ELIMISTÖ

  From until   Tickets 9€   Age limit: 20  
rose garden, Helsinki  
chill, disco, jotain

Der Peeninki Room: M.A. Numminen live vs dj Sane, Kuusimäki (Berlin) live, djt Tixa & Kis-Kat
Ambient Kajuutta: Kris Kylven dj set!, Tres live, Zzompp live, dj Mekaanikko

DER PEENINKI ROOM:

M.A. NUMMINEN VS. DJ SANE


Mies monesta keitoksesta; Suomen Talvisota 1939-40 bändin sankari, Wanhan wallaton waltaaja, herra Huu, jänis maailmankartalla, kirjailija ja keskioluen ystävä, Goes Techno ja Sings Wittgenstein; Yks1-klubi ylpeänä esittää, iltamme pääelin: taiteilija Mauri Antero Numminen! Elimistössä Nummista komppaa dj Sane. Suomi-undergroundin isähahmon konemusiikkiharrastus alkoi jo vuonna 1964, jolloin hän alkoi esiintyä Erkki Kurenniemen sähköisen "laulukoneen" kanssa. Sähkökvartetti, jo toinen elektrokone herätti mielenkiinota ja pahennusta aina Bulgariassa asti. Noista ajoista asti ovat jatkuva tarve uudistumiseen sekä sovinnaisuudesta poispyrkiminen olleet kulmakiviä miehen vähintäänkin värikkäällä uralla. Yhteistyö dj Sanen kanssa alkoi keväällä 2003 M.A.N Scratch Bandissä, jossa Nummis-hittejä maustettiin alkuperäisäänityksin vinyylilevyiltä hinkkaamalla. Sane oli myös mukana tuottamassa viimeisintä Didi-WAH-Didi -pitkäsoittoa. Tamperelaisen dj-pioneerin tuotantoa voi myös kuulla mm. rap-duo Hannibalin ja Sopan tuoreella levyllä. M.A.NUMMINEN VS. DJ SANE -duo on keikkaillut syksystä 2004 asti. Ohjelmisto on sekoitus undergound-runoutta, hittejä ja kummallisuuksia viideltä vuosikymmeneltä puettuna 2000-luvun asuun biitteineen ja sämpleineen, kuitenkin aitoon Nummis-tyyliin.

M.A.Numminen - lausunta, laulu, sähkökitara ja sähkörummut
Dj Sane - levysoittimet, sämpleri ja efektit

KUUSIMÄKI - party power to the people!

Mistäpä muualtakaan kuin Saksasta saapuu Nummisen lämmittelijäksi Kuusimäki, nelihenkinen berliiniläispumppu, joka esittää omia näkemyksiään niin moderneista kuin legendaarisistakin hiteistä aina Abbasta Nirvanaan, Depeche Modesta Portisheadiin ja Policesta Kraftwerkiin..., mutta suomenkielellä laulettuna! Post-romanttisista uuslyriikoista vastaa bändin ainoa suomalainen, "kotirouva Kreuzbergistä", Katri Kuusimäki, joka on myös kaiken muun ohella opastanut saksalaisia television katselijoita kasvismakaroonilaatikon jalossa taidossa. Berliinin underground on täällä, endlich!

Katri Kuusimäki - laulu
Lisa Wicklund - basso & laulu
Holger Zimmer - kitara
Hermann Beeste Jr - rummut

Der Peeninki Roomissa soittaa myös muita pitkän linjan kulkijoita, nimittäin dj TIXA, joka kykenee vaihtamaan tunnelmaa lennosta melankolisesta tangosta elektroniseen jytämusaan, ja paljon, paljon muuhunkin kykenee hän, "is able to". Alkuillasta Tixaa kamppaava dj KIS-KAT on kiparipeeningin tapiiri, tyly yläbyyra ja hän on myös maksa, luvassa herrailua, "herring".

AMBIENT KAJUUTTA:

Rosegardenin pienemmän huoneen valtaakin tunnelmoiva ambient, eli sulatusääniä, sulakkeiden surinaa, itsemurhamuzakia ja kosmisia anti-schlagereita; ja sitä isännöivätkin Kajuutta-klubin lähes aleettiset mutta vahvasti doksastiset residentit MEKAANIKKO ja ZZOMPP, joista jälkimmäinen esittää kuitenkin omaa materiaaliaan livenä. Heidän vieraitaan tuskin tarvitsee suomalaiselle klubikansalle esitellä, ja he tukevatkin vähemmän tunnettua genreä, Kajuuttaa ja Elimistöä, TRES ennenkuulemattomalla live-materiaalillaan ja KRIS KYLVEN omalla sekä muiden tuotannolla.

Alustava soittoaikataulu

Der Peeninki Room:

22-23 dj Kis-Kat
23-24 M.A. Numminen vs dj Sane
00-01 dj Tixa
01- Kuusimäki


Ambient Kajuutta:

22-23 dj Mekaanikko
23-24 Zzompp
00-01 Tres
01- Kris Kylven

Tevretuloa!

HASTA LA FIESTA, SIEMPRE!