Nodea on pitkään ja hartaudella kypsytetty erilaisissa tynnyreissä. Lauantaina 21.4. koittaa päivä jolloin kypsyttämistä on harjoitettu tasan 30 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan Playgroundissa sangen eeppisissä tunnelmissa, ystävien komppaamana:
Pitkän uran kirjailijana, kustantajana ja runoilijana tehnyt J.K. Ihalainen julkaisi esikoisrunokokoelmansa Flesh & Night vuonna 1978 Christianiassa, ja hän on julkaissut yhteensä pitkälle neljättä kymmenettä runokokoelmaa. Hänen teoksiaan koristavat m.m. William S. Burroughsin kuvitukset. Runoteosten lisäksi Ihalainen on julkaissut kolme musiikkialbumia, joissa hän lausuu teoksiaan Sándor Vályn elektronisen musiikin säestämänä.
Vuonna 2008 Ihalainen vieraili rap-artisti Asan Loppuasukas levyllä Loppuasukas, jossa hän esittää "Alkuasukas" kappaleen lyriikat. Ihalainen toimii myös runoperformanssin parissa ja juuri tässä kapasiteetissa hänet tullaan näkemään node30-juhlissa. Ihalaisen runoja säestää unkarilais-suomalaisen kuvataiteilija Sándor Vályn musiikki, jolta nähdään performanssissa myös videotaidetta (esimerkkejä youtube-playlistassa).
Ihalaisen runoissa maailmaa kuvaillaan usein lähes absurdin ajatusvirran kautta. Node on itse kokenut lukemattomat ahaa-elämykset, naurahdukset ja aivonystyröiden nyrjähdykset Ihalaisen lyriikasta ja on äärimmäisen innoissaan voidessaan tarjota teille, rakkaat ystävät, mahdollisuuden kokemaan pläjäyksen. TÄTÄ ET HALUA MISSATA!
Pimeiden kujien kulkija, laitakaupungin lähetti - Rasmus Hedlund - tuo jälleen syvän ja painostavan teknosoundinsa pääkaupungin tanssiluoliin. Tälläkään kertaa ei armoa anneta vaan kaiuttimista pusketaan isoa ääntä koko taajuusasteikon täydeltä.
Ääntä komppaa kuvataiteen moniottelija Vj Vixen, joka räätälöidyillä grafiikallaan tuo oman panoksensa tähän audiovisuaaliseen spektaakkeliin. Ole paikalla kun maestrot vapauttavat vihaiset kanttiaallot ja pikselit häkeistään!
Eräs suomen taitavimmista (ellei taitavin) techno ja house djstä, ennen mm. Paul Easynä tunnettu Antti Rasi on monelle tuttu klubeista kuten Clinic ja After Hours. Rasi on järjestänyt helsinkiläisille aamujumppaa After Hoursin muodossa jo useita vuosia. Toinen Rasin klubeista, Clinic, taas täytti 4v viime helmikuussa. Paljon on ehtinyt mies tehdä yli kymmenen vuoden dj urallaan, ja lieneekin yksi suomen eniten buukatuista tiskijukista.
Vaan tunnetaan Rasi maailmallakin, kuten lukuisat julkaisut lafkoilla kuten BugEyed, Planetaria, TypeSix, Wicked, Subtraxx ja Com.pact todistavat. Myös vaikkapa Carl Coxin ja James Zabielan hehkutus biiseistä toimii testamenttina Antin taitavuudelle. Nämä artistit maalaavat myös edustamallaan saundilla varsin osuvan kuvan siitä mitä on tulossa: helvetin teknisesti ja taitavasti soitettua ja syvältä sydämestä kumpuavaa teknoa. Antin ikuisia valtteja onkin timanttisen tekniikan ohella ollut hyvä intuitio tanssilattian tarpeista, sekä välittömyys yleisöön ja sitä mukaa myös yleisön kanssa käyty musiikillinen dialogi. Näistä on osoituksena m.m. useampi ylistetty yli 6h setti After Hoursissa. Tällä kertaa kuulemme Rasilta vain omaa materiaalia live-setin muodossa.
KUTI 77 nimimerkin taakse piiloutuu Local Undergroundissa koko sen toiminnan ajan Bobby Speedinä vaikuttanut Joonas Kauhanen. Kauhasen aikaisempia artistinimiä ovat esim Kutikula ja Kenen. Aloitellessaan harrastusta 90-luvulla Joonas oli mukana perustamassa HYTKYä, ja on toiminut tiiviisti yhteisön kanssa siitä lähtien. Kauhanen kuuluu myös Deepscanin "kumppanijärjestöön" Local Undergroundiin - joka on taannut miehelle reilusti aikaa soittotiskin takana. Joonas aloitti levyttävän artistin uransa jo 1995, ja kaksi vuotta myöhemmin perusti ystävänsä kanssa Sävel Recordsin.
Tuoreempina vuosina Joonas on kunnostautunut erityisesti remixien tekemisessä. Kauhanen on remixannut ja tuottanut tavaraa niin Top Billingille, mistf*tsille kuin Danceteriallekkin. Siirryttyään Kutikula ja myöhemmin nykyisen KUTI 77 nimen alle, Kauhasen musiikki on tyylillisesti tullut lähemmäs housen juuria ja myöhäistä diskomusiikkia. Nykysaundia voineekin kutsua retrofuturiseksi avaruusdiskoksi, mukaillen artisteja kuten Aeroplane, M83, Anoraak ja College. Nyt koettava keikka on, lukuisista aiemmista tarjouksista huolimatta, myös KUTI 77:n maailman ensi-ilta.
Poly Sone, oikealta nimeltään Aku Leinikki, on Helsinkiläinen tuottaja ja DJ jonka palava halu luoda elektronista musiikkia syttyi 2000-luvun alussa - silloin kun ATB:n Don't Stop sekä Daruden Sandstorm soivat radiossa. Suurimpina innostajina elektronisen musiikin parissa olivat kuitenkin Anttilan kokoelma-CD:t ja meille monille niin tuttu demomusiikki, etenkin kotimainen Purple Motion.
Ensikontakti musiikin tekemiseen tietokoneella tehtiin kodin pöytäkoneella. Vuosien saatossa pöytäkone on vaihtunut kannettavaan ja träkkerit Ableton Liveen. Leinikin musiikissa kuuluu myös intohimo laitteiston elektroniseen puoleen, ja analogimieltymyksen myötä keikkakalusto koostuukin vinosta pinosta analogista välineistöä. Poly Sone toimii nykyään m.m. KUTI 77:n ja Noden kanssa yhteisessä Lapanotko nimesissä studiossa, jonka nurkkaan onkin myös kasautunut mitä eriskummallisimpia syntetisaattoreita ja muita äänilaitteita, ei vähiten Poly Sonen toimesta.
Poly Sonen nykysoundi on valtaosin rullaavaa, perinteitä kunnoittavaa mutta silti hyvin innovatiivista teknoa, josta tarkkakovaisimmat voivat kuulla vaikutteita ammentun muun muassa vuosituhannen vaihteen Ruotsalaisesta monotrack-teknosta sekä scifistä.