SWG15v - Audio to MIDI/Serial spectrum analyzer workshop

  From until   www.facebook.com/…/503761103485098  
Lielahden Kartano, Tampere   Show map

Audio to MIDI/Serial spectrum analyzer VJ:lle, taiteilijoille ja hardware-hakkereille -työpaja osana Swäg 15v juhlaohjelmaa

24.3. alkaen klo. 11.00 Lielahden kartanolla Hiedanrannassa, kokoushuone Mariessa. Kesto noin viisi tuntia.

Työpajassa rakennetaan seitsemällä eri taajuusalueella äänisignaalia reaaliajassa analysoiva laite, sekä käydään läpi laitteen analoginen ja digitaalinen toimitaperiaate sekä siihen liittyvä koodi. Laitteen prosessorina toimii Arduino Pro -mikrokontrolleri.

Tietokoneiden sisään rakennetut äänikortit eivät ole suunniteltu äänen analysointiin tai äänitykseen lyhyellä viiveellä. Tämä on tuttua erityisesti VJ:lle ja muille ääneen ja musiikkiin visualisointeja tekeville.Työpajassa rakennettava laite tekee tämän analyysin tietokoneen puolesta seitsemällä eri taajuusalueella. Koska äänimateriaalin data siirtyy tietokoneeseen 8-bittisinä numeroina, sitä voidaan käyttää erilaisten parametrien ohjaamiseen lähes ilman latenssia. Tämä säästää myös tietokoneen prosessoriaikaa.

Tämä data siirtyy tietokoneeseen joko perinteisellä serial yhteydellä tai Class Compliant USB MIDInä, tarkoittaen, että mikäli käytettävä ohjelmisto tukee Midiä, näkee tietokone laiteen MIDI-interfacena automaattisesti. Valinta Serial- ja MIDIdatan välillä tehdään aina ennen laitteen kiinnittämistä tietokoneeseen. Laite saa virtansa USB-liitännän yli. Serial-yhteyttä tukevat esimerkiksi Max/Msp sekä Touchdesigner -ohjelmistot. MIDI-protokollaa tukevat lähes kaikki ääni-, video- ja vj-ohjelmistot. Laite analysoi erikseen seuraavat taajuusalueet: 63Hz, 160Hz, 400Hz, 1kHz, 2.5kHz, 6.25kHz, 16kHz.

Laitteella voidaan säätää äänenvoimakkuus ennen analysointia niin, että vaikka livetilanteessa äänentaso vaihtelisi, voidaan sitä kompensoida manuaalisesti.

Workshop maksaa 65 euroa sisältäen materiaalit. Maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä. Aiempi kokemus kolvaamisesta, elektroniikasta tai koodamisesta ei ole välttämätöntä; kaikki poistuvat työpajasta mukanaan toimiva laite.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Työpajaan mahtuu 10 henkilöä. Mikäli omistat kolvin tai muita asiaan liittyviä työkaluja kuten katkaisupihdit tai tinaimurin, ota ne mukaan ja ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Muille osallistujille järjestetään työkalut.

Tekniset tiedot:

- Stereo audio input
- -60 to +24 db gain adjustment
- Analyzation to 7 bands, middle frequencies, 63Hz, 160Hz, 400Hz, 1kHz, 2.5kHz, 6.25kHz, 16kHz
- Data transfer to computer using serial, variable baud rates, value: 0-255
- Data transfer to computer using USB MIDI, baud rate varies with OS, value 0-127
- Measured latency from audio to serial/midi ~ 1.3 ms
- Midi class compliant interface
- USB powered

Päivitetyt tiedot workshopista sekä kuvia laitteesta ja toiminnasta saatavilla lähipäivinä osoitteessa:

http://www.anttipussinen.net/?page_id=834