HLER Ambient Live at Tikkurilan Kirjasto

  From until   www.helmet.fi/…/Ambientduo_HLER_esiintyy  
Tikkurilan Kirjasto, Tikkurila  
experimental

HLER, live ambient duo playing experimental electronic music at the Library of Tikkurila on the 25th of February 2023 12.00-15.00, free entry.

Samma på finska:
HLER on yhdistelmä Heikki Lindgrenin ja Esa Ruohon nimikirjaimia ja kuvaakin hyvin tämän ambient drone -duon luomisprosessia. Ensimmäisen harjoittelusession aikana muotoutui toimintamalli, jossa molemmilla jäsenillä on oma tärkeä tehtävänsä. Livekeikan alussa Heikki soittaa äänen. Esa nauhoittaa sen tietokoneelleen ja soittaa äänen takaisin erilaisten sopivien kaikujen ym. prosessointien läpi. Väärinpäin, oikeinpäin, monta oktaavia alempaa tai ylempää. Pienen osan, koko pitkän äänen tai jotakin aivan muuta. Samalla Heikki on edennyt soittamaan jo toisenlaisen äänen - tai ehkä jopa samankaltaisen - ja Esan nauhoitus + takaisinsoitto + prosessointi jatkuu kunnes muodostuu äänien tila, jossa molemmat kuuntelevat kokoon parsittua äänikollaasia ja ohjailevat omien intuitioidensa pohjalta sitä uusiin suuntiin. Sikäli on täysin oikeutettua mainita, että jokaisella keikalla aloitetaan hiljaisuudesta, pysyvinä osina ovat vain HL-> ER ja ajatus hypnoottisesta päivätajuntaan vaikuttavasta ambient-/avaruusmusiikista.

"Olemme aina yllättyneitä suunnista joista yhtäkkiä löydämme itsemme," toteaa duo. "Emme voisi toistaa oikeastaan mitään täysin samanlaisena vaikka yrittäisimmekin.”

Heikki äänilähteineen toimii primus motorina ja Esa eräänlaisena multiefekti/kaiku/luuppaus/samplaus -laitteena, käyttäen sopivaksi toteamiaan ohjelmia ja yhdistellen tyhjiöstä saapuvia ääniä, kunnes uusi tila, tilanne tai tunnelma on muodostunut.

"Meille on ollut hyvin palkitsevaa työskennellä duona, koska prosessin ennalta-arvaamattomuus on todella virkistävää ja mikään sessio ei muistuta täysin aiempaa. Yksittäisiä elementtejä voi kokeilla toistaa, mutta ne eivät koskaan toistu täsmälleen samalla tavalla johtuen sekä äänilähteiden ominaisuuksista että Esan livetilanteessa tekemän prosessoinnin intuitivisuudesta. Koko livetilanteen prosessi pohjaa syvään yhteisvaikutukseen ja äänellisiin löydöksiin."

Tapahtumapaikka:Musiikkiosasto, 1. krs (Tikkurilan kirjasto)

Tapahtuma-aika:25.2.2023 klo 12.00 - 15.00

Favorites 1