Lovi ambientklubi

  From until   www.facebook.com/…/2179405152321185  
Lavaklubi FNT, Helsinki   Show map

Syntyikö ambientmusiikki vasta syntetisaattoreiden aikakaudella, vai ovatko hitaan äänen ja pysähtyneisyyden estetiikka olleet sittenkin läsnä musiikissa koko ihmiskunnan olemassaolon ajan? Onko "ambient" vain yleistävä uusi termi musiikille, jossa sekä sen tuottaja että kuulijat tavoittelevat eteeristä tunnelmaa ja parhaimmillaan tietoisuuden tilan muutosta äänen kautta?

Vuoden 2019 ensimmäisellä Loviklubilla on ainutlaatuinen mahdollisuus matkata arkaaisen runonlaulun estetiikan kautta elektroniseen ambientiin samalla istumalla. Outi Pulkkinen, laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, aloittaa illan Vienan Karjalan ja Inkerin runolauluilla sekä jouhikkoimprovisaatiolla. Hiljattain helsinkiläistynyt elektroakustisen ambientin duo Hulva yhdistelee folkviulua ja elektronista musiikkia. Illan pääesiintyjänä on Ekke, virolainen elektroakustisen musiikin säveltäjä, sekä TV- ja elokuva-äänisuunittelija.

Livevisuissa Hulvan ja Ekken keikoilla VJ Westerlund, vinyylliä pyörittää DJ Elias P.

Tule ja pysähdy Loviklubilla.


19:00 Outi Pulkkinen
20:00 Hulva
21:00 Ekke

VJ Westerlund


Paikka:
Kansallisteatterin Lavaklubi Rautatientorin laidalla

Liput 5€


** tapahtumaa tullaan päivittämään **** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Ekke


I'm a sound designer, composer and improviser on a modular synthesizer. Almost everything I do is related to sound. In my compositions I like to use sound objects, field recordings, and modular synths so I could have my own unique sounds.

https://www.youtube.com/user/0ekkeekke0
https://open.spotify.com/artist/71Px7fafjVU25UOF3cA56t


** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Hulva

Hulva on duo, jonka musiikissa viulu, elektroniikka ja kokeilunhalu maalaavat pitkien välimatkojen eteeristä äänimaisemaa. Asiasanat: ambient, avantgarde, folk
** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Outi Pulkkinen

Outi Pulkkinen (s. 1969) on laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, kokeileva äänenkäyttäjä, monitaiteellinen esiintyjä ja pedagogi. Musiikin maisterin opinnot hän teki 90-luvulla Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, josta hän valmistui musiikin tohtoriksi vuonna 2014. Taiteellisessa tohtorintutkinnossaan hän syventyi sekä vanhaan aikakäsitykseen ja estetiikkaan runolaulun ja jouhikkomusiikin kautta että vapaaseen improvisaatioon, jossa hän yhdistää lauluun ja ääntelyyn liikkeen ja puheen. Tällä hetkellä Pulkkinen tutkii arkaaista musiikkia šamanistisen lähestymisen kautta. Intensiivinen hetkessä oleminen sekä laaja tietoisuus ympäristöstä ja itsestä, mutta myös mahdollisuus kuulla kehon ja mielen intuitiivinen reagointi tuottaa autenttista, vapaata ja vahvaa ilmaisua.

Soolokonserttien ja yhtyeiden (mm. MeNaiset, Pulkkinen − Räss − Sadovska, Duo Outi Pulkkinen ja Jouko Kyhälä, IMA-C, Ääniteatteri Iki-Turso) lisäksi Pulkkinen on toiminut nykytanssin parissa Suomessa sekä kansainvälisissä musiikki- ja monitaideprojekteissa. Pulkkiselta on julkaistu kolme soololevyä: runolaululevyt Myyty neito (2010) ja Lemminkäinen (2016) sekä ääni-improvisaatioon pohjautuvan levy And All the Paths Ended (2011). Taideyliopistossa Pulkkinen opettaa kansanmusiikkia, äänenkäyttöä ja kokonaisvaltaista improvisaatiota.

https://open.spotify.com/album/4GACV81xxXQcTv1nUhtnaN


** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **