Elektro Moskva - de Luxe Edition

  From until   Buy tickets   www.facebook.com/…/490790454595744  
WHS Teatteri Union, Helsinki   Show map

ELEKTRO MOSKVA | de Luxe Edition

Venäläisen elektronimusiikin ihmeellistä historiaa ja rosoista nykypäivää! Elokuvaa ja live-musiikkia!

Itävaltalainen ”Elektro Moskva” -dokkari kertoo moskovalaisen elektronimusiikin historian syntetisaattoreiden ja niiden rakentajien tarinoiden kautta. Neuvostomaan sähköistäminen, avaruuden valloitus ja aseteollisuuden sivutuotteet synnyttävät nyt jo kadonneen teknisten ihmeiden maailman. Mukana on harvinaista haastattelumateriaalia Theremin-soittimen keksijästä Leon Thereministä ja joukko muita värikkäitä hahmoja: vanhoja neukkusyntikoita korjaavia elektroniikkasäätäjiä rähjäisissä pajoissaan, syntetisaattoreiden ympärille kokonaisia elämänfilosofioita rakentaneita muusikoita – ja ennen kaikkea mitä ällistyttävimpiä soittimia. ”Elektro Moskvan” soundtrack on sekin värikäs 60-luvun elektronisesta viihdemusiikista 2000-luvun noiseen.

Moskovalainen elektronimuusikko Alexei Borisov on yksi elokuvan keskushahmoista, ja hän on myös yhdistävä tekijä illan liveosuudessa.

Liput: http://www.teatteriunion.fi/shop/elektro-moskva/

Ohjelma:

Klo 19:00

Elena Tikhonova & Dominik Spritzendorfer. ELEKTRO MOSKVA (2013, 86 min, Itävalta) Englanninkielinen tekstitys.

* väliaika *

KATYA REKK & SIRPA JOKINEN

Katya Rekk soittaa live-elektroniikkaa ja Sirpa Jokinen itse tehtyjä analogisyntetisaattoreita, jotka ovat samalla kuin taide-esineitä.

ALEXEI BORISOV & KATYA REKK

Borisovin (ääni ja live-elektroniikka) uusi duo Katya Rekkin (ääni, live-elektroniikka ja daxofoni) kanssa. Duon ensialbumi ”24-23” tulee keikalle suoraan painosta.
https://www.facebook.com/BorisovRekk/