Kymmenes LAL LAL LAL-festivaali toteutetaan kaksipäiväisenä tapahtumana Ihana Baarin tiloissa Suvilahdessa 13.-14.4.!
*******************************************************************
Keskiviikko 13.4.
Vapaa pääsy!
Klo 20
SERIOUS INTROSPECTION Talk Show S02E08
Isäntinä John W. Fail ja Tuukka Asplund
Vieraat: TBA
Klo 21
DRAAMA-HELMI
MUSA DWARF
*********************************************************************
Torstai 14.4. klo 19
Liput: 12e
RED BRUT (NED)
TASOS STAMOU (GRE)
KUKKIVA POLIISI
PYMATHON
ILPO NUMMINEN
ANTTI TOLVI SAXOPHONE QUARTET
****************************************************************************
RED BRUT on hollantilaisen Marijn Verbiesenin sooloprojekti. Verbiesen soittaa rumpuja no wave-duo Sweat Tonguessa ja syntetisaattoreita JSCA-duossa. Näiden lisäksi hän on soittanut mm. uusiseelantilaisen Krausin kanssa. Verbiesen on myös erittäin aktiivinen keikkajärjestäjä Rotterdamissa. Red Brut luo kollaasejaan käyttäen äänilähteinään mm. rapistuneita kirpputorikasetteja, Korg MS10-syntetisaattoria, halpoja kosketinsoittimia, etnisiä instrumentteja ja kotitalousesineitä. Äänimaisema saattaa vaikuttaa kaoottiselta, mutta on kuitenkin pohjimmiltaan hyvinkin strukturoitu. Red Brutin musiikki onnistuu olemaan yhtä aikaa uhkaavaa, naiivia ja leikkisää.
Lontoossa asuva kreikkalainen TASOS STAMOU on elektroakustisen musiikin säveltäjä, improvisoidun musiikin esittäjä, DIY-soitinrakentaja sekä circuit bending -työpajojen vetäjä. Konserteissaan Stamou luo monipuolisista äänilähteistä (DIY-soittimet, modulaarisyntetisaattori, tietokone, löydetyt esineet, akustiset soittimet) rikkaita äänimaisemia täynnä dynamiikkaa ja abstraktia kerronnallista ilmaisua. Lal Lal Lal- festivaalilla julkaistaan Stamoun kasettitrilogian kolmas osa.
ILPO NUMMINEN luo syntetisaattorilla huolellisesti strukturoitua, ainakin kahteen ja enintään viiteen suuntaan vääntyvää nitkutusta. Äänimaisemat ovat lämpimän hypnoottisia ja sisältävät huikeita yksityiskohtia. Nummisen musiikille tunnusomaista on ilahduttavuus ja innostavuus. Numminen soittaa myös Pitches-kokoonpanossa ja pyörittää Pai-kasettimerkkiä.
Oman kuvailunsa mukaan DRAAMA-HELMI "räppää epäselvästi suht kokeellisten taustojen päälle." Draama-Helmi yhdistää kokeellisen musiikin elementtejä ja vapautta räpin tietynlaiseen huumoriin, nokkeluuteen ja nopeuteen. Draama-Helmin sanoitukset ovat suoria, makaaberin hauskoja ja hetkittäin herkkiäkin. Elokuvallisuus ja vanha iskelmämusiikki ovat myös voimakkaita vaikutteita. Tämä ilmenee sanoitusten lisäksi myös musiikillisesti, eräässä kappaleessa sämplätään Metro-tyttöjä ja biittien tekijöillä on ollut ohjenuorana mm. "30-luvun Hollywood-exotica". Toukokuussa 2015 julkaistu, nyt jo pitkään loppuunmyyty kasetti "Draama-Helmin Erehdys" on toistaiseksi Draama-Helmin ainoa julkaisu.
PYMATHON on vuonna 2005 Turussa perustettu yhtye, joka soittaa improvisoitua thrash-metallia. Yhtye vain soittaa eikä koskaan harjoittele - koska uskoo näin pysyvänsä "ikuisesti demotason bändinä", kuten he kertovat haastattelussa vuodelta 2006. "Ajatus metallin soittamisesta ja treenaamisesta on lähinnä naurettava", he jatkavat. Lal Lal Lal -festivaalilla yhtye esiintyy juhlakokoonpanossa kvartettina: Jaakko (rummut), Topias (kitara), Tommi (meteli) ja Atte (laulu). Pymathon kommer, Pymathon killer!
KUKKIVA POLIISI, maapallon mukavin kyttä! Viisi- tahi nelipäinen, sopivasti epävireinen, aina iloinen vaan toisinaan melankolinen. Leikkisä, kutkuttava, puntteja vipattava, tähtipölystä sukeltava jo yli kymmenen vuoden takaa! Kukkiva Poliisi soittaa pääasiassa akustisesti improvisoiden. Ryhmän musiikillinen vuoropuhelu on rytmikästä ja meditatiivista. Soittimina käytetään perinteisten instrumenttien lisäksi mm. lasten soittimia, leluja ja löydettyjä esineitä. Esitykset ovat performatiivisia ja niihin liittyy usein esimerkiksi kuvaprojisointeja. Visuaalisuutta luodaan myös erilaisilla esiintymisasuilla. Kukkiva Poliisi syntyi vuonna 1999, mutta aktiivisimmillaan ryhmä oli vuosina 2001-2007. Viisihenkinen kokoonpano esiintyi monen vuoden tauon jälkeen vuonna 2015 kahdesti, Turussa lasten nykytaidefestivaaleilla sekä Helsingissä.
Ajatus saksofoniorkesterista syntyi, kun ANTTI TOLVI alkoi säveltää monikanavaääntä. Hän totesi puhallinsoittimien sopivan kyseiseen tarkoitukseen loistavasti. Soittimet voivat reagoida tilaan ja liikkua siinä vapaasti. Lisäksi konsertteja voidaan helposti järjestää lähes missä tahansa. Aluksi sävellykset olivat suhteellisen tarkkoja. Ajan myötä, kun yhteinen ääni alkoi löytymään, voitiin improvisaation osuutta vähitellen lisätä. Sävellys koostuu kuudesta moduulista, joissa jokaisessa on omat lainalaisuutensa. Äänilähteiden liikkumisesta, puhaltamisen rytmistä ja vapaudesta seuraa tilan kokonaisvaltainen, hengittävä soiminen. Tenorisaksofonikvartetissa soittavat Ville Jolanki, Matti Luokkanen, Sami Pekkola ja Antti Tolvi.
MUSA DWARF tarjoilee tuulahduksia erämaasta ja terveysasemalta: kenttä-äänityksiä random-huiluin ja koskettimin. Vuosikaudet yhdessä erilaisissa yhteyksissä soittaneen parivaljakon musiikista huokuu ystävyys ja kiireettömyys.