Brainbashers: 2012 Fest Day 2

  From until   http://www.kovaydin.net  
UG, Espoo  
drum'n'bass, experimental, hard, industrial

Jamqpa (live), K-levi, Koelse (live), Mother Mary (live, LT), OrZo, Stak Etop, Tres (live), Valovoima (live), xybo, Zutsuu=Teknoaidi (live)

Kovaydin Vastarinta loudly presents:

Brainbashers: 2012 Fest

Katso Brainbashers: 2012 kiertueen traileri tästä:


Brainbashers konseptin tapahtumissa soi rankka, nopeatempoinen ja toisinaan kokeellinenkin underground konemusiikki, joka haastaa nykyajan valtavirran käsityksiä tanssimusiikista. Nykyajan, joka on unohtanut koko elimistössä tuntuvan heimotanssin sykkeen. Konsepti ei kuitenkaan keskity puritaanisesti pelkkään tanssimusiikkiin, vaan tärkeää on myös kuuntelukokemus. Rajoja kokeilevia konemusiikin äärimmäisempiä sivuhaaroja löytyy mm. industrialista, digitaalisesta punkista, drum’n'bassista, teknosta, psytrancesta ja avant-gardesta. Toiminnan kovana ytimenä on kuitenkin aina ollut hardcore. Tapahtumien erikoisuutena on tarjota laaja skaala erilaisia *core-tyylejä.
Kovaydin Vastarinta on kiertänyt vuoden 2012 aikana ympäri Suomea levittäen Brainbashers konseptia ja tanssittaen katajaista kansaa säröbassoilla. Nyt kiertue huipentuu kahden päivän ug Brainbashers: 2012 Festeiksi Kovaydin Vastarinnan kotikulmilla Tampereella! Kahden yön biletyksen lisäksi luvassa on myös mm. työpajoja lauantai-iltapäivällä. Nämä tulevat olemaan viimeiset Brainbasherit maailmassa niin kuin sen luulemme tuntevamme.

Pvm:
23.-24.11.2012
Ohjelma:
- Bileet n. klo 21-06 perjantaina
- Työpajoja lauantaina iltapäivällä
- Bileet n. klo 21-06 lauantaina
Paikka: UG/Tampere
Damage: 5€ (1 pv) / 8€ (2 pv)
URL: http://www.kovaydin.net

Lineup:

Lauantai:
Jamqpa LIVE, K-levi, Koelse LIVE, Mother Mary LIVE [LT], OrZo, Stak Etop, Tres LIVE, Valovoima LIVE, xybo, Zutsuu=Teknoaidi LIVE

Jamqpa LIVE
jamqpa.jpg
Jani “Jamppa” Lamminpää on Hardcore artisti ja Kovaydin Vastarinnan aktiivijäsen Porista. Hän on tehnyt vuodesta 2005 asti corea ja ensimmäinen nettijulkaisu oli GvC Industry:lla 2007, jonka jälkeen hän on julkaissut neljä muuta nettijulkaisua. Ensimmäinen livekeikka oli Tampereella Brainbashers: Autumn Depression Cure:ssa vuonna 2009, jonka jälkeen Jamqpa on heittänyt keikkoja Tampereella, Porissa ja Pietarissa ja ollut mukana järjestämässä bileitä. Päätyylit: Industrial-Hardcore ja Speedcore.
industrial hardcore/speedcore

K-levi
k-levi.jpg
Ymmärsi tanssin voiman ennen puhetta. Nykyään Tampereella asustava k-levi ei usko genrerajoihin vaan elää musiikkia tunteen voimalla. Hieman aggressiiviseksin vivahtava linja poimii kuitenkin vaikutteita seuraavista määritelmistä kuten metal, hiphop, dubstep, reggae, dnb, jazz, rock ja punk. Näistä oman punaisen langan löytäneenä hän pyrkii lyömään kaikki samaan läjään muiden ihastukseksi ja harmitukseksi.
hardcore/breakcore

Koelse LIVE
koelse.jpg
Kokeellisen elektroniikan seura on ryhmä kokeellisen elektroniikan entusiasteja. He keräävät vanhaa kuluttajaelektroniikkaa ja muuttavat sitä ääniä tuottaviksi laitteiksi. Näillä laitteilla he soittavat keikkoja, rakentavat installaatioita ja opettavat rakentamaan samanlaisia laitteita. Koelsen projekteja on nähty ja kuultu ympäri Euroopan festareilla, museoissa, gallerioissa ja vaihtoehtoisissa taidetiloissa vuodesta 2002.
speedocore

Mother Mary LIVE [LT]
mothermary.jpg
Liettualainen muusikko Mother Mary on tehnyt core-musiikkia vuodesta 2005 asti. Hän on julkaissut musiikkiaan Atrum Artifex nettilafkalla sekä nettikokoelmilla. Coreaan hän kuvailee synkäksi, industrial-henkiseksi, melodiseksi ja atmosfääriseksi. Hänen musiikissaan heijastuu myös innovatiiviisuus, uutta etsivä ja rajoja rikkova kokeellinen henki, joka on tasapainossa tavanomaisemman kanssa. Itsenäisenä sieluna itseään pitävä Mother Mary ei ole ollut osana crew-toimintaa. Hän on keikkaillut muutaman vuoden ajan harvakseltaan vilnalaisilla ug-klubeilla ja ulkoilma festareilla ja nyt häntä kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Taka-alalla pysytelleen Liettuan parhaiten varjellun salaisuuden odotetaan tuovan Brainbashers vieraiden kollektiiviseen tietoisuuteen varsin tajunnanräjäyttävää settiä!
hardcore/industrial hardcore

OrZo
orzo.jpg
Kouvolasta lähtöisin oleva OrZo aloitti vinyylien soittelun 2009 ja ensimmäisen keikkansa hän soitti Brainbashers: Russian Night -tapahtumassa Tampereella 2011, jonka jälkeen keikkaa on ollut myös Helsingissä. Levyvalikoima koostuu pääasiassa raskaasta ja synkästä coresta ja dnb:stä.
industrial hardcore/crossbreed

Stak Etop
staketop.jpg
Nykyisin Tampereella vaikuttava Stak Etop on soitellut vinyyliä vuodesta 1999 asti ja on myös Tenkale nimisen lafkan ja crew:n perustaja. Hän on myös julkaissut 12″:n edesmenneellä Skeletor Recordsilla sekä hiljattain 10″ lätyn ranskalaisella P’tit Gris Recordsilla. Tällä kertaa Stak kaivaa levylaukustaan kokeellista ja industrial henkistä breakcorea.
industrial breakcore/experimental

Tres LIVE
tres.jpg
Konemusiikkituotantoa vuodesta 1993 – ensimmäinen julkinen esiintyminen 1995. Rähinäraitaa/HC:ta/Polkkkaa Tresinä vuodesta 1997. DJ-settejä yllättävissä paikoissa, eri nimillä (Kivipuutarha, Ampumavälikohtaus, Sarcom0x, jne), musiikkina hard core, tekno, kova tekno, full-on psyke. Sidokset tapahtumia järjestäviin tahoihin: Rauta, Antenniosasto, Inkvisitio, Päiväkerhosedät, Helsinki Turbo.
hardcore/speedcore

Valovoima LIVE
valovoima.jpg
“Päädyin rytmiseen konemusiikkiin industrial/noise-kulttuurin kautta 2000-luvun alkupuolella. Vuonna 2005 eksyin Antenniosaston rantabileisiin ja olin lyöty; kerrankin kuulin konemusiikkia joka oli kaikin määritelmin liiallista. Tämän jälkeen olin järjestämässä monia hardcore technoon liittyviä tapahtumia ympäri eteläistä Suomea.
Tätä nykyä aikani ei enää riitä tapahtumien järjestämiseen, vaan musahommissa keskityn säveltämiseen. Pidän säröstä, matalista taajuuksista ja leijailevista äänimaisemista. Niitä yritän peilata myös musiikkiini.
Brainbashers: 2012 Festeillä kuullaan onnistunko!”
experimental/acid-/flash-/core

xybo
xybo.jpg
Harvakseltaan keikkaileva vanhan koulukunnan hc-parta. Muutama vinyylijulkaisu speedcorea 1999-2000. Nykyään mielenkiinto enimmäkseen tb-303/analogi ja 90-luvun frenchcore/industrial soundissa. Eka live vuonna 1995 oli gabberia, saa nähdä mitä soundia näin 17 vuotta myöhemmin on luvassa.
tbacore

Zutsuu=Teknoaidi LIVE
teknoaidis.jpg
Tällä hetkellä Tampereella vaikuttava Kovaydin Vastarinnan perustaja Zutsuu on tehnyt monenlaista hardcore technoa vuodesta 2003. Zutsuun biisejä on julkaistu CD- ja nettikokoelmilla eri mantereilla ja hän on viime vuosina Suomen lisäksi kiertänyt keikkailemassa eri EU-maissa ja Venäjällä maanalla, kaduilla ja klubeilla. Hänen toinen ja tuore aliaksensa, Teknoaidi, on “shamancorea” jossa yhdistyy maailmanmusiikki läheltä ja kaukaa, atmosfäärinen ja psykedeelinen äänimaailma sekä kiivastempoinen säröbasso.
hardcore/shamancore/speedcore
Zutsuu - Bankrupt Terra musavideo
Teknoaidi - Ulddat musavideo

Soittoajat:
21:00-22:00 Valovoima LIVE (experimental/acid-/flash-/core)
22:00-23:00 OrZo (dnb/crossbreed)
23:00-23:30 Jamqpa LIVE (industrial hardcore/speedcore)
23:30-00:30 Koelse LIVE (speedocore)
00:30-01:30 xybo (tbacore)
01:30-02:30 Mother Mary LIVE (hardcore/industrial hardcore)
02:30-03:30 K-levi (hardcore/breakcore)
03:30-04:30 Tres LIVE (hardcore/speedcore)
04:30-05:30 Stak Etop (industrial breakcore/experimental)
05:30-06:15 Zutsuu=Teknoaidi LIVE (shamancore)

Työpajat:

Koelse Drum Workshop
Kokeellisen elektroniikan seuran rummutustyöpaja on tutkimusmatka urbaanin tilan henkisiin ulottuvuuksiin sekä shamanistisen voimaverkon teknologiseen aktualisoitumiseen. Työpajassa tehdään henkimatka läpi kaupunkitilan yhtyen sen henkivoimien kanssa. Matkan aikana pyritään kohtaamaan oma voimalaite ja avaamaan viestiyhteys sen kanssa.
Koelsen shamanismityöryhmä on tutkinut teknologian ja shamanismin suhdetta vuodesta 2010. Tutkimus sai alkunsa pettymyksestä perinteisen shamanismin kaupunkilaisia arkiympäristöstään etäännyttävään vaikutukseen. Työpajoja on järjestetty aiemmin Helsingissä ja Berliinissä.
Työpaja on suomenkielinen ja maksuton. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Valovoiman Renoise työpaja
Renoise on moderni digitaalinen musiikkityökalu joka sopii mainiosti rytmisen elektronisen musiikin säveltämiseen. Olen käyttänyt Renoisea vuodesta 2006 ja sinä aikana se on kehittynyt monipuoliseksi ohjelmistoksi säilyttäen kuitenkin matalan prosessitehojen käytön ja hyvän käytettävyyden. Opetan Renoisen käyttöä myös siksi että sen kokeiluversion saa ladattua ilmaiseksi ja kymmenen päivityksen lisenssi maksaa vain 58 euroa. Suosittelen työpajaa erityisesti niille joita teknologiset esteet ovat rajoittaneet. Toisin sanoen, työpaja soveltuu vasta-alkajille. Pyrin myös antamaan vinkkejä muiden ohjelmistojen kanssa puuhastelleille.

Ohjeet:
Vain kutsulla sisään! Bileinfot lähetetään n. viikko ennen tapahtumaa kaikille jotka ovat kutsulistalla. Kutsulistalle pääset mailaamalla etu- ja sukunimesi osoitteeseen brainbasher.crew [a] gmail.com otsikolla “Brainbashers: 2012 Fest”. Ilmoita myös mielellään etukäteen osallistutko molempina päivinä vai ainoastaan perjantaina tai lauantaina. Kaverit voidaan myös lisätä samalla maililla listaan ja heiltä tarvitaan myös samat tiedot. Luonnollisesti kannattaa olla liikkeellä ajoissa (lue: hyvissä ajoin ennen bilepäivää) kuin liian myöhään, vaikka olisitkin vielä vaiheilla.

Instructions:
Invitation only! The party info will be sent to everyone on the invitation list about 1 week prior to the event. You can get on the invitation list by e-mailing your first name and surname to the address brainbasher.crew [a] gmail.com with the title “Brainbashers: 2012 Fest”. Please also let us know in advance whether you will participate on both days or only on Friday or Saturday. You can also add your friends on the list with the same e-mail, the same info is required from them. Naturally it’s good to send the e-mail early (read: well before the party day) than too late, even if you are still uncertain whether you’re coming or not. If you don’t speak Finnish you can also request the info in English.

Tapahtuma muualla:
https://www.facebook.com/events/392413977491994/
http://irc-galleria.net/community/3403066-brainbashers-2012-fest
http://vk.com/bb2012fest