tajua, mutta jäi sellanen maku, ettei hää ois tienny mitä tekee.

EDIT: Kyseessä oli kyllä siis sellanen 30minuutin "Pikakuuntelu", kuin ihan nautinnollinen hetki äänitteen parissa. Levyn nimi tais olla AERO.
CM

Posts: 1,507

#3 • • CM
Kraftwerk Minimum Maximum 2xDVD. Keikka DTS 5.1 äänellä. (en oo ite päässy testaa tosin)
_Petteri_

Posts: 9

#4 • • _Petteri_
Jarre ei oikein iske, mutta...

Täytyy kaivella mistä tuon Kraftwerkin vois tilailla...

Skazi's HIT & RUN WORLD TOUR levyn tilasinkin jo viime viikolla, mutta kun tuo posti kulkee niin hitaasti tuolta israelin suunnalta :-( Tahtoo heti jotain!!!

Petteri
ville

Posts: 3,780

#5 • • ville olen oikeasti ujo
Hyvin harvoin monikanava tarjoaa mitään muuta kuin latistuneen stereokuvan ja epämääräisen tilatunnun.

Yleensä tekijät vaan friikahtavat monikanavaan ja tuloksena on just sitä kokeellista tubaa jota jaksaa kuunnella ekat 5min. Kokonaan toinen juttu on liveäänitteet ja just esim DVD:t joissa pyritään tuomaan livekeikan äänimaisema kotiin.

IMO järkyttävintä on, et jengi kuuntelee musiikkia jolloin keinotekoisilla monikanavatiloilla. Se jos mikä latistaa äänitteen.
_Petteri_

Posts: 9

#6 • • _Petteri_

Caro², 12.6.2006 01:19:
mutta monikanavaisuus oli ennemminkin sellainen "hmm, tämäpä mielenkiintonen tapa, testataanpa näin", kuin sellainen, että olisi selkeästi haettu jotain.



Joo varmaan aika tavallista tässä formaatissa. Sain käsiini Pink Floydin Dark Side of the Moon levyn, joka on alunperin tehty nelikanavaisena. Sekin on melkoista kikkailua ja ihan samat aatokset tuli mulle siitä kun sulle tosta Jarresta... Kunhan vaan on väännelty nappuloita erisuuntiin ja kokeiltu mitä tulee, ilman mitään sen suurempaa tavoitetta. Onneks siinä sentään biisien aikana on jätetty napit suht rauhaan, mutta kun tulee "välihälinää" niin sitten on napit saaneet kyytiä :)

Sen mitä itse kokeilin "miksata" yhtä biisiä, niin ihan samaan lopputulokseen pääsin. Pari kolmetuntia hirveetä viilausta ja kierrätystä ja kun vihdoin tuotokseni sain levylle asti ja soittimeen, totesin että ihan silkkaa kakkaa (koneessa ei mitään monikanava äänikorttia tms. joten ihan "sokkona" kaikkea vaan vääntelin)... Innostuin aivan liikaa kikkailemaan ja hommasta lähti järki. Täytyy yrittää joskus uudelleen vähän rauhallisimmalla tyylillä ja yksinkertaisemmalla asenteella...Ei kai niitä kaikkia mieleen tulevia "jippoja" siihen ekaan minuuttiin kannata änkeä :)

Petteri
Nikke

Posts: 881

#7 • • Nikke Robodisco / Techmu
Richie Hawtinin DE 9 Transitions DVD on miksattu 5.1:seksi ja kuulemma on onnistunut monikanavaäänite.

--
Wunderbar... wundervoll... superschön... supertoll
Dj-info

CM

Posts: 1,507

#8 • • CM

ville, 12.6.2006 14:56:

IMO järkyttävintä on, et jengi kuuntelee musiikkia jolloin keinotekoisilla monikanavatiloilla. Se jos mikä latistaa äänitteen.



No pelkästään äänen levittäminen kaiuttimille ei vielä ole niin paha, kun se, että jotkut levittävät (sotkevat) koko musiikin jollain kotiteatterivahvarien markan reverbeillä, delaylla sun muilla paskoilla efekteillä :S
_Petteri_

Posts: 9

#9 • • _Petteri_

Nikke, 12.6.2006 15:08:
Richie Hawtinin DE 9 Transitions DVD on miksattu 5.1:seksi ja kuulemma on onnistunut monikanavaäänite.



Tuo täytyy laittaa tilaten...kiitos vinkistä...

Petteri
Jussi Soro

Posts: 6,385

#10 • • Jussi Soro choon!

ville, 12.6.2006 14:56:
Yleensä tekijät vaan friikahtavat monikanavaan ja tuloksena on just sitä kokeellista tubaa jota jaksaa kuunnella ekat 5min. Kokonaan toinen juttu on liveäänitteet ja just esim DVD:t joissa pyritään tuomaan livekeikan äänimaisema kotiin.


Hmm, mikä on konemusaliven äänimaisema? Tai yleensäkin musiikin (live- tai nauhoitettu?) ymmärtääkseni suurimmaksi osaksi (99,99%) musiikki tuotetaan kahdelle kanavalle, jolloin äänikin toistetaan kahdesta kaiuttimesta (tai useammasta kaiutinparista, joista kuitenkin kaikista toistuu sama ääni).
CM

Posts: 1,507

#11 • • CM

JussiS, 12.6.2006 15:33:
---
Hmm, mikä on konemusaliven äänimaisema? Tai yleensäkin musiikin (live- tai nauhoitettu?)



Kaiut, yleisö? :)
_Petteri_

Posts: 9

#12 • • _Petteri_

JussiS, 12.6.2006 15:33:
Hmm, mikä on konemusaliven äänimaisema?



Niin ihan hyvä kysymys :-) Kaippa se on jotain sellaista, jotta ympäriltä kuuluu tanssivien ihmisten päästelemiä ääniä ja näin luoda illuusio, että istut (tai tanssit) soffasi kanssa keskellä klubin tms. tanssilattiaa :-)

Perus live taltioinnin äänimaisemaa pidän onnistuneena, jos tunne on kuin istuisit siinä ~miksauspöydän kohdilla...eli musa edestä ja yleisön meuhkaaminen, kaikuja jne. sivuilta takaa jne...

Mutta se mitä minä nyt haen onkin lähinnä sellaista äänimaisemaa, jonka taiteilija itse on luovuudellaan rakentanut, ilman mitään tavoitetta jostain todellisesta tms.. Eli monikanava taidetta :-) Siihen konemusa onkin ehkä tyylillisesti sopivampaa kuin perinteinen "musiikki" akustisine soittimineen. "Perinteiseen" musiikkiin on ehkä syntynyt sellainen mielikuva, että bändi soittaa jostain suunnasta ja kun soittimia onkin ympäri huonetta (ja ehkä vielä liikkuvat paikasta toiseen) se ei enää kuulosta luonnolliselta (niin no eihän se sitä enää olekaan) / hyvältä? Minä uskon että senkin voi (konemusan ohella) saada kuulostamaan hyvältä, mutta minä nyt pidän kaikenlaisesta muustakin asiasta mistä vain harvat innostuu yhtä lailla...


Menipäs nyt keskustelu vähän sijoiltaan, mutta....

Lisää vinkkejä vaan :)
toma

Posts: 2,009

#13 • • toma Tototoototo
Sanoisin, että tässä voisi olla varteenotettava ehdokas todelliseksi formaatin potentiaalin paljastajaksi:

http://www.warprecords.com/greedybaby/

Julkaistaan siis 26.6. Toinen viime aikoina ilmestynyt on Richie Hawtinin aliaksellaan tekemä DE9 - Transitions, jossa on DVD:llä myös 5.1 miksaus.

http://www.richiehawtin.com/

Tuo saitin julkaisupäivä on siis viime vuotta. Vitun hyvä miksaus, tosin en ole surround-versiota kyllä kuullut.

--
In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, its the exact opposite. -P.A.M. Dirac

CM

Posts: 1,507

#15 • • Edited CM
Pitäs toi DE9 saada kyl testattuu. Käyny itelläkin mielessä kokeilla tehä jotain vastaavia kokeiluja. Logic 7 puskee ainakin surroundia pihalle. Varmaan pelkästään jotain crossfade/reverb/delay/fx-kikkoja hyödyntämällä sais jo kivankuulosen äänimaailman. Sekaan jotain spiikkejä ja pingpong efektejä vaan tulee eri suunnista oikealla tavalla. Varmaan sama meininki tossa Hawtinissakin, tulee siis ekana mieleen.

Ois kiva, jos jostain Future Sound Of Londonin Lifeformsista saatas 5.1 versio. Siinä (ja ambientissä yleensä) vois mielestäni olla enemmän potentiaalia ja järkeä monikanavakikkailuun kuin noissa muissa yhteensä ^10

edit:

Jaa. Pikaisella googlettamisella löytyikin ambientiä 5.1:llä. Pitäs kuulla
_Petteri_

Posts: 9

#16 • • _Petteri_
Varmaan samat mitkä minäkin löysin... Tuo A Night Full of Stars on ehd.mast. paras ja itseasiassa oikein mukavaa kuunneltavaa.... Vähän turhan rauhallista maisemaa vain minun makuuni :-)

Petteri