Tapani Rinteen ambient-ilta

  From until   www.facebook.com/…/2863326583679364  
Tiivistämö, Helsinki   Show map

❉ Tapani Rinne Radioton (Tapani Rinne official)
❉ The Gentleman Losers
❉ Dj Borzin
❉ Decoration by Flowers of Life & Matlock Visuals

Vapaa pääsy! Free entry!
(Eteispalvelumaksu 2€)

Pyysimme Tapani Rinnettä kuratoimaan Tiivistämön avajaisviikolle oman ambient-illan. Oman radiottoman sooloprojektin lisäksi illan aikana kuullaan harvoin nähty The Gentleman Losers, jonka tunnelmointiin kannattaa ilman muuta tutustua.

TAPANI RINNE on suomalainen muusikko, säveltäjä ja tuottaja, joka tunnetaan ennen kaikkea RinneRadion keulakuvana. Eri tyylien kiehtova yhdistely sekä kokeellinen ja innovatiivinen klarinetin ja saksofonin soitto on ollut tunnusomaista Rinnettä jo useamman vuosikymmenen ajan.
8-vuotiaasta asti innokkaasti klarinetin- ja saksofoninsoittoa opiskellut muusikko lukeutuu oikeutetusti arvostetuimpien pohjosmaisten instrumentalistien Hall of Fameen.

THE GENTLEMAN LOSERSin musiikissa yhdistyy elementtejä hidasliikkeisestä ambient-melankoliasta lo-filla höystettyyn post-rockiin. Mukana on elokuvamaisia sävyjä, toisinaan americanaa, unenomaisia äänimaisemia, ja tummaa pohjavirtausta. Ensilevynsä vuonna 2006 maineikkaalla Berliiniläisellä City Centre Offices -labelilla julkaissut yhtye koostuu veljeksistä Samu ja Ville Kuukka.

Yhtyeen levytykset ovat sijoittuneet useille vuoden levyt -listoille, ja bändi nauttiikin jonkinasteista kulttimainetta. Mm. Bibio, Benoit Pioulard ja Nils Frahm ovat maininneet The Gentleman Losersin innoittajikseen. Yhtye työstää parhaillaan viidettä, maaliskuussa 2020 ilmestyvää albumiaan.
Yhtyeen liveshow sisältää live cinema -elementtejä elokuvamaisine projisointeineen.

Tiivistämön decoraatiosta vastaavat Flowers of Life & Matlock visuals. Luvassa on ennennäkemätön visuaalinen teos, jonka soundtrackina tämän illan musisoinnista koostettava ääniraita toimii 27.10. asti.