Kovaydin Fest 2013: Day 1

  From until   Tickets 5€   kovaydin.net/…?page_id=1514  
Underground, Tampere  
drum'n'bass, experimental, hard, industrial, psy

Kovaydin.NET loudly presents:

Kovaydin Fest 2013

FIN:
Juhlistamme taas ytimeen menevää rytmimusiikkia Suomen underground *core skenen ytimessä Tampereella. Luvassa esiintymisiä monelta Kovaydin.NET nettilafkalta tutulta artistilta, jotka soittavat nyt ensimmäistä kertaa bileissämme. Luvassa myös mielenkiintoisia ulkomaanvieraita. Hardcoren lisäksi breakcorekin on tällä kertaa hyvin edustettuna niin rähinä- kuin diipimmälläkin osastolla. Biletystä on luvassa illasta aamuun pe-la ja la-su öinä ja lauantai-iltapäivänä järjestetään työpajatoimintaa!
ENG:
We once again celebrate rhythmic music that goes into ones core in Tampere, the core of Finland's underground *core scene. There will be performances by many artists who have appeared on the Kovaydin.NET netlabel, who will now play for the first time at our party. There will also be interesting international guests. Besides hardcore, breakcore is also nicely represented both in the rage and the deeper compartments. We will party from evening till the morning on Friday-Saturday and Saturday-Sunday nights and on Saturday afternoon there will also be workshop action!

Pvm: 22.-23.11.2013
Ohjelma: Bileet perjantaina klo 21:30-06:30, lauantaina työpaja n. klo 19:00-20:00 ja bileet klo 21:00-06:00.
Paikka: UG/Tampere
Tyylejä: Hardcore Techno ∞ Breakcore ∞ Industrial Hardcore ∞ Speedcore ∞ Crossbreed ∞ Spedecore ∞ Flashcore ∞ Psycore ∞ Rhythmic Noise ∞ Whatnot
URL: http://www.kovaydin.net

kovaydinfest2013.jpg

Pirullinen perjantai lineup:

Headache LIVE
headache.jpg
Headache aloitti musiikin tekemisen vuonna 2004 ja hänen ensimmäinen julkaistu biisi oli jo seuraavana vuonna Ketacore Recordsin ensimmäisellä 12-tuumaisella. Tämän jälkeen Headache on julkaissut mm. Neurotic Wastella, This Is Terror CD-kokoelmilla ja onpa häntä nähty myös Kovaydin.NETin nettilafkalla. Hänellä on lisäksi myös oma digilafka nimeltään Fuck Off Recordings jolla julkaisee kokeellisempia hardcore biisejä. Headachen livessä luvassa 200+ bpm corea skräbäilyllä höystettynä.

Jamppa LIVE
jamqpa.jpg
Jamppa on Hardcore artisti ja Kovaydin.NETin aktiivijäsen Porista. Hän on tehnyt vuodesta 2005 asti corea ja ensimmäinen nettijulkaisu oli GvC Industry:lla 2007, jonka jälkeen hän on julkaissut neljä muuta nettijulkaisua. Ensimmäinen livekeikka oli Tampereella Brainbashers: Autumn Depression Cure:ssa vuonna 2009, jonka jälkeen Jamppa on heittänyt keikkoja Tampereella, Porissa, Oulussa, Turussa ja Pietarissa ja ollut mukana järjestämässä bileitä. Tällä kertaa luvassa on industrial hardcore live setti.

JS666 LIVE
js666.gif
Tuleeko sinullekin nykyisen musiikin ylitarjonnan aikana sellainen olo, ettet yksinkertaisesti pysty kuuntelemaan kaikkea mitä haluaisit? Että monet hienot ikivihreät samoin kuin uudemmat hitit sinkoilevat ympäri maailmaa levittäytyen liian laajalle? Että pieni ihminen ei saa haluamaansa palaa liian kookkaaksi paisuneesta musiikkikakusta? Eräänlaisen vastauksen tähän päivänpolttavaan kysymykseen tarjoaa JS666. JS666 turboahtaa tuttuja ja tuntemattomia säveliä peräkkäin, päällekkäin ja limittäin hillittömällä paineella. Tuloksena on audiaalinen strobovalo, jonka jokainen välähdys tarjoaa uuden kuulokulman johonkin etäisesti tuttuun. Tarralenkkari-iskelmän, hevoshormooniteknon ja amputaatiobaletin välisessä sisäavaruudessa kimpoileva rytmillinen sarjatuli rikkoo perinteisiä rakenteita ja sääntöjä. Tuhdiksi puristettu musamöykky sisältää oikeastaan kaiken mitä olet koskaan halunnut kuulla. Tuhtia musajöötiä ja ylenkatsetta kaikkia sääntöjä kohtaan.

Noison
noison.jpg
Noison on yhden miehen yhtye Vantaalta, joka tuottaa ääntä miltein kaikissa sen olomuodoissa, päätyylinään kuitenkin raskaampi ja kokeellisempi soundi. Nykyään enemmän biisien soitteluun, kuin tekemiseen, keskittyvä projekti on ollut aktiivisena jo vuodesta 2004 lähtien. Vuonna 2009 hän liittyi Kovaydin.NETtiin ja on siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana toiminnassa ja kantanut kortensa kekoon parhaan kykynsä mukaan Suomen UG-skenen ylläpitämiseksi. Ensimmäinen keikka oli 2010 Brainbashers: Ydintalvi tapahtumassa, jonka jälkeen ollut soittamassa miltein jokaisessa Kovaydin.NETin järjestämässä tapahtumassa. Festeillä Noison soittaa tänä vuonna rytminoisea!

RujoNic
rujonic.jpg
Jedi Ahvenus aka RujoNic aloitti musiikin tekemisen 13-vuotiaana saatuaan ensimmäisen kitaransa, mutta pian tämän jälkeen hardcore vei hänen sydämensä ja hän alkoi vääntämään omaa saundiaan FL Studiolla. Vuosien kuluessa hän alkoi harkitsemaan yleisön edessä esiintymistä. Alkuvuonna 2007 RujoNic hommasi omat soittovehkeet ja pian tämän jälkeen näytti taitonsa suomalaisille yleisöille. Hän järjestää tällä hetkellä Kolina-Produktio klubia Tampereella ja on yksi Kovaydin.NETin bileiden vakiosoittajista. Hänen saundinsa koostuu pääasiallisesti raskaammasta industrial ja break henkisestä coresta ja aggressiivisista säröbassolinjoista sekä kokeiluista noisen ja speedcoren kanssa.

Sa†an LIVE [RU]
satan.jpg
Venäläinen tuottaja, erityisesti kovan ja raffin saundin edustaja, joka aloitti kokeilut musiikin parissa vuonna 2006. Hän päätti jakaantua darkstep drum’n'bassista joka puolelle omalla konemusiikin visiollaan! Hän käyttää Breakcorea, Metallia, Darksteppiä ja Speedcorea kuin konetuliasetta ja on valmis sytyttämään lattian liekkeihin! Kaikista Raivokkainta Breakcorea Maanpäältä Helvettiin!!!

Shatterling LIVE
shatterling.jpg
Shatterling aka Insectoid in Isolation on Espoosta kotoisin oleva tuottaja / liveartisti. Hänen menneitä ja tulevia julkaisujaan löytyy Kovaydin.NETin lisäksi mm. Noisj.nl, Antistatic, Instagib, Battle Audio ja Ruptured Eardrum-lafkoilta. Tämänkertainen Shatterling-live koostuu Industrial Hardcoresta ja Crossbreedistä, kun taas Insectoid in Isolation-livesetti sisältää uniikin yhdistelmän mm. IDM:ää, Breaksia, Ambienttia, Industrial Hardcorea ja Breakcorea.

Säckxsätüs LIVE
sackxsatus.jpg
Projekti nimeltä Säckxsätüs on ollu olemassa nyt parin vuoden ajan. Julkaisuja: Plagiarized (Night Terror Recordings) ja kaks biisiä Corekatsaus 2012 -kokoelmalla (Kovaydin.NET). Kovaydin Festeillä kuullaan pitkälti julkaisematonta materiaalia, jossa punkin ja metallin äärimmäisemmät muodot (hardcore, crust, grind, sludge…) kohtaa elektronisen musan. Tätä soppaa sitten maustetaan mm. räpillä ja mielenosoitussämpleillä. Lopputuloksena systeeminvastaista möykkää osastolla breakcore / breakpunk / digital hardcore.

Zutsuu
teknoaidi2.jpg
Zutsuu päättää perjantain maalailevalla ja hieman etno-henkiselläkin dj setillä, joka hyödyntää erilaisia tempoja ja voimakkaita rytmejä vieden ne pois alakulttuurillisista konteksteistaan niin, että kaikki sulautuu yhdeksi.

Aikataulu:
22:00-23:00 Noison (rhythmic noise)
23:00-23:45 Jamppa LIVE (industrial hardcore)
23:45-00:30 Shatterling LIVE (industrial hardcore/crossbreed)
00:30-01:30 Headache LIVE (hardcore)
01:30-02:30 Satan LIVE (breakcore)
02:30-03:15 JS666 LIVE (spedecore)
03:15-04:15 RujoNic (industrial hardcore/crossbreed)
04:15-05:00 Säckxsätüs LIVE (breakcore/breakpunk/digital hardcore)
05:00-06:00 Zutsuu (ethno/psychedelic/atmospheric *core)

Mindfuck lauantain ohjelma:
http://klubitus.org/tapahtuma.php?id=26397

Ohjeet:
Vain kutsulla sisään! Bileinfot lähetetään n. viikko ennen tapahtumaa kaikille jotka ovat kutsulistalla. Kutsulistalle pääset mailaamalla etu- ja sukunimesi osoitteeseen zutsuu [a] gmail.com otsikolla ”Kovaydin Fest 2013″. Ilmoita myös mielellään etukäteen osallistutko molempina päivinä vai ainoastaan perjantaina tai lauantaina. Kaverit voidaan myös lisätä samalla maililla listaan ja heiltä tarvitaan myös samat tiedot. Luonnollisesti kannattaa olla liikkeellä ajoissa (lue: hyvissä ajoin ennen bilepäivää) kuin liian myöhään, vaikka olisitkin vielä vaiheilla.
Instructions:
Invitation only! The party info will be sent to everyone on the invitation list about 1 week prior to the event. You can get on the invitation list by e-mailing your first name and surname to the address zutsuu [a] gmail.com with the title "Kovaydin Fest 2013". Please also let us know in advance whether you will participate on both days or only on Friday or Saturday. You can also add your friends on the list with the same e-mail, the same info is required from them. Naturally it's good to send the e-mail early (read: well before the party day) than too late, even if you are still uncertain whether you're coming or not. If you don't speak Finnish you can also request the info in English.

Tapahtuma muualla:
Facebook
IRC-Galleria
http://www.last.fm/festival/3712679+Kovaydin+Fest+2013